[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 917
7 744
113
image.png
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 732
86 370
113
Ne mond, hogy te találtad ki a hasonlatot az Észak-Dèl konfliktussal. :)
Saját kútfő.

Gyerek É-Dből írt esszét. Leültem vele, átnéztük, megnéztük a Gloryt és a Manhuntot, aztán átbeszéltük.

És ahogy átbeszéltük mit láttunk, miért láttuk, belehelyeztem neki az orosz-ukránba, mert a történelem mindig ismétli önmagát.

És adta magàt.

Más.

A Trump russo fake. Folyamatosan dobál a russo hülyeségeket, főleg ilyen ellenőrizetlen formában. Trump korábban is elismerte, hogy a Krím és egyes területek felejtősek Ukrajnának. De tárgyalni kell.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 585
47 811
113

Támadás a harkovi régióban: az „északi” csoport 110 négyzetmétert szabadított fel. km, és már egy tucat falut vett ellenőrzés alá (MAP)​


A 2024. május 11-i állapot

Az északi csapatcsoport folytatja a harkovi régió határterületeinek felszabadítását.

Lipcovszkij irányú sikereikre építve a rettenthetetlenek felszabadították Krasznoje, Morokhovec és Oleynikovo településeket.

Volchansky irányban rohamcsoportok szabadították fel Gatiscse falut, és Staritsa északnyugati külvárosában is megvetetették a lábukat. A haladó egységek megközelítették Volchanszk külvárosát.

Az ukrán fegyveres erők továbbra is tömegesen adják meg magukat.
Az Ukrán Fegyveres Erők „Khortitsa”, N. Volosin hadműveleti-stratégiai csoportja előadójának kijelentése, miszerint „az RF fegyveres erői a „szürke” zónában találhatók”, nem felel meg a valóságnak: számos irányban a előrehaladása a mélységben elérte a 4 kilométert.

Így az északi csapatcsoport több mint 110 négyzetkilométernyi területet szabadított fel a harkovi régióból.
Источник: https://rusvesna.su/news/1715445125
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
380
2 507
93
Persze majd az oroszok vissza adják azt amiért annyi emberük meghalt…ilyen hülyének nézik az oroszokat? :eek:
Nyilván nem egy Bahmut pl..De símán lehetséges.Csak persze azt még nem tudjuk hol állnak majd ,ha elkezdödnek a béketárgyalások..Lehet addigra Odessza Harkov is meglesz...sőt.Lesz miből engedni.Hogy egyáltalán legyen Ukrajna.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 452
10 345
113
Más: Nekem nagyon zavaró, hogy a tèrképeken nincs mèrték. Igy egyszerüen képtelen vagyok megâllapitani, mekkorák a távolságok stb.
Akkor elég hülyén néznének ki a nagy nyilak ha kiderülne hogy a hatalmas nyilak pár száz méteren max pár km en történő dolgokat mutatnak. :)


Amúgy ahogy látom, az oroszok már elértek kiépített állásokat is, az ukránoknak pedig volt idejük kiépíteni őket, mégis áthaladtak rajta, én is azon a véleményen vnagyok hogy ez nem a fő támadás, hanem egyszerűen szétfeszítik az ukrán tartalékokat hogy sehová ne jusson igazán réseket betömni, gondolom ezért izgatják őket még északabbra is. Ami kellemetlen lehet, mert nagy Z tagadja azt is hogy átlépték a határt, eddig azt mondták jelentéktelenek az elvesztett területek, ezt meg teljesen tagadják. Erről jut eszembe, ma Chasov Yar lefokozódott, már nem stratégiai jelentőségű település az ukrán katonai vezetés számára, ezt tudjuk mit jelent.
Szóval ha az oroszoknak van erejük még pár száz km szakaszt kialakítani ahol az ukránoknak erőt kell tartani, az nagyon kellemetlen lesz más frontszakaszokon, szerintem ez a fontosabb cél, ehhez felhasználhatnak minden erőt mert a határ másik oldalán jogilag minden bevethető, bár jogilag az új megyék is oroszország részei..... de a "nemzetközileg elismert" orosz terület nehezebben támadható ukrán részről, így ott több előnyük is van ha a cél csak az erőlekötés.
Szarban vannak az ukránok, de még kitartóak, és még erősek, milliós nagyvárosok ostromáról vizionálni a seregük megtörése előtt felesleges. Ráadásul ezekkel a betörésekkel elérhetik hogy az ukrán politikai vezetés ellentámadásokat követeljen a seregtől, ami megint a legjobb az oroszoknak.

Viszont ha feltesszük a kérdést hogy hol az ukrán erősítés? Erre pedig nem kapunk napokig választ és nem keményedik meg a védelem, akkor el lehet kezdeni fantáziálni hogy nem merik bevetni, nincs, vagy egyéb dolgok.

Legalább végre kicsit mozgalmasabb.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 394
79 351
113
Okos gyerek! :)
Más: Nekem nagyon zavaró, hogy a tèrképeken nincs mèrték. Igy egyszerüen képtelen vagyok megâllapitani, mekkorák a távolságok stb.

Szerinted viccből nincs ?
Az Ocseretinei előrenyomulásnál amiről szuperlatívuszokban beszélt a szekta az oroszok alig 20km-et haladtak előre nagyjából 1 hónap alatt (napi kevesebb mint 700 métert, ha nagyon leegyszerűsítjük).
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 605
7 994
113
Szerinted viccből nincs ?
Az Ocseretinei előrenyomulásnál amiről szuperlatívuszokban beszélt a szekta az oroszok alig 20km-et haladtak előre nagyjából 1 hónap alatt (napi kevesebb mint 700 métert, ha nagyon leegyszerűsítjük).
Akkor csak többet haladtak előre, mint vissza.

A szektázással amúgy mit kompenzálsz?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 811
56 357
113
Szerinted viccből nincs ?
Az Ocseretinei előrenyomulásnál amiről szuperlatívuszokban beszélt a szekta az oroszok alig 20km-et haladtak előre nagyjából 1 hónap alatt (napi kevesebb mint 700 métert, ha nagyon leegyszerűsítjük).
Irtam egy választ erre, de töröltem. Nem èrdemes ilyen stilusra reagálni.