[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 983
14 507
113
Éveket, sőt évtizedeket töltenek a katonai akadémiákon, és akkor mit is tanulnak meg ?

Semmi mást, csak azt, hogyan kell szépen enni késsel, és villával. Illetve a díszlépést.

Mindenhol vannak hülyék, de egy bizonyos szint fölé már nem engedik őket. Vagy igen ?





Szerinted nem szoktam eleget ostorozni az Orosz Hadsereget, meg az orosz politikát is ? :)
de nem ér idézni a Bukásból Fater monológját :D Nem érdemlik meg :)
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 407
79 395
113
De! Ez konkrétan pont ilyen fekete-fehér!
Bárki, aki, mint te is, két lépés távolságból figyeli a helyzetet (igen, még Zelenszkij is), az láthatja, hogy Ukrajna minden háborúban töltött nappal egyre rosszabb helyzetbe kerül. Gazdaságilag, területileg, demográfiailag, mindenhogy.
Sajnos az ukrán népnek nem engedik meg, hogy két lépés távolságból láthasson rá a dolgokra. Ha megengednék nekik, akkor Zelenszkij jó eséllyel már fel lenne koncolva.

Khmmm..... Ezt honnan is tudjuk? Netán volt Ukrajnában elnök választás mostanában, mint Oo..ban?
Ja, nem volt. Az ukrán népet nem kérdezték meg, hogy támogatják-e Zelenszkijt.
Őszintén mondom, nem értelek, miért írsz le ilyet.

Ahogy már Amper is leírta. Igen nyert, mert elhitette a választókkal, hogy ö majd kiegyezz Putyinnal. Persze a választók nem tudták, hogy Zelenszkij békéről nem dönthet.

Azért illene már valamivel alátámasztani az ilyen "ugyanannyi orosz halt meg, mint ukrán" kijelentéseket, mert ha csak a neten fellelhető képi és videó anyagokat vesszük alapul, akkor nagyon nem jön ki a matek....


Orosz városokat rombol porig, igen. Ezt hívják háborúnak. Igen, ilyenben nem volt része a világ ezen részének jó hosszú ideje. Nem is kellett volna.... Mint kiderült, lett volna más út is még '22 februárja után is, nem sokkal. Az nem volt jó. Hát ez most sokkal rosszabb annál, és napról napra rosszabb lesz. Nem az oroszoknak, nem Putyinnak.
Azt azért ne felejtsd el, hogy az elmúlt több mint 2 évben döntően orosz lakta területekn folyik a háború, ráadásul olyan orosz lakta területeken amire Oroszország igényt tart.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 434
11 333
113
Sztem csak spekuláció....nem hinném hogy vadászgépekkel le mernék zárni ukrajnát...ha igen, hajrá...jöjjön a buli...azt mind elégünk a g..be.... :( Gondolkozom hova lehetne disszidálni...ha veszek most fel kölcsönt autóra, de mondjuk 3 hónap múlva nem lesz bank se...akkor ki kell fizetnem???
Átvettük a lízingelt új autót 2022 február 16-án. A többit tudjátok...

...most azt várom, hogy:

a nyugat beugorjon a háborúba,
a bankrendszere ennek következtében a feneketlen kútba,
mi erre kiugorjunk
az oroszok respektálják a külön utasságunk,
s leszünk pénzügyi "nagyhatalom századokon át"*
én meg hitelmentes életemen át.
;)

*https://m.zeneszoveg.hu/m_dalszoveg/3235/istvan-a-kiraly/veres-kardot-hoztam-zeneszoveg.html

ugyan már. ez de facto azt jelenti, hogy harcoló féllé válnak. nagy a pofájuk, de azért ezt nem valószínű, hogy bevállalják.
amelyik kutya ugat, az ritkán harap

A felvétel az Oroszország, Észtország, Lettország közös határon készült, délre néző ipari kamerával.
Így értelemszerűen balról az orosz haderő, jobbról a nato koherens és monokromatikus hadereje (Vagy az a lézer? Ezt a kettőt mindig összekeverem...).


Remélem, hogy profetikus ás látnoki "álmunk valóra válik"*
, mert több más opció is armageddont okozna.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 221
67 768
113
Körötte csend amerre ment, néma tartomány...




Egy ukrán katona sikeresen megszokott és egy T-64 tankkal atallt orosz oldalra.

Drónokat lőttek le a moszkvai régióban egy erdős területen.
Egy időre korlátozták a moszkvai nemzetközi repterek forgalmat a terrorveszely miatt.

2023-ban már legalabb 23000 poszttraumás tartották nyilván Ukrajnában. A valós számokat majd csak a háború után hozzák nyilvánosság, közölte az egészségügyi miniszter.

Halott francia katona.
Szirszkij meghívása az elemzők szerint nem változtat a lényegen mert már igyis helyen vannak és ők is csak húsból vannak.



A Kontakt 1-el és grillracsokkal felszerelt Abrams újabb képen.
Ha belegondolok hogy a mi dragasagaink teljesen pucerok miközben odaát már az Abramsot is sufnituningolni kell...




.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 483
7 938
113
Sztem csak spekuláció....nem hinném hogy vadászgépekkel le mernék zárni ukrajnát...
En is ketlem. A politikusok az egy elmeroggyant fajta, de a NATO-ban azert profi katonak vannak, azok valoszinuleg letesznek par remiszto projected loss numbert az asztalra, ami azonnal megbuktatna a politikusokat...

ha igen, hajrá...jöjjön a buli...azt mind elégünk a g..be.... :( Gondolkozom hova lehetne disszidálni...ha veszek most fel kölcsönt autóra, de mondjuk 3 hónap múlva nem lesz bank se...akkor ki kell fizetnem???

En a minap megnezegettem Montana es hasonlo teruleteken a ranch arakat, egy studio meretu brooklyni lyuk arabol egeszen pimasz dolgokat lehet arrafele venni:


Ha meg gazdalkodos tipus lennel, akkor aztan a csillagos eg a hatar, magyar megyenyi ranchet is lehet venni:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 221
67 768
113
Landsbergis kapott duhrohamot a Szijjartoval való tárgyaláson.


A fokertesz szomorú.

Lecornu szeretné Ukrajnába küldeni a franciákat.


Stoltenberg szabad utat adott az ukrán vezetésnek Oroszország korlátlan tamadasahoz.

Ukran pingvinkutatas az Antarktisz, 11 millió dollárból. Természetesen olivabogyo, pezsgő, és kaviár is lesz.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 994
16 177
113
Eleg keves politikus mondhatja el magáról h sikeresen megállított egy 4x akkora lakosságú, 10x akkora gazdaságú atomhatalmat, úgyhogy valamit bizonyára tud.
Hmm gondolod hogy egy artista és bohócképzőt végzett egyén bármire is alkalmas lehet, mint egy kívülről kesztyűzött bohóc jó pénzért Elnököt játszani egy ProxiGyarmaton?
Ehhez az álláshoz ugyanúgy mint az oroszoknál éveken keresztül tett , Kvartal 95 haknikörútjain, nem kell ész és más,mint az elé rakott narratíva és kotta + a fizetése dollárban....Hmm ennyi orosz nyelvű előadás után elfelejtett oroszul..szegény.. A beosztása miatt nem lehetnek saját gondolatai cselekedetei hiszen engedély nélkül a hátsóját sem törölheti ki..

Reagan legalább valami tehetséget is mutatott a szinészi múltja mellett, az minden negatív eseményt is a saját hasznára tudott fordítani néhány óra alatt, a rögtönzött beszédeivel..

Hol van Zselink tehetsége a nagy szinész elődje Reagan Elnök Úrhoz képest?

Igaz Reagannak kicsit több szabad keze volt, mert nem egy dróton rángatott proxiElnököt kellett alakítania - hanem egy valódit.. A különbség annyi mint egy valódi és egy khmmm.. műszerszám közt..
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 094
2 908
113
Az népe mészárosa! Bár ezt is vitatják sokan szerintem jogosan, hogy az ukrán az az ő népe, vagy inkább csak egy oroszul beszélő zsidó Ukrajnában, aki egy gyökértelen cezaromán haszonleső?!

Egy haditechnikai fórumon szamomra igen fura ez a folyamatos felháborodás, hogy az ukrik próbáljak megvédeni az államterületet.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 221
67 768
113
Luhanksz reptér ACATMS
Hát ez az oroszok által megszállt luganszki reptér elég hülyén hangzik meg kell hogy mondjam. Pont Luganszk? LNR? Mondjuk a luganszki reptér a Donyeck Airporthoz viszonyítva nem jelentős, igazából már egyik sem mert 10 éve szét lett baxva mindkettő.

Velika Novoszelvszka, kopogtatnak, Kupjanszkig azt hiszem 1 falu van köztuk. A terep jó, sík, pár erdő, erdősávok, mezők, szóval a szokásos, ukran/Nato védelmi vonal nem nagyon készült.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 783
46 921
113
Egy haditechnikai fórumon szamomra igen fura ez a folyamatos felháborodás, hogy az ukrik próbáljak megvédeni az államterületet.
Nem azzal van bajom. Abban a stádiumban vannak, hogy lebassz@k a biztosítékot hogy elrabolhassanak önkéntes ék, mikor kimész visszakapcsolni! Az ukránok azon része elfogyott már aki akart harcolni! Most ott tartunk hogy az EU a menekülteket akarja visszatoloncolni megdögleni, meg fogdossák össze a harcolni nem akarókat szakmányban.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 080
24 414
113
A helyes válasz, hogy egyiket sem. Nem azért háborúzik az USA, mert kevesli a területét. Nyersanyagokért háborúzik. Az USA-nak nincs egyik olyan állammal szemben sem területik követelése akikkel háborúzott vagy háborúzik (a hideg háború óta, ugye ez a tárgyalt időszak) szemben az oroszokkal, akiknek vannak területi követeléseik az ukránokkal szemben.
Azért valljuk be ha már ezt így leírtad, hogy "Az USA-nak nincs egyik állammal szemben sem területi követelése akikkel háborúzott vagy háborúzik (a hideg háború óta)" stb stb...

szóval valljuk be, hogy a földrajz nem az erősséged, mondjuk ezen biztosan sokat segítene egy értelmező kéziszótár, amiben a területi követelés fogalmát leírják neked, meg egy atlasz, hogy megnézd benne az USA földrajzi fekvését.

de örülök, hogy megint magadról állítasz ki bizonyítványt, hogy mennyire nem vagy képben alapvető fogalmakkal :D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 595
47 903
113

A NATO nukleáris csapásokat hajthat végre Oroszország ellen – FSZB​

„Az orosz határ közelében növekszik a NATO felderítő tevékenysége, növekszik a szövetség csapatainak hadműveleti harci kiképzésének intenzitása, melynek során az Orosz Föderáció elleni harci műveletek végrehajtásának forgatókönyveit dolgozzák ki, beleértve a területünkön végrehajtott nukleáris csapásokat” - mondta.

Mint a beszélgetőpartner megjegyezte, egy ilyen helyzet megfelelő intézkedéseket kíván a határok védelmére és őrzésére.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár egy nappal korábban azt mondta, hogy Ukrajnának joga van egyebek mellett megtámadni „katonai célpontokat orosz területen”. Hozzátette, hogy „egyes szövetségesek” már feloldották a megfelelő csapáskorlátozásokat, és az Észak-atlanti Szövetség főtitkára szerint „eljött az idő más korlátozások feloldására”.
Источник: https://rusvesna.su/news/1688210554


A tatárföldi üzem befolyásolhatja a háború lefolyását - Wall Street Journal​

A tatárföldi orosz Alabuga dróngyár „befolyásolhatja az ukrajnai háború menetét” – írja a The Wall Street Journal amerikai kiadása.

Az anyag azt állítja, hogy az üzem iráni technológiát használ, és állítólag Kelet-Afrikából bérelt munkavállalókat. Jelenleg évi 6000 Shahed támadó UAV gyártását tervezi.

Április végén az üzem az ütemterv előtt járt, 4500 ilyen drónt szállított az orosz hadseregnek.

Ezenkívül a cég Albatross felderítő drónokat gyárt, amelyek az ukrán fegyveres erők frontvonalbeli pozícióinak és mozgásainak fényképes felderítését végzik.

A kiadvány emlékeztet arra, hogy ez a vállalkozás már az ukrán drónok célpontjává vált.
Источник: https://rusvesna.su/news/1716877297


Összefoglaló 2024. május 28-án reggel

▪️Harkov irányában az orosz fegyveres erők Volchanszkban és a település irányában folytatnak harci műveleteket. Liptsyben az ellenség, miután erősítést vont be a front más szektoraiból, lelassította az orosz hadsereg előrenyomulásának kezdeti ütemét. Volchanszk közelében az ukrán fegyveres erők 4 ellentámadása ellenére az orosz csapatok egyes területeken akár 600 métert is előrenyomultak. Liptsovsky irányban a Severny üdülőfaluban lévő egységeink két ellentámadást visszavertek és 250 métert haladtak előre. A jelentések szerint új ukrán katonai személyzet adta meg magát.

▪️Szvatovo - Kupyanszkij irányban az orosz fegyveres erők megtartják a kezdeményezést Ivanovkánál és a front kiemelkedő pontján, Beresztovojnál.

▪️Csapataink megrohamozzák Chasov Yar keleti részét , a Kvartal mikrokörzetet. Az Orosz Fegyveres Erők tüzérséggel és nehéz légibombákkal veszik célba az ukrán fegyveres erők állásait, az ellenséges becslések szerint a település délkeleti részére összpontosítottak. Számos drón és ellenséges tüzérségi támadás komolyan hátráltatja előrenyomulásunk ütemét.

▪️Avdejevkától nyugatra az orosz fegyveres erők Arhangelszknél, az Ocheretinsky kiugró részén, Szolovjevótól északnyugatra nyomulnak előre , Umannál és Netailovonál az ellenőrzési zóna jelentősen kibővült. Beszámolnak a harcok kezdetéről Karlovkáért Netailovótól nyugatra .

▪️A Vremevszkij párkányon nehéz csaták dúlnak Sztaromajorszkij és Urozsainy közelében. Minden épületért vannak csaták.

▪️A zaporozsjei fronton az ellenség a frontvonal mögé mér csapást abban a reményben, hogy eltalálja azokat a helyeket, ahol személyi állományunk koncentrálódik. A Vasziljevszkij járásbeli Novogorovkában egy iskolát ért az ütés, amelyben elvileg nem voltak katonáink.

▪️Herszon irányban jelentős változtatások nincsenek, az ukrán fegyveres erők polgári célpontokat támadtak meg: Nyizsnyije Szerogoziban a Szociális Alap épületét, Dnyeprjanyban legalább 20 lövés érkezett, Nova Kahovkát kaotikusan lőtték egy nehéz aknavetőből.

▪️Tegnap az ellenség kétszer csapott le Luganszkra a HIMARS MLRS-ből nagy hatótávolságú rakétákkal és egy kazettás robbanófejjel.

▪️A belgorodi régióban az ukrán fegyveres erők drón- és tüzérségi csapásai érték Szovhoznijt, Dronovka a Grayvoronsky városi körzetből, Muromot, Shebekinot, Krasnoyet, Nezhegolz a Shebekinsky városi kerületből, Berjozovkát a Boriszov kerületből, valamint Grayvoron falut. Egy civil megsebesült.

▪️A Kurszk régióban: Kopterek robbanószerkezeteinek leejtését és az ukrán fegyveres erők kamikaze drónjainak támadásait rögzítették Tyotkinoban , Popovo -Lezhacsiban és Elizavetovkában a Glushkovszkij kerületben, Uszpenovkában és Vnezapnijban , Troickijben a Korenevszkij kerületben, Guevóban a Szudzsanszkij kerületben. Az elektronikus hadviselés elnyomta a drónokat a "Sudzha" ellenőrzőponton , a Gornalban a Sudzhansky kerületben, a Krupetsben és az Anatolyevkában a Rylsky kerületben, Obukhovkában és az Uspenovkában a Korenevsky kerületben. A Rylsky negyedben található Krupets állomás közelében kézifegyvertűzben semmisült meg egy ukrán helikopter.

▪️A DPR- ben a gorlovkai fegyveres erők lövöldözése következtében két civil megsérült, valamint a rendkívüli helyzetek minisztériumának négy alkalmazottja, akik hivatalos feladatokat láttak el.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 972
22 920
113
Egy haditechnikai fórumon szamomra igen fura ez a folyamatos felháborodás, hogy az ukrik próbáljak megvédeni az államterületet.
Én csak azon vagyok felháborodva, hogy anno a nemzetközi közösség miért nem bombázta Kijevet, mikor népirtást rendezett Donbaszban. Már rég UFOR békefenntartók rotációs ünnepségéről kellene HM tudósitásokat néznünk ill. a nagyhatalmak budapesti meg jaltai találkozóinak politikai elemzéseiről a hirekben.
Ukrajna ma már honvédő háborút viv? Természetesen igen.
Oroszország ma már honvédő háborút viv? A napnál is világosabb, hogy igen.
Az egész történetben az a gyalázatos, hogy a nemzetközi közösség részéről sosem volt opció a béke, mert lényegében nem az ukrán államterület megvédése a cél.
"Egy haditechnikai fórumon" ez a többségnek már az elején lejött.