[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 579
47 750
113
Ukrán dróntámadás az orosz olajlétesítmények ellen
Tegnap este az ukrán alakulatok ismét razziát hajtottak végre az orosz olajinfrastruktúra ellen. Az orosz védelmi minisztérium szerint a légvédelmi személyzet hat régióban az Ukrán Fegyveres Erők mintegy 15 UAV-ját fogta el, de az UAV-ok egy részének sikerült elérnie célját.
Az Adygeai
Köztársaságban a találat az Enem községben található Lukoil-Yugnefteprodukt olajraktár területén történt, és a létesítmény területén tűz ütött ki. Reggel hat órára a Sürgősségi Helyzetek Minisztériumának munkatársai eloltották a mintegy négyszáz méteres tüzet.
A Tambov régióban
drónok támadták meg az azonos nevű falu Platonovskaya olajraktárát . Jelenleg a tűz oltása folytatódik, a Sürgősségi Helyzetek Minisztériumának minden regionális erője részt vesz benne.
A krasznodari
területen a Kubani Szlavjanszk támadást szenvedett el , ahol az ukrán fegyveres erők drónja egy lakóépületre zuhant: egy helyi lakos meghalt. Valószínűleg az ellenség célpontja a Szlavjanszki EKO olajfinomító volt, a régió egyik legnagyobb vállalata, amelyet már korábban is megtámadtak
A mai rajtaütés ismét azt bizonyítja, hogy az ellenséges hátsó rajtaütések fő célpontja továbbra is az olajraktárak és az olajfinomítók. Ugyanakkor az ilyen támadásokkal az ellenség jelentős károkat tud okozni - Azovban például több mint két napja folyik a tűzoltás.Ez pedig ismét felveti a kérdést, hogy javítani kell-e az ukrán dróntámadások leküzdésére irányuló intézkedéseket: az UAV-ok veszélyének azonnali észlelésétől és értesítésétől a kulcsfontosságú létesítmények védelmének megerősítéséig. Ellenkező esetben az ellenséges támadások száma csak növekedni fog, csakúgy, mint az eltalált tárgyak száma.


Jonas Gahr Støre norvég miniszterelnök: Norvégia, Svédország és Finnország megállapodott, hogy katonai szállítófolyosót hoznak létre területük északi részein, hogy biztosítsák a csapatok és felszerelések gyors átszállítását

A német Rheinmetall védelmi konszern közölte, hogy a közelmúltban rekord megrendelést kapott 155 mm-es lőszer szállítására legfeljebb 8,5 milliárd euró értékben.

A NATO nyíltan nagy háborúra készül.





Somkuti Báéint is berakta a facebookjára ezt a béketeremtés lépéseit tartalmazó diát. Bárcsak így lenne!
Dia Resperger István ezredes @FixTv-n tarott előadásából.
Szerintem Ukrajnának (és a Nyugatnak) ez az egyik legkedvezőbb forgatokonyv.

Hamarosan egymást lőheti a Nyugat és Oroszország? | Resperger István | 2024.06.19.​


 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 117
2 033
113
Még több évtizeddel ezelőtt voltak itt észak-koreai spec katonák Furkó Kálmánéknál és később Furkó azt nyilatkozta, hogy amit ezek az észak-koreai katonák levágtak akár harci tudásban (pl.: közelharc, lövészet, ...), akár motivációban, akár erőnlétben, akár bátorságban, az hihetetlen volt, egyik magyar felderítő sem szeretett volna velük találkozni a harcmezőn.

Hogyis mondjam: nem véletlen, hogy a Sardaukar-okat a Salusa Secundus-on képzik, jóval kisebbek a igényeik.
Igen voltak itt, de nem az átlag sorkatonák. Ez ne tévesszen meg.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 073
24 340
113
1988-ban voltak itt először, akkor én még egy jugó katonai küldöttség tagjaként találkoztam velük, Furkó sensei hívta meg őket. Dzsang Csang ezredes (Csang bácsi) és Lee százados a tanítványa, Jutsey Kyoksult oktattak a Zalka Főiskolán, meg azt hiszem Szolnokon vagy Szegeden is. Egy életre szóló élmény volt Leevel küzdeni, esélytelenek voltunk vele szemben. Még Furkó senseit is legyőzte... (Jellemző történet, hogy este elmentünk egyet lazítani és Csang bácsi nem engedte, hogy Lee velünk jöjjön. Ránézésre ugyanis egy kicsit köpcösnek tűnő, alig 165 cm magas ferdeszemű koreai volt, akibe az éjszakában az akkor éledező szélsőségek bármikor rutinból belekötöttek volna. Csang bácsi azt mondta, hogy nem engedheti, hogy Lee harcoljon, mert megölné a támadóit, és nincs szükség diplomáciai botrányra...
hát igen .. ott volt az is amikor a sima étkezési villát vagy 8-10 méterről belevágta a fába alig bírták kihúzni ..

@gigabiga írod,hogy milyen már hogy É-Korea páncélosokat meg tüzérségi lőszereket fog szállítani,és ebből te az orosz összeomlást vizionálod. :)

tudod miből van nagyon kevés É-Koreában ? kajából .. Oroszország meg minő véletlen a világ legnagyobb búzaexportőre (3 évvel ezelőtti adat) és mivel bezárult előtte az európai piac,hát biztosan van nekik feleslegben "némi" búza,.amit mondjuk É-Korea örömmel elcserél erre-arra ..hát miért ne tennék ? de napraforgó és szójatermesztésben is a világ élvonalában vannak.

én valamiért azt gondolom,hogy az Északiaknak biztosan jól jön szintén egy kis nyersolaj,stb .. amiből hát ez is egy fura "véletlen" megint van az oroszoknak pár hordónyi, aztán ugye ott van a technológiai transzfer is, de hogy leegyszerűsítsem, az agyonszankcionált Észak-Koreának mindennemű külsö segítség jól jön.legyen az technikai,anyagi vagy akár gyógyszeripari .. bármi.

miből áll jól az észak-koreai rezsim ? fegyverekből,mivel vagy 70 éve erre gyúrnak,így ők is felhalmoztak "némi" készletet , és szépen elé is indul az a kereskedelmi folyamat ahol a két bizonyos termékből túltermelő ország egymásra talál ,nincs ebben semmi különös ..

most ez kb olyan mint ha azt állítanám,hogy végveszélyben és csődközeli állapotban van az amerikai atomipar,mert a ruszkiktól veszik az uránt.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 764
46 869
113
Alultáplált teljes szellemi elbutulásban tartott nép, amiben egy szemernyi hazafiasságot nem hagyott a személyi kultusz.
Alighanem kemény harcosok, szívósak, fanatikusak, kötelességtudóak és fegyelmezettek, mint minden ázsiai. Elpuhultság sem hinném hogy jellemző arrafelé. Lehet hogy alultápláltak, de hogy ne bírnának pl. terepen menetfelszerelésben haladni krónikus gyengeség miatt, abban azért majdnem biztos vagyok :p!

Nem tudom te hogy vagy vele, de pl. láttál már alultápláltnak tűnő pl. kis 170cm köruli inas ázsiai/thai MuayThai harcost, 65 kg körüli emberkéket? Mert ha nem, bizony meglepő dolgokat tudnak :D.

Puskát elbírják szerintem a KNDK-s alultápláltak...
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
829
4 584
93
Alighanem kemény harcosok, szívósak, fanatikusak, kötelességtudóak és fegyelmezettek, mint minden ázsiai. Elpuhultság sem hinném hogy jellemző arrafelé. Lehet hogy alultápláltak, de hogy ne bírnának pl. terepen menetfelszerelésben haladni krónikus gyengeség miatt, abban azért majdnem biztos vagyok :p!

Nem tudom te hogy vagy vele, de pl. láttál már alultápláltnak tűnő pl. kis 170cm köruli inas ázsiai/thai MuayThai harcost, 65 kg körüli emberkéket? Mert ha nem, bizony meglepő dolgokat tudnak :D.

Puskát elbírják szerintem a KNDK-s alultápláltak...
kibaszott nagy hiba annyira lebecsülni az "ellenséget" mint ahogy @dudi teszi.
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
357
2 133
93
Alultáplált teljes szellemi elbutulásban tartott nép, amiben egy szemernyi hazafiasságot nem hagyott a személyi kultusz.
Még szerencse nem tettél a mondandód végére felkiáltó jelet tudod az ilyen nyomatékosító képző. Valójában nem sokat tudunk róluk elég zártak amit tudunk az a nyugatiak narratívája na annak ha a fele igaz akkor nem élnek olyan rosszul
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 242
26 061
113
Szóval vannak béke tervek, amik legjobb esetben is azok maradnak. Viszont így mindenki látja, hogy a két fél mire törekszik. Vagy ezek csak egy délibábok, az emberek hülyítésére. Olyan ez, mint az "adj király katonát! Nem adunk! Ha nem adsz, szakítunk! Szakíts ha bírsz! Kit kívánsz". Jó játék volt ez gyerekként, de most felnőttként azért már nem olyan szórakoztató.
Szövetségek. Egy opció lehet pl., hogy a TK-802 Dmitrij Donszkoj tengeralattjárót tanulmányozásra oda adjákt É-Koreánakaz oroszok, csak úgy, nekik már nincs rá szükségük, vagy akár régebbi atom tengeralattjárókat. Dél-Koreát már így is lehűtötték rendesen. Ha így haladunk, akkor a végén Kiméknek lesz moder légvédelmük, légierejük. A végén elérjük, hogy az ukrán harctér csak mellékirány lesz majd pár év múlva, mert, hogy ez a balhé pár évig még el fog tartani, az már látható. Ma az M-O körgyűrűn a Csepel szigetnél olyan ágyúkat vontattak, mint a D-30. Nekünk voltak ilyenek? Egy egész nagy katonai konvoj volt, csak mivel beállt az M-O-ás, nem igazán mozdultak.
1953697214_0:0:0:0_0x0_100_0_0_c7661d8d69330f1efeb8314c34666994.png.webp

Töltik a Sztrela-10M3-t
28150326_0:165:3053:1882_1920x0_80_0_0_e3bbbfc0c5a452ff78944c5f9797904d.jpg

1952908596_0:160:3072:1888_1920x0_80_0_0_f84eaff754f48efd1d88ae2e5aab912f.jpg

347182933944212.jpeg

Oroszország örökké": Nagy-Britannia elborzadt az SMO övezetében kialakult helyzettől. Ukrajnának nehéz döntést kell hoznia
 
Last edited by a moderator:

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
636
2 811
93

Egy ukrán MiG-29 amerikai GBU-62 JDAM-ER irányított bombákat használ​


"Az ukrán légierő parancsnoka, Mikola Oleschuk néhány napja a Telegram csatornáján közzétett videón először látható a GBU-62 JDAM-ER-t alkalmazó MiG-29 pilótafülkéje. Ugyanezen a videón a MiG Head-Up Display (HUD) képe is látható egy orosz pilóta nélküli légijárműről (UAV), amelyet levegő-levegő rakétával lőttek le, valamint egy kettős AGM-88 HARM támadást."

 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 517
20 263
113
hát igen .. ott volt az is amikor a sima étkezési villát vagy 8-10 méterről belevágta a fába alig bírták kihúzni ..
Reggelenként ébredés után már edzett, és gyakorlatilag bármilyen hegyes tárggyal torkondobott bárkit. És elmondása szerint, ő még nem is volt specialista ezen a téren... :D Csak nem te is ismerted?
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 393
79 341
113
Alighanem kemény harcosok, szívósak, fanatikusak, kötelességtudóak és fegyelmezettek, mint minden ázsiai. Elpuhultság sem hinném hogy jellemző arrafelé. Lehet hogy alultápláltak, de hogy ne bírnának pl. terepen menetfelszerelésben haladni krónikus gyengeség miatt, abban azért majdnem biztos vagyok :p!

Nem tudom te hogy vagy vele, de pl. láttál már alultápláltnak tűnő pl. kis 170cm köruli inas ázsiai/thai MuayThai harcost, 65 kg körüli emberkéket? Mert ha nem, bizony meglepő dolgokat tudnak :D.

Puskát elbírják szerintem a KNDK-s alultápláltak...
Egy nemzedékek óta éhező társadalom tagjai biztosan nem szívósak és kemények. Az aultáplált ember nem szívós és főleg nem kemény.