[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 183
36 851
113

❗️Exclusive ❗️

Videó az orosz rakétagyártásról.

⚡️⚡️Az orosz hírszerző tisztek felfedezték egy vontatott D-20-as tarackfegyver jól álcázott helyét, majd a Lancet azonnal meglátogatta az ukrán fegyveres erők harcosait, megsemmisítve mind a felszerelést, mind a személyzetet a helyszínen⚡️⚡️

Az orosz fegyveres erők egyik harcosa ügyesen kitért egy ellenséges FPV kamikaze elől..

⚡️⚡️
Az orosz légideszant csapatok megtámadták az ukrán fegyveres erők helyzetét Andreevka és Kurdyumovka falvak között.

Az ukránok elmenekültek, sebesülteket és halottakat hagyva maguk után; Néhányan letették a fegyvert és megadták⚡️⚡️ magukat
⚡️

⚡️⚡️A Vostok-csoport 38. különálló gépesített lövész brigádjának tüzérsége elpusztított egy amerikai-brit M777 vontatott barackot⚡️⚡️

⚡️⚡️Megerősítés a "Severyans" számára T-80BVM-ek formájában
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 319
10 794
113
Valami baj van az oroszoknal, az Ukran vedelemnek sikerult korbezarnia oket Krasnohorivkanal. Varatlan ez a siker.


Azért a pezsgőbontással várjatok pár napot, még tekintve hogy egyetlen twitter csatorna hozza ezt a hírt és ez is csak annyit ír "biztosra", hogy a várostól keletre egy mezőn az ukránok bradleykkel területeket szereztek.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 407
79 395
113
Én csak azon vagyok felháborodva, hogy anno a nemzetközi közösség miért nem bombázta Kijevet, mikor népirtást rendezett Donbaszban. Már rég UFOR békefenntartók rotációs ünnepségéről kellene HM tudósitásokat néznünk ill. a nagyhatalmak budapesti meg jaltai találkozóinak politikai elemzéseiről a hirekben.
Ukrajna ma már honvédő háborút viv? Természetesen igen.
Oroszország ma már honvédő háborút viv? A napnál is világosabb, hogy igen.
Az egész történetben az a gyalázatos, hogy a nemzetközi közösség részéről sosem volt opció a béke, mert lényegében nem az ukrán államterület megvédése a cél.
"Egy haditechnikai fórumon" ez a többségnek már az elején lejött.
Az oroszok honvédő háborút vívnak? Ne beszélj már hülyeséget.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
838
4 638
93
Baj lesz ebből, more.
a sok hangos hülye kiabálása elnyomja a józanság hangját
persze azok, akik majd a darálóba kell hogy menjenek nem számítanak, az ő érdekeik nem fontosak a "vezetőknek"

két dolgot kellene meglépni, de minél gyorsabban
elhagyni a nató-t, elhagyni az eu-t. lövessék szét csak saját magukat...
nem mintha ez minket a következményektől megvédene :(
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
947
11 080
93
Hmmm...
"
A Kijevnek átadott NATO-fegyverek azonnal ukrán tulajdonba kerülnek, így Kijevnek képesnek kell lennie arra, hogy azokkal csapást mérjen például "oroszországi légibázisokra" - jelentette ki hétfőn NATO-főtitkár.
"

Na most akkor mi van a NATO-val? Ha nincs benne, akkor nem adhatott át "NATO fegyvert", jelentsen ez bármit is, ha a NATO tagok ezzel nem bíztak meg senkit. Megbízták Stoltenberget a NATO tagok hogy Ukrajna érdekében agitáljon? Megbízták talán hogy fenyegetést generáljon? Megbízták hogy kufárkodja el az elméletben a tagok védelmére szánt eszközöket?
Ez a csávó a nyilatkozatiban megint túllép azon a hatáskörön ami neki elméletileg van. És megint nem veszi elő ezért senki. Tehát vagy mindenki hülye a NATO környékén, vagy a NATO nem az aminek láttatja magát.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 550
15 351
113
A Honvédő Háborúról...
Kedves Dudi!
Ha és amennyiben például Románia elkezdené kiírtani a magyarokat Aradon és TÉGED, mint katonát küldenének megvédeni őket, akkor
1. A honvédő románokat támadnád meg?
2. Honvédő támadást intéznél a népirtók ellen?
3. Azonnal leszerelnél és irány Monte Carlo?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 833
56 430
113
A Honvédő Háborúról...
Kedves Dudi!
Ha és amennyiben például Románia elkezdené kiírtani a magyarokat Aradon és TÉGED, mint katonát küldenének megvédeni őket, akkor
1. A honvédő románokat támadnád meg?
2. Honvédő támadást intéznél a népirtók ellen?
3. Azonnal leszerelnél és irány Monte Carlo?
3.? :)
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
786
2 020
93
En is ketlem. A politikusok az egy elmeroggyant fajta, de a NATO-ban azert profi katonak vannak, azok valoszinuleg letesznek par remiszto projected loss numbert az asztalra, ami azonnal megbuktatna a politikusokat...



En a minap megnezegettem Montana es hasonlo teruleteken a ranch arakat, egy studio meretu brooklyni lyuk arabol egeszen pimasz dolgokat lehet arrafele venni:


Ha meg gazdalkodos tipus lennel, akkor aztan a csillagos eg a hatar, magyar megyenyi ranchet is lehet venni:

Kicsit off: Montana pont nem jó, csomó nukleáris létesítmény van ott, ami elsődleges célpont.

Ld.: https://www.mtpr.org/montana-news/2023-02-15/why-are-there-so-many-nuclear-missiles-in-montana

Inkább a Földgolyó déli részén érdemes nézelődni szvsz.

ON: Ez másik radar?

https://x.com/FRHoffmann1/status/17...a-ru-nato-reports-5-1-5-31-2024.21908/page-11
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 641
13 551
113
igazából az elmúlt lassan 30 év propaganda fertőjében odáig is eljutottak, hogy trianon teljesen jogos és dícséretes. Ezreket találnál, akár diverzáns szerve.. jajj bocsánat, politikai pártokat is magyarországon, akik így gondolják.
Kicsit rágyúrnak és simán találnál százakat, akik szerint a tiszántúlt is oda kéne adni, a mocskos szemét székelyeket, akik pedig az ősi nagy románia szuverenitását veszélyeztetik, mint szélsőséges terroristákat pedig írtani kell. Most őszintén, meglepődnétek ha ez lenne az eus narratíva? Közben persze okádná a nyugat a bezzeg románia és mi milyen szarok vagyunk bullshitet. Szóval simán lehet a 4. opció, a székely-magyarok írtására menne ki, a liberalizmus és demokácia védelmében.
20 éve a buzi gyermekmesék is elképzelhetetlenek voltak, a jelenlegi státuszt nézve 20 év múlva lehet már egy nekro-zoofil esti matinén sem kell meglepődni. Ha ez a fertő átvenné a totális kontrollt miért kéne meglepődni a székelyek kiírtásán a honvédség segítségével. A demokráciában nincs olyan "elb@szott idióta" forgatőkönyv, ami ne lenne lehetséges.

A gazda úgysem tudna eleget adni, meg gondolom nem is cél.. de majd megoldják a hiányt, azaz korlátozni kell a zöldség ideológia oltárán és meg van oldva.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 595
47 903
113

Az ukrán fegyveres erők feltöltése alkalmatlan a szolgálatra – Butusov​

Szolgálatra alkalmatlan erősítéseket küldenek a frontvonalon lévő ukrán csapatoknak – mondta Jurij Butusov híres ukrán katonai propagandista.

Szerinte ez az egyik oka az összeomló frontnak.

Butusov példaként említette a Volchanszk irányú helyzetet, ahol a közelmúltban több mint 100 embert küldtek az Ukrán Fegyveres Erők 125. dandárjához erősítésként.

A helyszínen azonban kiderült, hogy mindannyian alkalmatlanok a szolgálatra, és 100 főből csak hárman kerültek be a brigádba.
Ugyanakkor a jelentésekben a tisztviselők arról számolnak be, hogy „a brigád jól feltöltődött”.

Eközben az Ukrán Állami Nyomozó Iroda nyomozást folytat a 125. dandár parancsnoksága ellen az arcvonalból való jogosulatlan visszavonulás miatt.
Источник: https://rusvesna.su/news/1716878605


Az EU védelmi miniszterei az orosz területen nyugati fegyverekkel végrehajtott ukrán katonai csapások tilalmának feloldásáról tárgyalnak​


Josep Borrell, az uniós diplomácia vezetője ezt az uniós védelmi miniszterek mai brüsszeli találkozójának előestéjén jelentette be.

„Van egy kérdés az orosz területen belüli célpontok elleni fegyverhasználati korlátozások feloldásáról, amelyet Stoltenberg NATO-főtitkár fog felvetni ma - mondta Borrell.

Edgars Rinkevics lett elnök a CNN-nek adott interjújában már kijelentette, hogy „nincs okuk” egy ilyen tilalomra. Azt is megjegyezte, hogy az orosz hadsereg közelmúltbeli offenzívája „annak a következménye, hogy nem tudtuk Ukrajnát fegyverekkel ellátni”, és a nyugati országok korlátozták a fegyverek orosz területen történő használatát.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1716884840


A Chasov Yar-ért folytatott harcok hevesek lesznek - a felderítő parancsnok​

Átmentem a Bahmut húsdarálón (az artemovszki csata - a szerk.). Nyugodtan megmondom: szeretettel üdvözölnek minket Chasovoy Yarban. A város egy dombon áll – ez bonyolítja az előrehaladást” – magyarázta az ügynökség beszélgetőtársa.

A harcos megjegyezte, hogy bár a település mérete kisebb, mint Artemovszk, ez nem egyszerűsíti le a helyzetet.
A Chasov Yar fontos operatív és stratégiai jelentőséggel bír. Kiemelkedő magasságban található, utat nyitva a DPR legnagyobb, az ukrán erők ellenőrzése alatt álló agglomerációjához: a Szlavjanszko-Kramatorszkajahoz, valamint Konsztantyinovkához.
Источник: https://rusvesna.su/news/1716885346


Németország és Olaszország ellenzi az ukrán fegyveres erők nyugati fegyverekkel végrehajtott támadásait orosz területen lévő katonai célpontok, köztük tüzérségi és üzemanyagraktárak ellen – írja a Politico⚡️


Valamelyik kommentelő azt írta, hogy a Nyugat által átadott fegyverzet nyilvános adat. Nekem akkor is az volt a véleményem, hogy egy része nyilvános, ami a fügefalevél szerepét tölti be. Íme egy bizonyíték!

Felvételek jelentek meg az interneten egy drónról, amelyet nyilvánvalóan arra használtak, hogy megtámadják a Voronezh-DM horizonton túli radar helyzetét Armavir közelében . És kiderült, hogy egy portugál gyártmányú Tekever AR3 drón .

Emlékszem, tavaly nyáron, amikor először írtunk arról, hogy az ukrán fegyveres erők aktívan használnak portugál drónokat, különböző portugál médiumok cáfolatát küldték el a robotunknak.

Szerintük az információ hamis, és a portugálok nem adták át a legújabb UAV-kat az ukrán alakulatokhoz. De amint jól látható, ma a „Tekevereket” oroszországi stratégiai célpontok elleni támadásokra is használják.

Az AR3 a Tekever család junior verziója. Elterjedtebbek, ezért használták kamikaze drónként. Az ellenségnek az AR5 módosításai is vannak - modernebb drónok továbbfejlesztett felderítő felszereléssel.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 080
24 414
113

A NATO nukleáris csapásokat hajthat végre Oroszország ellen – FSZB​

Ezt azért kétlem, ettől függetlenül abban is biztos vagyok ,hogy ha mégis megtörténne, akkor a válaszcsapás biztosan nem Kijevet érné,és nagyon jól tudják ezt Washingtonban meg Langley-ben és Londonban is, és teljesen jogos lenne az orosz nukleáris triád teljes kitárazása nyugat-Európa és az USA irányába, jelentsen ez bármit is, sőt ami a közvetett körülmáneket illeti abban sem vagyok biztos,hogy kizárólag az oroszok indítanának nukleáris támadást az USA területe ellen.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 800
86 530
113
"Gondoljunk bele… éled az életed annak rendje és módja szerint: feleség, gyerekek, kemény munkával igyekszel gyarapodni, házat veszel, autó, egyszóval mindent megteszel, hogy haladj és a gyermekeidnek talán kicsivel könnyebb legyen majd az élet. Nem biztos hogy sikerülni fog, de mégis ez hajt, hogy minden nap felkelj és újra nekivágj.
Erre jön egy ember, egy milliárdos humorista, aki talán már összeszámolni sem tudja a Nyugaton vásárolt villái és kastélyai számát, és azt mondja: márpedig neked az a dolgod, hogy meghalj a fronton! Ez a kötelességed!"