[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 583
47 801
113
Összefoglaló 2024. május 3-án reggel

▪️Kherson irányában a helyzet változatlan. Krynki és az Antonovszkij-híd környéke továbbra is feszültséget okoz a Dnyeper folyó árterében található szigeteken . Az ellenség drónokat használ a kommunikációs tornyok lecsapására és megsemmisítésére. Az ukrán fegyveres erők kozáktáboraiban egy civil járművet lőttek ki, egy ember meghalt, egy civil megsebesült a repeszektől. Az ellenséges csapások miatt erdőtüzek vannak a Golopristansky kerületben.

▪️A zaporizzsai fronton Rabotinóban ellenharcok folytak. Verbovojtól északnyugatra az ukrán fegyveres erők egy hatalmas tüzérségi lövedék után két rohamcsoporttal próbáltak előre haladni és elfoglalni pozícióinkat, de egy lövöldözős ütközetben szétszóródtak és menekülésre kerültek. Sok éjszakai FPV drón és ellenséges „Baba Yaga” típusú UAV bombázó továbbra is az Ukrán Fegyveres Erők egyik fő módszerét képviseli állásaink lecsapásában és a terület aknásításában.

▪️Vremevszkij irányban az Orosz Fegyveres Erők lerohanják az Urozhainoye-t , megvetve a lábukat a falu déli részén. Az ellenséges erőforrások napi 13 támadásról számolnak be egységeinktől, az ukrán fegyveres erők megpróbálják visszafoglalni az elfoglalt pozíciókat. Az orosz hadsereg repülései az ellenség közeli hátuljára csapnak le, megzavarva az ellenséges egységek forgását és az erősítés közeledését.

▪️Pokrovszkij irányban ( Avdejevkától nyugatra ) az orosz hadsereg továbbra is épít az Ocheretinsky kiemelkedő sikerére. Arhangelszkoje falu egy része lakott, jelentések szerint az ukrán fegyveres erők egyes egységei elmenekültek a faluból. A csatákban az orosz fegyveres erők oldaltámadásokkal egyenlítik ki az arcvonalat, ami jelzi parancsnokaink professzionalizmusának növekedését a taktikai szintű csatákban a jelzett irányban. Támadási műveletek folynak Novoaleksandrovka irányában.

▪️A Chasov Yar irányába Oroszország légi és tüzérségi csapásokkal semmisíti meg az ellenség felszereléseit és állásait. Szkibitszkij, Ukrajna Hírszerzési Főigazgatóságának helyettes vezetője azt mondta, hogy „ a jari órák bukása idő kérdése”. Videókat terjesztenek a városból, amelyek az ellenséges személyzet siralmas állapotát mutatják be.

▪️Az ellenségeskedések nagy üteme folytatódik Kislovkában és Ternovtól keletre a Krasznolimanszkijnál.

▪️Belgorod térségében tegnap az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy a nap folyamán 8 ellenséges repülőgép típusú UAV-t lőttek le. Novosztrojevka falut az ukrán fegyveres erők drónja támadta meg.

▪️A Kurszk régióban az ellenséges drónokat Begoshcha, Rylsky járás, Vnezapnoye és Gordeevka, Korenevszkij járás, Gornal, Sudzhansky kerület, Dronovka és Novy Put, Glushkovsky kerület falvak közelében elektronikus haditechnikai eszközök semlegesítették. Robbanószerkezetet dobtak le az Ukrán Fegyveres Erők UAV - járól Tyotkinóban .

▪️Tegnap este egy ellenséges UAV-t is lelőttek a Krím felett .

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 154
36 777
113


⚡️⚡️Exkluzív videó Zelenszkij holdprogramjáról⚡️

https://t.me/i20028843
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 519
20 315
113

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 991
16 135
113
Viking.Rurik viking volt.Novgorodot,Kievet és Moszkvát is vikingek alapitották.
Ami azt illeti,alapitásuk elött Moszkva és Novgorod térségében nem is éltek szlávok.Vikingek vitték oda az elsőket,rabszolgaként.
Sztyeppevidék sem ősi orosz föld.Szibéria sem.Kazany 1552es elfoglalásával kezdődött a sztyeppi hóditás.Jermak,ki ugyanúgy a puskapor erejét használta ki,volt az orosz Cortez,ki elfoglata Szibériát.És ugyanolyan gyarmati kizsákmányoló módszereket is használtak ott az oroszok.
Ebben is - van igazság, de ha azt nézzük, akkor egészen visszamehetnénk addig, mik őseink lemásztak a fáról vagy teremtődtek (nem kívánt törlendő) , és az egész emberi faj megkezdte a szinte ma is tartó vágy vezérelt vándorlását a földkerekségen - jellige: a szomszéd földje (és tehene asszonya) mindíg zöldebb.. Ez a vándorlási és munka nélküli vagyongyarapítási vágy ma is szerzi a területeit - és szedi áldozatait - számolatlanul.
Ennek csak az vethetne véget, ha egységesen a világon mindenki felpakolná idegenben ólálkodó fegyvereseit támaszpontjait - és határaikon belül tartaná őket, valóban védelmi céllal.

Ehhez persze akarat kell - le kell mondani a szomszéd vagy más földrészen élő nép politikai és/vagy gazdasági gyarmatosításáról.. vagyis a meló nélküli, fitym@csattogtató jóléti ingyen élésről, másokon élősködve.. Haverok, buli , Fanta... a f@szt..

Ukrainát nem kell szeretni.Pufferzóna,ami távol tartja tőlünk az orosz impériumot.
Nem kell szeretni a pufferzónát,csak az a fontos,hogy betöltse a szerepét.
És a mi helyzetünk cseppet sem jobb,mint a nyugati.Ómigráncsoknak már jelendkezett olyan csoportja,kik megfogalmazták Mo területéből kiszakitva egy önálló cigány ország létrehozásának célját.És ahogy az idő halad, a demográfia nem a mi javunkra változik......Ezt gyorsitja a magyar fiatalok kivándorlása,és a migráncsok gyorsúló ütemű behozatala.
Én szerettem azt a területet itt született , és itt lakó tősgyökeres magyar létemre, mert még az átkosban magyar küldöttséggel többször jártam kiküldetésben Kárpátalján munkavégzési céllal..
Később Kárpátalján lett családom , és Ukrajnában sokat utazva volt lehetőségem az ottani népeket is jobban megismerni. Megmondom őszintén, hogy ott csak Lemberg térségében éreztem egy kicsi "nacionalista" szellemiséget, ezért utazások alatt a körgyűrűn mindíg kikerültem a belvárost. Soha senkivel nem volt ott gondom legyen az ukrán orosz v bármely nemzetiségű - egészen a Majdani Forradalmi Játékokig, utána már a Kárpátokon sem keltem át.
Tehát irod hogy pufferország - ez is egy elfogadható gondolat, kár hogy a külső Nyugati befolyásolást ezt a puffert egyszer és mindenkorra megszüntette, mert egy gazdasági és politikai gyarmat, kiszolgáltatott kiszolgáló ország nem lehet puffer, olyan mint fából vaskarika.
A nyugati Ómigránsokkal kapcsolatosan , csak közös akarattal vissza kellene váltanunk Zsigmond királyunk által az akkori vajdának egy zsák aranyért adott menlevelünket, mely átutazást engedélyezett az akkori magyar királyságon, nem letelepedést. Mivel ez a menlevél tartalma többször is meg lett szegve- igy érvénytelen ez a megállapodás - akinek nem jó az Európai értékrend és élet - lehet az őshazába hazahúzni..

Egyébként ugyanezt kellene az összes migránssal tenni, aki 1990 után jött a térségbe, főleg a "műmigránsokra" gondolok, melynek millióit gyártották és gyártják Afrikában - és a közel Keleten - az otthonuk és munkahelyük, életkörülményeik megszüntetésével, háborúk mesterséges beavatkozások általi generálásával..
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 621
9 158
113
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
791
7 900
93
Se Kína, se Oroszország nem lesz ott... Kb olyan mint focimeccset rendezni ellenfél és bíró nélkül...

Egy kiállítás képei:

RCC
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 438
23 572
113
Fura, pont a győztest nem hívják meg a béketárgyalásra a vesztesek? :confused:
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 955
32 842
113
Ebben is - van igazság, de ha azt nézzük, akkor egészen visszamehetnénk addig, mik őseink lemásztak a fáról vagy teremtődtek (nem kívánt törlendő) , és az egész emberi faj megkezdte a szinte ma is tartó vágy vezérelt vándorlását a földkerekségen - jellige: a szomszéd földje (és tehene asszonya) mindíg zöldebb.. Ez a vándorlási és munka nélküli vagyongyarapítási vágy ma is szerzi a területeit - és szedi áldozatait - számolatlanul.
Ennek csak az vethetne véget, ha egységesen a világon mindenki felpakolná idegenben ólálkodó fegyvereseit támaszpontjait - és határaikon belül tartaná őket, valóban védelmi céllal.

Ehhez persze akarat kell - le kell mondani a szomszéd vagy más földrészen élő nép politikai és/vagy gazdasági gyarmatosításáról.. vagyis a meló nélküli, fitym@csattogtató jóléti ingyen élésről, másokon élősködve.. Haverok, buli , Fanta... a f@szt..


Én szerettem azt a területet itt született , és itt lakó tősgyökeres magyar létemre, mert még az átkosban magyar küldöttséggel többször jártam kiküldetésben Kárpátalján munkavégzési céllal..
Később Kárpátalján lett családom , és Ukrajnában sokat utazva volt lehetőségem az ottani népeket is jobban megismerni. Megmondom őszintén, hogy ott csak Lemberg térségében éreztem egy kicsi "nacionalista" szellemiséget, ezért utazások alatt a körgyűrűn mindíg kikerültem a belvárost. Soha senkivel nem volt ott gondom legyen az ukrán orosz v bármely nemzetiségű - egészen a Majdani Forradalmi Játékokig, utána már a Kárpátokon sem keltem át.
Tehát irod hogy pufferország - ez is egy elfogadható gondolat, kár hogy a külső Nyugati befolyásolást ezt a puffert egyszer és mindenkorra megszüntette, mert egy gazdasági és politikai gyarmat, kiszolgáltatott kiszolgáló ország nem lehet puffer, olyan mint fából vaskarika.
A nyugati Ómigránsokkal kapcsolatosan , csak közös akarattal vissza kellene váltanunk Zsigmond királyunk által az akkori vajdának egy zsák aranyért adott menlevelünket, mely átutazást engedélyezett az akkori magyar királyságon, nem letelepedést. Mivel ez a menlevél tartalma többször is meg lett szegve- igy érvénytelen ez a megállapodás - akinek nem jó az Európai értékrend és élet - lehet az őshazába hazahúzni..

Egyébként ugyanezt kellene az összes migránssal tenni, aki 1990 után jött a térségbe, főleg a "műmigránsokra" gondolok, melynek millióit gyártották és gyártják Afrikában - és a közel Keleten - az otthonuk és munkahelyük, életkörülményeik megszüntetésével, háborúk mesterséges beavatkozások általi generálásával..
A föld azé,kinek van ereje azt birtokolni.(ez viszont nemcsak katonai erőt jelenthet)
Mi is csináltunk,illetve voltunk pufferzóna történelmünk során.A pufferzóna fentartójának és magának a pufferzónának egyáltalán nem kell szeretnie egymást.Ami azt illeti,még háború is előfordulhat,és sokszor elő is fordul köztük.
Ukraina nem gyarmat.Jogilag nem tartozik sem a NATOhoz,sem az EUhoz,sem egyetlen nyugati országhoz sem.Függő helyzetben van,de nem része.Pufferzóna mindig függő helyzetben van,különben nem lenne pufferzóna.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 551
18 325
113
Édes istenem..... Oroszországot ugyan nem hívták meg, de azért hozzáteszik (amit egy 4 éves gyerek is tudna), hogy be kell vonni őket is a békefolyamatba. Komolyan mondom mintha az ember egy Monthy Python előadást nézne. Árulja már el nekem valaki, hogy a világtörténelemben mikor sikerült úgy békét kötni bárkinek is ahol a harcoló felek nem vettek részt a béketárgyaláson? Ez a világ egyre hülyébb.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 199
67 685
113
Se Kína, se Oroszország nem lesz ott... Kb olyan mint focimeccset rendezni ellenfél és bíró nélkül...

Egy kiállítás képei:

RCC
Ahogy nézem ezt az Abramsot oldalról kilukasztottak. Az alja is lukas, azt meg az akna nyitotta ki.

Édes istenem..... Oroszországot ugyan nem hívták meg, de azért hozzáteszik (amit egy 4 éves gyerek is tudna), hogy be kell vonni őket is a békefolyamatba. Komolyan mondom mintha az ember egy Monthy Python előadást nézne. Árulja már el nekem valaki, hogy a világtörténelemben mikor sikerült úgy békét kötni bárkinek is ahol a harcoló felek nem vettek részt a béketárgyaláson? Ez a világ egyre hülyébb.
Mintha a tyukolban a tyúkok megbeszéltek egymás közt hogy akkor ők innéttol békében élnek a róka al mert a úgyis legyoztek őt.

Svájci konferencia hármas haszna Oroszország számára.

Sebekinoban egy ukrán dron megtámadott egy benzinkutat. A kutkezelo nő sérülésekkel megúszta.

Az oroszok nem civil benzinkutakra pazaroljak a dronjaikat.

Meg egy Abrams? Ennek mintha a tornya is mozogna.


.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
576
5 254
93
Micsoda a fehérorosz / ukrán / stb nemzeti identitás ? Miben nyilvánul meg ? Főleg amikor ők mindenkit is utálnak ? Milyen nemzeti identitás az ilyen ? Mennyire ismered a fehérorosz, meg az ukrán nacionalizmust ? :rolleyes:





Mindkét oldalon vannak, akik a mellüket verve üvöltözik, hogy ők micsoda nagy ukránok, fehéroroszok, meg oroszok, és van a békés többség, akinek meg a nemzetisége az állampolgárságot követi, de különben a hétköznapi életben nem érdeklik őket semmilyen nemzetiségi kérdések, és a közélet nyelvének az oroszt használja.

Olyan is van, aki amerikai állampolgár lett, ukránnak vallja magát, de attól még orosz az anyanyelve, ukránul egy szót nem tud, és nincs is kedve megtanulni.

Miért van, hogy van irodalmi ukrán, mégis 1991, sőt 2000 után továbbra is az orosz maradt a közélet nyelve ?





Micsoda az ukrán nemzeti önrendelkezés ?

Az ukránok talán nem tudják más népek, nemzetiségek önrendelkezését felszámolni, ráadásként nyílt erőszakkal, és buta módszerekkel ?




1) a terület az folyamatosan valakiknek az uralma alatt állt, bepróbálkoztak a litvánok, akkor a lengyelek, na őtőlük még eredeti lengyel területeket is csatoltak át a későbbi Ukrajnához, és a törökök is bepróbálkoztak a mai Ukrajna területén, akkor mi a bajod, hogy az oroszok is megszerezték maguknak a területet ?

Neked mi a bajod azzal, hogy több száz éve orosz ? Miben zaklat ez fel téged ?


2) mások meg anglicizációt / nyelvi anglikizálást / franciásítást / spanyolosítást gyakoroltak, sőt gyakorolnak mind a mai napig. Ennek eredményeképp az ír az a veszélyeztetett nyelvek közé tartozik, és a skót az meg kihalófélben van.

A bretonnak, az okcitánnak, és a katalánnak milyen a státusza ?

Azok vajon milyen dolgok voltak ? Ennyi erővel fogsz egy ollót, és szétvagdosod az Egyesült Királyságot, Franciaországot, meg Spanyolországot, legalábbis a térképen ?


3) ha orosz őstörténetet nézem, akkor eredetileg volt Novgorod, onnan mentek Kijevbe, onnan lett Moszkva, akkor ilyen alapon Kijev is régi orosz föld, nem ?




Ukrajna városainak jórészét a cári orosz érában alapították, ami megvolt, azt kibővítették. A szovjet korszakban az internacionalizmus, meg az ukrán nacionalizmus ellenére is orosz dologként kezelték feléből - harmadából, és pont akkor építették a leglényegesebbeket, az infrastruktúrát.

Ukrajnában sok atom, víz, és hőerőműveket, turbinagyárakat, és egyéb nehézipari gyárakat húztak fel, meg tették globális gabona exportőrré, pont az oroszok.

Ha nincs orosz történeti múlt Ukrajnában, akkor most nem lennének ukrán atomerőművek, nem lennének a Dnyeperen vízerőművek, nem lenne gyakorlatilag egy teljes spektrumot lefedő gépipar, és még egypár ukrán város sem lenne a térképen.

Ukrajnát hagyva Oroszország vajon miért nem omlott össze, és szakadt szét apró részekre, kisköztársaságokra 1992 - 2014 között, ha ők csak a gazdasági hanyatlásra képesek ? Vagy akár 2014 ellenére is miért nem következett be a gazdasági, és társadalmi összeomlás náluk ?





Jó tudni, hogy az EU vezetése, személyesen Fondellájen üzente meg, hogy ha most adná be Magyarország csatlakozási kérelmét az EU-hoz, gyors, és érdemi elbírálás alapján elutasítanák. Nem csak Magyarország ellen élnek politikai bunkósbottal, hanem még Lengyelországot, Romániát, és Bulgáriát is állították szégyenpadra ugyanilyen alapon, "csak" más, de attól még EU-s politikusok.

Tehát ennek a négy országnak nem valami sikertörténet a nyugati integrációja.

És akkor Ukrajna az mivel különb, mivel EU, és NATO-érettebb, mint Magyarország - Lengyelország - Románia - Bulgária - és sok más tagjelölt ? Mire fel Ukrajna ki, és piedesztálra emelése, és imádat tárgya ?


Továbbá Bendarzsevszkij Anton, és még jónéhányan nagyon beleélik magukat a lelkes fehérorosz / orosz ellenzéki szerepébe, még Magyarországot is orosz bábállamnak / megyének szólják le, és amikor kimennek az imádott Angliába, akkor meg többszörös kulturális sokkal szembesülnek, hogy jé, mennyire sok az arab / fekete / pakisztáni / muszlim, és az még az otthoni orosz politikai rendszert is simán alulmúlja.



Nem is beszélve a kelet-európaiak elleni hecckampányról, undok angol viselkedésről.
"És akkor Ukrajna az mivel különb, mivel EU, és NATO-érettebb, mint Magyarország - Lengyelország - Románia - Bulgária - és sok más tagjelölt ? Mire fel Ukrajna ki, és piedesztálra emelése, és imádat tárgya ?"

Pár álértelmiségen kívül szerintem mindenki érti, hogy miért fontosabb Ukrajna, mint a többi Kelet-Európai ország.

Kezdve azzal, hogy a többi országot már lerabolták mindenféle értelemben. Gazdaságilag, emberileg. Kell a legeslegújabb szabadon rabolható terület.

Ukrajnában rengeteg olyan nyersanyag van, amiből Nyugat-Európa országai nem rendelkeznek, de nagyon kellene és minél olcsóbban, az sem baj, ha teljesen ingyért lenne. Nem utolsósorban van ~ 40 millió hektár első osztályú termőföld, ami nincs kimerítve és még sáska módszerrel is legalább 40-50 évig hasznosítható.

Nyugat-Európa országai kurva nagy munkaerő hiányban szenvednek. Nem jött be a migráns "agysebészek" foglalkoztatása. A Kelet-Európai blokkból már elég nehezen tudják pótolni a munkaerőt. Kell egy ország, amelyikből lehet embereket szipkázni. A társadalmi különbségek minimálisak. Az emberek jól képzettek, gyakorlatilag a nyugati színvonalat érik el.

No, meg a "jól képzett" politikusok vágyálma, hogy kell egy ütközőzóna az oroszok és a nyugati országok között. Az sem baj, ha közvetlenül Ukrajnában lesznek katonai támaszpontok. Közvetlen jelenléttel biztosítani tudnák a gyarmat működését.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
946
11 071
93
A föld azé,kinek van ereje azt birtokolni.(ez viszont nemcsak katonai erőt jelenthet)
Mi is csináltunk,illetve voltunk pufferzóna történelmünk során.A pufferzóna fentartójának és magának a pufferzónának egyáltalán nem kell szeretnie egymást.Ami azt illeti,még háború is előfordulhat,és sokszor elő is fordul köztük.
Ukraina nem gyarmat.Jogilag nem tartozik sem a NATOhoz,sem az EUhoz,sem egyetlen nyugati országhoz sem.Függő helyzetben van,de nem része.Pufferzóna mindig függő helyzetben van,különben nem lenne pufferzóna.
Ha neked ilyen egy pufferzóna... de ez csak egy klasszik proxy.
Jogilag persze nem NATO, de jogilag lassan szinte mindegyik NATO taggal lesz egy kétoldalú védelmi szerződése. Érdekes, ugye? De bizonyára ezen NATO országoknak kell egy Ukrajna védelme még pluszban... nincs itt semmi sumákolás, mindkét félnek előnyös, persze.
Ja és olyan gyarmat lett hogy garantáltan belepistul ha nyer ha veszít - Hunter Bidenestül, Monsantostul, hitelestül, más érdekeiért épp megdögölve.
Értem én hogy mi a nyugati mainstream meg a hitélet, de tényleg nincs egy minimum igény az önvizsgálatra? Már rohadt nehéz lehet kerülgetni és semmibe venni a kötelező irányba nem illő infókat.