[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 808
56 348
113
A legutóbbi ÉK-i dísszemlén a pubi előtt elvonult díszlépésben kb. a magyar hadsereg kétszerese, és egyik sem tűnt alultápláltnak sem legyengültnek. Az ÉK-i díszlépésből valószínűleg tizet nem tudnál megcsinálni, nemhogy abban a tempóban és mennyiségben mint ők... Tudom, ez csak "látszat" meg "reklám" de aki azt a díszlépést abban az ütemben és mennyiségben lenyomja, az biztosan nem "alultáplált".
Az ellenség lebecsülése a vereség felé vezető út első lépése. (megjegyzem, ott a normál katonaidő fegyvernemtől függően 5-10, néhol 15 év!) És lehet lenézni a NATO katonánk által a koreaiak fanatizmusát, de ténylegesen kiképzett (aktuális + tartalékos) katonájuk ebből a fanatizált állományból 9,5 millió fő. Az ukrán hadszíntér pedig megmutatta, hogy bizony a mai háború sem más, mint kemény húsdaráló, ezekkel szemben az európai haderő úgy olvadna el, mint a vaj a serpenyőben...)
Ha már a fizikát nem lehet megbaszni...:D
A szellemi alultápláltság és legyengülés (fiú vagyok vagy làny, vagy mi a fene a 700 "nem" közül) meg BMI 30+... szül igazán kemény katonákat. :)
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 458
7 267
113
Ez nyomásgyakorlás. Belengetik, hogy ha a nyugat nem hátrál ki Ukrajnából, akkor szorulhat dél-korea
ha usákia proxynak használja ukrajnát fegyverzi kiképzi felderítési információkkal látja el tanácsadókat küld miazmás - és ezen már túl vagyunk - akkor orosz oldalról logikus elővenni az összes lehetséges proxyt amivel usa érdekeket lehet sérteni
ez első körben - ez is már meg volt - irán, irán meg - a proxy proxyjai - támogatja a hamaszt hezbollát huszikat
láthatóan ez így kevés volt, így most bekapcsolták a kóreai vonalat
ezzel az egésszel az a baj hogy oroszország itt nagyjából lehetőségei végére is ért a proxyk tekintetében, mert kubát és venezuelát valszeg nem fogják tudni beleugratni valami hülyeségbe, afrikában még kavarhatnak de az az usának nem nagyon fáj, a másik oldalról viszont az usának ott van még az egész kaukázus, grúzok örmények isztánok, ami viszont nagyon is fájdalmas az oroszoknak
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 093
2 906
113
NATO katonák díszlépésben témából nekem elsőre mindig ez ugrik be:

Én a 6 hónapommal semmiképp sem tartom magam szagértönek, de feltételezem a díszlépésbe viszonylag kevés ellenséves katona szokott belehalni, és pont ugyanannyi légijármü fog lepottyanni az égről.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 729
86 366
113
Az oroszoknak nem elsősorban az északi k-i eszközökre van szüksége. Ez nyomásgyakorlás. Belengetik, hogy ha a nyugat nem hátrál ki Ukrajnából, akkor szorulhat dél-korea. Ez bizony már egy nagy sakkjátszma része. És ebben Putyin mindig kurvajó volt. Hidd el, lesz akkora tét, hogy azt mondják az amerikaiak, hogy ez már nem éri meg.

Abban meg egyet kell értsek, észak korea a világ egyik büdösebb testnyìlása.
Semmivel nem büdösebb, mint bármelyik sztálinista szutyok volt 1990 előtt! Csak nehezebb beutazni oda, mint a Marsra.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 074
24 371
113
ha usákia proxynak használja ukrajnát fegyverzi kiképzi felderítési információkkal látja el tanácsadókat küld miazmás - és ezen már túl vagyunk - akkor orosz oldalról logikus elővenni az összes lehetséges proxyt amivel usa érdekeket lehet sérteni
ez első körben - ez is már meg volt - irán, irán meg - a proxy proxyjai - támogatja a hamaszt hezbollát huszikat
láthatóan ez így kevés volt, így most bekapcsolták a kóreai vonalat
ezzel az egésszel az a baj hogy oroszország itt nagyjából lehetőségei végére is ért a proxyk tekintetében, mert kubát és venezuelát valszeg nem fogják tudni beleugratni valami hülyeségbe, afrikában még kavarhatnak de az az usának nem nagyon fáj, a másik oldalról viszont az usának ott van még az egész kaukázus, grúzok örmények isztánok, ami viszont nagyon is fájdalmas az oroszoknak
mit ír a Yonhap (dudival ellentétben azért van aki tájékozódik a világ dolgait illetően :D )

A dél-koreai kormány csütörtökön bejelentette, hogy felülvizsgálja álláspontját Ukrajna fegyverszállításával kapcsolatban, miután Észak-Korea és Oroszország aláírta azt a szerződést, amely kölcsönös kötelezettségvállalást jelent, hogy azonnali katonai segítséget nyújtanak, ha valamelyiküket megtámadják.

Csang Ho-jin nemzetbiztonsági tanácsadó is elítélte "az átfogó stratégiai szerződést", amelyet Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szerdán Phenjanban tartott csúcstalálkozóján írtak alá.

"A kormány súlyos aggodalmának ad hangot, és elítéli az átfogó stratégiai partnerségi megállapodás aláírását Észak-Korea és Oroszország között, amelynek célja a kölcsönös katonai és gazdasági együttműködés megerősítése" - mondta Csang az elnöki hivatalban tartott sajtótájékoztatón.
Csang kijelentette, hogy minden olyan együttműködés, amely közvetlenül vagy közvetve segíti Észak-Korea katonai megerősítését, sérti az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait, és nemzetközi ellenőrzés és szankciók tárgyát képezi, és megfogadta, hogy megteszi a megfelelő intézkedéseket.

"Újra gondoljuk az Ukrajnának nyújtott fegyvertámogatás kérdését" - mondta Csang is, és azt sugallja, hogy Dél-Korea politikája megváltozik, amely szerint nem nyújt "halálos segélyt" Ukrajnának.

Egy elnöki tisztviselő azt mondta, hogy Dél-Korea továbbra is stratégiai kétértelműséget fog fenntartani az Ukrajnának szállítható fegyverek típusát illetően.

"A konkrét intézkedésekről később derül ki, és érdekes lesz látni, hogyan reagál Oroszország, ahelyett, hogy előre felfednénk a terveinket" - mondta a tisztviselő újságíróknak.

Kormányzati források szerint légvédelmi rendszerek szerepelhetnek a listán, mivel Ukrajnának égetően szüksége van rakétapajzsokra az orosz légicsapások ellen.

Dél-Korea további szankciókat is sújt négy orosz hajóra, öt szervezetre és nyolc személyre, akik részt vesznek az Oroszország és Észak-Korea közötti fegyver- és olajszállításban – mondta Csang.

Az ukrajnai háborút követően 1159 árucikket exportálnak Oroszországba, Dél-Korea pedig 243 új tétellel bővül, így a szankciók hatálya alá tartozó tételek száma 1402 lesz.

Csang szerint "aggasztó", hogy Észak-Korea és Oroszország – a koreai és az ukrajnai háború megindításának történetével – katonai együttműködést ígért egy megelőző támadás feltételezett forgatókönyve alapján.

"Ez egy téves és irracionális érv, amely figyelmen kívül hagyja a nemzetközi felelősséget és normákat" - mondta.

A Phenjan és Moszkva közötti kapcsolatok elmélyülése fényében a kormány megfogadta, hogy a nemzetközi közösséggel együttműködve szigorúan reagál minden biztonsági fenyegetésre.

"Tovább erősítjük a Dél-Korea-USA szövetség kiterjesztett elrettentő erejét, valamint a Dél-Korea, az Egyesült Államok és Japán közötti biztonsági együttműködést, hogy elrettentsük Észak-Korea nukleáris és rakétafenyegetéseit" - mondta Csang.

na eddig az idézett yonhap cikk ...
most igazából amit véleményem szerint tudni érdemes, az az,hogy kb kurva magasról leszarja Kim,hogy az USA-D.Korea-Japán tengely megpróbálja őt "elrettenteni",mivel eddig is szankcionálták ott ahol csak tudták őt és az országát, most meg a háború alatt ,illetve annak hozadékaként kinyiltak olyan kapuk is Észak-Korea számára amik eddig viszonylag zárva voltak, azért az sem titok hogy eddig is beszereztek a feketepiacról bármit amrie szükségük volt,hiszen ha mindenki konzekvensen betartotta volna az ENSZ szankciókat akkor kb kőkorszak színvonal lenne már É-Koreában .. (meg kell nézni azért pár útivideót,hogyan is néz ki Pyongyang autóból .. talán Jaka Parker youtuber videói a legjobbak mert látni a tömegesen gyalogló munkásokat,viszont látni olyat is tőle ahol rendesen szinte budapesti autóforgalom van az utcákon .. ami szerintem valószinűleg nem megrendezett,hiszen mind a két végletet bemutatja) .

Abban mindenki egyetért ,hogy É.Korea tényleg egy elmaradott ország,bár abban hogy rengetegen meghalnak ott és szarok az életkörülmények nem csak a kormány a ludas hanem az ENSZ is,hiszen a szankcióik miatt nem juthatnak hozzá pl bizonyos gyógyszerekhez sem,de ennyi erővel pont így lehetne szankcionálni az USA-t is,csak ugye nekik jobb a marketingjük .. holott jó pár országot bombáztak szarrá,önös érdekből így nekik is nyílván megállna a háborús bűnös titulus de tényleg ugorjunk ..

É.Korea természetesen minden lehetőséget meg fog ragadni arra ,hogy ne csak a Kína által biztosított kiskapu legyen a világ felé,hanem most pl az orosz kapu is kinyiljon, legyünk öszinték,igazuk is van,minden lehetőséget meg kell ragadniuk, ez az országuk és a népük érdeke .. meg is fogják.

lehetnek bármennyire alultápláltak,elmaradottak,nem szívósak,nem kemények stb stb ..meg nem is tudom még milyen jelzőkkel lettek illetve,de annyira azért csak kemények megszívósak,hogy még most sem merik őket lerohanni a jól táplált,fejlett,kemény amerikaiak,pedig ők a the most powerful nation on the planet and the most advanced military in the world with the best soldiers :D :D

(bár az afgán tálibok sem arról voltak híresek,hogy jól tápláltak,és fejlettek lettek volna .. a szívósságot meg inkább hagyjuk,mert minél mostohább körülmények között szocializálódik valaki annál kisebb a komfortzónája,tehát annál nagyobb nélkülözést fog tudni elviselni ..de mit is magyarázom én ezt a jólfelkészült hősünknek .. gondolom a Kalahári sivatagban is jobban túl fogja élni egy jól táplált fejlett nyugati katona,mint egy primitív,elmaradott alultáplált busman )

no summa summárum a Putyin látoghatásának hírére a déliek belengették hogy fegyverekkel fogják ellátni Ukrajnát, voltak máshonnan származó (nem Yonhap) hírek miszerint nem csak légvédelmi rendszereket igértek,hanem nagy hatótávolságú prciziós fegyvereket is,tüzérségi lövegeket,lőszereket stb ..
erre volt állítólag egy putyini nyilatkozat,miszerint nem lenne jó ez a lépés,mert a későbbiekben lehet" fájdalmas és különösen érzékeny válaszok" érkeznének Dél-Korea számára is. (itt nyilván olyan fegyverrendszerek,technolgiák megjelenésére utalhat,ami eddig nem volt az északiaknak .. persze mindezt biztosan szigorúan egyeztették előtte a kínai elnökkel is,mert É.Koreában kb nem nagyon történhet szinte semmi, kínai jóváhagyás nélkül )
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
576
5 254
93
"Csang Ho-jin nemzetbiztonsági tanácsadó is elítélte "az átfogó stratégiai szerződést", amelyet Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szerdán Phenjanban tartott csúcstalálkozóján írtak alá."

És elítéli a NATO az USA az EU.

Kína szerződést köt az oroszokkal.

És elítéli a NATO az USA az EU.

Vietnam szerződést köt az oroszokkal.

És elítéli a NATO az USA az EU.

Irán szerződést köt az oroszokkal.

És elítéli a NATO az USA az EU.

És így tovább. Az oroszok bármit csinálnak. Elítéli a NATO az USA az EU.

Viszont a NATO az USA az EU, bármit csinálhat annak tapsolni kell. Érdekes felállás és egyedi elképzelés.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 818
35 102
113
"Csang Ho-jin nemzetbiztonsági tanácsadó is elítélte "az átfogó stratégiai szerződést", amelyet Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szerdán Phenjanban tartott csúcstalálkozóján írtak alá."

És elítéli a NATO az USA az EU.

Kína szerződést köt az oroszokkal.

És elítéli a NATO az USA az EU.

Vietnam szerződést köt az oroszokkal.

És elítéli a NATO az USA az EU.

Irán szerződést köt az oroszokkal.

És elítéli a NATO az USA az EU.

És így tovább. Az oroszok bármit csinálnak. Elítéli a NATO az USA az EU.

Viszont a NATO az USA az EU, bármit csinálhat annak tapsolni kell. Érdekes felállás és egyedi elképzelés.
tudnak mást tenni az elítélésen kívűl. Az embargósok összeáltak új gazdasági politikai katonai tömböt hoznak létre.
kína is szankcionálva...

az lessz a vége hogy a nyugat kiközösít mindenkit ésa végén egyedül marad. akkor ki közösít ki kit?

venezuela kuba csatlakozik még a csoporthoz néhány afrikai állammal plussz bevonódnak a bricsbe mit tud nyugat szembeállítani dumát hamis pénzt dizájnt ??? ez az új blok vajon mennyire lessz vonzó sok más ország számára?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 808
56 348
113
mit ír a Yonhap (dudival ellentétben azért van aki tájékozódik a világ dolgait illetően :D )

A dél-koreai kormány csütörtökön bejelentette, hogy felülvizsgálja álláspontját Ukrajna fegyverszállításával kapcsolatban, miután Észak-Korea és Oroszország aláírta azt a szerződést, amely kölcsönös kötelezettségvállalást jelent, hogy azonnali katonai segítséget nyújtanak, ha valamelyiküket megtámadják.

Csang Ho-jin nemzetbiztonsági tanácsadó is elítélte "az átfogó stratégiai szerződést", amelyet Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szerdán Phenjanban tartott csúcstalálkozóján írtak alá.

"A kormány súlyos aggodalmának ad hangot, és elítéli az átfogó stratégiai partnerségi megállapodás aláírását Észak-Korea és Oroszország között, amelynek célja a kölcsönös katonai és gazdasági együttműködés megerősítése" - mondta Csang az elnöki hivatalban tartott sajtótájékoztatón.
Csang kijelentette, hogy minden olyan együttműködés, amely közvetlenül vagy közvetve segíti Észak-Korea katonai megerősítését, sérti az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait, és nemzetközi ellenőrzés és szankciók tárgyát képezi, és megfogadta, hogy megteszi a megfelelő intézkedéseket.

"Újra gondoljuk az Ukrajnának nyújtott fegyvertámogatás kérdését" - mondta Csang is, és azt sugallja, hogy Dél-Korea politikája megváltozik, amely szerint nem nyújt "halálos segélyt" Ukrajnának.

Egy elnöki tisztviselő azt mondta, hogy Dél-Korea továbbra is stratégiai kétértelműséget fog fenntartani az Ukrajnának szállítható fegyverek típusát illetően.

"A konkrét intézkedésekről később derül ki, és érdekes lesz látni, hogyan reagál Oroszország, ahelyett, hogy előre felfednénk a terveinket" - mondta a tisztviselő újságíróknak.

Kormányzati források szerint légvédelmi rendszerek szerepelhetnek a listán, mivel Ukrajnának égetően szüksége van rakétapajzsokra az orosz légicsapások ellen.

Dél-Korea további szankciókat is sújt négy orosz hajóra, öt szervezetre és nyolc személyre, akik részt vesznek az Oroszország és Észak-Korea közötti fegyver- és olajszállításban – mondta Csang.

Az ukrajnai háborút követően 1159 árucikket exportálnak Oroszországba, Dél-Korea pedig 243 új tétellel bővül, így a szankciók hatálya alá tartozó tételek száma 1402 lesz.

Csang szerint "aggasztó", hogy Észak-Korea és Oroszország – a koreai és az ukrajnai háború megindításának történetével – katonai együttműködést ígért egy megelőző támadás feltételezett forgatókönyve alapján.

"Ez egy téves és irracionális érv, amely figyelmen kívül hagyja a nemzetközi felelősséget és normákat" - mondta.

A Phenjan és Moszkva közötti kapcsolatok elmélyülése fényében a kormány megfogadta, hogy a nemzetközi közösséggel együttműködve szigorúan reagál minden biztonsági fenyegetésre.

"Tovább erősítjük a Dél-Korea-USA szövetség kiterjesztett elrettentő erejét, valamint a Dél-Korea, az Egyesült Államok és Japán közötti biztonsági együttműködést, hogy elrettentsük Észak-Korea nukleáris és rakétafenyegetéseit" - mondta Csang.

na eddig az idézett yonhap cikk ...
most igazából amit véleményem szerint tudni érdemes, az az,hogy kb kurva magasról leszarja Kim,hogy az USA-D.Korea-Japán tengely megpróbálja őt "elrettenteni",mivel eddig is szankcionálták ott ahol csak tudták őt és az országát, most meg a háború alatt ,illetve annak hozadékaként kinyiltak olyan kapuk is Észak-Korea számára amik eddig viszonylag zárva voltak, azért az sem titok hogy eddig is beszereztek a feketepiacról bármit amrie szükségük volt,hiszen ha mindenki konzekvensen betartotta volna az ENSZ szankciókat akkor kb kőkorszak színvonal lenne már É-Koreában .. (meg kell nézni azért pár útivideót,hogyan is néz ki Pyongyang autóból .. talán Jaka Parker youtuber videói a legjobbak mert látni a tömegesen gyalogló munkásokat,viszont látni olyat is tőle ahol rendesen szinte budapesti autóforgalom van az utcákon .. ami szerintem valószinűleg nem megrendezett,hiszen mind a két végletet bemutatja) .

Abban mindenki egyetért ,hogy É.Korea tényleg egy elmaradott ország,bár abban hogy rengetegen meghalnak ott és szarok az életkörülmények nem csak a kormány a ludas hanem az ENSZ is,hiszen a szankcióik miatt nem juthatnak hozzá pl bizonyos gyógyszerekhez sem,de ennyi erővel pont így lehetne szankcionálni az USA-t is,csak ugye nekik jobb a marketingjük .. holott jó pár országot bombáztak szarrá,önös érdekből így nekik is nyílván megállna a háborús bűnös titulus de tényleg ugorjunk ..

É.Korea természetesen minden lehetőséget meg fog ragadni arra ,hogy ne csak a Kína által biztosított kiskapu legyen a világ felé,hanem most pl az orosz kapu is kinyiljon, legyünk öszinték,igazuk is van,minden lehetőséget meg kell ragadniuk, ez az országuk és a népük érdeke .. meg is fogják.

lehetnek bármennyire alultápláltak,elmaradottak,nem szívósak,nem kemények stb stb ..meg nem is tudom még milyen jelzőkkel lettek illetve,de annyira azért csak kemények megszívósak,hogy még most sem merik őket lerohanni a jól táplált,fejlett,kemény amerikaiak,pedig ők a the most powerful nation on the planet and the most advanced military in the world with the best soldiers :D :D

(bár az afgán tálibok sem arról voltak híresek,hogy jól tápláltak,és fejlettek lettek volna .. a szívósságot meg inkább hagyjuk,mert minél mostohább körülmények között szocializálódik valaki annál kisebb a komfortzónája,tehát annál nagyobb nélkülözést fog tudni elviselni ..de mit is magyarázom én ezt a jólfelkészült hősünknek .. gondolom a Kalahári sivatagban is jobban túl fogja élni egy jól táplált fejlett nyugati katona,mint egy primitív,elmaradott alultáplált busman )

no summa summárum a Putyin látoghatásának hírére a déliek belengették hogy fegyverekkel fogják ellátni Ukrajnát, voltak máshonnan származó (nem Yonhap) hírek miszerint nem csak légvédelmi rendszereket igértek,hanem nagy hatótávolságú prciziós fegyvereket is,tüzérségi lövegeket,lőszereket stb ..
erre volt állítólag egy putyini nyilatkozat,miszerint nem lenne jó ez a lépés,mert a későbbiekben lehet" fájdalmas és különösen érzékeny válaszok" érkeznének Dél-Korea számára is. (itt nyilván olyan fegyverrendszerek,technolgiák megjelenésére utalhat,ami eddig nem volt az északiaknak .. persze mindezt biztosan szigorúan egyeztették előtte a kínai elnökkel is,mert É.Koreában kb nem nagyon történhet szinte semmi, kínai jóváhagyás nélkül )
Jaj, ne felejtsük el az alultáplált, mostoha körülmények közt vegetáló vietnámiakat, akik azért szépen kirugták előbb a hiresen jóltáplált franciákat, utána meg a burgeren hizlalt amerikaiakat is röpke pár évtized alatt. Ennyit az alultápláltságról, szivósságról...
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 257
13 896
113
A dél-koreai kormány csütörtökön bejelentette, hogy felülvizsgálja álláspontját Ukrajna fegyverszállításával kapcsolatban
Miután Putyin belékergette a finneket és svédeket a NATO-ba, elérte, hogy az EU fuggetlenítse magát az orosz gáztól, elmozdította Macron és Scholz álláspontját a "Oo nem szabad megalázni" az "Oo nem nyerhet"-re, rávette az ukrajnát támogató államokat, hogy engedényezzék az orosz terulet támadását fegyvereikkel, ez most egy további mesterhúzás volt. ;)

Hidd el, lesz akkora tét, hogy azt mondják az amerikaiak, hogy ez már nem éri meg.
Ez idáig leginkább attol féltek, mi lesz, ha a nukleáris Oo oszeroppan, innetol most már kb mindegy.

--------
Az oroszok lelottek egy saját helikoptert


Jetta hadmuvelet Bachmut térségében:

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 199
67 683
113
Most hallgatom a rádiót ,Nógrádi szerint 60 francia katona szállt partra Odesszában.Erről volt már valami?
2 napja olvastam kb. Helyi infó, ogyesszai lakosoktol. Teherhajorol, franciául beszélők, kb 60 fő, több helyen elszallasolva a városban.
Mivel én a FAZ-t nem olvasom, sanszos Gyuri bácsi is onnét szűrte ki az infót ahonnan én.


Hát izé, nem tudom milyen testalkattattal rendelkeznek a mi Nato kompatibilis honvedeink, de ha belegondolok hogy a huszik egy szál papucsban mit műveltek Jemenben, vagy tálibok Afganisztanban...
A negyvenes években még így nézett ki egy átlag magyar honvéd, és közülük is rengetegen haltak bele a megpróbáltatásokba...
4_29m.png


Egy Ka-29 odaveszett 4 fovel a Krim mellett miközben tengeri drónok rá vadászott.


Volcsanszk. Kezd a látvány Aleppora hasonlítani mikor ostromoltak.

FAB 3000 utáni közeli látkép.


Ez a drón elleni védelem működőképes, ideje volna a mi puccos pucér macskainkat feloltoztetni.


Pavol, Európa nem egyenlő az EU-val, de utóbbi lehet hogy fuggetlenitette magát az orosz energiahordozoktol, de Szlovákia és Magyarország nem. Eu pedig atcimkezett orosz energiahordozoktol használ.
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 223
4 584
113
Miután Putyin belékergette a finneket és svédeket a NATO-ba, elérte, hogy az EU fuggetlenítse magát az orosz gáztól, elmozdította Macron és Scholz álláspontját a "Oo nem szabad megalázni" az "Oo nem nyerhet"-re, rávette az ukrajnát támogató államokat, hogy engedényezzék az orosz terulet támadását fegyvereikkel, ez most egy további mesterhúzás volt. ;)


Ez idáig leginkább attol féltek, mi lesz, ha a nukleáris Oo oszeroppan, innetol most már kb mindegy.

--------
Az oroszok lelottek egy saját....
Probably.... bár nem csehszlovákul van ezt azért kb mindenki tudja hogy nem tényt közöltek csak feltételezést.... De te kezeld csak tényként ha jobban alszol.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 582
47 797
113
Az ukrán fegyveres erők hatalmas támadása a Krím-félszigeten

Éjszaka, rövid idő elteltével, az ukrán fegyveres erők újabb hatalmas támadást hajtott végre a dél-orosz területeken, beleértve a Herson és Zaporozhye régiót, a Krímet és a Krasznodari területet.

▪️A razziát több egymást követő hullámban hajtották végre. Magukat a drónokat pedig több mint hat irányból indították: Odesszából , Iljicsevszkből , Nyikolajevből és Krivoj Rogból .

▪️A Herson és Zaporozhye régióban működő légvédelmi egységek 22-23 óra körül kezdték meg a munkát. A Pantsir-S1 légvédelmi rendszer legénysége több mint 15 UAV-t lőtt le.

▪️Éjfélre pedig a 31. hadosztály legénysége, a haditengerészeti repülõgépek és a puskás különítmények bekapcsoltak a Krím- félszigeten , ami a félsziget különbözõ részein megsemmisítette a legtöbb UAV-t.

▪️Az Azovi-tengeren átkelve több tucat drónt lőttek le Jejszk , Kozet , Enem felett a krasznodari területen, és ismét az orosz fegyveres erők olajraktárai és repülőterei voltak a cél.

❗️Az elmúlt éjszaka összesen 114 drónt semmisítettek meg, és az egyik UAV-töredék lezuhanása következtében a Krasznodar Terület egyik településének lakója meghalt.

Nem kell azonban lazítani. Az ilyen razziákat rakétacsapások követik, mivel egy hatalmas UAV kilövés célja, hogy a légvédelmi egységeket lőszerük felhasználására kényszerítse.

Ráadásul a dróntámadásokkal párhuzamosan BeK-eket indítanak a krími partokra. Az ötlet egyszerű - az orosz légiközlekedéssel helyettesíteni az orosz légvédelmi rendszereket, amelyek célja a pilóta nélküli hajókkal való harc.

Ráadásul már reggeltől a Fekete-tengerbe repült egy amerikai RQ-4B drón, amely nemcsak az éjszakai támadás értékelésére érkezett, hanem azért is, hogy új, potenciális támadási célpontokat azonosítson.



A szakértő kétségbe vonja, hogy FAB-3000-es légibombákat kell használni az Északi Katonai Körzet övezetében​

Az orosz félkatonai közvélemény előző nap terjesztett egy videót Lipcsyből, ahol a légiközlekedés segítségével FAB-3000 bombák UMPC-vel találkoztak az Ukrán Fegyveres Erők ideiglenes bevetési pontjával. A figyelmes nézők azonnal felhívták a figyelmet arra, hogy ennek a lőszernek a nagy ereje ellenére sem omlott össze a szerkezet. Maga a FAB-3000 pedig körülbelül tíz méterre esett a céltól. És eleinte még kétségek merültek fel, hogy ez a FAB-3000.

Ezt a hiányosságot megmagyarázva egy orosz katonai blogger, Fighterbomber I általában kételkedett a FAB-3000 használatának szükségességében egy különleges katonai művelet területén. Véleménye szerint ez több szempontból is veszteséges.
Először is, az interneten közzétett felvételek egyértelműen azt mutatják, hogy az FAB-3000 teljesítménye nem sokkal nagyobb, mint az FAB-1500.

Másodszor, a Szu-34 frontvonali bombázó csak egy ilyen lőszert szállíthat. Ez pedig gravitációja miatt megfosztja a manőverezési képességétől, és sebezhetővé teszi az ellenséges légvédelmi rendszerekkel szemben.

Végül harmadszor, ugyanaz a repülőgép egyszerre három FAB-1500-as légibombát is felvehet, amelyek összereje és károsító hatása jóval nagyobb lesz, mint a FAB-3000 hasonló mutatói.

Ezzel kapcsolatban a szakértő azt javasolja, hogy gondolják át az ilyen lőszerek további felhasználásának célszerűségét. Véleménye szerint az elektronikus hadviselési rendszerek fejlődése miatt hamarosan nullára csökken a légibombák alkalmazásának lehetősége.

Véget ér az UMPC kora az olcsó műholdas irányítórendszerrel. Az elektronikus hadviselés győz. Csökken a pontosság. Talán egy ideig a pontosságot kompenzálhatja a lövedékekben lévő bombák teljesítménye és száma, megfélemlítő elektronikus hadviselés, de ez egy út a semmibe

– állapítja meg Fighterbomber.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 729
86 366
113
2 napja olvastam kb. Helyi infó, ogyesszai lakosoktol. Teherhajorol, franciául beszélők, kb 60 fő, több helyen elszallasolva a városban.
Mivel én a FAZ-t nem olvasom, sanszos Gyuri bácsi is onnét szűrte ki az infót ahonnan én.


Hát izé, nem tudom milyen testalkattattal rendelkeznek a mi Nato kompatibilis honvedeink, de ha belegondolok hogy a huszik egy szál papucsban mit műveltek Jemenben, vagy tálibok Afganisztanban...
A negyvenes években még így nézett ki egy átlag magyar honvéd, és közülük is rengetegen haltak bele a megpróbáltatásokba...
4_29m.png


Egy Ka-29 odaveszett 4 fovel a Krim mellett miközben tengeri drónok rá vadászott.


Volcsanszk. Kezd a látvány Aleppora hasonlítani mikor ostromoltak.

FAB 3000 utáni közeli látkép.


Ez a drón elleni védelem működőképes, ideje volna a mi puccos pucér macskainkat feloltoztetni.


Pavol, Európa nem egyenlő az EU-val, de utóbbi lehet hogy fuggetlenitette magát az orosz energiahordozoktol, de Szlovákia és Magyarország nem. Eu pedig atcimkezett orosz energiahordozoktol használ.
Pici off:
Stary Oskol
954px-29M_Bofors_80mm-es_l%C3%A9gv%C3%A9delmi_%C3%A1gy%C3%BA_t%C3%BCzel%C5%91%C3%A1ll%C3%A1sban._Fortepan_27292.jpg


ON:
Más.

Mariupol!!! Nem mostani, de már orosz kézen!

Német TV:
GQbekzYXUAExUaO
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 395
4 072
113
Mit szóltok hozzá, hogy az észak-koreaiak kizavarták a tárgyalóteremből az oroszokat ?
Nem kell nagy feneket keríteni neki, csak egy protokolláris bénázás miatt volt...Az orosz delegáció Lavrovval az élen (+ egyéb miniszterek) előbb ment be a tanácsterembe mint az észak-koreai vezető Kim Dzsongun és csapata. Egy koreai hivatalnok szólt nekik hogy odakint kell várakozniuk a hallban...Hát istenem 23 éve nem jártak már arra biztos nem szóltak nekik mi a hivatalos etikett mostanában. A repülőtéren nem volt semmi probléma az érkezéskor.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 458
4 596
113
Maradjunk a tenyeknel.
Elpusztult orosz T-72

Megsemmisult orosz Tank es BMP-3

A szamok magukert beszelnek. Tovabbra is megallithatatlanul fogy az orosz technika es eloero.

Ukrajna 3 napos elfoglalasabol most lassan 3 ev lesz.
 
  • Vicces
Reactions: vilmoci and fip7