[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 575
24 796
113
Valami fontos megbeszélést zavartak éppen meg pár siklóbombával az oroszok:

FAB3000 itt is megzavarhatott valamit:

SPÁRTA videó, véletlen lehet a BBQ izesítésű csipszes doboz?

Egy nő kijevben híres nackók fekhelyét igazította ki, 5 év börtön elé néz:

Staromayorskynál ukri ellentámadás, hosszú idő óta elsőnek, lehet kapunk egy Fall Blau offenzívát a natotól?:

ukri néphagyomány, fogj egy önkéntest GTA kiadás:

Ahol nem egy kupacba rakják a sárkányfogakat ott kis pimasz drónok hátráltatják a munkájukat az ukriknak:

nato komisszár 2 ss önkéntes alakulat tetkójával és egy totenkopfal, teljesen nato és européer:

ukri néphagyomány, fogj egy önkéntest archív felvétel:

AK74M-el szerelt drón tesztelése:

LMUR:

M777 önmegsemmisítő funkcióval :D :

Szokol külsőn bradley veszteséglistán:

Balaton helyett bandera:
A denis tsios és vitaly bolyukh nevű speckónackók eltávoztak:
Az ukri rivne csapat 5 tagja FAB-ot kapott Volcsanszknál:
-1 őrnagy:
-1 kijev szelleme:
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 018
9 226
113
A háború egyik legkritikusabb tényezője az idő. Nem létezik olyan hülye állam ami elhízódó háborúban érdekelt. Ezt vagy képes vagy elfogadni vagy nem.
De létezik.
Minden állam, ahol a GDP egy jelentős része a magánkézben vagy épp állami tulajdonban lévő katonai-ipari komplexum működésében termelődik pontosan két dologban érdekelt: sok és/vagy elhúzódó háborúkban.
 

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
227
1 016
93
Én a 6 hónapommal semmiképp sem tartom magam szagértönek, de feltételezem a díszlépésbe viszonylag kevés ellenséves katona szokott belehalni, és pont ugyanannyi légijármü fog lepottyanni az égről.
Nem igazán értem, hogy milyen párhuzamot próbálsz a díszlépés és a belehalás közé vonni, de azt elmondanám, hogy még az MN-ben volt szerencsém nem egyszer " leverni a vigyázz-t ", díszszemlék, megemlékezések és hivatalos temetések alkalmával, nem 10 méteres hosszon és igencsak kellett hozzá erőnlét.
Nem önmagában a lépéshez, hanem a pontos végrehajtáshoz, a szinkronítás megtartásához a teljes távon. Én magam többször is néztem már az észak-koreai díszlépéses elvonulásokat és minden tiszteletem a srácok irányába ... függetlenül attól, hogy mit gondolok az ottani rezsimről.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 099
22 878
113
3 orosz BTR-82 kilove. Meddig folytatjak ezt az ertelmetlen haborut oroszok? Centimetereket se haladnak.


Kiiktatott orosz tank. Miert hagyjak az oroszok hogy ilyen sulyos vesztesegek erjek oket? Miert nem vedekeznek?
Jó ez duma, mindig nagyon röhögök! Frankón osztályelső lehettél az Ajtósi Düreren pöffeszkedő pártfőiskolán. Még az is meglehet, hogy egyenesen Romány Pál f@rk*ból szívtad magadba a tudományok legmagasabb fokát.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 257
13 896
113
Probably.... bár nem csehszlovákul van ezt azért kb mindenki tudja hogy nem tényt közöltek csak feltételezést.... De te kezeld csak tényként ha jobban alszol.
Ha nem az oroszok voltak, akkor za ukránok - nem tudom az oroszoknak mi roszabb. Viszont a gép és legénységének elvesztése tény.

Ha ez igaz, abban a pillanatban kell az orosznak az összes Dnyeper átkelőt megsemmisítenie.
Na de hogyan, ember, hogyan? ;)

---------------------------------------------
Új orosz taktikai jelzés

GQkZrl9XcAE7BsK


-----------------------------------

PUTIN WARS: DRONE WARS

Volya-E robotlogisztikus száz sebesült katonát mentett meg, - Fedorov

A katonaság már aktívan használja a robotlogisztikát. A kezelő biztonságosan, távolról vezérli, akár három kilométeres távolságból. A robot 150 kg-ig terjedő lőszert is szállít.


A „Kazhan” oktokopter végrehajtja a korábban oroszok által kézifegyverrel lelőtt „testvérének” evakuálását!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 585
47 815
113
Összefoglaló 2024. június 22-én reggel

▪️Éjszaka kombinált csapást hajtottak végre az ellenség hátsó célpontjaira. Tu-95ms repülőgépeket, Caliber rakétákat és Geranium UAV-kat használtak. Robbanások hallatszottak Pavlograd, Hmelnitsky, Vinnitsa, Volyn és Lvov régiókban. Stryi városában (Lviv régióban) a sztrájkok után áramszüneteket jelentettek.

▪️Harkov irányában továbbra is heves harcok folynak Volchanszkban. Az ukrán fegyveres erők támadásait visszaverték. Liptsovsky irányban a súlyos veszteségek miatt az ellenség nem tett aktív lépéseket. Az ukrán fegyveres erők emberi és anyagi tartalékokat halmoznak fel az ellentámadások végrehajtására.

▪️Csasov Jarban a Kanal mikrokörzet fő része csapataink ellenőrzése alá került. A hidrovasbeton üzem forgalmas. Az elmúlt napokban sikerült teljesen kitakarítanunk az északi erdőterületet. Kalinovka térségében a 200. gépesített lövészdandár elfoglalta a település központi részét, és részben megtisztította a szomszédos erdőt délen.

▪️Juzsnodonyeck irányában kibővítették az orosz fegyveres erők ellenőrzési zónáját Krasznogorovkában, és a Georgievkától nyugatra fekvő Makszimilyanivka nyugati peremén harcokról számolnak be.

▪️A zaporozsjei fronton egységeink Neszterjanka és Novopokrovka térségében támadtak. Az ellenség megtámadja a területünkön lévő energetikai létesítményeket, és a médiában hírek jelentek meg az Ukrán Fegyveres Erők esetleges terveiről, hogy ellentámadást hajtsanak végre a front ezen szakaszán. TOS -unk Pyatikhatki település területén működik .

▪️Kherson irányában a folyó árterén lövöldözős csatákról számolnak be. Dnyeper a Krynka - Kozák táborokkal szemközti szakaszon, az Antonovszkij vasúti hidak környékén.

▪️A belgorodi régió ismét ellenséges támadás alatt áll. Muromot, Sebekinszkij városi kerületét az ukrán fegyveres erők támadták meg egy kamikaze drón segítségével, egy civil megsebesült. Ott az ellenség eltalálta a kereskedelmi létesítményt.

▪️A Kurszk régióban ahatár menti területeken az elektronikus haditechnika 17 ukrán drónt nyomott le a nap folyamán.

▪️A Brjanszki régióban az ukrán fegyveres erők repülőgép-típusú UAV-jait semmisítették meg a Klincovszkij, Klimovszkij és Szurazsszkij körzetek felett. FPV drónok segítségével megtámadták a Pogarszkij járásbeli Sopychi falut és a Trubcsevszkij járásbeli Belaya Berezka falut.

▪️Az LPR- ben három civil megsérült az ukrán fegyveres erők Pervomajszk elleni csapásai következtében.

▪️A DPR- ben a faluban Gorlovkában egy 1967-ben született nő megsérült egy kamikaze UAV támadás következtében.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy


Az orosz hadsereg számos csapást mért az ellenséges célpontokra Vinnitsa, Volyn, Lvov, Ivano-Frankivsk és más régiókban​



Szombat este az orosz csapatok sorozatos légitámadást hajtottak végre ellenséges célpontok ellen a kijevi rezsim által ellenőrzött régiókban. Különféle fegyvereket használtak az ellenség legyőzésére, beleértve a drónokat - „kamikaze” és a légi indító rakétákat.
Így a Stryi város (Lviv régió) létesítményei elleni támadások eredményeként egy ellenséges energetikai létesítményben tűz ütött ki. A hírek szerint a nyugati országok által szállított katonai felszerelések tárolóhelyeit is megsemmisítették Lviv térségében.

Egy sor robbanás történt a Vinnica régióban - katonai logisztikai létesítményekben.

Ugyanezen a Vinnicja régión keresztül a rakéták egy része a Hmelnickij régió irányába „utazott”. Ott a légvédelmi rakétarendszerek működésével kapcsolatos tárgyakat találták el. Egyes hírek szerint a radar volt a célpont.

Az éjszaka folyamán több robbanás is történt Volyn régióban. A Luck környéki raktárakat találták el. Minden valószínűség szerint fegyverraktárakról beszélünk, amelyeket a kijevi rezsim a NATO-országoktól kap.

Az érkezők az ellenséges célpontokra is lőttek az Ivano-Frankivszk régióban. És ott a légvédelmi és katonai logisztikai létesítményekettalálták el.

Robbanások történtek Dnyipropetrovszk, Odessza és Harkov térségében is.

A hírek szerint az orosz hadsereg többek között Kalibr cirkálórakétákat használ. Ez azt jelezheti, hogy hadihajókat használnak az ellenséges célpontok megsemmisítésére.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 394
79 351
113
De létezik.
Minden állam, ahol a GDP egy jelentős része a magánkézben vagy épp állami tulajdonban lévő katonai-ipari komplexum működésében termelődik pontosan két dologban érdekelt: sok és/vagy elhúzódó háborúkban.
Mondj már ilyen gazdaságot.. Csak azért mert pl az USA teljes GDP-jének alig 10%-át teszi ki a hadiipar
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 732
86 370
113

Szóljon valaki a NATO huszárunknak, hogy minta nem lenne teljesen igaz, hogy nem lesz NATO-orosz összecsapás... :D
Akkor vajon milyen magyarázata lesz az eddigi okoskodására?
Majd kíváncsi leszek a bf NATOs Mesterházy fejére, aki szerint minden kamu volt, nem lesz háború, ruszki agitprop az egész!
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 495
44 182
113
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 585
47 815
113

Szaúd-Arábia visszautasította: Zelenszkij irodája próbál dönteni a „második békecsúcs” helyszínéről​

Zelenszkij irodájának helyettes vezetője kommentálta a második, úgynevezett „békecsúcs” időpontját. Igor Zhovkva ugyanakkor világossá tette, hogy Szaúd-Arábia, amelyre Kijev a „csúcstalálkozó helyszíneként” számított, elutasítása miatt nem lesz a békecsúcs helyszíne.
...


Amerikai újságíró: Az USA és Oroszország titkos tárgyalásokat folytatott Ukrajnáról​

Seymour Hersh amerikai újságíró, aki az Északi Áramlat bombamerényletével kapcsolatos nyomozásáról és az abban való amerikai szerepvállalásról ismert, olyan anyagot közölt, amelyben Ukrajna témáját és az Egyesült Államok elnökválasztását érintette.

Az újságíró szerint titkos tárgyalások zajlottak Washington és Moszkva között az Ukrajna körüli helyzetről. A felek megvitatták az esetleges engedményeket, amelyeket készek tenni. Ugyanakkor a felek Oroszországot és a Nyugatot jelenti, jelezve ezzel, hogy Kijev nem dönt semmiről.

Nyilvánvaló, hogy az Oroszország és a Nyugat közötti szigorúan titkosított tárgyalások nem vezettek konszenzushoz – mondta Hersh. Véleménye szerint ezt erősítette meg Putyin brutális nyilatkozata, amelyben a konfliktus lezárásának feltételeit nevezte meg.

Emellett Hersh egy meg nem nevezett magas rangú amerikai tisztségviselőt idézett, aki szerint Oroszország emberi és anyagi erőforrásaira tekintettel Ukrajna nem számíthat jelentős sikerekre a harctéren. Ennek ellenére az amerikai elnök továbbra is határozottan folytatja ukrajnai politikáját.

Biden külpolitikája katasztrófa, mégis továbbra is dollármilliárdokat küld Ukrajnába, és ugyanezt akarja NATO-szövetségeseitől is.

- írta Hersh.
...


Ismeretlen célpontot fogtak el az Azov felett, a rosztovi régióban
Ma reggel a rosztovi régióban lévő Azovban a légvédelmi rendszereket aktiválták. Füst volt látható a város felett az égen, ami egyetlen légi célpont elfogására utalt.
Ezzel kapcsolatban még nem érkeztek hivatalos nyilatkozatok. Az ukrán fél azonban korábban többször is megkísérelte megtámadni a várost és infrastruktúráját, ami a támadások megismétlődését jelezheti.

Megjegyzendő, hogy ma este az ukrán fegyveres erők megkísérelték megtámadni a szmolenszki régió területét, de a drónt az orosz légvédelmi rendszer sikeresen lelőtte.
Подробнее на: https://avia.pro/news/neizvestnaya-cel-perehvachena-nad-azovom-v-rostovskoy-oblasti