[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 521
13 012
113
Dudi ezt nézd Greenleaderék is frusztráltak. De aztán lehet a központi parancsot hajtják végre:


Nagy lehet a gáz, ha relativizálni kell.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
552
4 998
93
Akkor elég hülyén néznének ki a nagy nyilak ha kiderülne hogy a hatalmas nyilak pár száz méteren max pár km en történő dolgokat mutatnak. :)


Amúgy ahogy látom, az oroszok már elértek kiépített állásokat is, az ukránoknak pedig volt idejük kiépíteni őket, mégis áthaladtak rajta, én is azon a véleményen vnagyok hogy ez nem a fő támadás, hanem egyszerűen szétfeszítik az ukrán tartalékokat hogy sehová ne jusson igazán réseket betömni, gondolom ezért izgatják őket még északabbra is. Ami kellemetlen lehet, mert nagy Z tagadja azt is hogy átlépték a határt, eddig azt mondták jelentéktelenek az elvesztett területek, ezt meg teljesen tagadják. Erről jut eszembe, ma Chasov Yar lefokozódott, már nem stratégiai jelentőségű település az ukrán katonai vezetés számára, ezt tudjuk mit jelent.
Szóval ha az oroszoknak van erejük még pár száz km szakaszt kialakítani ahol az ukránoknak erőt kell tartani, az nagyon kellemetlen lesz más frontszakaszokon, szerintem ez a fontosabb cél, ehhez felhasználhatnak minden erőt mert a határ másik oldalán jogilag minden bevethető, bár jogilag az új megyék is oroszország részei..... de a "nemzetközileg elismert" orosz terület nehezebben támadható ukrán részről, így ott több előnyük is van ha a cél csak az erőlekötés.
Szarban vannak az ukránok, de még kitartóak, és még erősek, milliós nagyvárosok ostromáról vizionálni a seregük megtörése előtt felesleges. Ráadásul ezekkel a betörésekkel elérhetik hogy az ukrán politikai vezetés ellentámadásokat követeljen a seregtől, ami megint a legjobb az oroszoknak.

Viszont ha feltesszük a kérdést hogy hol az ukrán erősítés? Erre pedig nem kapunk napokig választ és nem keményedik meg a védelem, akkor el lehet kezdeni fantáziálni hogy nem merik bevetni, nincs, vagy egyéb dolgok.

Legalább végre kicsit mozgalmasabb.
"ma Chasov Yar lefokozódott, már nem stratégiai jelentőségű település az ukrán katonai vezetés számára, ezt tudjuk mit jelent."

Nagyon érdekes retorika, hogy az elveszett területek elvesztés előtt roppant fontosak, megállítják az oroszokat, megfordítják a hadi helyzetet, elvesztés után meg hirtelen jelentéktelen tanyaközpontok lesznek.

Pedig, aki nyomon követte az eseményeket, akkor az "tudja" a híradásokból, hogy az ukránok ezeken a területeken építették ki a védelmi vonalaikat. Természetesen azt nem tudjuk, hogy milyen stratégiát alkalmaztak. Az első védelmi vonal a legerősebb az utána következők egyre gyengébbek vagy pont fordítva?

Az eléggé egyértelmű, hogy az erőforrások korlátozottsága miatt nem lehet az összes egyforma erősségű.

Úgyhogy az oroszok "lassú" haladásának ez is egy oka lehet. Erőteljes védelmi vonal leküzdése, járulékosan a védekező erejének felőrlése. Amit láthatunk (már amennyire az orrunkra kötik a valóságot), hogy az ukránok igenis kezdenek kimerülni és folyamatosan hátrálásra kényszerülnek.

Persze ez lehet egy hatalmas stratégia, hogy az oroszokat becsalják egy olyan helyre, ahol végzetes csapást mérnek rájuk. Nem valószínűtlen, csak a valószínűsége a zéróhoz közel van.
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
618
2 726
93

Az ukrán hadsereg a Kraken különleges ezred harcosait telepítette Harkiv régióba, hogy megállítsák az orosz csapatok offenzíváját.​


Ukrán források megerősítették, hogy az ukrán fegyveres erők vezérkara a Honvédelmi Minisztérium Hírszerzési Főigazgatósága (GUR) Kraken különleges erők ezredéhez tartozó harcosokat telepített Harkiv régióba. Fő küldetésük az orosz csapatok előrenyomulásának megállítása.

Az "Északi Szél" Telegram csatorna szerint az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinél az Északi Csapatcsoport rohamalegységei tovább folytatják az offenzíva kidolgozását Harkiv régióban, több területet felszabadítva Ukrajna és Oroszország határa közelében. Így szombat estig az orosz csapatok kilenc helységet és 110 négyzetkilométernyi területet szabadítottak fel a térségben.
Egyelőre vasárnap reggelig nincs új információ, de a harcok egész éjszaka folytatódtak a két fél között.
Az orosz fél azt állítja, hogy a szombati harcok során mintegy 100 ukrán katonát semmisítettek meg, akik nem akarták letenni a fegyvert és megadni magukat. Megsemmisült még: egy Vampire többszörös rakétavető Cirkuny faluban, két D-20 tarack Vilchában és Prilipkában, egy D-30 tarack Slobozhanskéban, egy BM-21 Grad komplexum Losivkában, egy Bogdana önjáró löveg 155-ös fegyverrel. milliméteres kaliberű Izbiskojéban, egy 82 milliméteres aknavető Sztaricsában, egy kozák páncélos szállító és egy kisteherautó Sztaricsában, két T-72-es harckocsi Lipcsiben és Oleynikovóban, valamint egy 120 milliméteres aknavető Vovchanszkban.
Vovchansk irányában az offenzíva szélessége 30 kilométer, mélysége hét. Ogurcovó, Pletenivka és Gatiscse helységeit felszabadították.
Liptói irányban az offenzíva szélessége 20 kilométer, mélysége nyolc. Felszabadult Sztrelecja, Pylnaja, Boriszovka, Krasznoe, Oleynyikovó és Morohovec helységek.
Május 12-én, vasárnap éjjel az orosz csapatok rakéta- és dróncsapásokat hajtottak végre Vovchansk és Harkiv városaira, ahol katonai és infrastrukturális létesítményeket értek.

Az orosz és ukrán katonai szakemberek szerint északi irányban az orosz csapatok a többi iránytól eltérő taktikát alkalmaznak.
A Donbaszban a gyalogság előrenyomulásához az ukrán hadsereg erődítményeit először tüzérségi tűzzel és légicsapásokkal semmisítik meg, de a harkovi régióban az orosz katonák egyszerűen megkerülték az ukrán fegyveres erők erődítményeit, és elmentek az ukrán katonák mögött, akik kénytelenek voltak megadni magukat. Ez az ukrán egységek védelmi vonalának alacsony telítettsége miatt lehetséges.

 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 162
13 654
113
Az ukrán hadsereg a Kraken különleges ezred harcosait telepítette Harkiv régióba, hogy megállítsák az orosz csapatok offenzíváját.
Krakent nem kell oda telepíteni, az alapvetoen egy ottani származású formáció, bár mostanában egyes részei Csasiv Jarnál tevékenykedtek.

Más!
Belgorodban ledolt egy panelház része.
A robbanás pillanata:

Oktabrinszkinál egy pici ukrán drón sikeres bombázást hajtot végre:

 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 697
46 736
113
Krakent nem kell oda telepíteni, az alapvetoen egy ottani származású formáció, bár mostanában egyes részei Csasiv Jarnál tevékenykedtek.

Más!
Belgorodban ledolt egy panelház része.
A robbanás pillanata:

Oktabrinszkinál egy pici ukrán drón sikeres bombázást hajtot végre:

Akkor most tisztázzuk!
Te most akkor örülsz ennek a ledőlt épületnek?
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 708
8 805
113
Pici körletfelügyelőm, elmondom neked, hogy mik az "arányok", mert látom, hogy ezen szeretnél rugózni, hiszen oly sokszor vettél már részt közvetlen harcérintkezésben... :D
Nos barátom, az arányok elsődlegesen a papíron levő (Dudi féle szabályzatokon alapuló) arányok, hogy egy támadó félnek háromszoros erőfölényben kell lennie a védekezővel szemben. Ami mondjuk igaz is lehetne egy területvédemi hadosztály vs. három sebtében besorozott gyalogoshadosztály avonatkozásában. Hány ilyent láttál ebben a háborúban? :D Kapor oldalról eddig valóban megvolt a védekező fél előnye, főleg pl. Avdeevka esetében, amit mintegy 8 éven keresztül próbáltak megerődíteni és ti lelkesen csámcsogtátok a "hatalmas orosz veszteségeket" amik persze kb. max a papírforma szerinti arányban keletkeztek. De a gyakorlat ennél sokkal érzékenyebb, és ez az amihez neked ott a körleten halvány lila f.ngod sincs. A támadó fél itt ugyanis rendelkezik egy kb. nyolcszoros tüzérségi fölénnyel, egy kb. háromszoros drónfölénnyel és emellett a légtér is nagyjából teljesen az övék. Innentől kezdve azok a papírforma "arányok" amiket te szeretnél hallani qrvára nem hozzák az elvárt eredményeket. Csámcsoghatsz itt bármit kismalac, a veszteségek legnagyobb részét akkor is a tüzérség és a drónok okozzák, és emellett a légifölényből adódó siklóbombák tömege. Na számolgasd akkor azokat az "arányokat" ha van egy kis időd két körlettakarítás között. Miután a kedvenceidnek ezidáig egyik "csodafegyver" sem hozta meg a várt áttörést, így picit elgondolkodhatnál, hogy mi is az "arányok" terén a helyzet... :D
Szóval kérdezgesd még nyugodtan, de valahol próbáld számításokkal is alátámasztani, és ne csak azzal, hogy mennyi a "szerinted" kialakult orosz veszteség. Ugyanis az az erőfölény amit én vázoltam nem csak az oroszok, de az atlanti elemzők szerint is valós... :D
Na akkor. Tüzérségi fölény. Újra és újra ez jön elő. Meg hogy a veszteségek legnagyobb részét ez okozza.

Akkor nézzük. Első kérdésem. Melyik oldal veszteségét? Szerinted a veszteségek oldalanként ugyanúgy tevődnek össze? Én azt gondolom hogy az orosz oldalon lényegesen nagyobb a rohamozás közben elesettek aránya, mivel az oroszok azok akik a 10 éve épített ukrán védvonalakat rohamozták a háború jelentős része alatt. Ukrán oldalon lehet hogy aránylag nagyobb a tüzérség áldozatainak az aránya, de a tüzérségi fölényből kalkulálni a veszteségi adatokat elég értelmetlen. Hiszen az orosz veszteségek nagyobb részét valószínűleg nem ez okozza, azaz az orosz veszteségek nagyobb részéről nem is akarsz tudomást venni.

A tüzérségi fölény pedig önmagában nem túl sok. Az ukrán ellentámadás alatt is volt lokális tüzérségi fölény, semmit sem ért. Rengeteg videó van arról hogy az orosz menetoszlopot egyszerűen szétlövik tüzérségi fölény ide vagy oda. A romok is kiváló fedezéket jelentenek. A romokat se sokkal könnyebb elfoglalni mint az ép várost. Oda is be kell menni és ott is minden fedezék mögött ellenség lehet.

Valójában ukrán részről a lehető legkedvezőbb az hogy az oroszok donbaszi városok ostromlásával vannak elfoglalva. Ez a lehető legkedvezőbb helyszín arra hogy minél nagyobb veszteségeket okozzanak az orosz félnek. Egy nyílt mezőn a két tüzérség párbaja nem volna kérdés, de így teljesen más a felállás.

Konkrét veszteségi arányokat viszont tényleg nem tudni, szóval maradnak a becslések.

Szerinted Steven J. Zaloga hülyeségeket írkált ?

A harcmezőkön milyen orosz harckocsival találkozik szembe az Ukrán Hadsereg katonája, milyen modellel ?
Elég régi eszközöket is elővesznek már. Sőt arról is láthattunk már videót hogy páncélozatlan eszközökkel rohamoznak.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 866
9 825
113
Rengeteg videó van arról hogy az orosz menetoszlopot egyszerűen szétlövik tüzérségi fölény ide vagy oda.
Igen, a videók mennyisége is jó összehasonlítási alap! De van más is még....
Ha megnézzük, hogy 2022-ben mennyi videó állt rendelkezésre ukrán sikerekről, és mennyi elérhető az utóbbi egy évben, illetve ugyan így megnézzük az orosz sikerekről szóló videók mennyiségét, akkor jól látható, hogy a két (valójában nem kettő) szemben álló fél veszteségei nagyon távol esnek egymástól. És nem az ukránok javára. De ugyan ezt támasztják alá az egyre nagyobb számban érkező infomációk az Ukrajnából menekülni próbáló hadköteles férfiakról számának növekedéséről, az erőszakos sorozások egyre gyakoribbá válásáról illetve az azoknak növekvő számban történő, az utca népe általi ellenállásáról. S érdemes megnézni, hogy a sok, sok ukrán temetőről készült videókkal és képekkel szemben hány videót vagy képet találhatunk ugyanilyen orosz katonatemetőkről.


Mindezeket egybe vetve szerintem nem utópisztikus egy olyan becslés ami az ukrán veszteségeket többszörösére (szerintem 4x 5x) teszi az orosz veszteségeknek a háború kezdete óta összességében.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 518
13 521
113
Elég régi eszközöket is elővesznek már. Sőt arról is láthattunk már videót hogy páncélozatlan eszközökkel rohamoznak.

Mik azok a régi eszközök ?

Tudnád konkrétan megnevezni a harckocsikat, lövészpáncélosokat, és csapatszállítókat típusjelzésükkel ?

Mert így konkrétumok nélkül semmire nem való a beszélgetésünk.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 049
66 598
113
Tipikus ukrán/Nato támadás volt.
Eddig 7halott, 12 sérült, köztük gyerekek. További 10 ember meg a romok alatt van. Mind civilek.
Nos ezért kell az a biztonsági zóna oda, mint a török ék a kurdok felé.

Ukran 155mm Bogdána legyengült Harkovnal.


Idén eddig legalább 8 Sztrela-t buktak az ukránok.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
920
10 532
93
Krakent nem kell oda telepíteni, az alapvetoen egy ottani származású formáció, bár mostanában egyes részei Csasiv Jarnál tevékenykedtek.

Más!
Belgorodban ledolt egy panelház része.
A robbanás pillanata:

Oktabrinszkinál egy pici ukrán drón sikeres bombázást hajtot végre:

Az, formáció bmeg... szerintem a Kraken csak egy söpredékből kinevelt neonáci szar, mint a linkelt nafofellás aki az internet takarásából örömködik egy összeomló panelon.
Bírod őket mint az ajdaros parasztot mi? Apropó, még nem sikerült válaszolnod, hogy mi a véleményed az utóbbi fenyegetéseiről, pedig vagy 3x belebotolhattál már itt a neked irányzott kérdésbe. Nos?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 325
84 517
113
Tipikus ukrán/Nato támadás volt.
Eddig 7halott, 12 sérült, köztük gyerekek. További 10 ember meg a romok alatt van. Mind civilek.
Nos ezért kell az a biztonsági zóna oda, mint a török ék a kurdok felé.
Ezt most szerintem ne szopjátok be!

Gázrobbanás szaga van a dolognak. Akár még valami nagyobb méretű gáz üzemű autó is lehett. Ne felejtsük el, hogy Oroszországban vagyunk!

Ráadásul a lépcsőházat vitte el a robbanás, ami miatt akkor alig volt sebesült, halott meg pláne nem, viszont a tető leszakadása gyilkos volt, mert ott álltak alatta a romeltakarítók ...

Értem a narratívát, az ukránok is ezt csinálják ha telibequrják a saját légvédelmükkel a panelt, de ez ahogy leomlott, az NEM lövedék, maradjunk ennyiben.

Sokadik megnézésre a légvédelmet is kizárnám.

Persze tolják a sok sületlenséget, mint ez is:

... de láttuk mit tesznek az ilyen bombák-rakéták Gázában ...

1000 kg robbanóanyag elvitte volna dominószerűen az egész panelt.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 500
19 783
113
Na akkor. Tüzérségi fölény. Újra és újra ez jön elő. Meg hogy a veszteségek legnagyobb részét ez okozza.

Akkor nézzük. Első kérdésem. Melyik oldal veszteségét? Szerinted a veszteségek oldalanként ugyanúgy tevődnek össze? Én azt gondolom hogy az orosz oldalon lényegesen nagyobb a rohamozás közben elesettek aránya, mivel az oroszok azok akik a 10 éve épített ukrán védvonalakat rohamozták a háború jelentős része alatt. Ukrán oldalon lehet hogy aránylag nagyobb a tüzérség áldozatainak az aránya, de a tüzérségi fölényből kalkulálni a veszteségi adatokat elég értelmetlen. Hiszen az orosz veszteségek nagyobb részét valószínűleg nem ez okozza, azaz az orosz veszteségek nagyobb részéről nem is akarsz tudomást venni.

A tüzérségi fölény pedig önmagában nem túl sok. Az ukrán ellentámadás alatt is volt lokális tüzérségi fölény, semmit sem ért. Rengeteg videó van arról hogy az orosz menetoszlopot egyszerűen szétlövik tüzérségi fölény ide vagy oda. A romok is kiváló fedezéket jelentenek. A romokat se sokkal könnyebb elfoglalni mint az ép várost. Oda is be kell menni és ott is minden fedezék mögött ellenség lehet.

Valójában ukrán részről a lehető legkedvezőbb az hogy az oroszok donbaszi városok ostromlásával vannak elfoglalva. Ez a lehető legkedvezőbb helyszín arra hogy minél nagyobb veszteségeket okozzanak az orosz félnek. Egy nyílt mezőn a két tüzérség párbaja nem volna kérdés, de így teljesen más a felállás.

Konkrét veszteségi arányokat viszont tényleg nem tudni, szóval maradnak a becslések.


Elég régi eszközöket is elővesznek már. Sőt arról is láthattunk már videót hogy páncélozatlan eszközökkel rohamoznak.
Na oké, fussunk neki még egszer, utoljára.
Először is a tüzérség okozza a legnagyobb veszteségeket. Mindkét oldalon és általában a legtöbb háborúban, ahol nem kacsavadászat folyik a légierő részéről, tehát rendes szárazföldi offenzívák vannak. És ha valamelyik oldalnak 7-8-szoros a tüzérségi fölénye, akkor bizony kapasztkodj meg, a veszteség a másik oldalon is ugyanilyen arányú. Aztán a második legnagyobb veszteségokozó ebben a háborúban a drón. Drón ugyan van mindkét oldalon, de ebben is van egy masszív háromszoros orosz fölény, szóval itt ugyanaz a helyzet. Amiben viszont qrvára tévedsz, az a "rohamozás közben elesettek aránya". Te leragadtál a két világháborúnál, és valahogy úgy képzeled, hogy itt bárhol frontális rohamok mennek jól kiépített védőállások ellen? Hol láttál te ebben a háborúban egyetlen frontális rohamot???? Taníts Mester! :D
Elmondom neked, hogy már a délszláv háborúban sem volt jellemző a frontális roham, már ott is a kisebb csoportokban végrehajtott támadó harcászat működött, itt meg aztán főleg. Az ukrán megerődített védvonalak sem elsősorban a mező közepén kihúzott árokban veszélyesek, hanem a megerődített településekben. De ezekben SOHA nincs frontális alegység szintű roham, csak kisebb harccsoportok taktikai mozgatása. (Korábban valaki belinkelte a Wagner csoportok támadó taktikáját, próbáld kicsit értelmezmi és rájössz, hogy mekkora sületlenséget írtál!) Szóval kezdj el gyorsan másik filmet nézni, mert ezzel egyelőre csak nevetségessé tetted magad. Az orosz veszteségek "nagyobb részét" lehet, hogy a kézifegyverek (de inkább a drónok) okozzák, de ezek a veszteségek elenyészőek a tüzérségi tűz által okozottakhoz képest. Csak azt felejted el, hogy éppen emiatt a két oldal veszteségei meg sem közelítik egymást, még akkor sem, ha figyelembe veszem a megerődített körlet előnyeit a védelemben. (Ezt bőven ellensúlyozza a helyi légi fölény és a siklóbombák)
Ami pedig a donbasszi városok ostromát illeti, ez orosz részről messze kedvezőbb, hiszen Tarasz helybe jön a pofonért, a logisztikai vonalak orosz oldalon rövidek és viszonylag egyszerű a csapatok rotációja. Szóval próbálj picit logkusabban gondolkodni és kevesebb világháborús filmet nézni, mert ez így csak a körleten elég a takarítás levezényléséhez... :D
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 162
13 654
113
A rakéta nem direktben az épületet találta el, hanem elé csapódott. A keletkező kráter viszont kikapta a földet az épületszárny alól. Emiatt zuhant össze.

Eloszor is, lem látszódik rakétabecsapódás a videón (direkt e miatt tettem be - csak hogy a korábbi kérdésedre is válaszoljak ;) ), szoval vagy nem bomba volt, vagy másik oldalról csapódot be, de akkor viszon északkelet felol kellet repulnie.

https://twitter.com/Tendar/status/1789619679322849436


Belgorod kornyékén mostanában potyantak eldobot/eltévedet orosz FABok - csak ido kérdése volt, mikor lesz ebbol igazán nagy baj.


https://twitter.com/Tendar/status/1661646273219313664