[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 972
14 400
113
Déldonyeck/Zaporizsja irány, Vremevszkij-párkányon

Orosz zászlót helyeztek el Sztaromajorskojeban.
A helyszín a falu északi részén található
A Vosztok-csoport 5. hadseregének gárdistái elfoglalták a falut és állították fel az orosz Föderáció zászlaját
"Az orosz hadsereg felszabadította Staromayorskoje-t a Déldonyeck irányban"
– jelentette az orosz Védelmi Minisztérium

Ez után nincs értelme védeni az ukrán erőknek a szomszédos Urozsajnoje falut, mert 3 irányból fogja támadás érni.
photo-2024-06-10-14-17-22.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 567
47 665
113
Erőteljes robbanás történt a dél-lengyelországi Mesko fegyvergyárban, ahol rakéta-üzemanyagot állítanak elő. Vannak halottak és sebesültek.


Az orosz védelmi minisztérium bejelentette Sztaromajorszkoje falu teljes felszabadítását a Vremyevsky párkányon.
Magát a falut az ellenség elfoglalta a 2023-as nyári offenzíva során. Valamivel kevesebb, mint egy évvel később ismét az orosz fegyveres erők ellenőrzése alatt áll.
Staromayorsky felszabadítása felgyorsítja a szomszédos Urozsajnij felszabadítását. Ezután megkezdődik az előrenyomulás Makarovkába.


Rakétatámadás a Krím északnyugati részén

Éjfél után az ukrán alakulatok ismét megtámadták a Krím-félszigetet. A Nikolaev régióból legalább 12

ATACMS hadműveleti-taktikai rakétát lőttek ki. A csapások célpontja Csernomorszkoje, Jevpatorija és Dzsankoj környéke volt. Légvédelem hangjai és tompa robbanások hallatszottak a Krím északnyugati részén.

Nem tudni biztosan, hogy mely objektumokat támadták meg, de figyelembe véve a településválasztást és a repülőterek légvédelmi rendszereinek hiányát, nagy valószínűséggel ezek a 31. légierő és légvédelmi hadosztály állásai voltak.

Nem tudni biztosan, hogy az ellenségnek sikerült-e eltalálnia a célpontot, de a tüzek és a másodlagos detonáció hiánya miatt reménykedni lehet a támadás visszaverésében vagy kisebb sérülésekben.

A június 12-i Oroszország-nap előestéjén az ukrán alakulatok fokozzák a támadások számát a Krím- félszigeten . Voltak már pilóta nélküli csónakok, pilóta nélküli légi járművek, most pedig rakéták.

Ma reggel pedig már több percre rakétafenyegetést vezettek be a Krím-félszigeten , ami csalirakéták indítását jelezheti a félsziget irányába. Ebben a helyzetben a következő napokban újabb csapáskísérletekre számíthatunk.


Kartapolov: A NATO-repülőterek legitim célponttá válnak, ha az ukrán fegyveres erők F-16-os harci bevetésekre használják őket​


A Kijevnek adományozott F-16-os vadászrepülőgépek Ukrajnán kívüli repülőtereken történő elhelyezése legitim célponttá teszi őket az orosz rakéták számára, ha a gépek harci küldetésekben vesznek részt. Ezt Andrej Kartapolov, az Állami Duma Védelmi Bizottságának vezetője nyilatkozta Szergej Golubcov, az Ukrán Fegyveres Erők légiközlekedési parancsnokának szavait kommentálva.
Moszkva már korábban is figyelmeztette a NATO-t erre a lehetőségre, mivel Kijev kezdetben azt tervezte, hogy Lengyelországban és Romániában vadászrepülőket tart, és onnan repül harci küldetéseket.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 187
67 596
113
Teljes az anarchia maradék Ukrajnában, ütik egymást mint a répát, már Kijevbol is viszik vagohidra az embereket.



Bomba bumm...

Külföldön fogja tárolni Ukrajna az F-16-osait.

Az aramkimaradasok akadályozza a kenyérgyártast és selejtes kenyerek készülnek. Ezáltal nő a veszteség. Emiatt növekszik 30%-al a kenyér ára.
.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 315
33 357
113
Déldonyeck/Zaporizsja irány, Vremevszkij-párkányon

Orosz zászlót helyeztek el Sztaromajorskojeban.
A helyszín a falu északi részén található
A Vosztok-csoport 5. hadseregének gárdistái elfoglalták a falut és állították fel az orosz Föderáció zászlaját
"Az orosz hadsereg felszabadította Staromayorskoje-t a Déldonyeck irányban"
– jelentette az orosz Védelmi Minisztérium

Ez után nincs értelme védeni az ukrán erőknek a szomszédos Urozsajnoje falut, mert 3 irányból fogja támadás érni.
photo-2024-06-10-14-17-22.jpg

Mióta is folynak a harcok ezekért a jelentéktelen falvakért? Fél év? Már nem követem, de a Sztaromajorszke és Urozsajnoje legalább azóta naponta emlegetve van pl. a Military Summary-n.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 240
13 848
113
Az orosz fegyveres erők új frontot nyitottak - Sumy régióban.

Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov bejelentette, hogy az orosz erők három nap alatt átvették az irányítást a Kurszk régió határán fekvő Rizsevka község felett, elmondása szerint az ukrán fegyveres erők jelentős veszteségeket szenvedtek.

⚡️Az ukrán sajtó arról is beszámol, hogy Szumiban részben megszakadt az áramszolgáltatás⚡️

k-p-2024-06-10-071632248.png

Semmiféle új front nincsen. Az oroszok korábban már tobbszor beszivárogtak a szurke zónában lévo telepulésre, csak most Kadyrov bekopte oket, hogy ott vannak, így azok ukrán tuz alá kerultek. Huszonegyen meghaltak és Kadyrovot hibáztassák emiatt.


Más!

Az Orosz Légvédelmi Erők Fegyveres Erők katonái parancsot kaptak családjaik evakuálására a Krímből, - ATESH

"Ez a fejlemény egybeesik a légvédelmi rendszerek belgorodi régióba való átadásával, ami veszélyt jelent a Krím biztonságára" - mondta a Partizánok.

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 662
86 126
113
Ukrán népmesék szekció, 999 éves nagyi ezermérföldeket menekült V2.1:

Horror: rajzszöges buktával vendégelte meg az orosz katonákat egy ukrán nagymama – ez lett a vége​


Mindeközben a valós ukrán nagyik:

Elpusztult:
GPuR3KFWwAAX2NJ


Más.

 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 972
14 400
113
Mióta is folynak a harcok ezekért a jelentéktelen falvakért? Fél év? Már nem követem, de a Sztaromajorszke és Urozsajnoje legalább azóta naponta emlegetve van pl. a Military Summary-n.
1 éve foglalták el az ukránok az ellentámadáskor...most lett visszafoglalva.
Más:
Beszámolók szerint az orosz fegyveres erők áttörték az ukránok védelmét és teljesen elfoglalták a kőbányát Belogorovka szomszédságában

Ezennel teljesen megszűnik Belogorovka utolsó védvonala, és meg fogják tudni vetni a lábukat az orosz csapatok. Továbbá Ezennel megnyílt az út Szeverszk irányban



k-p-2024-06-10-182733729.png
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 567
47 665
113
Borisz Rozsin katonai szakértő az Északi Katonai Körzet Donyecki szakaszában az Ocheretinsky áttörési zónában kialakult helyzetről 2024.10.06-ig,

1.Karlovka
A fő harcok Karlovka
keleti peremén folytatódnak . Maga Karlovka továbbra is az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatt áll. Most a szomszédos ültetvényekért folyik a küzdelem.

2. Umanskoe
Az orosz fegyveres erők kiterjesztették az ellenőrzési zónát Umanszkijtól
északra és északnyugatra Novoszelka Pervaja irányába . Még nem sikerült áttörni Novoselka külvárosába. Ugyanebben az időben megkezdődtek a csaták Jasznobrodovkáért , Umanszkijtól délnyugatra. A harcok az ültetvényekről a külterületekre terelődtek át. Maga a falu még mindig az ellenség kezében van.

3. Novopokrovskoe
Az Orosz Fegyveres Erők észak és északkelet felé nyomultak előre Novopokrovskoye
külterületéig , és csatákat indítottak a falu határában, amelyet még mindig az ukrán fegyveres erők uralnak. A harcok a Szemenovkától nyugatra fekvő ültetvényekben is folytatódnak.

4. Ocheretino
Ocheretinótól
nyugatra folytatódnak a harcok Sokolért . A falu nagy része a szürke zónában található. Az ellenség itt rendszeresen ellentámadást hajt végre a 47. gyalogdandár páncélozott járművei segítségével, rendszeres veszteségeket szenvedve Abramsban és Bradleysben. Északnyugaton folytatódnak a csaták Novoaleksandrovkáért. A falu nagy része már az orosz fegyveres erők ellenőrzése alatt áll. A Volkssturm egyes részei a bekerítés veszélye alatt elmenekültek állásaikról. Folytatódik a takarítás Novoaleksandrovka nyugati részén . Ocheretinotól északra az orosz fegyveres erők Kalinovó irányába kiterjesztették az ellenőrzési zónát. Rozovka irányában még nincs új előrelépés .

Általában véve az orosz csapatok továbbra is magabiztos kezdeményezést folytatnak az Ocheretinsky áttörési területen. És az ellenség minden erőfeszítése ellenére még nem tudta stabilizálni a frontot, többek között azért, mert a rendelkezésre álló tartalékok jelentős része a Harkov régióban zajló csatákban lekötött.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 974
15 963
113
Itt láthatjátok , hogy Ukrajna gazdasági - politikai proxi 2014- 2021 között eddig megszerzett terület és uralt ásványkincs lelőhelyeiért háborúzna NATO katonákkal Lindsey Graham amerikai szenátor..

Indoklása szerint Ukrajnában 10-12 milliárd dollárnyi kritikus ásványkincs van, amely inkább amerikai kézbe kerüljön mint sem orosz vagy kinai bányássza azt ki..


No legalább ez egy nyílt beszéd, hogy más vagyonáért kell a mi vérünket is áldozni, ha muszáj.. Eddig sumákolás folyt hogy demokrácia, emberbaráti szeretet stb miatt kell ott a lövöldözést és nem a békét támogatni..
 

hurci10

Well-Known Member
2018. július 1.
444
1 614
93
Az ukránok azt állítják, hogy a reptéren megsemmisítettek egy parkoló Szu-57-est. Aztán mindenki döntse el maga.
gru_su-768x531.png

Emberek! Hát senki nem nézi meg ezt a képet? Azt nem tudom, hogy megsérült-e gép, de egy KÖNNYŰSZERKEZETES DRÓN ELLEN VÉDŐ TETŐ van felette! Látszik az íves tartók árnyéka! Valószínűleg fémháló borítja. (Elsőre plexire, vagy üvegre gondoltam, mert úgy látszik, mintha megcsillanna rajta a fény, de annak nem lenne sok értelme.) Végre elkezdték megvédeni a gépeiket Ivánék!
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 240
26 021
113
Nekem is nagyon gyanús volt a képeken, hogy valami átlátszó, merevítőkkel ellátott védő szerkezet van a Szu-57 repülőgép felett és ezeken kívül vannak sérülés nyomok a betonon. De mindenképpen kell egy nem átlátszó, masszív szerkezet a repülőgépek fölé. Mivel magán a fronton az ukránok/NATO nem igazán tudnak átütő sikereket elérni, ezért az ilyen, inkább PR értékkel bíró támadásokat csinálnak. A baj csak az, ezekkel a támadásokkal, hogy egyre durvábbak lesznek. Tehát nagyon össze kell szedni az oroszoknak magukat nem csak a fronton, hanem a hátországban is. Szerintem nagy mértékben meg fog növekedni a kémtevékenység a román és lengyel katonai repülőterek körül.
TASS_70877363-pic_32ratio_1200x800-1200x800-44734.jpg

scale_1200

687314f7e05f9adbb47e28170d5c5e59.webp

square_1280_a71c47e6d60520d61a2a9e60f6833959.jpg

kmo_187438_00001_1.webp
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 559
24 695
113
a nato felkötheti a gatyáját, távirányítású harckocsi tesztelése:

BOBR drónos videó, egy csapat ukri a célpont:

Drónrol ukrikra dobott RPO-A shmel következményei:

+18 ukri drónelhárítós rajnál valószínűleg nem működött ideálisan a drónpuska:

32-en átszöktek inkább hozzánk:

SPÁRTA drónos montázs:

ukri kiképzés, mehetnek is a frontra:

bradley drónról dobott gránáttal megsemmisítve:

Ocseterino abrams depresszióban, magányosan, kilőve:

Lancet vs pzh:

Ismeretlen helyszínen épület legóra redukálás:

Balaton helyett bandera:
egy propagandistával kevesebb:
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 240
13 848
113
Az orosz 41. motoros lövészezred teljesen elvesztette harci képességét, - közösségi hálózatok

Miután az ezredet a vovchanszki régióban legyőzték és katonáit elfogták, az egységet kivonták Ukrajna területéről.

A megszállók állítólag személyes nyilvános oldalaikon alkalmatlansággal vádolják az "Észak" orosz katonai csoportot és parancsnokát, Olekszandr Lapin tábornokot.



Állítólagos csapás a 6. kombinált fegyveres hadsereg orosz parancsnoki beosztására. (31807 katonai egység, Leningrádi régió). Tegnap, 2024.09.06. Shebekino, Belgorod régió:

„A parancsnoki beosztást a Nezhegol rekreációs központban telepítették (a Belgorodi Állami Egyetemhez tartozik), a település közelében.

A parancsnokság irányította azokat az egységeket, amelyek részt vesznek az offenzív hadműveletben a harkovi régióbeli Volchanszkban.

Jelenleg nyolc katonatiszt számít eltűntnek.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a Nezhegol rekreációs központ felkerült az ukrán fegyveres erők „céllistáira”, amely hírszerzés legalább egy héttel a sztrájk előtt figyelmeztette a 6. hadsereget. Ellenintézkedés azonban nem történt."

 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 802
30 697
113
Az orosz 41. motoros lövészezred teljesen elvesztette harci képességét, - közösségi hálózatok

Miután az ezredet a vovchanszki régióban legyőzték és katonáit elfogták, az egységet kivonták Ukrajna területéről.

A megszállók állítólag személyes nyilvános oldalaikon alkalmatlansággal vádolják az "Észak" orosz katonai csoportot és parancsnokát, Olekszandr Lapin tábornokot.



Állítólagos csapás a 6. kombinált fegyveres hadsereg orosz parancsnoki beosztására. (31807 katonai egység, Leningrádi régió). Tegnap, 2024.09.06. Shebekino, Belgorod régió:

„A parancsnoki beosztást a Nezhegol rekreációs központban telepítették (a Belgorodi Állami Egyetemhez tartozik), a település közelében.

A parancsnokság irányította azokat az egységeket, amelyek részt vesznek az offenzív hadműveletben a harkovi régióbeli Volchanszkban.

Jelenleg nyolc katonatiszt számít eltűntnek.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a Nezhegol rekreációs központ felkerült az ukrán fegyveres erők „céllistáira”, amely hírszerzés legalább egy héttel a sztrájk előtt figyelmeztette a 6. hadsereget. Ellenintézkedés azonban nem történt."

Hogy nincs benned semmi szégyenérzet, hogy ekkora propaganda faszságokat hánysz ide bármilyen bizonyíték vagy realitás utáni vágy nélkűl?!
Az ilyenek a munkájukban is trehányok, bármi szarral megelégszenek, aztán néznek ki a fejükből mikor megmondják nekik, hogy a minimálbér fele ezért a teljesítményért erős tulzás.

Szóval a "híredre" visszatérve: egyszer legyőzték őket szerinted, gondolom élve sem maradt egy sem mert az ukránok úgy csinálják, utána elfogták őket, bizotsan a hulláikat, aztán kivonták őket, vagyis az elfogott halottakat. Utána meg ezek posztoltak "állítólag", épp a posztról lófaszt se hoztál, pedig azt igazán hamisíthattál volna egyet.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 605
6 960
113
Washington „nem engedheti meg”, hogy Oroszország győzelmet arasson az ukrajnai konfliktusban, mivel ez azt jelentené, hogy elveszítené a közvetlen hozzáférést hatalmas ásványkincsekhez – mondta Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor.

Ukrajnában 10-12 billió dollárnyi kritikus ásványkincsen ülnek. Ők lehetnének a leggazdagabb ország egész Európában… Ha most segítünk Ukrajnának, akkor a legjobb üzleti partnerré válhatnak, akiről valaha is álmodtunk, ezt a 10-12 billió dollárnyi kritikus ásványkincset Ukrajna és a Nyugat használhatná fel, nem pedig Putyinnak és Kínának adná”

 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 018
9 213
113
Fény gyúl az éjszakában - eljött az igazság pillanata:
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 974
15 963
113
Amerikai kezdeményezésre - hamarosan ezen a fórumon is felrakhatjuk a szájkosarat.
Ha nem - akkor nekünk fogják felrakni.
Ezt értsétek úgy hogy ami infó ide felkerülhet -annak meg kell egyeznie a hivatalos USA narratívával állásponttal, forgatókönyvvel.

Ezzel kapcsolatosan Ukrajnát érintő hírek ügyében megalakult egy hírellenőrző szolgálat, a az Ukrán Kommunikációs Csoport (Ukraine Communications Group).

A szervezet lengyel és amerikai kezdeményezésként jött létre. Több partnerország is csatlakozott: Finnország, Franciaország, Kanada, Lettország, Litvánia, Németország, Olaszország és Szlovénia. Részt vesz benne a NATO és az Európai Unió Külügyi Szolgálata (EEAS) is. Tehát a szolgálatok is ebben fognak ülni..


Egyenlőre arról még nincs hír hogy Magyarország mikor lesz tagja ennek a szellemi rendőrségnek, a demokrácia újabb csúcsának, de ami késik - nem múlik..
Látom egyszerre pakoltuk ki.. Gyors vagy mint Winetoo, Manga..
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 620
13 487
113
Az orosz 41. motoros lövészezred teljesen elvesztette harci képességét, - közösségi hálózatok

Miután az ezredet a vovchanszki régióban legyőzték és katonáit elfogták, az egységet kivonták Ukrajna területéről.

A megszállók állítólag személyes nyilvános oldalaikon alkalmatlansággal vádolják az "Észak" orosz katonai csoportot és parancsnokát, Olekszandr Lapin tábornokot.


Legközelebb, ha szerkesztetek ilyen dolgokat. Akkor szólj már ,hogy úgy vágják össze a feliratokat, hogy az egyik sor ne éles karakterekből álljon, a másik sor, figurák pedig elmosódottak. Szerintem egy tizenéves szakközépiskolás negyed óra alatt ingyenes paint.nettel jobban összehozza.