[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 694
13 840
113
igazából az elmúlt lassan 30 év propaganda fertőjében odáig is eljutottak, hogy trianon teljesen jogos és dícséretes. Ezreket találnál, akár diverzáns szerve.. jajj bocsánat, politikai pártokat is magyarországon, akik így gondolják.
Kicsit rágyúrnak és simán találnál százakat, akik szerint a tiszántúlt is oda kéne adni, a mocskos szemét székelyeket, akik pedig az ősi nagy románia szuverenitását veszélyeztetik, mint szélsőséges terroristákat pedig írtani kell. Most őszintén, meglepődnétek ha ez lenne az eus narratíva? Közben persze okádná a nyugat a bezzeg románia és mi milyen szarok vagyunk bullshitet. Szóval simán lehet a 4. opció, a székely-magyarok írtására menne ki, a liberalizmus és demokácia védelmében.
20 éve a buzi gyermekmesék is elképzelhetetlenek voltak, a jelenlegi státuszt nézve 20 év múlva lehet már egy nekro-zoofil esti matinén sem kell meglepődni. Ha ez a fertő átvenné a totális kontrollt miért kéne meglepődni a székelyek kiírtásán a honvédség segítségével. A demokráciában nincs olyan "elb@szott idióta" forgatőkönyv, ami ne lenne lehetséges.

A gazda úgysem tudna eleget adni, meg gondolom nem is cél.. de majd megoldják a hiányt, azaz korlátozni kell a zöldség ideológia oltárán és meg van oldva.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 622
48 210
113

Az ukrán fegyveres erők feltöltése alkalmatlan a szolgálatra – Butusov​

Szolgálatra alkalmatlan erősítéseket küldenek a frontvonalon lévő ukrán csapatoknak – mondta Jurij Butusov híres ukrán katonai propagandista.

Szerinte ez az egyik oka az összeomló frontnak.

Butusov példaként említette a Volchanszk irányú helyzetet, ahol a közelmúltban több mint 100 embert küldtek az Ukrán Fegyveres Erők 125. dandárjához erősítésként.

A helyszínen azonban kiderült, hogy mindannyian alkalmatlanok a szolgálatra, és 100 főből csak hárman kerültek be a brigádba.
Ugyanakkor a jelentésekben a tisztviselők arról számolnak be, hogy „a brigád jól feltöltődött”.

Eközben az Ukrán Állami Nyomozó Iroda nyomozást folytat a 125. dandár parancsnoksága ellen az arcvonalból való jogosulatlan visszavonulás miatt.
Источник: https://rusvesna.su/news/1716878605


Az EU védelmi miniszterei az orosz területen nyugati fegyverekkel végrehajtott ukrán katonai csapások tilalmának feloldásáról tárgyalnak​


Josep Borrell, az uniós diplomácia vezetője ezt az uniós védelmi miniszterek mai brüsszeli találkozójának előestéjén jelentette be.

„Van egy kérdés az orosz területen belüli célpontok elleni fegyverhasználati korlátozások feloldásáról, amelyet Stoltenberg NATO-főtitkár fog felvetni ma - mondta Borrell.

Edgars Rinkevics lett elnök a CNN-nek adott interjújában már kijelentette, hogy „nincs okuk” egy ilyen tilalomra. Azt is megjegyezte, hogy az orosz hadsereg közelmúltbeli offenzívája „annak a következménye, hogy nem tudtuk Ukrajnát fegyverekkel ellátni”, és a nyugati országok korlátozták a fegyverek orosz területen történő használatát.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1716884840


A Chasov Yar-ért folytatott harcok hevesek lesznek - a felderítő parancsnok​

Átmentem a Bahmut húsdarálón (az artemovszki csata - a szerk.). Nyugodtan megmondom: szeretettel üdvözölnek minket Chasovoy Yarban. A város egy dombon áll – ez bonyolítja az előrehaladást” – magyarázta az ügynökség beszélgetőtársa.

A harcos megjegyezte, hogy bár a település mérete kisebb, mint Artemovszk, ez nem egyszerűsíti le a helyzetet.
A Chasov Yar fontos operatív és stratégiai jelentőséggel bír. Kiemelkedő magasságban található, utat nyitva a DPR legnagyobb, az ukrán erők ellenőrzése alatt álló agglomerációjához: a Szlavjanszko-Kramatorszkajahoz, valamint Konsztantyinovkához.
Источник: https://rusvesna.su/news/1716885346


Németország és Olaszország ellenzi az ukrán fegyveres erők nyugati fegyverekkel végrehajtott támadásait orosz területen lévő katonai célpontok, köztük tüzérségi és üzemanyagraktárak ellen – írja a Politico⚡️


Valamelyik kommentelő azt írta, hogy a Nyugat által átadott fegyverzet nyilvános adat. Nekem akkor is az volt a véleményem, hogy egy része nyilvános, ami a fügefalevél szerepét tölti be. Íme egy bizonyíték!

Felvételek jelentek meg az interneten egy drónról, amelyet nyilvánvalóan arra használtak, hogy megtámadják a Voronezh-DM horizonton túli radar helyzetét Armavir közelében . És kiderült, hogy egy portugál gyártmányú Tekever AR3 drón .

Emlékszem, tavaly nyáron, amikor először írtunk arról, hogy az ukrán fegyveres erők aktívan használnak portugál drónokat, különböző portugál médiumok cáfolatát küldték el a robotunknak.

Szerintük az információ hamis, és a portugálok nem adták át a legújabb UAV-kat az ukrán alakulatokhoz. De amint jól látható, ma a „Tekevereket” oroszországi stratégiai célpontok elleni támadásokra is használják.

Az AR3 a Tekever család junior verziója. Elterjedtebbek, ezért használták kamikaze drónként. Az ellenségnek az AR5 módosításai is vannak - modernebb drónok továbbfejlesztett felderítő felszereléssel.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 096
24 689
113

A NATO nukleáris csapásokat hajthat végre Oroszország ellen – FSZB​

Ezt azért kétlem, ettől függetlenül abban is biztos vagyok ,hogy ha mégis megtörténne, akkor a válaszcsapás biztosan nem Kijevet érné,és nagyon jól tudják ezt Washingtonban meg Langley-ben és Londonban is, és teljesen jogos lenne az orosz nukleáris triád teljes kitárazása nyugat-Európa és az USA irányába, jelentsen ez bármit is, sőt ami a közvetett körülmáneket illeti abban sem vagyok biztos,hogy kizárólag az oroszok indítanának nukleáris támadást az USA területe ellen.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 898
87 106
113
"Gondoljunk bele… éled az életed annak rendje és módja szerint: feleség, gyerekek, kemény munkával igyekszel gyarapodni, házat veszel, autó, egyszóval mindent megteszel, hogy haladj és a gyermekeidnek talán kicsivel könnyebb legyen majd az élet. Nem biztos hogy sikerülni fog, de mégis ez hajt, hogy minden nap felkelj és újra nekivágj.
Erre jön egy ember, egy milliárdos humorista, aki talán már összeszámolni sem tudja a Nyugaton vásárolt villái és kastélyai számát, és azt mondja: márpedig neked az a dolgod, hogy meghalj a fronton! Ez a kötelességed!"


 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 012
16 304
113
Jajj ne beszélj már te is hülyeséget. Ők eldöntötték, hogy az övék.
Egyszerűen, mert régen is az övék volt - orosz lakossággal.
Az egy érdekes kérdés hogy az Ukrán kismalac az 1917-ben az orosztól kapott , ajándék országterületen felül fokozatosan felzabálta a környező területeket, igy Kárpátalját is, többszörösen felhízlalva magát. Alaposan túlhízta magát, ideje fogyókúráznia, hiszen mint látjuk, egészségtelen amit művel..

Dudi olvasni kellene egy kis történelmet, hogy szélesedjék a látóköröd.. Tán az segít..
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 984
23 047
113
Az oroszok honvédő háborút vívnak? Ne beszélj már hülyeséget.
Eltekintve az előttem hozzá szólóktól a témában, akik a történelmi és az aktuális harci és közigazgatási helyzet szerint értelmezték azt amit irtam és amire reagáltál, én csak annyit kérdezek, hogy:
  1. Hány évet is várt Oroszország a békés rendezés reményében?
  2. Mennyi megállapodásba is ment bele -és tartotta magát hozzá- a békés rendezés előmozditása érdekében?
  3. Jelen pillanatban mennyi ország támogatja fegyverrel Ukrajnát?
  4. Mennyi támogatja ön szántából és mennyi kénytelen támogatni Ukrajnát anyagilag?
  5. Az Észak Atlanti Szövetség, mint védelmi szövetség feladata-e/kötelessége-e anyagilag és fegyverrel támogatni egy nem NATO államot egy másik nagyhatalommal szemben?
  6. Az Európai Únió, mint gazdasági szövetség feladata-e/kötelessége-e pénzügyileg és fegyverkezési programokkal támogatni egy nem EU-tag államot egy tisztán katonai konfliktusban egy nagyhatalommal szemben
  7. A 14. szankciós csomag és az újabb és újabb fegyvertámogatások tükrében, a nyugaton tapasztalható orosz-fóbia és propagandisztikus általános orosz gyűlölet tükrében nem érezheti-e azt az orosz vezetés joggal, vagy az átlagpolgár, hogy Oroszország léte a tét ebben a konfliktusban?
Hiszek egy NATO-ban és egy EU-ban, abban a formában, mint amikor beléptünk, de ha megválaszolod akár magadban is a fenti kérdéseket be kell hogy lásd, valami nagyon félrement. Egyben magkapod arra is a választ miért gondoltam úgy, ahogy, amit Te nagyvonalúan "hülyeségnek neveztél"...
El van ez qrva rendesen Béláim... :(
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 145
113
Jajj ne beszélj már te is hülyeséget. Ők eldöntötték, hogy az övék.
Mindegyik megye hivatalosan kinyilvánította a függetlenségét. 2022 februárjában Oroszország ezt el is ismerte.
Majd hivatalos kérelem után csatlakozott az Orosz Föderációhoz. Ezek egyike sem igényel semmilyen külső jóváhagyást. És mint tudjuk Jugoszlávia és Szerbia (Koszovó) szétesése óta (igazság szerint már a gyarmati rendszer felbomlása óta) a Népek Önrendelkezési Joga a nemzetközi jog egyik legfontosabb - azzá tették a nyugati országok - alapjoga.
Putyin pedig végigcsinálta az egész ráerőltetett színjátékot. Pedig megtehette volna, hogy leszarja az egészet, és 2022 februárban azonnal Oroszországhoz csatolja az összes megyét.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 261
68 087
113
Egyszerűen, mert régen is az övék volt - orosz lakossággal.
Az egy érdekes kérdés hogy az Ukrán kismalac az 1917-ben az orosztól kapott , ajándék országterületen felül fokozatosan felzabálta a környező területeket, igy Kárpátalját is, többszörösen felhízlalva magát. Alaposan túlhízta magát, ideje fogyókúráznia, hiszen mint látjuk, egészségtelen amit művel..

Dudi olvasni kellene egy kis történelmet, hogy szélesedjék a látóköröd.. Tán az segít..
Hagyjad, majd hamarosan meglátja amit látnia kell. Pontosan arra van szüksége hogy tapasztalatot szerezzen, ahogy a többi magyar katonának is.
Több százezres veszteséget kellett lenyelnunk legutóbb és valahogy mégis itt vagyunk. Ez a 2-3000 katona amit össze birnunk esetleg kaparni nem lesz ahhoz mérhető veszteség.
Lemegy a választás aztán úgyse lesz más választásunk, a szankciókat meg a pénzt is mindig megadtuk ahogy eddig kérték.


Közben Péter megy a batykahoz, akivel nemrég személyesen tárgyalt Putyin, aki azelőtt Kínában volt Hszinel és aki azelőtt nálunk járt Viktornal.

Településeken a pincékben, kint a természetben a fák alatt tárolják a halottakat.

 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 588
8 125
113
Azokat addigra már kilőtték. A MAD lényege a minel nagyobb károkozás, tehát D.C., NYC, LA, Atlanta, Chicago, Houston, Seattle stb.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 708
14 459
113
De ugye azt élvezni fogod, hogy neked sem kell majd a keleti frontra menni - legfőképpen Viktornak köszönhetően, aki tartja a hátát pl. Robi helyett is...?! :oops:
(...hosszasan taglalhatnám még, de a hirek közé "csepegtetett bomlasztást" nem igazán szűrik, az arra adott reakciókat viszont igen, igy nincs sok értelme...)

Kék konyvem van ...

A kek konyv mi? Le van benne irva, hogy mindenre is alkalmatlan vagy sargak benne a lapok es az a NAFO battalion katonakonyve?


@PavolR

Mi az a kék könyv ? Nekem is van olyanom, de gondolom, teljesen más van mindkettőnknek.

71ZCFKI.jpg



Ha kihirdetnék a tényleges hadiállapotot, mit csinálnál ?

Gondolom hadköteles vagy, és nem kommentcsatába leszel behívva.

Vagy valami miatt nem vagy alkalmas katonai szolgálatra ? Mi az a korlátozó, sőt kizáró tényező ?

Mondjuk lehet azért csinálja ezt a sok trollkodást, hogy ezt használja majd fel bizonyítéknak az alkalmassága ellen xD
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 229
37 036
113
Az ukrán fegyveres erők újonnan elfogott katonái fogságba estek Volcsanszk térségében, Harkov irányában

Nos, hogyan kerültél a frontra? Elmentem a boltba, hogy kenyeret vegyek, megérkezett a TCC, bedobott egy kisbuszba, és elvitt. Elvittek egy edzőterembe. 3 napig ott maradtunk, és ide vittük. Azt sem tudtam, hol vagyunk, csak te mondtad, hogy Volcsanszk az..." – mondta a fogságba esett ukrán.

Videó egy orosz távirányítású torony tesztjeiről három koaxiális NSVT géppuskával.

Felvételek arról, ahogy a Lancet kamikaze drón nekiütközik az ukrán fegyveres erők egy másik kerekes 155 mm-es önjáró lövegének, a 2SZ22 "Bogdannak" egy Tatra 158 alvázon Szumi régióban.

Felvétel Belogorovka közeléből - az ellenséges árkok elfogása katonánk által drónok támadása alatt
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 999
12 821
113
Zelenszkij szerint ha Biden nem jön el a békecsúcsra, Putyin vastapsot fog adni neki


Ha Joe Biden amerikai elnök nem vesz részt a svájci békecsúcson, Vlagyimir Putyin vastapsot fog neki – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök brüsszeli sajtótájékoztatóján. Jelenlegi repülési menetrendje szerint Biden a csúcs helyett egy kampányrendezvényen vesz részt Los Angelesben, ahol olyan hollywoodi sztárok vesznek részt, mint George Clooney és Julia Roberts.

Tudom, hogy Amerika támogatja a csúcstalálkozót, de nem tudjuk, milyen szinten. Úgy gondolom, hogy ez, minden egyes ember iránti tisztelettel, nem túl erős döntés” – mondta Zelenszkij, utalva arra, hogy az Egyesült Államok kormánya megerősítette, hogy képviselője részt vesz a csúcstalálkozón. De nem említette, hogy ki lesz az.

Úgy gondolom, hogy a békecsúcsnak és más vezetőknek, akik az Amerikai Egyesült Államok válaszát vizsgálják, szükségük van Biden elnökre. Távollétében Putyin csak tapsolna, személyesen tapsolt volna, és az ováció lenne” – tette hozzá Zelenszkij.

Ez a teatralis balfasz mar azt is tudja a tobbi vezetonek mire van szuksege meg mire nem. De lehet hogy csak azert mondja mert ha a fo sugar daddy nem lesz jelen akkor a tobbinek se fog annyira akarodzani tolni a penzt a feketelyukba.