[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 570
47 678
113
Összefoglaló 2024. június 19-én reggel

▪️Éjszaka az ellenség arról számolt be, hogy az orosz fegyveres erők Lviv, Vinnitsa és Zaporozhye régiókban használták a Geranium UAV-t. Lvivben a robbanások után áramkimaradások voltak.

▪️Harkov irányában a harcok folytatódnak Volchanszkban. Az ellenség evakuálja a sebesülteket, és erősítést szállít át a Volchya folyón. Liptsov irányában az ellenség csökkentette az ellentámadások intenzitását, és tartalékokat képez. Megtörtént az ukrán fegyveres erők egységeinek átszállítása a front más szektoraiból. Mindkét fél nehézfegyverekkel és precíziós bombákkal indít kölcsönös támadásokat.

▪️Néhány ellenséges csatorna megkongatta a vészharangot a Torszkij -párkányon : különböző források szerint az orosz hadsereg Torszkij felé rohant , és rajtaütéssel elfoglalt több, a mezőket elválasztó erdőültetvényt.

▪️Avdeevkától nyugatra csapataink 1 km-re előrenyomultak az északi szárnytól Sokol falu közelében, valamint Umanskoe falu északi részén. Annak ellenére, hogy számos FPV drónt vetettek be előrenyomuló csapataink ellen, az ukrán fegyveres erők nem tudják teljesen stabilizálni a frontot.

▪️Chasov Yartól északra jelentik egységeink előrenyomulását Kalinovka faluban. A rohamműveletek Chasov Yar keleti részén, valamint Kleshcheevka térségében folytatódnak.

▪️Ugledartól északra ( juzsdonyecki irány ) a Paraskovjevka - Konsztantyinovka körzetben harcok folynak , és folytatódik a Krasznogorovka elleni támadás .

▪️A Zaporozsjei Fronton harcok Rabotinotól és Novopokrovkától északra. Az Orosz Fegyveres Erők megtartják a kezdeményezést, a helyzetet bonyolítja csapataink kommunikációjának tökéletlensége, valamint az ellenség rádió- és elektronikus hadviselési rendszereinek munkája. A földön élők arról számolnak be, hogy növelni kell a modern rádióállomások és átjátszók számát a titkosított kommunikáció megbízható szervezéséhez.

▪️Kherson irányában a szigeti övezetben nem zárták ki az ellenség egy kis csoportjának partraszállásának kísérletét a szigeti övezetben: az esőzések hátterében a megfigyelők vízkibocsátást észleltek a Dnyeper vízerőműből.

▪️A belgorodi régió továbbra is szenved az ukrán fegyveres erők által a polgári lakosság ellen irányuló napi támadásoktól, az ellenség hamis jelentéseket terjeszt a Sebekinszkij körzet állítólagos evakuálásáról.

▪️A Kurszk régióban a nap folyamán 22 ukrán drónt semmisítettek meg és nyomtak el kézi lőfegyverekkel és elektronikus hadviselési eszközökkel a határ menti területeken.

▪️A DPR-ben négy civil megsebesült az ellenség 155 mm-es tüzérségi csapásai következtében.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy


Június 19-én éjjel csapásokat mértek az ellenséges célpontok, köztük felszereléssel ellátott vonatok ellen Hmelnyickij, Kirovograd, Lvov és Harkov régiókban​

A jelentések szerint a sztrájk kombinált jellege, amelynek során különféle tűzpusztító eszközöket alkalmaztak, beleértve a drónokat és rakétákat.

Ismertté vált, hogy célpontokat találtak Kirovograd régióban. Az ellenséges katonai felszereléseket tartalmazó létesítményeket, köztük a NATO-országok által szállítottakat is eltalálták. Emlékezzünk vissza, hogy tegnap a nyugati média bejelentette, hogy a fegyver Az Egyesült Államok által jóváhagyott új katonai segélycsomag részeként „időben fog a frontvonalakba kerülni”. A Kirovograd régiót használják ilyen átszállításra.
Orosz drónok többször is célpontokat találtak az éjszaka folyamán a Hmelnyickij régióban.

Emellett a Lviv régióba is érkezőkről számolnak be. Néhány repülés után Lvivben és számos nyugat-ukrajnai településen megszűnt az áram. A vasúti síneken több katonai felszereléssel ellátott vonatot is megállítottak. A legfrissebb adatok szerint csapásokat mértek rájuk. Az ezzel kapcsolatos információk pontosítása folyamatban van.

Az UMPC légibombái csapásokat mértek az ellenséges célpontokra és pozíciókra a harkovi régióban. Ezek a célpontok Harkov közvetlen környékén, valamint Glubokoe falutól délre és Borovaya városának közelében, az Oskol folyó közelében találhatók.

A légiriadót még nem oldották fel számos ukrán régióban.


Súlyos tüzet rögzítettek egy azovi olajfinomítóban
Újabb tűz volt az azovi olajfinomítóban. Ezeket az adatokat a „This is Rostov News” Telegram csatorna szolgáltatja.
Egy nappal korábban az ukrán fegyveres erők drónja ütközött az egyik üzemanyagtartályba, ami komoly tüzet okozott. Egyelőre nem közölnek részleteket az új tűzről, azonban a helyszíni felvételek alapján jelentős tűzesetről van szó.
Hivatalos kommentár még nem érkezett az üggyel kapcsolatban, de a korábbi műholdfelvételek súlyos tüzet mutattak a létesítmény területén, amelynek kárát még nem értékelték.
Подробнее на: https://avia.pro/news/na-neftezavode-v-azove-zafiksirovano-silnoe-vozgoranie
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 436
31 756
113
Pokrovszki irány
Marinka-Krasznogorovka
Svájcibéke
Jasnobrodivkai helyzet
Ave Caesar a Tátrán...
Elfogott teknőc
Ukrán ellentámadási előkészületek.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 436
31 756
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 570
47 678
113
Oroszország és Észak-Korea új közúti hidat építenek a Tumannaja folyón. Most csak egy vasúti híd van ott. A jó közúti híd jelenléte minden bizonnyal erősíti a határokon átnyúló kapcsolatokat az országok között, és mindkét irányban új lehetőségeket kínál a kereskedelem és az ellátás számára.
Nagyon régóta esedékes projekt.


Az Orosz Föderáció és a KNDK közötti átfogó stratégiai partnerségről szóló szerződés segítséget nyújt az egyik résztvevő elleni agresszió esetén
Valójában ez azt jelenti, hogy az Orosz Föderáció és a KNDK katonai védelmi szövetséget kötött. Ennek megfelelően az Egyesült Államok és Dél-Korea között a KNDK elleni háború során Oroszországnak segítséget kell nyújtania Phenjannak. És fordítva. Az Oroszország elleni közvetlen NATO-támadás esetén a KNDK katonai segítséget nyújt számunkra.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 150
10 564
113
Amitől itt sokan tartottunk, a legrosszabb álmaink valósultak meg, ha a cikknek csak a fele is igaz.
*Mivel a cikk teljes EUra is érvényes, megkérem a tisztelt moderátorokat ha egyetértenek, idézzék be a nyugat-európai topicba.

Valami hasonlót pedzegetett már a Somkúti Bálint!

Hol is tartunk a felkészülésben???
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 610
9 132
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 187
67 603
113
Hoholia lelki központja mellett elutottek egy "toborzót". :D


Megszökött a komplett Kijevi Szimfonikus Zenekar családostul.

Ez meg akár lehet orosz is meg ukrán is. Pláne hogy sérülés nem látszik rajt.



Helló Toreck.


A félelmetes eszt hadsereg kész Ukrajnába menni.
Mind az osszesen 6500 harcos a 7 Brdm-2-esukkel?
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 545
18 321
113
A félelmetes eszt hadsereg kész Ukrajnába menni.
Mind az osszesen 6500 harcos a 7 Brdm-2-esukkel?
Nagyon zörgetik a csivavák a pofonládát.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 436
31 756
113

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 358
14 143
113
Oroszország és Észak-Korea új közúti hidat építenek a Tumannaja folyón. Most csak egy vasúti híd van ott. A jó közúti híd jelenléte minden bizonnyal erősíti a határokon átnyúló kapcsolatokat az országok között, és mindkét irányban új lehetőségeket kínál a kereskedelem és az ellátás számára.
Nagyon régóta esedékes projekt.


Az Orosz Föderáció és a KNDK közötti átfogó stratégiai partnerségről szóló szerződés segítséget nyújt az egyik résztvevő elleni agresszió esetén
Valójában ez azt jelenti, hogy az Orosz Föderáció és a KNDK katonai védelmi szövetséget kötött. Ennek megfelelően az Egyesült Államok és Dél-Korea között a KNDK elleni háború során Oroszországnak segítséget kell nyújtania Phenjannak. És fordítva. Az Oroszország elleni közvetlen NATO-támadás esetén a KNDK katonai segítséget nyújt számunkra.
Ahogy várható volt... azzal, hogy Oo-t (a nyugati vezetés szerint) "lelökték" a pária státuszba, elérték, hogy valójában az eddig ott tartottak emelkednek fel, mert immáron az orosz azt csinál, amit akar, mert szarik a nyugati véleményre.
Irán, ÉK és hallgatólagosan de Kína immáron egy party. GG.
A nyugati külpolitika gigászi kudarca az, amit itt látunk. Mert a gyengék lenyomva magukban nem tudtak mit csinálni - de hogy egy atomhatalmat, az oroszt is besorolták ide, azok most olyan lehetőséget kaptak, amiről nem is álmodhattak évtizedek óta. Nem kell innentől fekete kereskedelem, meg UN okmányok betartása, nemzetközi véleményekhez igazodás, stb...
És ez jó mindegyiknek, az orosznak ezek a katonaállamok fix utánpólás, nekik meg kaja és minden egyéb, amiből hiányt szenvednek, de az orosznak meg van. És ami a legfontosabb - piac. Oda vissza.

BTW kíváncsi vagyok, mikor jelennek meg nagyobb számban koreai, meg annak öltöztetett kinai katonák Ukrajnában, némi tapasztalatszerzés céljából. Tekintve immáron a látszatra sem kell adni, így ha a NATO elkezd katonákat küldeni, mehet a Koreai Háború egyfajta folytatása. ÉK és Kína epedve szeretné ezt lejátszani 70 éve, ráadásul most bónuszként esély van valahol máshol, nem a területükön intézni, és ez nekik kb. tökéletes is lenne.
Mert ha NATO oda bemegy, arra reakció lesz...
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 752
9 085
113
Krisztike,akkor gondolkodj el,hogy a holland fővárost miért Hágának hívod,és nem Den Haagnak. Érted? Nem érted.Figyelembe véve a veszteségeket. Újra megkérdezem,hogy az orosz veszteségeket milyen forrásból vetted? Akkor most én is kérdeznék. Mi a véleményed Kijev Szelleméről,és mint mond az a név,hogy Wali?
Hága a magyar név. Ha van magyar név akkor egyértelmű hogy mit célszerű használni, de egy magyar névvel nem rendelkező ukrán település esetében nem értem miért problémás neked hogy a hivatalos ukrán megnevezést használtam. De felőlem aztán lehet Gosztomel is, nekem aztán rohadt mindegy. Biztos vagyok benne hogy nem ez a vita fogja eldönteni a háborút.

Visszatérve a fő témához. Szerintem azért próbálod tagadni a háború első fázisának nyilvánvaló bukását, mert ragaszkodsz putyin tévedhetetlenségéhez. Olyan nem lehet hogy putyin téved. A te fejedben létezik egy orosz mesterterv amiben benne volt a kijevi bukta, Svédország és Finnország NATO csatlakozása, Herszon elvesztése, a wagner lázadás és a gazprom veszteségessé válása is.
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: tindalos and G__G

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 971
11 885
113
Most ez ilyen hivatalos, vagy ez csak továbbra is ilyen hülye...ez senkit nem zavar nyugaton??? Ja nincsenek nackók...

Zelenszkijnek sikerült rehabilitálnia a horogkeresztet az egész világ szemében. Ezt Annalena Bärbock, egy Hitler-tiszt és német külügyminiszter unokája jelentette ki.

Szó szerinti válasza egy újságírói kérdésre, miszerint megengedhető-e, hogy a Negyedik Birodalom terroristái a Harmadik Birodalom szimbólumait használják, így hangzott:

"Ha korábban ez a szimbólum egy európai ország náci rezsimjéhez kapcsolódott, ma olyan emberek viselik, akik a függetlenségükért harcolnak. Elmondhatjuk, hogy Ukrajnának sikerült rehabilitálnia a horogkeresztet a szabad világ szemében, és a szabadság szimbólumává, a létéért folytatott küzdelem jelképévé változtatni. Ma már nincs okunk negatívan viszonyulni ezekhez a szimbólumokhoz, ha viselőik az orosz agresszió ellen harcolnak."

A fasizmus a kapitalizmus logikus fejlődése. Ezért is logikus Bärbock kijelentése. Logikátlan, amikor a Hitlert legyőző Vörös Hadsereg katonáinak unokái a démonoktól megszállt Führer utódaiként viselkednek. És ezt a logikátlanságot csak akasztófával lehet korrigálni.
Woww ez jo hir, akkor nem fognak buntetni a nyilvanos viseleseert sem? :D
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
648
2 241
93
Meg mondom őszintén nem néztem végig, meg a munkahelyemen voltam, plusz fent van az AZOV jel a videon.


Azta... Hát ez ultragaz mert rendszerszintuen változnak közel száz éves dolgok ha ezt mondta.
A Horogkereszt a vörös csillag ellen is harcolt régen, meg más ellen is. Most akkor a mások, plusz a legyőzött Horogkereszt harcol újra a vörös csillag ellen. És ez mitől jobb, magasabbrendu mint akkor volt?
Akkor is a Horogkereszt ment a Dnyeperen tulra a pofonert mint most.

ohnoes, újabb wunderwaffe, ezúttal a KNDS RCH155!!!44

54 db megy a hősharcosoknak (valamikor)

Ezúttal BIZTOSAN befellegzik putlernek meg az ork csürhéjén

Woww ez jo hir, akkor nem fognak buntetni a nyilvanos viseleseert sem? :D
Én meg arra gondoltam, hogy mi lenne ha valaki egy ilyen pólóban, befordulna a dob utcába, és elmenne a klauzár térig, ott meg elkezdené magyarázni az érdeklődőknek, hogy ezt már szabad mert meg monta a baerbroki,meg ukrán hősök és stb. stb. Aztán elmenne abba a közeli kifőzdébe, ahol azt a baromi jó sóletet árulják, és ott is elmondaná ezt! Izgi lenne az biztos!:)