[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 857
47 372
113
Egy haditechnikai fórumon szamomra igen fura ez a folyamatos felháborodás, hogy az ukrik próbáljak megvédeni az államterületet.
Nem azzal van bajom. Abban a stádiumban vannak, hogy lebassz@k a biztosítékot hogy elrabolhassanak önkéntes ék, mikor kimész visszakapcsolni! Az ukránok azon része elfogyott már aki akart harcolni! Most ott tartunk hogy az EU a menekülteket akarja visszatoloncolni megdögleni, meg fogdossák össze a harcolni nem akarókat szakmányban.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 106
24 844
113
A helyes válasz, hogy egyiket sem. Nem azért háborúzik az USA, mert kevesli a területét. Nyersanyagokért háborúzik. Az USA-nak nincs egyik olyan állammal szemben sem területik követelése akikkel háborúzott vagy háborúzik (a hideg háború óta, ugye ez a tárgyalt időszak) szemben az oroszokkal, akiknek vannak területi követeléseik az ukránokkal szemben.
Azért valljuk be ha már ezt így leírtad, hogy "Az USA-nak nincs egyik állammal szemben sem területi követelése akikkel háborúzott vagy háborúzik (a hideg háború óta)" stb stb...

szóval valljuk be, hogy a földrajz nem az erősséged, mondjuk ezen biztosan sokat segítene egy értelmező kéziszótár, amiben a területi követelés fogalmát leírják neked, meg egy atlasz, hogy megnézd benne az USA földrajzi fekvését.

de örülök, hogy megint magadról állítasz ki bizonyítványt, hogy mennyire nem vagy képben alapvető fogalmakkal :D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 643
113

A NATO nukleáris csapásokat hajthat végre Oroszország ellen – FSZB​

„Az orosz határ közelében növekszik a NATO felderítő tevékenysége, növekszik a szövetség csapatainak hadműveleti harci kiképzésének intenzitása, melynek során az Orosz Föderáció elleni harci műveletek végrehajtásának forgatókönyveit dolgozzák ki, beleértve a területünkön végrehajtott nukleáris csapásokat” - mondta.

Mint a beszélgetőpartner megjegyezte, egy ilyen helyzet megfelelő intézkedéseket kíván a határok védelmére és őrzésére.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár egy nappal korábban azt mondta, hogy Ukrajnának joga van egyebek mellett megtámadni „katonai célpontokat orosz területen”. Hozzátette, hogy „egyes szövetségesek” már feloldották a megfelelő csapáskorlátozásokat, és az Észak-atlanti Szövetség főtitkára szerint „eljött az idő más korlátozások feloldására”.
Источник: https://rusvesna.su/news/1688210554


A tatárföldi üzem befolyásolhatja a háború lefolyását - Wall Street Journal​

A tatárföldi orosz Alabuga dróngyár „befolyásolhatja az ukrajnai háború menetét” – írja a The Wall Street Journal amerikai kiadása.

Az anyag azt állítja, hogy az üzem iráni technológiát használ, és állítólag Kelet-Afrikából bérelt munkavállalókat. Jelenleg évi 6000 Shahed támadó UAV gyártását tervezi.

Április végén az üzem az ütemterv előtt járt, 4500 ilyen drónt szállított az orosz hadseregnek.

Ezenkívül a cég Albatross felderítő drónokat gyárt, amelyek az ukrán fegyveres erők frontvonalbeli pozícióinak és mozgásainak fényképes felderítését végzik.

A kiadvány emlékeztet arra, hogy ez a vállalkozás már az ukrán drónok célpontjává vált.
Источник: https://rusvesna.su/news/1716877297


Összefoglaló 2024. május 28-án reggel

▪️Harkov irányában az orosz fegyveres erők Volchanszkban és a település irányában folytatnak harci műveleteket. Liptsyben az ellenség, miután erősítést vont be a front más szektoraiból, lelassította az orosz hadsereg előrenyomulásának kezdeti ütemét. Volchanszk közelében az ukrán fegyveres erők 4 ellentámadása ellenére az orosz csapatok egyes területeken akár 600 métert is előrenyomultak. Liptsovsky irányban a Severny üdülőfaluban lévő egységeink két ellentámadást visszavertek és 250 métert haladtak előre. A jelentések szerint új ukrán katonai személyzet adta meg magát.

▪️Szvatovo - Kupyanszkij irányban az orosz fegyveres erők megtartják a kezdeményezést Ivanovkánál és a front kiemelkedő pontján, Beresztovojnál.

▪️Csapataink megrohamozzák Chasov Yar keleti részét , a Kvartal mikrokörzetet. Az Orosz Fegyveres Erők tüzérséggel és nehéz légibombákkal veszik célba az ukrán fegyveres erők állásait, az ellenséges becslések szerint a település délkeleti részére összpontosítottak. Számos drón és ellenséges tüzérségi támadás komolyan hátráltatja előrenyomulásunk ütemét.

▪️Avdejevkától nyugatra az orosz fegyveres erők Arhangelszknél, az Ocheretinsky kiugró részén, Szolovjevótól északnyugatra nyomulnak előre , Umannál és Netailovonál az ellenőrzési zóna jelentősen kibővült. Beszámolnak a harcok kezdetéről Karlovkáért Netailovótól nyugatra .

▪️A Vremevszkij párkányon nehéz csaták dúlnak Sztaromajorszkij és Urozsainy közelében. Minden épületért vannak csaták.

▪️A zaporozsjei fronton az ellenség a frontvonal mögé mér csapást abban a reményben, hogy eltalálja azokat a helyeket, ahol személyi állományunk koncentrálódik. A Vasziljevszkij járásbeli Novogorovkában egy iskolát ért az ütés, amelyben elvileg nem voltak katonáink.

▪️Herszon irányban jelentős változtatások nincsenek, az ukrán fegyveres erők polgári célpontokat támadtak meg: Nyizsnyije Szerogoziban a Szociális Alap épületét, Dnyeprjanyban legalább 20 lövés érkezett, Nova Kahovkát kaotikusan lőtték egy nehéz aknavetőből.

▪️Tegnap az ellenség kétszer csapott le Luganszkra a HIMARS MLRS-ből nagy hatótávolságú rakétákkal és egy kazettás robbanófejjel.

▪️A belgorodi régióban az ukrán fegyveres erők drón- és tüzérségi csapásai érték Szovhoznijt, Dronovka a Grayvoronsky városi körzetből, Muromot, Shebekinot, Krasnoyet, Nezhegolz a Shebekinsky városi kerületből, Berjozovkát a Boriszov kerületből, valamint Grayvoron falut. Egy civil megsebesült.

▪️A Kurszk régióban: Kopterek robbanószerkezeteinek leejtését és az ukrán fegyveres erők kamikaze drónjainak támadásait rögzítették Tyotkinoban , Popovo -Lezhacsiban és Elizavetovkában a Glushkovszkij kerületben, Uszpenovkában és Vnezapnijban , Troickijben a Korenevszkij kerületben, Guevóban a Szudzsanszkij kerületben. Az elektronikus hadviselés elnyomta a drónokat a "Sudzha" ellenőrzőponton , a Gornalban a Sudzhansky kerületben, a Krupetsben és az Anatolyevkában a Rylsky kerületben, Obukhovkában és az Uspenovkában a Korenevsky kerületben. A Rylsky negyedben található Krupets állomás közelében kézifegyvertűzben semmisült meg egy ukrán helikopter.

▪️A DPR- ben a gorlovkai fegyveres erők lövöldözése következtében két civil megsérült, valamint a rendkívüli helyzetek minisztériumának négy alkalmazottja, akik hivatalos feladatokat láttak el.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 017
23 236
113
Egy haditechnikai fórumon szamomra igen fura ez a folyamatos felháborodás, hogy az ukrik próbáljak megvédeni az államterületet.
Én csak azon vagyok felháborodva, hogy anno a nemzetközi közösség miért nem bombázta Kijevet, mikor népirtást rendezett Donbaszban. Már rég UFOR békefenntartók rotációs ünnepségéről kellene HM tudósitásokat néznünk ill. a nagyhatalmak budapesti meg jaltai találkozóinak politikai elemzéseiről a hirekben.
Ukrajna ma már honvédő háborút viv? Természetesen igen.
Oroszország ma már honvédő háborút viv? A napnál is világosabb, hogy igen.
Az egész történetben az a gyalázatos, hogy a nemzetközi közösség részéről sosem volt opció a béke, mert lényegében nem az ukrán államterület megvédése a cél.
"Egy haditechnikai fórumon" ez a többségnek már az elején lejött.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 311
37 306
113

❗️Exclusive ❗️

Videó az orosz rakétagyártásról.

⚡️⚡️Az orosz hírszerző tisztek felfedezték egy vontatott D-20-as tarackfegyver jól álcázott helyét, majd a Lancet azonnal meglátogatta az ukrán fegyveres erők harcosait, megsemmisítve mind a felszerelést, mind a személyzetet a helyszínen⚡️⚡️

Az orosz fegyveres erők egyik harcosa ügyesen kitért egy ellenséges FPV kamikaze elől..

⚡️⚡️
Az orosz légideszant csapatok megtámadták az ukrán fegyveres erők helyzetét Andreevka és Kurdyumovka falvak között.

Az ukránok elmenekültek, sebesülteket és halottakat hagyva maguk után; Néhányan letették a fegyvert és megadták⚡️⚡️ magukat
⚡️

⚡️⚡️A Vostok-csoport 38. különálló gépesített lövész brigádjának tüzérsége elpusztított egy amerikai-brit M777 vontatott barackot⚡️⚡️

⚡️⚡️Megerősítés a "Severyans" számára T-80BVM-ek formájában
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 320
10 819
113
Valami baj van az oroszoknal, az Ukran vedelemnek sikerult korbezarnia oket Krasnohorivkanal. Varatlan ez a siker.


Azért a pezsgőbontással várjatok pár napot, még tekintve hogy egyetlen twitter csatorna hozza ezt a hírt és ez is csak annyit ír "biztosra", hogy a várostól keletre egy mezőn az ukránok bradleykkel területeket szereztek.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 713
80 076
113
Én csak azon vagyok felháborodva, hogy anno a nemzetközi közösség miért nem bombázta Kijevet, mikor népirtást rendezett Donbaszban. Már rég UFOR békefenntartók rotációs ünnepségéről kellene HM tudósitásokat néznünk ill. a nagyhatalmak budapesti meg jaltai találkozóinak politikai elemzéseiről a hirekben.
Ukrajna ma már honvédő háborút viv? Természetesen igen.
Oroszország ma már honvédő háborút viv? A napnál is világosabb, hogy igen.
Az egész történetben az a gyalázatos, hogy a nemzetközi közösség részéről sosem volt opció a béke, mert lényegében nem az ukrán államterület megvédése a cél.
"Egy haditechnikai fórumon" ez a többségnek már az elején lejött.
Az oroszok honvédő háborút vívnak? Ne beszélj már hülyeséget.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
874
4 950
93
Baj lesz ebből, more.
a sok hangos hülye kiabálása elnyomja a józanság hangját
persze azok, akik majd a darálóba kell hogy menjenek nem számítanak, az ő érdekeik nem fontosak a "vezetőknek"

két dolgot kellene meglépni, de minél gyorsabban
elhagyni a nató-t, elhagyni az eu-t. lövessék szét csak saját magukat...
nem mintha ez minket a következményektől megvédene :(
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
954
11 213
93
Hmmm...
"
A Kijevnek átadott NATO-fegyverek azonnal ukrán tulajdonba kerülnek, így Kijevnek képesnek kell lennie arra, hogy azokkal csapást mérjen például "oroszországi légibázisokra" - jelentette ki hétfőn NATO-főtitkár.
"

Na most akkor mi van a NATO-val? Ha nincs benne, akkor nem adhatott át "NATO fegyvert", jelentsen ez bármit is, ha a NATO tagok ezzel nem bíztak meg senkit. Megbízták Stoltenberget a NATO tagok hogy Ukrajna érdekében agitáljon? Megbízták talán hogy fenyegetést generáljon? Megbízták hogy kufárkodja el az elméletben a tagok védelmére szánt eszközöket?
Ez a csávó a nyilatkozatiban megint túllép azon a hatáskörön ami neki elméletileg van. És megint nem veszi elő ezért senki. Tehát vagy mindenki hülye a NATO környékén, vagy a NATO nem az aminek láttatja magát.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 574
15 552
113
A Honvédő Háborúról...
Kedves Dudi!
Ha és amennyiben például Románia elkezdené kiírtani a magyarokat Aradon és TÉGED, mint katonát küldenének megvédeni őket, akkor
1. A honvédő románokat támadnád meg?
2. Honvédő támadást intéznél a népirtók ellen?
3. Azonnal leszerelnél és irány Monte Carlo?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 931
56 877
113
A Honvédő Háborúról...
Kedves Dudi!
Ha és amennyiben például Románia elkezdené kiírtani a magyarokat Aradon és TÉGED, mint katonát küldenének megvédeni őket, akkor
1. A honvédő románokat támadnád meg?
2. Honvédő támadást intéznél a népirtók ellen?
3. Azonnal leszerelnél és irány Monte Carlo?
3.? :)
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
789
2 037
93
En is ketlem. A politikusok az egy elmeroggyant fajta, de a NATO-ban azert profi katonak vannak, azok valoszinuleg letesznek par remiszto projected loss numbert az asztalra, ami azonnal megbuktatna a politikusokat...



En a minap megnezegettem Montana es hasonlo teruleteken a ranch arakat, egy studio meretu brooklyni lyuk arabol egeszen pimasz dolgokat lehet arrafele venni:


Ha meg gazdalkodos tipus lennel, akkor aztan a csillagos eg a hatar, magyar megyenyi ranchet is lehet venni:

Kicsit off: Montana pont nem jó, csomó nukleáris létesítmény van ott, ami elsődleges célpont.

Ld.: https://www.mtpr.org/montana-news/2023-02-15/why-are-there-so-many-nuclear-missiles-in-montana

Inkább a Földgolyó déli részén érdemes nézelődni szvsz.

ON: Ez másik radar?

https://x.com/FRHoffmann1/status/17...a-ru-nato-reports-5-1-5-31-2024.21908/page-11