[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 161
54 855
113
Azért ha belegondolsz ez kurva rossz ám nyugati szemmel nézve.
ÉK egy elszigetelt patkányluk volt mindig is, ami gyártott fegyvert és annyi, de az a szar is a nyakukra rohadt, így aztán az egésznek haszna semmi, védték vele a dinasztiát és slussz.
Na most nagyhirtelen ennek az egyetlen, de emiatt egész nemzetgazdaság méretű termelési profilnak lett egy piaca - ami pedig késztermékkel (értsd valódi értékkel) tud fizetni, pont azzal, ami nekik is kell. Üzemanyag, kaja, technológa, másféle fegyverzet, és segítség a meglévő programjaiknak (a HS cuccaik pl. kötve hiszem hozzák az orosz vagy kínai eszközök paramétereit). Vagyis bekerülnek egy kereskedelmi vérkeringésbe, amiből az ország profitál.

BTW Irán ugyan ez. És most képzeld el, ha ÉK megerősödve ugyanúgy elkezd békülgetni a környéken, mint Irán teszi pl. SA-val... na akkor ott baromira kezdhet az USA vakarózni, hogy mi is legyen, ahogy a közel-keleten is repedezik a felépített szövetségi rendszer. Az AUKUS meg a többi pedig pont ezzel elgyengül.

Tény. Adtak nekik 3 napot a Pentagonban, én két hetet inkább, a nagy távolságok miatt. Orosz is erre számitott, ahogy kb. mindenki.

Első évet levették egyedül, utána Irán a másodikban adott drón gyártási kapacitást és techet, majd az utána következő évben ÉK skulót - a war effort összességének ha 1%-áról beszélünk, minden egyebet hozták/hozzák egyedül.
Vagyis ahogy írod, az orosz egyedül levette az USSR maradékának második legnagyobb hagyatékát kapó Ukránokat + a teljes nyugati ISR/pénzügyi/egyéb támogatását. Ami azért nem semmi szerintem.
És akkor most ott a kérdés, ha a NATO ezt fokozza és bemegy (mert az eddig felsorolt úgy tűnik kevés), hogy veszi le a NATO, ha a sárgák is úgy döntenek, hogy akkor ők is ringbe szállnak?
Hallottál már az Észak Koreai önkéntesekről? Sokan vannak ám... több mint 1,3 milliárdnyian.



Megjegyzem, ha az Oroszok minden szövetségese egyszerre elkezdi szítani a feszkót,Kim, a huszik,Irán,Kína, mostmár Törökország is hivatalosan kijelentette, hogy nem vesz részt semmilyen Oroszország elleni katonai akcióban,és csatlakozni akar a BRICS országokhoz,usánka lepippantja magát egyből.
Plusz ez évre össze akarják dobni a közös BRICS bankrendszert,tartalék valutát,Trump srác ott pogózhat a kremlben, hogy nem is úgy gondolták ám,Oroszország szép,jó,vigye ukrajnát,meg amit csak akar.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 546
17 483
113
Akkor lenne Gosztomel, ha az oroszok sikerrel jártak volna 2022 februárjában, de a mestertervben nem ez volt.

Az egész ukrajnai orosz hiszti elvileg a nato terjeszkedés miatt van és putyin a háborújával csak további nato terjeszkedést ért el.

Csak úgy feladták egy új tartományuk fővárosát amit hivatalosan is annektáltak? Tényleg ez volt a mestertervbe írva? Még az oroszpárti kommentelők is kizökkentek akkor a szerepükből.

A wagner lázadáshoz hozzá kell tenni hogy Prigozsin hülye volt. Az elején leírtam hogy vagy meg akar halni vagy tud valamit. Úgy néz ki hogy meg akart halni. Ha lett volna esze akkor végig viszi, veszteni valója nem volt mert így is meghalt. Ki tudja mi lett volna ha nem áll le. Nem látszott érdemi ellenállás az állami szervek részéről.

Meg vegyük bele hogy Magyarországot kivéve Európa kb leszállt az orosz gázról. Kína felé meg nincs infrastruktúra és a kínaiak se hülyék, nem adnak érte piaci árat mert tudják hogy az oroszok nem tudják másnak eladni.

Nekem az az Ukrajna projekt mínuszosnak tűnik. Ha pár hét alatt lerendezik, akkor az megerősítette volna Oroszország hatalmi pozícióját, de ez így jelentősen gyengítette azt.
Ki is szállt le az orosz gázról? Krisztike nem igazán értem a motivációdat,mert saját magadat alázod a baromságaiddal

 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 974
15 993
113
Ha az oroszokra azt mondjuk, hogy többe kerül nekik az ukrajnai háború, akkor mit mondjunk az Egyesült Államokról és csatlósairól? Lehet, hogy olcsóbb lett volna figyelni az oroszok aggályaira, problémáira az elmúlt 15 évben, és inkább magukhoz húzni (amelyre egyébként az oroszok áhítoztak is), nem odalökni a nyugat ellenfeleinek.
Az USA érdekekkel ellentétes lett volna, ha az EU és Oroszország egymás keblére borult volna már legkésőbb 2000 körül, mert akkor már távcsővel figyelhették volna az Eurázsiai Únió s@ggét , fejlődését a Horizonton..

Így megoldották, ennek a lehetőségnek Majdannal szó szerint tán örökre - lőttek..
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 116
7 009
113
1.3 millió, de az is sok. Most már egy katonai szövetségről beszélhetünk az oroszok meg az észak koreaiak között, ami jelentheti azt, többek között, hogy a nato orosz háborúban megjelennek észak koreai katonák tömegével a frontvonalban és azt is, hogy orosz személyzettel különböző fegyver- rendszerek jelenhetnek meg a két Korea közötti eljövendő konfliktusban. Az oroszok biztosíthatják a lég védelmet, segíthetnek a légierö fejlesztésében van egy mig 29 gyár észak koreában), műholdas felderítési adatokat, rakétavédelmi radarrendszer adatait is adhatnak át az észak koreaiaknak
Az irgalmatlan kapacitású észak koreai hadiipar jó szolgálatára lehet az oroszoknak. A pletykák szerint az é koreaiak már eddig is tetemes mennyiségű tüzérségi löszert szállítottak az oroszoknak.

Még több évtizeddel ezelőtt voltak itt észak-koreai spec katonák Furkó Kálmánéknál és később Furkó azt nyilatkozta, hogy amit ezek az észak-koreai katonák levágtak akár harci tudásban (pl.: közelharc, lövészet, ...), akár motivációban, akár erőnlétben, akár bátorságban, az hihetetlen volt, egyik magyar felderítő sem szeretett volna velük találkozni a harcmezőn.

Hogyis mondjam: nem véletlen, hogy a Sardaukar-okat a Salusa Secundus-on képzik, jóval kisebbek a igényeik.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 517
20 260
113
Még több évtizeddel ezelőtt voltak itt észak-koreai spec katonák Furkó Kálmánéknál és később Furkó azt nyilatkozta, hogy amit ezek az észak-koreai katonák levágtak akár harci tudásban (pl.: közelharc, lövészet, ...), akár motivációban, akár erőnlétben, akár bátorságban, az hihetetlen volt, egyik magyar felderítő sem szeretett volna velük találkozni a harcmezőn.

Hogyis mondjam: nem véletlen, hogy a Sardaukar-okat a Salusa Secundus-on képzik, jóval kisebbek a igényeik.
1988-ban voltak itt először, akkor én még egy jugó katonai küldöttség tagjaként találkoztam velük, Furkó sensei hívta meg őket. Dzsang Csang ezredes (Csang bácsi) és Lee százados a tanítványa, Jutsey Kyoksult oktattak a Zalka Főiskolán, meg azt hiszem Szolnokon vagy Szegeden is. Egy életre szóló élmény volt Leevel küzdeni, esélytelenek voltunk vele szemben. Még Furkó senseit is legyőzte... (Jellemző történet, hogy este elmentünk egyet lazítani és Csang bácsi nem engedte, hogy Lee velünk jöjjön. Ránézésre ugyanis egy kicsit köpcösnek tűnő, alig 165 cm magas ferdeszemű koreai volt, akibe az éjszakában az akkor éledező szélsőségek bármikor rutinból belekötöttek volna. Csang bácsi azt mondta, hogy nem engedheti, hogy Lee harcoljon, mert megölné a támadóit, és nincs szükség diplomáciai botrányra...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 187
67 603
113
Ha már Koera "szóba jött".Lehet a mostani latogatásra "válaszul" gondolkoznak rajta hogy fegyvert szállitanak Ukrajnába(nyílván az ottani fegyvergyártóknak jó "üzlet" lenne).
Már eddig is vittek lőszert miegyebet közvetve.

Világbank, orosz 2024 GDP előrejelzés 2,9%. Ismét több lesz mint az EU növekedése...


Csadban felrobbant a Makron által Ukrajnának vásárolt lőszer.

Fomics 10 éve a fronton van a harckocsijaval.

.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 333
92 963
113
Még több évtizeddel ezelőtt voltak itt észak-koreai spec katonák Furkó Kálmánéknál és később Furkó azt nyilatkozta, hogy amit ezek az észak-koreai katonák levágtak akár harci tudásban (pl.: közelharc, lövészet, ...), akár motivációban, akár erőnlétben, akár bátorságban, az hihetetlen volt, egyik magyar felderítő sem szeretett volna velük találkozni a harcmezőn.

Hogyis mondjam: nem véletlen, hogy a Sardaukar-okat a Salusa Secundus-on képzik, jóval kisebbek a igényeik.
Azóta sztem sokat romlott ÉK-ban a helyzet minden téren.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 922
16 933
113
Ki is szállt le az orosz gázról? Krisztike nem igazán értem a motivációdat,mert saját magadat alázod a baromságaiddal

Ne legyünk előitéletesek.Mindenkinek van valamilyen perverziója. :)
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 546
17 483
113
1988-ban voltak itt először, akkor én még egy jugó katonai küldöttség tagjaként találkoztam velük, Furkó sensei hívta meg őket. Dzsang Csang ezredes (Csang bácsi) és Lee százados a tanítványa, Jutsey Kyoksult oktattak a Zalka Főiskolán, meg azt hiszem Szolnokon vagy Szegeden is. Egy életre szóló élmény volt Leevel küzdeni, esélytelenek voltunk vele szemben. Még Furkó senseit is legyőzte... (Jellemző történet, hogy este elmentünk egyet lazítani és Csang bácsi nem engedte, hogy Lee velünk jöjjön. Ránézésre ugyanis egy kicsit köpcösnek tűnő, alig 165 cm magas ferdeszemű koreai volt, akibe az éjszakában az akkor éledező szélsőségek bármikor rutinból belekötöttek volna. Csang bácsi azt mondta, hogy nem engedheti, hogy Lee harcoljon, mert megölné a támadóit, és nincs szükség diplomáciai botrányra...
A rendszerváltás után pár évvel újra elkezdték oktatni.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
816
4 517
93