[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 517
20 264
113
Alultaplaltnak és.legyengultnek.
A fizikát megbaszni nem lehet, a.szenvedes nem érdem, nem dicsőség.
A legutóbbi ÉK-i dísszemlén a pubi előtt elvonult díszlépésben kb. a magyar hadsereg kétszerese, és egyik sem tűnt alultápláltnak sem legyengültnek. Az ÉK-i díszlépésből valószínűleg tizet nem tudnál megcsinálni, nemhogy abban a tempóban és mennyiségben mint ők... Tudom, ez csak "látszat" meg "reklám" de aki azt a díszlépést abban az ütemben és mennyiségben lenyomja, az biztosan nem "alultáplált".
Az ellenség lebecsülése a vereség felé vezető út első lépése. (megjegyzem, ott a normál katonaidő fegyvernemtől függően 5-10, néhol 15 év!) És lehet lenézni a NATO katonánk által a koreaiak fanatizmusát, de ténylegesen kiképzett (aktuális + tartalékos) katonájuk ebből a fanatizált állományból 9,5 millió fő. Az ukrán hadszíntér pedig megmutatta, hogy bizony a mai háború sem más, mint kemény húsdaráló, ezekkel szemben az európai haderő úgy olvadna el, mint a vaj a serpenyőben...)
Ha már a fizikát nem lehet megbaszni...:D
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 254
13 883
113
Kb. 400 orosz katonát kerítettek be az ukrán erők Vovcsanszk vegyi üzemében.
Vajon sikerül felmenteni őket?
Az a 400 egy maximális becslés. Reálisan kevesebben lesznek. Sot, napról napra kevesebben, tekintettel arra, ahogyan bombázva vannak.

És ha már Vovcsanszk:


------------

A Jejski légibázist megint meglátogatták az ukrán drónok

 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 741
57 110
113
Alultáplált teljes szellemi elbutulásban tartott nép, amiben egy szemernyi hazafiasságot nem hagyott a személyi kultusz.
Egy nemzedékek óta éhező társadalom tagjai biztosan nem szívósak és kemények. Az aultáplált ember nem szívós és főleg nem kemény.

Tudjuk tudjuk, mindenki egy csicska. Csak te vagy NATO übersoldat. :cool:
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 978
14 469
113
Egy nemzedékek óta éhező társadalom tagjai biztosan nem szívósak és kemények. Az aultáplált ember nem szívós és főleg nem kemény.
Egy kicsit lehetnél tájékozottabb, vagy használhatnád a "nem szólok bele, nem telefon" elvet, ugyanis még a legsilányabb 80-as, 90-es években amikor 1-2 millió kóreai meghalt, akkor is arra törekedtek, hogy a hadsereg élelmezése úgy ahogy meglegyen. Akkoriban nyilván a kiskatonák sokszor éheztek, de a magasabb rendű egységek akkor sem. Nos ez már rég elmúlt. Az orosz, és Kínai szállításoknak köszönhetően jó rég óta nem éhezik a hadsereg! Nem alultápláltak. Logikus is, hiszen ők élveznek mindenben priorítást. Viszonylag sokat kutakodtam, nézelődtem a témában. Tehát amennyiben nem az a célod hogy jókat kuncogjunk, akkor csak azért, mert kötelességednek tartod terjeszteni a nyugati narratívát, szerintem amihez nem értesz (bár tudjuk olyan nincs) abba ne szólj bele... vagy felőlem, és mi jól érezzük magunkat :)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 579
47 751
113
Sziasztok ma reggel!
Ha minden igaz, ma 36 fokot jósolnak, még a számítógépet sem kapcsolom be, az se melegítsen.
De az elhunyt ártatlan ukrán és orosz gyermekekre emlékezve küldök nektek egy számot (régi nagy kedvencemet), hogy ne csak egymással vitatkozzatok!

Cseh Tamás: Fehér babák​

 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 117
2 033
113
hát igen .. ott volt az is amikor a sima étkezési villát vagy 8-10 méterről belevágta a fába alig bírták kihúzni ..

@gigabiga írod,hogy milyen már hogy É-Korea páncélosokat meg tüzérségi lőszereket fog szállítani,és ebből te az orosz összeomlást vizionálod. :)

tudod miből van nagyon kevés É-Koreában ? kajából .. Oroszország meg minő véletlen a világ legnagyobb búzaexportőre (3 évvel ezelőtti adat) és mivel bezárult előtte az európai piac,hát biztosan van nekik feleslegben "némi" búza,.amit mondjuk É-Korea örömmel elcserél erre-arra ..hát miért ne tennék ? de napraforgó és szójatermesztésben is a világ élvonalában vannak.

én valamiért azt gondolom,hogy az Északiaknak biztosan jól jön szintén egy kis nyersolaj,stb .. amiből hát ez is egy fura "véletlen" megint van az oroszoknak pár hordónyi, aztán ugye ott van a technológiai transzfer is, de hogy leegyszerűsítsem, az agyonszankcionált Észak-Koreának mindennemű külsö segítség jól jön.legyen az technikai,anyagi vagy akár gyógyszeripari .. bármi.

miből áll jól az észak-koreai rezsim ? fegyverekből,mivel vagy 70 éve erre gyúrnak,így ők is felhalmoztak "némi" készletet , és szépen elé is indul az a kereskedelmi folyamat ahol a két bizonyos termékből túltermelő ország egymásra talál ,nincs ebben semmi különös ..

most ez kb olyan mint ha azt állítanám,hogy végveszélyben és csődközeli állapotban van az amerikai atomipar,mert a ruszkiktól veszik az uránt.
Értem, amit mondasz, a leírtakat szerintem senki nem kérdőjelezi meg.

Én annyit hozzáfűznék, hogy ÉK mégis hibát követ el. A magyar álláspont szerint nem fegyvereket kell küldeni, hanem a feleket tárgyalóasztalhoz ültetni. A fegyverek küldése csak további vérontáshoz, szenvedéshez vezet. Ez egy testvérháború, sőt Oroszország belső problémája, ezért kell nekünk békepártiaknak tiltakoznunk az iráni és ÉK fegyverszállítmányok ellen. ;)
 
  • Vicces
  • Imádom
Reactions: Halfdan and enzo

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 661
14 238
113
Még szerencse nem tettél a mondandód végére felkiáltó jelet tudod az ilyen nyomatékosító képző. Valójában nem sokat tudunk róluk elég zártak amit tudunk az a nyugatiak narratívája na annak ha a fele igaz akkor nem élnek olyan rosszul

Oroszország 23 év alatt nem állt szóba Észak-Koreával.

Ellenben Dél-Koreával rendre üzletel.

Vajon miért válogatja meg így a haverjait / üzletfeleit az orosz politika ? :rolleyes:
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 517
20 264
113
A putyinbarátság a szektánál a biológiát is felülírja, ezzel sajnos nem lehet vitatkozni.
Nem lehet, hogy a tájékozottságod hiányos volta minden baj forrása? Van benned egy beszűkült sztereotípia és számodra minden ami ezen kívül esik, szektás... Egyébként mit értesz azon, hogy a "biológiát is felülírja"? Van netalán bármilyen konkrét információd az ÉK hadsereg erőnléti szintjéről, élelmezéséről? Ezt kétkedéssel fogadnám, de javaslom tanulmányozd kicsit az amerikai hadsereg témába vágó szakirodalmát. Azért ezt, mert ők talán nem szektások a szemedben...
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 604
7 991
113
A putyinbarátság a szektánál a biológiát is felülírja, ezzel sajnos nem lehet vitatkozni.
Nem bírod ki, hogy naponta ne írj egy jó nagy marhaságot. Aki nem a NATO narratívat nyomja az szektás. Aki nem hisz a nyugati felsőrendűségben az szektás. Arra nem is gondoltál, hogy ez nem Putyini imádat, hanem a kétszínű nyugati értékrend elutasítása.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 988
16 105
113
Jó reggelt olvtársak,kellemes pénteket,és még kellemesebb magömlést mindenkinek.
A szokásos jó tanácsom:ne etessétek őket vazze!
Hát unatkozik mindenki, mert a front a szokásosat műveli, egy helyben topog mint egy tojós galamb.. Nincs itt semmi érdekes, valamivel (valakivel?) szórakozni kell..
Ez az állapot már mintegy 2 éve így tart, nincs itt semmi látnivaló, csak a szokásos nyugati fegyvertesztelés folyik számolatlan dollár mennyiség elégetésével kombinálva, és az ukránok áldozati vérével locsolva...
 

TribunusAlex

Active Member
2021. június 21.
67
163
33
A legutóbbi ÉK-i dísszemlén a pubi előtt elvonult díszlépésben kb. a magyar hadsereg kétszerese, és egyik sem tűnt alultápláltnak sem legyengültnek. Az ÉK-i díszlépésből valószínűleg tizet nem tudnál megcsinálni, nemhogy abban a tempóban és mennyiségben mint ők... Tudom, ez csak "látszat" meg "reklám" de aki azt a díszlépést abban az ütemben és mennyiségben lenyomja, az biztosan nem "alultáplált".
Az ellenség lebecsülése a vereség felé vezető út első lépése. (megjegyzem, ott a normál katonaidő fegyvernemtől függően 5-10, néhol 15 év!) És lehet lenézni a NATO katonánk által a koreaiak fanatizmusát, de ténylegesen kiképzett (aktuális + tartalékos) katonájuk ebből a fanatizált állományból 9,5 millió fő. Az ukrán hadszíntér pedig megmutatta, hogy bizony a mai háború sem más, mint kemény húsdaráló, ezekkel szemben az európai haderő úgy olvadna el, mint a vaj a serpenyőben...)
Ha már a fizikát nem lehet megbaszni...:D
NATO katonák díszlépésben témából nekem elsőre mindig ez ugrik be:
 

Lucullus

Well-Known Member
2022. március 13.
138
583
93
Értem, amit mondasz, a leírtakat szerintem senki nem kérdőjelezi meg.

Én annyit hozzáfűznék, hogy ÉK mégis hibát követ el. A magyar álláspont szerint nem fegyvereket kell küldeni, hanem a feleket tárgyalóasztalhoz ültetni. A fegyverek küldése csak további vérontáshoz, szenvedéshez vezet. Ez egy testvérháború, sőt Oroszország belső problémája, ezért kell nekünk békepártiaknak tiltakoznunk az iráni és ÉK fegyverszállítmányok ellen. ;)

Az ukrajnai északkóreai kissebbség biztosan veszélyben lesz ezután. Sőt, a zukránok őket is a saját fegyvereikkel fogják fenyegetni, hogy délután már a Tedongnál fognak vacsorázni.

Csak hogy értsd a gondolatmenetet, az érvek fontossági sorrendben:
1. A háborús bizniszben nem vagyunk benne, fegyverből pénzt nem kapna Mo (legyen: NER).
2. Az újjáépítésből - történelmi tapasztalat - biztosan kitúrnak mindenkit, USA, Brit (megtűrt rokon), Német (kutyák), Franciák (kiskutyák), esetleg az Olaszok (talán tengerimalac) kapnak részt, pénzt nem kapebbúl sem Mo (legyen: NER).
3. Ha beszállunk a fősodorba, a magyar kissebbségnek nem biztos, hogy jobb lesz, sőt hosszabb távon lehet, hogy rosszabb, mert becsicskulunk. Emellett az Oroszok is betesznek nekünk is, illetve beteszünk magunknak is egy nagy hancúrrudat, azonnali téli fázást és gazdasági leállást okozva.
4. Kína így van velünk.
5. Ha az Oroszok valamilyen csoda folytán mégis eljönnek eddig, talán(!) kimaradnánk a szopásból.
6. Főni bébi személyes érintettség?!?!?!?

Ha kicsit függetlenek akarunk maradni, vagy legalábbis billegni a penge élén, akkor ezt az utat lehet követni.
Szerintem így tesz Ausztria és Svájc is, csak kicsit más hangsúllyal. Persze ők ezt már régóta csinálják és megszokták tőlük. Ja, meg nem üvöltöznek meg kavarnak a nyílt színen úgy mint a kicsit kerge magyar.

Ha ígérnének szövetségeseink magyar jólétet, nem cseszték volna széjjel rohadék helytartóikkal Magyarországot a 90-es években - nem tudom hány éves vagy, de ne legyen kétéged, még ma is ennek az időszaknak szenvedjük a hatásait -, ha nem lennének magyarok a jelenlegi határainkon kívül, akkor bele lehetne merülni ebbe az atlantista dologba itt Kelet-Közép-Európában. (persze geopolitikailag már önmagában ez is vicces, mi a totál kontinentális ország csak a farok végén lehetünk egy ilyen kalmárszövetségben.)

Ha látsz más lehetőséget, akkor vicceljünk azzal is!;)
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 393
79 341
113
Oroszország 23 év alatt nem állt szóba Észak-Koreával.

Ellenben Dél-Koreával rendre üzletel.

Vajon miért válogatja meg így a haverjait / üzletfeleit az orosz politika ? :rolleyes:
23 évig más szóbaállt vele. És bár ÉK a világ országainak a legokádékabbika, mégis van neki olyan ami az oroszoknak kell... Azthiszem, hogy erre mondják azt, hogy az elv olyan mint a fing, tartja az ember amíg bírja.
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
335
3 733
93
23 évig más szóbaállt vele. És bár ÉK a világ országainak a legokádékabbika, mégis van neki olyan ami az oroszoknak kell... Azthiszem, hogy erre mondják azt, hogy az elv olyan mint a fing, tartja az ember amíg bírja.
Az oroszoknak nem elsősorban az északi k-i eszközökre van szüksége. Ez nyomásgyakorlás. Belengetik, hogy ha a nyugat nem hátrál ki Ukrajnából, akkor szorulhat dél-korea. Ez bizony már egy nagy sakkjátszma része. És ebben Putyin mindig kurvajó volt. Hidd el, lesz akkora tét, hogy azt mondják az amerikaiak, hogy ez már nem éri meg.

Abban meg egyet kell értsek, észak korea a világ egyik büdösebb testnyìlása.