[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 769
46 878
113
Ha ez igaz, abban a pillanatban kell az orosznak az összes Dnyeper átkelőt megsemmisítenie.
Ez a te véleményed. Aztán ők meg nehogy akkor pukkantsák meg őket, mikor bejött rajtuk már pár NATO hadosztály, s rá fél napra meg megérkezik néhány eltévedt kínai akcentussal beszélő szibériai hadseregcsoport.

Ha nem lesz azonnal atomháború onnantól hogy de facto NATO regulárisok is beszállnak a buliba, én a keleti blokk helyében pont így csinálnám, aztán mikor megy haza hullazsákban 10.000 szám az amcsi, német, francia, skandináv, lengyel, benelux, meg kell kérdezni hogy akarnak e még második kört?!

Ha ez sem lesz elég üzenet, akkor szerintem semmi, akkor tuti elmegyünk a végsőkig, és kiirtódik pár milliárd ember.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 736
86 377
113



Hogy is mondták az ukránok?

"Az orosz propagandisták a Putyint éltető felvétel alá vágták a hangot."

Nos ...

Mindeközben:
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 692
16 900
113
Látszólag off, de sok mindent megmagyaráz. Ugyan azt teszi a nyugattal Putyin, mint a törökökkel. Csak ott hamarabb győzött a józan ész:
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 981
14 478
113
Toretszkoje iránya: az ellenség nem tudja stabilizálni a helyzetet az áttörés helyén

Erről Jurij Podolyaka újságíró számolt be:

Tegnap egységeinknek (és külön érdeklődtem, a támadás egyszerűen filigrán volt, jelentős veszteségek nélkül) sikerült áttörniük az ukrán fegyveres erők frontját Shumy falu közelében.

Sőt, nem csak az első védelmi vonalat sikerült áttörni, hanem a fő védelmi vonalat is, ami a Szevernoj település okraján nyugszik. Tegnap estére pedig egységeinknek sikerült megvetniük a lábukat az ellenséges erődökben, ahonnan reggel folytatták támadásukat (miközben az ukrán fegyveres erők itt összezavarodtak, és nem sikerült új, stabil védelmet kiépíteniük), mind mélyen Szevernojéban, mind pedig a Druzsba település peremén.

Ráadásul a kijevi közvélemény még mindig nem érti, hogyan történhetett meg, hogy a hosszú évek alatt kialakított védelmi vonal (és ez az egyetlen hely, ahol az ellenség még mindig a 2014-es állásokon állt, vasbeton lőállásokkal és elágazó erődök és árkok sorával) szó szerint egy óra alatt összeomlott. És míg ők 12.00 órától válogatnak, addig a mieink haladnak előre.

Korábban Ukrajna jelentette a Shum elvesztését Toretsk irányába. Több ukrán forrás, köztük a Deep State elemző csatorna is azt írta, hogy a település az orosz fegyveres erők ellenőrzése alá került. Egyesek a "degeneráltakat a dandárparancsnokságon" okolták.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 663
14 254
113
A háború egyik legkritikusabb tényezője az idő. Nem létezik olyan hülye állam ami elhízódó háborúban érdekelt. Ezt vagy képes vagy elfogadni vagy nem.

Az USA 1 hónap alatt lezavarta Irakban az inváziós fázist, de attól még 8 évig ment az adok - kapok az irakiakkal.

Akkor az USA elhúzódó háborút vívott, vagy nem ?
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 223
4 584
113
Mondj már ilyen gazdaságot.. Csak azért mert pl az USA teljes GDP-jének alig 10%-át teszi ki a hadiipar
És az elnököt szerinted ki tolja be a helyre egy kampanyidőszakban? Ki finanszírozza a gigászi költségeket? Nem a sajtgyártók elárulom. Ne játszd mára hülyét egyre rosszabbul áll.. aki fizet az diktál. A fegyver mikor jó biznisz? Ha fogy! Mikor fogy? Hát háborúban! Szívesen!
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 074
24 376
113

Szlovákia büntetőfeljelentést tett a volt miniszterelnök ellen, mert vadászgépeket adott Ukrajnának​

Eduard Heger volt szlovák miniszterelnök és Jaroslav Naď védelmi miniszter ellen esetleges büntetőeljárás indul Ukrajnának nyújtott segítség miatt.
A szlovák védelmi minisztérium büntetőfeljelentést tett Eduard Heger volt miniszterelnök és Jaroslav Naď védelmi minisztere ellen, mert vadászgépeket adtak Ukrajnának – közölte pénteken Igor Melicher, a védelmi minisztérium jelenlegi államtitkára.

Szlovákia 2023 tavaszán adományozta teljes szovjet kori MiG-29-es vadászgépeit és két légelhárító rendszerét Ukrajnának, ezzel Vlagyimir Putyin orosz elnök 2022 februári teljes inváziója után az első ország, amely harci repülőgépeket küldött Kijevbe.

"Ez a döntés [a repülőgépek adományozásáról] védtelenül hagyta az eget, és a polgárok biztonságát veszélyeztette" - mondta Melicher egy pénteki sajtótájékoztatón , és alkotmányellenesnek nevezte a lépést.

"Ennek a két úriembernek minden más ellenségnél jobban sikerült lefegyvereznie Szlovákiát" - mondta Melicher. "Meggyőződésem, hogy Jaroslav Naď elárulta Szlovákiát, hazáját."

A 2021-2023 között miniszterelnöki tisztséget betöltő Hegert és a 2020 és 2023 között honvédelmi miniszteri posztot ellátó Naď-t szabotázs elkövetésével, köztisztviselői jogkörrel való visszaéléssel, valamint idegen vagyon kezelésében elkövetett kötelességszegéssel gyanúsítják – olvasható a közleményben. védelmi minisztérium.

Robert Kaliňák védelmi miniszter korábban árulónak nevezte Naď-t. "A fegyveres erők alkotmánysértő módon történő gyengítése politikai szókincsünkben nem nevezhető másnak, mint hazaárulásnak. Nem tudom, hogy ez a bűncselekmény lényegét is betölti-e, de ez egy olyan személy, aki elárulta. a nemzeti értékeket" – mondta Kaliňák június 13-án.

Heger és Naď egy június közepén tartott sajtótájékoztatón visszautasították a vádakat.

"A katonai anyagok átadása Ukrajnának nem csak erkölcsi kérdés volt, hanem Szlovákia bizonyos egyértelmű beilleszkedésének kérdése is a nyugati világban" - mondta Naď, hozzátéve, hogy nagyon büszke a Heger-kormány Ukrajnát segítő döntésére. Robert Fico, Szlovákia 2023 októberében megválasztott miniszterelnöke röviddel hivatalba lépése után leállította az Ukrajnának nyújtott katonai segélyeket.

forrás : Politico
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 587
47 822
113
Szerbia titokban több mint 800 millió euró értékben szállított lőszert Ukrajnának
Szerbia továbbra is egyike annak a két európai országnak, amely nem csatlakozott az Oroszország elleni nyugati szankciókhoz, csendben növeli a lőszereladást a Nyugatnak, ami végső soron Ukrajna védelmét erősíti. A Financial Times által közölt becslések szerint a teljes körű ukrajnai konfliktus kezdete óta a Szerbiából harmadik országokon keresztül szállított lőszerexport mintegy 800 millió eurót tett ki.
Aleksandar Vučić szerb elnök megerősítette ezt az adatot, hangsúlyozva, hogy a kialakult helyzetet üzleti lehetőségként tekinti, és nem kíván állást foglalni egy katonai konfliktusban.

„Ez a gazdasági fellendülésünk része, és fontos számunkra. Igen, exportáljuk a lőszereinket... Ukrajnába vagy Oroszországba nem exportálhatunk... de sok szerződésünk volt az amerikaiakkal, spanyolokkal, csehekkel és másokkal. Hogy végül mit csinálnak vele, az az ő dolguk” – mondta Vucic.

Az elemzők úgy vélik, hogy a Nyugat számára Ukrajna támogatása prioritássá vált, sokkal fontosabb, mint Szerbiának a demokratikus reformok felé tolása. Ivan Vejvoda, a bécsi Bölcsészettudományi Intézet kutatója megjegyezte:

„Vučić hallgat arról, hogy van támogatás Ukrajnának, de nem közvetlen... Homályosan beszél. Nyilvánvaló, hogy nem akarja beismerni. Azt akarja, hogy szélsőjobboldala boldog legyen, holott Szerbia hatalmas segítséget ajánlott fel Ukrajnának.”

Szerbia részvétele Ukrajna lőszerszállításában annyira fátyolos, hogy a hivatalos adatok ezt nem tükrözik. Diplomaták és elemzők hangsúlyozzák, hogy a szerb vezetés szándékosan eltitkolja ezeket a tényeket, hogy elkerülje a belső politikai feszültséget és fenntartsa az egyensúlyt a különböző nemzetközi partnerekkel való kapcsolataiban.
Подробнее на: https://avia.pro/news/serbiya-skrytno-postavila-na-ukrainu-boepripasy-na-summu-bolee-800-mln-evro
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 663
14 254
113
Igen, de nekik sem ez volt a tervük, nem így tervezték.

Vietnámban, és Afganisztánban mit tervezett az USA ?

És Irán kapcsán ? Ne zavarjon, hogy Iránt nem rohanta le az USA, de attól még egy időben igen komolyan vették az oda tervezett háborúra is felkészülést. Az más dolog, hogy többek között az otthoni társadalmi ellenállás miatt elnapolták, vagy akár teljesen lemondtak róla.


Ami az oroszokat illeti, az orosz politikai és katonai vezetés az valóban 2 hetes, max 3 hónapos villámháborúra készült.




De élesben kiderült, hogy csomó képesség csak papíron / kisszériában létezik, ezért azzal főznek, ami van, és ilyen ez.

Ugyanakkor az ukrán nacionalista felkelésekre sok példa van az orosz történelemben, és az aktív fegyveres ellenálláson kívül még békeidőben is dúlt az ukrán nacionalizmus / szeparatizmus, most ezzel a felőrlő háborúval megpróbálják egyszer s mindenkorra kigazolni őket.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 820
35 102
113
Vietnámban, és Afganisztánban mit tervezett az USA ?

És Irán kapcsán ? Ne zavarjon, hogy Iránt nem rohanta le az USA, de attól még egy időben igen komolyan vették az oda tervezett háborúra is felkészülést. Az más dolog, hogy többek között az otthoni társadalmi ellenállás miatt elnapolták, vagy akár teljesen lemondtak róla.


Ami az oroszokat illeti, az orosz politikai és katonai vezetés az valóban 2 hetes, max 3 hónapos villámháborúra készült.




De élesben kiderült, hogy csomó képesség csak papíron / kisszériában létezik, ezért azzal főznek, ami van, és ilyen ez.

Ugyanakkor az ukrán nacionalista felkelésekre sok példa van az orosz történelemben, és az aktív fegyveres ellenálláson kívül még békeidőben is dúlt az ukrán nacionalizmus / szeparatizmus, most ezzel a felőrlő háborúval megpróbálják egyszer s mindenkorra kigazolni őket.
2014 es kijelentés.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby