[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 723
4 128
113
Istenem, az ürge ahelyett, hogy örülne, hogy még él, inkább logikai bukfencekkel teli mélyFOS cikket ír orbitális baromságokkal teletűzdelve:
"85 évvel ezelőtt Sztálin generalisszimusz, a bölcs vezér azt hitte, hogy a Vörös Hadsereg napok alatt legyőzi Finnországot. Nem így történt. A nagy Szovjetunió meghátrált. A kis Finnország győzött, és ma ez a hősies kis ország a NATO tagja."

Szép, szép, de mi is volt a visszaverés után és a NATO-tagság között?

A népszava annak idején a proletárdiktatúra győzelmének is nagyon drukkolt... de jön még kutyára másik kutya.
A téli háború végén a finnek végül több területet vesztettek, mint amennyit az oroszok eredetileg akartak, úgyhogy lehet, hogy a történelem valóban ismétli majd önmagát Ukrajnában. Tudom, valóban hősiesen küzdöttek a finnek és nagyon-nagyon sok orosz meghalt, de végül mégis az oroszok győztek, úgyhogy ezt nem igazán lehet eladni győzelmnek, amit persze mindig megprobalnak.
Azt, hogy az oroszok meg akarták-e akkor agyalni a finneket, azt a grúz, az örmény, a mingrél, ukránok, meg a sor végén néhány kvótaorosz nem nagyon kérdezte, szerintem.
Mindenki az aminek érzi magát.
Így törvényszerű, hogy te idiótának érezd magad. Különben nem működik az elmélet.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 641
13 551
113
Hiteles hírközlés:




Még az előző hozzászólásomat kiegészítve.
Miért gondoljátok, hogy a nyugati légierő képes lenne légifölényt kivívni?
Ha kétszer olyan erősek lesznek, mint amit szárazföldön produkáltak vagy amit a légvédelemmel, akkor is még óriási nagy pofáraesés történne.
Hány óra alatt kellett volna a leoknak, nyugati harckocsiknak Mariupolban masírozni? 72?
Addig a pillanatig, ahogy most a légierő kapcsán is, minden atlantista szentűl meg volt győződve az egyébként valóságban nem létező nyugati technológiai fölényről-
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 527
44 345
113
https://twitter.com/GeromanAT/status/1786383437575667734
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 221
67 768
113
Arhangelszkojebe csak az ukrán sebesültek maradnak.

Ki gyulladt az Iris-T gyár, biztos Csepiga meg Miskin volt ukrán vendegmunkasnak öltözve...

A Kupjanszk irány is három napja ebredezik.


Csasov Jár panoramafilm.
Tulipánok és Pionok fogják lőni mert az ukránok osszefurkaltak mindent.
Porrá lesz rombolva az amúgy is lepukkant város.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
947
11 079
93
Ehavi Eduard, a márciusi eseményekkel:
Talán az első olyan értekezés tőlük, ahol már ők sem tudták megkerülni teljesen a valóságot (teljes zavar várható a hívőknél ha a mainstream elmozdul az abszolút szélsőségből, a lelki segélyszolgálatok készüljenek!). Jó, na, azért megemlítik hogy 30+ rakétát/drónt 100%-osan lelőttek, és a 151 rakétás/drónos támadásból is csak azokat nem amik légvédelem nélküli területeket támadtak. Tehát a légvédelem 100%-osan operál ahol van, csak kevés, tessék adni többet. Helikopterekről pár jó kép, amiért érdemes fellapozni, uh-60-ról is, illetve a veszteségek többségénél van infó melyik alakulattól volt.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 756
9 107
113
Remélem akkor te is annak érzed magad, aminek gondoljuk... :D

Nemzeti önrendelkezés felszámolása. Gazdasági hanyatlás. Atlantifikáció.
Van ezzel szemben egy nemzeti öntudat, egy gazdasági szankcióknak qrvára ellenálló nemzetgazdaság és valóban, ruszifikáció. Ami azért láthatóan legalább harminc-negyven nemzetiség viszonylag egyenrangú együttélését jelenti... :D És van ezzel szemben a nyugati integráció, ami a nemzeti lét sznte teljes felszámolása, az amerikai érdekeknek való szolgai aláfekvés és egy köhögő, erőlködő integráció, ami az orosz nyersanyag és energia nélkül gyakorlatilag a semmibe veszik... :D
Szevasz Meszes! :D
Lengyelország olyan szar hely? Vagy Csehország? Idáig lehetett jutni a szovjet uralomból hatalmas nyersanyagkészletek nélkül is.
Micsoda a fehérorosz / ukrán / stb nemzeti identitás ? Miben nyilvánul meg ? Főleg amikor ők mindenkit is utálnak ? Milyen nemzeti identitás az ilyen ? Mennyire ismered a fehérorosz, meg az ukrán nacionalizmust ? :rolleyes:
Már semmiben pont erről írtam.
Mindkét oldalon vannak, akik a mellüket verve üvöltözik, hogy ők micsoda nagy ukránok, fehéroroszok, meg oroszok, és van a békés többség, akinek meg a nemzetisége az állampolgárságot követi, de különben a hétköznapi életben nem érdeklik őket semmilyen nemzetiségi kérdések, és a közélet nyelvének az oroszt használja.
Az átlag ember mindenhol csak élni akar.
Olyan is van, aki amerikai állampolgár lett, ukránnak vallja magát, de attól még orosz az anyanyelve, ukránul egy szót nem tud, és nincs is kedve megtanulni.

Miért van, hogy van irodalmi ukrán, mégis 1991, sőt 2000 után továbbra is az orosz maradt a közélet nyelve ?
Több száz év orosz uralom és ruszifikáció miatt?
Micsoda az ukrán nemzeti önrendelkezés ?

Az ukránok talán nem tudják más népek, nemzetiségek önrendelkezését felszámolni, ráadásként nyílt erőszakkal, és buta módszerekkel ?
Nyílt erőszakot sokkal inkább Oroszország részéről látok. Ukrajna legalább más országokban nem kavar.
1) a terület az folyamatosan valakiknek az uralma alatt állt, bepróbálkoztak a litvánok, akkor a lengyelek, na őtőlük még eredeti lengyel területeket is csatoltak át a későbbi Ukrajnához, és a törökök is bepróbálkoztak a mai Ukrajna területén, akkor mi a bajod, hogy az oroszok is megszerezték maguknak a területet ?

Neked mi a bajod azzal, hogy több száz éve orosz ? Miben zaklat ez fel téged ?
Nem orosz. Esetleg orosz fennhatóság alatt állt.
2) mások meg anglicizációt / nyelvi anglikizálást / franciásítást / spanyolosítást gyakoroltak, sőt gyakorolnak mind a mai napig. Ennek eredményeképp az ír az a veszélyeztetett nyelvek közé tartozik, és a skót az meg kihalófélben van.

A bretonnak, az okcitánnak, és a katalánnak milyen a státusza ?

Azok vajon milyen dolgok voltak ? Ennyi erővel fogsz egy ollót, és szétvagdosod az Egyesült Királyságot, Franciaországot, meg Spanyolországot, legalábbis a térképen ?
A gyarmatosítás mikor volt? Azóta max a franciák kavarnak szart.

Én nem akarok szétvagdosni egy országot sem. Azt akarom hogy az oroszok se tehessék meg!
3) ha orosz őstörténetet nézem, akkor eredetileg volt Novgorod, onnan mentek Kijevbe, onnan lett Moszkva, akkor ilyen alapon Kijev is régi orosz föld, nem ?
Az egészet a skandinávok csinálták, szóval Svédországé minden! Lehet menni az ikeába!
Ukrajna városainak jórészét a cári orosz érában alapították, ami megvolt, azt kibővítették. A szovjet korszakban az internacionalizmus, meg az ukrán nacionalizmus ellenére is orosz dologként kezelték feléből - harmadából, és pont akkor építették a leglényegesebbeket, az infrastruktúrát.

Ukrajnában sok atom, víz, és hőerőműveket, turbinagyárakat, és egyéb nehézipari gyárakat húztak fel, meg tették globális gabona exportőrré, pont az oroszok.

Ha nincs orosz történeti múlt Ukrajnában, akkor most nem lennének ukrán atomerőművek, nem lennének a Dnyeperen vízerőművek, nem lenne gyakorlatilag egy teljes spektrumot lefedő gépipar, és még egypár ukrán város sem lenne a térképen.
Lett volna más. A hatalmi vákuum betöltődik. Egy lengyel vagy Habsburg uralommal szerintem jobban jártak volna.
Ukrajnát hagyva Oroszország vajon miért nem omlott össze, és szakadt szét apró részekre, kisköztársaságokra 1992 - 2014 között, ha ők csak a gazdasági hanyatlásra képesek ? Vagy akár 2014 ellenére is miért nem következett be a gazdasági, és társadalmi összeomlás náluk ?
Volt szeparatizmus, csak vérbe lett fojtva. Ezért nem is értem miért háborodtok fel hogy az ukránok harcoltak az orosz proxyk ellen a saját területükön.

Amúgy a nyersanyagbevételek és a vasszigor stabilizálni tudta Oroszországot, de ez nem jelenti azt hogy a felszín alatt nincsenek problémák. Jugoszlávia is tudjuk milyen hirtelen borult lángokban. Ha a rendszer meginog és a bevételek elvesznek, akkor nagyon könnyen destabilizálódhat Oroszország. Részben pont e miatt is ilyen tekintélyelvű az orosz társadalom, azt az országot csak így lehet egyben tartani.
Jó tudni, hogy az EU vezetése, személyesen Fondellájen üzente meg, hogy ha most adná be Magyarország csatlakozási kérelmét az EU-hoz, gyors, és érdemi elbírálás alapján elutasítanák. Nem csak Magyarország ellen élnek politikai bunkósbottal, hanem még Lengyelországot, Romániát, és Bulgáriát is állították szégyenpadra ugyanilyen alapon, "csak" más, de attól még EU-s politikusok.

Tehát ennek a négy országnak nem valami sikertörténet a nyugati integrációja.
Az EU semmit sem tud kezdeni azzal ha valaki az asztalra szarik. Csak nyugaton teheti meg egy 10 milliós ország hogy mindent elgáncsol. Máshol kuss lenne a nevünk.

Nyugaton volt lehetőség fejlődni, csak élni is kellett vele. A lengyeleknek azért elég szépen sikerült, de még a Románoknak is.
És akkor Ukrajna az mivel különb, mivel EU, és NATO-érettebb, mint Magyarország - Lengyelország - Románia - Bulgária - és sok más tagjelölt ? Mire fel Ukrajna ki, és piedesztálra emelése, és imádat tárgya ?
Ukrajna helyzete elég más. Nekik tényleg meg kell harcolni azért ami nekünk az ölünkbe hullott.
Továbbá Bendarzsevszkij Anton, és még jónéhányan nagyon beleélik magukat a lelkes fehérorosz / orosz ellenzéki szerepébe, még Magyarországot is orosz bábállamnak / megyének szólják le, és amikor kimennek az imádott Angliába, akkor meg többszörös kulturális sokkal szembesülnek, hogy jé, mennyire sok az arab / fekete / pakisztáni / muszlim, és az még az otthoni orosz politikai rendszert is simán alulmúlja.



Nem is beszélve a kelet-európaiak elleni hecckampányról, undok angol viselkedésről.
Nem is tudom ki ez.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 557
18 355
113
Mintha a tyukolban a tyúkok megbeszéltek egymás közt hogy akkor ők innéttol békében élnek a róka al mert a úgyis legyoztek őt.
Hát kb mintha a sebész orvos beöltözne a műttéthez, bemosakszik odalép a műtőasztalhoz az meg teljesen üres. A doki meg csak pislog, hogy hol a beteg? Ja! Válaszol az aneszteziológus meg a nővérek, ő nincs a korházban! Tudjuk, hogy beteg műtétre szorul de nem hívtuk be, viszont most így egymás között megbeszélhetjük a műtét részleteit. Tiszta csupasz pisztoly első rész amikor Nordberg fél holtan fekszik az ágyon majd a kezelő orvos közli a feleségével; "Mrs Nordberg a jelek szerinti meg tudjuk menteni a férje karját, vehet neki pecsét gyűrűt!" Agyrém.....
 

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
716
2 518
93
Egy orosz finomító tartályai (nem nem most építikőket, hanem a drónok ellen emelték a ketrecet):
FB-IMG-1714298643290.jpg

Az ukránok meg fogták magukat és az üzem desztillálóit lőtték szét...
Változik a világ...
az-egesz-vilag-egy-nagy-tykk-64448-1.jpg
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
522
2 764
93
Fura, pont a győztest nem hívják meg a béketárgyalásra a vesztesek? :confused:
Igen, hát ilyenek ezek a gerinctelen nyugatiak(tisztelet a kívételnek. Ja, ilyen nincs is). Magyarországot is kizárólag aláírásra hívták meg 1920-ban.. Nem voltak kíváncsiak az igazunkra, mert a területeink elosztásához szükségük volt a hazugságokon alapuló, mint kollektíve háborús főbűnös megbélyegzésünkre, és az ezért kiróható legsúlyosabb büntetésre... Aláírás, vagy, ellenkező esetben teljes megszállás, totális elnyomás, és persze önálló államiságtól búcsú.. Amcsikkal, vagy nélkülük, de megtették volna.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 221
67 768
113
Ehavi Eduard, a márciusi eseményekkel:
Talán az első olyan értekezés tőlük, ahol már ők sem tudták megkerülni teljesen a valóságot (teljes zavar várható a hívőknél ha a mainstream elmozdul az abszolút szélsőségből, a lelki segélyszolgálatok készüljenek!). Jó, na, azért megemlítik hogy 30+ rakétát/drónt 100%-osan lelőttek, és a 151 rakétás/drónos támadásból is csak azokat nem amik légvédelem nélküli területeket támadtak. Tehát a légvédelem 100%-osan operál ahol van, csak kevés, tessék adni többet. Helikopterekről pár jó kép, amiért érdemes fellapozni, uh-60-ról is, illetve a veszteségek többségénél van infó melyik alakulattól volt.
És még csak márciusnal tart az eseményekkel.

Egy Jácint egyetlen lövéssel ledontott egy ukran/Nato kommunikációs tornyot.


Szu - 25 és a tüzérség soproget Csasov Járban.

Kici kínai srác már filmezi is a Leopard 2-t. Meg néhány hét és Foshan külső részén Leopardok potyognak ki majd egy labasgyarbol.


.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 583
24 842
113
Off?: Amúgy tele a wot ukrikkal, szóval nem lehet nagy a baj náluk....

Avdeevka, újabb abrams ment a levesbe:

4 páncélos és a kutya :D

MTLB UB blokkal szerelve:

Bradley elég patika állapotúnak néz ki az eddigiekhez képest:

Új SPARTA videó:

Avdeevkánál ukri árok kitakarítva, érdekes felvarrót találtak az egyik ukrinál:

Balaton helyett bandera:
Csernyivici temetésen 16 ukrit zsúfoltak 1 koporsóba, még saját sírt sem kaptak:
Ocseretinónál -1 banderista:
-4-et temettek el Rivencsinában:
-2 az odesszai csapásban haltak meg, őrnagy és hadnagy:
-1 őrnagy szintén Odessza után:
-1 alezredes:
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 482
18 452
113
Ebben van potenciál,lehet még belőle lavór,vödör,esetleg Morzsinak tál is.


Az Orosz hadsereg jelenleg az Orosz Föderáció területén harcol.

Belgorodnál?
Lehet. De két éve megtámadták Ukrajnát. Vagy tíz?...
:)
Bocsáss meg kérlek hogy ezt mondom! IZÉ vagy...Zelenszkij 1 hónapja közölte hogy 31 ezer csak a halottak száma 26 hónap alatt!

Na ugye! Az orosz HM orosz veszteség adataival együtt, hogy is áll ez a fasza átlag?
:D

Nem érdemes ezen rugózni. Ukrán oldalon emberhiányról panaszkodnak, erőszakkal az utcáról hurcolják el az embereket a frontra, hogy legalább részben pótolják a veszteségeket. Orosz oldalon nincs emberhiány se erőszakos "toborzás". Akkor hol lehetnek nagyobbak a veszteségek? Az oroszoknál? :)

Havi két millió forintért Indiából, Nepálból, Afrikából paliznak be szerencsétleneket? :)
Jól állnak a dolgok két év után Putyin számára Ukrajnában, de tényleg...
A 17 %-a még mindig orosz megszállás alatt van. Havi 0,01 %-al halad, hogy pár év múlva ott legyen , ahol 22 márciusban volt.
;)
Jól áll.



Ha utólérte, vagy nem érte utól, teljesen mindegy, de már így is megsemmisített 1 ukrán légvédelmi rakétát, amit nehéz nekik beszerezni.


Két éve ez a duma...
Aztán mindig lesz nekik.

A szar 30 milliós Ukrajna, 0 GDP -vel, 2 éve akadályozza Putyint.

Mindig várjátok a csodát.
Mindig elmarad.
Vajon miért?


Istenem, az ürge ahelyett, hogy örülne, hogy még él, inkább logikai bukfencekkel teli mélyFOS cikket ír orbitális baromságokkal teletűzdelve:
"85 évvel ezelőtt Sztálin generalisszimusz, a bölcs vezér azt hitte, hogy a Vörös Hadsereg napok alatt legyőzi Finnországot. Nem így történt. A nagy Szovjetunió meghátrált. A kis Finnország győzött, és ma ez a hősies kis ország a NATO tagja."

Szép, szép, de mi is volt a visszaverés után és a NATO-tagság között?


Jó a történelmi párhuzam, csak nem vetted észre.

Finnország fennmaradt, megvédte magát, létezett és létezik.
Dszugasvili nem tudta bekebelezni a kis országot.
Putyin sem tudja Ukrajnát.
Így már érted?

A lényeg, hogy az agresszor nem éri el célját.