[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 968
14 350
113
Az orosz fegyveres erők új frontot nyitottak - Sumy régióban.

Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov bejelentette, hogy az orosz erők három nap alatt átvették az irányítást a Kurszk régió határán fekvő Rizsevka község felett, elmondása szerint az ukrán fegyveres erők jelentős veszteségeket szenvedtek.

⚡️Az ukrán sajtó arról is beszámol, hogy Szumiban részben megszakadt az áramszolgáltatás⚡️

k-p-2024-06-10-071632248.png
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 563
47 631
113
Összefoglaló 2024. június 10-én reggel

▪️Tegnap este az ellenség megpróbálta megtámadni a Krím-félsziget északi és nyugati részét legalább 6 rakétával, a Krími híd forgalmát 1 órára ideiglenesen blokkolták .

▪️Harkov irányában heves harcok dúlnak Volchanszkban. Az Aggregátorgyár területén az Orosz Fegyveres Erők rohamegységei megközelítették az Ukrán Fegyveres Erők erőteljes védelmi központját és lerohanásra készülnek, a város keleti részén pedig az ellenség több ellentámadást is indított a a nap folyamán. Liptsovsky irányban a településtől nyugatra eső területen alakulnak ki a főbb események, ahol rohamcsoportjaink tovább haladnak. Az ellenség egységeket váltott, felváltva azokat az egységeket, amelyek veszteségek miatt elvesztették harci hatékonyságukat.

▪️Szvatovótól nyugatra a harcok Stelmakhovka és Terny falu közelében folytatódtak , egyes helyeken ki lehetett bővíteni az ellenőrzési zónát.

▪️Csasov Jarban súlyos csaták zajlanak a Kanal mikrokörzetben Kalinovka közelében északról. Chashov Yar keleti részén korábban arról számoltak be, hogy csapataink a mikrokörzet közepe felé nyomulnak.

▪️ Avdejevkától nyugatra egységeink fokozatosan haladnak előre Umanszkijnál és Novopokrovszkijnál , mindkét oldalon ágyú- és rakétatüzérség dolgozik, és sok drónt használnak.

▪️Vremevszkij irányban jelentek meg az orosz fegyveres erők Staromajorski északi részén elért sikerei .

▪️A zaporozsjei fronton az ukrán fegyveres erők számos drónja visszatartja előrenyomulásunkat Rabotinonál , Novopokrovkánál és Neszterjankánál. Az ellenség azonnal beveti az FPV drónok raját, beleértve az éjszakaiakat is.

▪️Herson irányában az Ukrán Fegyveres Erők csoportjai hajókon próbáltak a sziget övezetében tevékenykedni, de megsemmisültek. Az ellenség Novaja Majacskára lőtt, egy civil meghalt, egy nő pedig megsebesült. Novaja Kahovkában egy civil megsebesült egy aknarobbanás következtében. A magánszektor számára Dneprjan faluban Hatalmas dróntámadást hajtottak végre .

▪️Belgorod régió ellenséges támadások alatt. Az ukrán fegyveres erők két drón segítségével támadták meg Bezymeno falut, a Grayvoronsky városi körzetben. Egy civil jármű és egy adminisztratív épület sérült meg. Shebekinóban két autóbusz és egy személygépkocsi sérült meg egy ágyúzás következtében. Murom községben polgári járművek és lakóépületek is megrongálódtak egy drónról leejtett robbanószerkezet következtében. Napközben a térség ellenséges lövedékei miatt működött légvédelmi rendszerünk, a tüzeket kamerák is rögzítették.

▪️A Kurszk régióban a Sudzha ellenőrzőpontot, Gornal és Kurilovka falvakat a Sudzhansky kerületben, Volfinsky , Kulbaki és Elizavetovka falvakata Glushkovsky kerületben, valamint Gordeevka és Troitskoye falvakat a Korenyevszkij kerületben ágyúzták. Az ellenséges dróntámadásokat a Korenyevszkij körzet Gordejevka faluja , a Rylszkij járásbeli Novoivanovka és Voronok falvak , valamint a Glushkovszkij járásbeli Tyotkino falu közelében rögzítették . Nem volt áldozat. A határ menti területeken kézi lőfegyverekkel és elektronikus hadviselési eszközökkel 15 ukrán drónt semmisítettek meg és nyomtak el.

▪️Donyeckben ( DPR ) az Ukrán Fegyveres Erők UAV-járól autóra zuhanás következtében egy 1986-os születésű férfi meghalt, 1971-ben és 1980-ban született férfiak, valamint egy 1947-ben született nő is megsebesült. Donyeckben
Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy



Az Ukrajnába szállított F-16-osokat az országon kívül tárolják

Ukrajnának több F-16-os vadászgép is a rendelkezésére állhat, de ezek közül nem mindegyik tartózkodik közvetlenül Ukrajna területén. Ezt Szergej Golubcov, az Ukrán Légierő Parancsnokságának légiközlekedési főnöke jelentette be.
Golubcov megjegyezte, hogy sok olyan országban, ahol F-16-osok vannak szolgálatban, fokozatosan áttérnek a modernebb F-35-ösökre. Ez lehetőséget teremt az Ukrajnának felajánlható F-16-osok számának növelésére.

„Majdnem minden olyan ország, ahol F-16-osok üzemelnek, fokozatosan felcseréli az F-35-ösökre, és valószínűleg Ukrajnának is felajánlják őket” – mondta Golubcov.

Emellett az ukrán F-16-osok egy része más országok kiképzőközpontjaiban fog települni ukrán pilóták képzésére.

Ma már ismert, hogy Kijev több mint 80 F-16-os vadászgépet kap, az Egyesült Államok pedig mintegy kéttucat repülőgépet is átadhat Ukrajnának.
Подробнее на: https://avia.pro/news/peredannye-ukraine-f-16-budut-hranitsya-za-predelami-strany
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 424
31 712
113
Állítólag megnyugtatóan megoldódott a Szu-57es ügye...
F-16ra képzés...
Nők a fronton
Volt USA katona orosz oldalon...
Tutajos...
Novoalekszandrova
Szumi körzet
Ukrán erődítmények...
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 759
34 958
113
Na harapnak egy nagyot suminál az oroszok ( ahogy nemrég írtam)
érdekes lesz a nyár eleje. végére már csak csatározás marad. F16 osok tuti meglesznek sürgetve de csak orosz kézre kerül pár db mirageval egyetemben.Lessz hadizsákmány az orosznak annyi amennyit a haború elején elvesztett csak ezek zöme nyugati teknika lessz szerintem légvédelmet is fognak benyúlni a késöbbiekben. pár nap pár hét és megindul a déli szárny is ahogy középen pocakosítják a frontot (hízlalják folyamatosan...) és ballhoroggal átkarolnak
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 109
36 609
113





 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 183
67 539
113
Egy katonai rendszamu Gaz-66 teherautóval törtek át a magyar/ukrán határon a Zelenszkij rezsim elől menekülő katonajeloltek. 32 fő, Barabás térségében vettek őrizetbe őket.

Admiral Gorskov megerkezett Havannaba.


Német Pzh-2000, szép nagy célpont volt a Lancatnek.

Két Baba Jaga dron trófea.
.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 563
47 631
113
A helyzet Chasov-Yar irányban június 10-én délelőtt

A Chasov Yar térségében a helyzet kritikussá válik az ellenség számára. Az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága még június 9-én délután megkezdte alakulatainak kivonását a város nyugati részéből - a Kanal körzetből. Szintén teljes erővel kivonták az Ukrán Fegyveres Erők KRAKEN MTR zászlóaljának egységeit, amelyeket a tervek szerint Harkov irányába helyeznek át.
Az Ukrán Fegyveres Erők állománya körében pletykák keringenek Csasov Jar közelgő feladásáról, ami az Ukrán Fegyveres Erők másik legnagyobb védelmi központjának bukását jelenti Avdievka után a donyecki hadműveleti irányban.
A domináns magaslatokon ( Donbass legmagasabb pontján ) elhelyezkedő terület feletti ellenőrzés megteremtése lehetőséget ad számunkra, hogy további offenzívát alakítsunk ki Konsztantyinnovszkó-Druzskovszkij irányban.
Túl korai azonban az ellenség védelmének teljes összeomlásáról beszélni. Az ellenálló erők fő feladata most a csatorna túloldalán elhelyezkedő egységek kivonulásának fedezése. Az ellenség védelme jelenleg egy réteges szerkezet, amelyet a Szeverszkij Donec-Donbász csatorna természetes vízválasztója korlátoz.
Logisztikailag ez a védelmi terület Konstantinovkához kötődik. A területen elhelyezkedő Ukrán Fegyveres Erők alakulatainak mobilitását elősegíti, hogy az ellenség zászlóalj-harcászati csoportokban, páncélozott járművekkel és hozzákapcsolt tüzérséggel - főleg 82 és 120 mm-es aknavetőkkel - megerősítve működik. A csőtüzérség maga a Chasov Yar mögött elhelyezkedő ellenütős fegyverek támogatásával működik. Vannak 155-ös kaliberű lőállások is.
Ma 19:00-ig részletesebb helyzetelemzést adunk. A helyszínről közvetítünk, és nincs veszteségünk.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 644
86 086
113
Nesze tessék itt egy púp!

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 332
79 146
113
Az orosz fegyveres erők új frontot nyitottak - Sumy régióban.

Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov bejelentette, hogy az orosz erők három nap alatt átvették az irányítást a Kurszk régió határán fekvő Rizsevka község felett, elmondása szerint az ukrán fegyveres erők jelentős veszteségeket szenvedtek.

⚡️Az ukrán sajtó arról is beszámol, hogy Szumiban részben megszakadt az áramszolgáltatás⚡️

k-p-2024-06-10-071632248.png
Az előző új front is milyen jól sikerült.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 454
7 250
113
Az orosz fegyveres erők új frontot nyitottak - Sumy régióban.
azt már tudjuk, hogy amikor az ukrán vezetésnek döntenie kell a donbasz és harkov között, nagyon határozottan harkovot választják
ha nem is mondják ki, de valahol tudják hogy az egy számukra ellenséges terület, csak idő kérdése hogy el kell engedjék
kérdés hogy ha a dilemma elkezd bonyolódni és a donbasz, harkov és szumi között kell választani hova mennyi erőforrást allokálnak
még kritikusabb lenne a dilemmájuk ha elkezdene a zaporozsjei urambocsá a herszoni front is mozogni..
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 231
13 828
113
Állítólag megnyugtatóan megoldódott a Szu-57es ügye...
Megnyugtatóbban, mint gondolnád. Pantsir-S1 es Sz-300 mellet lehet hogy még egy Szu-57-es futott be. :oops:



-----
Más!

Az ukrán vezérkar jelentése szerint három orosz légvédelmi rendszert értek az oroszok által megszállt Krímben. Dzsankojban egy S-400-as, Csornomorskében (Tarkhankut-félsziget) és Jevpatorijában pedig két S-300-as kapott találatot.

 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 970
15 924
113
Szia,

Leirtad tobbszor, hogy a NATO nem volt hajlando idopontot mondani, hogy mikor veszik fel Ukrajnat.
Politikus nyelven ez azt jelenti, hogy nem akarja felvenni, csak hat ugye egy politikus nem szeret nemet mondani.
Majd kovetkezteteskent azt irod, hogy tehat fel akartak venni.
Hat nem: esze agaban sem volt felvenni Ukrajnat a NATO-nak egeszen addig, amig le nem gyozte az oroszokat Kijev kornyeken. Azota finoman elgondolkodnak rajta, de egyertelmuen megmondva, hogy csak az oroszokkal valo bekekotes utan lehet rola szo.
Szia, itt válaszolok mert ez már ukrán topikba illő téma..

Az állandó variálásnak, a kétféle magoldásnak kétféle értelme lehet:

Ha felveszik a NATO-ba, akkor előnye, hogy az atomrakétákat közelebb lehet hozni Moszkvához..
Hátránya, hogy akkor nem lehet az utolsó ukránig folytatni ezt a proxí háborút, gyakorlatoztatással, dollármilliárdok számolatlan elégetésével segélyeztetés címén stb. Már az első puskalövés bármely fél részéről egy közvetlen NATO -Orosz konfliktust eredményezett volna.

Ezért ment a varia hogy most a két variáció miatt melyik választás előnyösebb a másiknál, az atomrakéta telepítés vagy a III Vh ra felkészítő gyakorló jellegű háború sok anyagi plusszal (no nem a népeknek).

A Nyugati vezetés addig variált totojázott ezen, míg az orosz döntött és számára a kisebbik rosszat választotta..

Ha békekötés lenne, egy pillanaton belül berugják Ukrajna seggét a NATO-ba, mert akkor bebetonozzák az ottani helyzetet - hosszú időre, és ha nem zsugorodik össze nagyon Ukrajna, felvéve az eredeti határait, akkor még tán atom telepítésnek is van értelme.

Ez most nem érdeke Nyugatnak még akár 1 2 évtizedekig is folynak ott a harcok. Közben ha bármelyik fél erősebbnek érzi magát a másiknál, egy csapásra (atom?) befejezi ezt a konfliktust - szó szerint, nem legyenek kétségeink.

Az hogy közben milyen nyilatkozatokat tesz Zseli, mindegy mert nem egy proxiElnök határozza meg mi történjen az országában ő csak végrehajtja a parancsokat utasításokat.