Értem, amit mondasz, a leírtakat szerintem senki nem kérdőjelezi meg.
Én annyit hozzáfűznék, hogy ÉK mégis hibát követ el. A magyar álláspont szerint
nem fegyvereket kell küldeni, hanem a feleket tárgyalóasztalhoz ültetni. A fegyverek küldése csak további vérontáshoz, szenvedéshez vezet. Ez egy testvérháború, sőt Oroszország belső problémája, ezért kell nekünk békepártiaknak tiltakoznunk az iráni és ÉK fegyverszállítmányok ellen.
Az ukrajnai északkóreai kissebbség biztosan veszélyben lesz ezután. Sőt, a zukránok őket is a saját fegyvereikkel fogják fenyegetni, hogy délután már a Tedongnál fognak vacsorázni.
Csak hogy értsd a gondolatmenetet, az érvek fontossági sorrendben:
1. A háborús bizniszben nem vagyunk benne, fegyverből pénzt nem kapna Mo (legyen: NER).
2. Az újjáépítésből - történelmi tapasztalat - biztosan kitúrnak mindenkit, USA, Brit (megtűrt rokon), Német (kutyák), Franciák (kiskutyák), esetleg az Olaszok (talán tengerimalac) kapnak részt, pénzt nem kapebbúl sem Mo (legyen: NER).
3. Ha beszállunk a fősodorba, a magyar kissebbségnek nem biztos, hogy jobb lesz, sőt hosszabb távon lehet, hogy rosszabb, mert becsicskulunk. Emellett az Oroszok is betesznek nekünk is, illetve beteszünk magunknak is egy nagy hancúrrudat, azonnali téli fázást és gazdasági leállást okozva.
4. Kína így van velünk.
5. Ha az Oroszok valamilyen csoda folytán mégis eljönnek eddig, talán(!) kimaradnánk a szopásból.
6. Főni bébi személyes érintettség?!?!?!?
Ha kicsit függetlenek akarunk maradni, vagy legalábbis billegni a penge élén, akkor ezt az utat lehet követni.
Szerintem így tesz Ausztria és Svájc is, csak kicsit más hangsúllyal. Persze ők ezt már régóta csinálják és megszokták tőlük. Ja, meg nem üvöltöznek meg kavarnak a nyílt színen úgy mint a kicsit kerge magyar.
Ha ígérnének szövetségeseink magyar jólétet, nem cseszték volna széjjel rohadék helytartóikkal Magyarországot a 90-es években - nem tudom hány éves vagy, de ne legyen kétéged, még ma is ennek az időszaknak szenvedjük a hatásait -, ha nem lennének magyarok a jelenlegi határainkon kívül, akkor bele lehetne merülni ebbe az atlantista dologba itt Kelet-Közép-Európában. (persze geopolitikailag már önmagában ez is vicces, mi a totál kontinentális ország csak a farok végén lehetünk egy ilyen kalmárszövetségben.)
Ha látsz más lehetőséget, akkor vicceljünk azzal is!