Ez a drónos lelövés úgy működhetne, ha mondjuk MIG-31 utánamegy, és közvetlen közelről gépágyúval lekapja. Nem kellene ugyanis vmi nemzetközi civil gépet lerakétázni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ahogy a híradók - sokszor nem is - szemtanúi szokták mondani; éppen (krumplit pucoltam, vittem ki a szemetet, stb.) azon gondolkodtam, Putyin és az orosz haderő bármikor tudta volna a különleges katonai művelet eddigi cselekvésein felül (tovább) eszkalálni a helyzetet.
Eddig nem tették.
S éppen az fogalmazódott meg bennem, hogy mind az oroszok, mind a nyugat lopakodva vívja a maga harcát - mind a ketten a saját módjukon.
A nyugatiak apró lépésenként, sunyítva fokozva a feszültséget sorra lépik át azokat a "vörös vonalakat", ami lépéseket tíz éve elképzelni sem mertünk volna, mert az akkori "véget ért a történelem" érában egy-egy önmagában is (pl. stratégiai bombázók repülőtereinek támadása, rakétás cirkáló elsüllyesztése, orosz települések, stratégia ipari infrastruktúrák elleni támadások) akkora böszmeségnek számított volna, hogy senki nem csodálkozott volna, ha az oroszok kitáraznak...
Azt remélve, hogy kiismerve, arra felkészülve minden orosz harceljárást, elkoptatva, legatyásítva, kimerítve az orosz hadianyagkészleteket, az orosz légierőt, stb., stb. betudják abba a helyzetbe vinni az oroszokat, hogy végül bedobják a törülközőt.
Merthogy nukit nem illik bevetni (azt csak az USA tehette meg civil városok ellen).
Az oroszok meg arra számítanak, hogy (ahogy ezt két éve is megírtam) apránként, a sikerek, a győzelem reményével kecsegtetve folyamatosan, újra és újra bevonzák az ukrán haderőt a fegyvereik elé, mint Budapest tévé a pénzenergiát (így már emlékeztek rá?).
Így elégetik azt az ukrán emberanyagot, ami egyedül veszélyes rájuk koherens erőként, azt remélve, hogy ezután nem marad olyan emberanyag a nyugatiak számára, amit macera nélkül tudnának egyben, tömegével az oroszok ellen küldeni, s ezután
betudják abba a helyzetbe vinni a nyugatiakat, hogy végül bedobják a törülközőt.
Merthogy nukit nem illik bevetni (azt csak az USA tehette meg civil városok ellen).
Most itt tartunk.
A következő lépcsőfok a töltelék emberanyag összeszedése - a szövetségesek összegyűjtésével.
A nyugatiak szövetségesei eddig is ismert papírforma.
A hajlandóság meglesz, mert be lesznek lökve a maci barlangja elé, ha tetszik, ha nem.
Az oroszoké viszont fejlemény.
A nyugatiak által nem várt fejlemény.
S - eddig - nem az orosz lövészárkokba sorakoztak fel, hanem - tapintatlan módon - elkezdtek apró lépésenként, sunyítva fokozva a feszültséget sorra proxyzni.
Jemen, afrikai tényezők, és a többiek még el sem kezdték; É-Korea, Irán, Kína.
S a lista úgy tűnik bővülni fog.
Szóval szerintem nem lesz egyelőre nem lesz megcsapva sem felderítőgép, sem lengyel, stb. támaszpontok.
Aztán remélem, hogy ebben sem tévedek...
Asszem 100 naponta nő 1000 milliárdocskával az usa államadóssága,ami ott is pénz.
Most jár 35 000 milliárd környékén.
Nem is Odesszát (pláne a tengerpartját) kellene ezek után porig rombolni...Ez a különbség a 2 vezetés közt...az Oroszok ezután sem kaliberezik meg Odessza tengerpartját...
Az önuralom nagyszerű erény. Egy ideig. Utána már senki nem önuralomnak tekinti, hanem beszariságnak. Mivel a lóf*sznak is van vége, van az a pillanat, amikor oda kell b*ni, mégpedig kifejezetten és rendkívül brutálisan - hogy átmenjen az üzenet a hülyéknek is.Milyen önuralma van Putyinnak, hogy ilyen akció után sem túrja le a radát,meg a hadügyet,cia központokat?
LNG = Liquefied natural gasKrisztike,szerintem kiguglizhattad volna,ha másként nem megy,mert akkor most el kell,hogy szomorítsalak. Ott van leírva,hogy natural gas. Az földgázt jelent,nem LNG gázt. a 2.9 billion cubic meters nem az egy ötöde a 8.2.nek. Egészen pontosan valamivel több mint egy harmada. Szerintem ne eröltesd a dolgot,mert ismét tátott szájjal rohantál a f@szerdőbe.
A novekedes az lehet annyi, de az adossag az..... a 35 000 milliard, az karcsu. magyarul valami 35 billio, amerikasan "trillion". amugy megkozelitoleg $34,725,850,323,608. Azert ha a japo atvaltana ugy egy 100-ast, mergesen nezne amerika, jo nyilvan igy is rakerdeznek dehat.. ez van ha valaki penze nem a legjobb befektetes mostanaban. osszeomlani nem hagyjak, mert abbol katasztrofa lenne! (amerika is ugy van vele mint az orosz, nelkuluk mi ertelme a vilagnak ugye...) Adossaghoz kepest az ukran tamogatas is "csak" 95? milliard volt talan amit megszavaztak.Ez igaz?
Azaz most 35e és negyed évente majdnem ezer milliárddal, azaz évente 10% körüli államadósság növekedésük van?
Mert akkor ezeknek lefőtt a kávé. Elég hamar jön a vég.
De ez tényleg így van?
Biztos van drónos topic is, csak én nem találtam meg, ezért ide írok. Végül is itt sem OFF.
Több olyan videót is láttam, ahol orosz katona az elektromos "drónpuskával" földre kényszerít egy drónt, többnyire kisebb méretű kvadrokoptert. Ezek nekem egy kivételével megrendezettnek tűnnek. (Abban az egyben a leszállt drónhoz, ami alatt még ott van egy gránát is, odarohantak ketten, az egyik rálépett a drónra - gondolom, hogy ne tudjon felszállni - azután szétverték.)
Én nagyon nem értek a drónokhoz (sem), szóval az lenne a kérdésem, hogyha egy ilyen "drónpuskával" megszakítják egy drón összeköttetését az irányítójával, az tényleg leszáll? Nem tudnak olyat, hogy a kapcsolat megszakadása esetén visszarepülnek az indítás helyére? Esetleg a "drónpuska" nem csak a kapcsolatot szakítja meg, hanem elég közelről kiégeti a vezérlő elektronikát, és ezért száll le a drón?
Hát ez rohadt fontos célpont volt.Valami nagy el volt találva Jevpatóriánál
Valszeg ez:
Ez igaz?
Azaz most 35e és negyed évente majdnem ezer milliárddal, azaz évente 10% körüli államadósság növekedésük van?
De ez tényleg így van?
Akkor más nyomná el a világot. A kommunizmus/oroszok már megmutatták nekünk, milyen ha ők nyomnak el, azt szeretnéd újra?Nem irigy vagyok az USA-ra, hanem jobb életet szeretnék az USA-n kívüli világnak.
Amihez a világot elnyomó USA-nak kell visszavennie az arcából. Ez erős különbség. Csupán csak ennyit szeretnék.
És a kérdés, hogy Putyin mennyivel jobb, mint Biden, mutatja meg, hogy mennyire rossz helyen tapogatózol.
Putyin Oroszország elnöke, az orosz állam politikai vezetője, meghatározza az orosz állam politikai és gazdasági jelenlétét, lépéseit.
Vele szemben megnevezett Biden, mint személy csupán egy demens vénember, mint intézmény az Egyesült Államok elnöke, ami csak egy üres szimbolikus pozíció.
Neki nincs köze semmihez, amit az USA nevében tesz egy olyan érdekkör, ami annak befolyását, gazdasági és katonai potenciálját eszközként használva cselekszik, mégpedig a világ más országai által elszámoltathatatlanul.
Ez az, ami igazán erkölcstelen, amihez egészséges értékítéletű, pláne nem amerikai, pláne magyar ember nem tapsikolhat.
Miért vágysz ennyire az elnyomásra? Ennyire szolgalelkű vagy, hogy mindenképp kell neked egy gazda és mást el sem tudsz képzelni? Legtöbbünk szerintem azt akarja, hogy ne legyen egy uralkodó ország, ami bármit megtehet a világon, mert jól látszik, hogy az USA ezt arra használja fel, hogy a költségeit velünk fizettesse ki s a mocskosabbnál mocskosabb ügyeibe belerángasson, mindegy hogy az nekünk mibe kerűl.Akkor más nyomná el a világot. A kommunizmus/oroszok már megmutatták nekünk, milyen ha ők nyomnak el, azt szeretnéd újra?
Lennint a németek építették gel. Trockijt meg a fal utca, ezért is nyírták ki(konkurencia volt). Ha kommunizmust akarsz látni akkor menj el valamelyik nyugati elit egyetemre, és ott tájékozodj.Akkor más nyomná el a világot. A kommunizmus/oroszok már megmutatták nekünk, milyen ha ők nyomnak el, azt szeretnéd újra?
Ez igaz?
De ez tényleg így van?
Nem is Odesszát (pláne a tengerpartját) kellene ezek után porig rombolni...
Az önuralom nagyszerű erény. Egy ideig. Utána már senki nem önuralomnak tekinti, hanem beszariságnak. Mivel a lóf*sznak is van vége, van az a pillanat, amikor oda kell b*ni, mégpedig kifejezetten és rendkívül brutálisan - hogy átmenjen az üzenet a hülyéknek is.
Akkor más nyomná el a világot. A kommunizmus/oroszok már megmutatták nekünk, milyen ha ők nyomnak el, azt szeretnéd újra?
Akkor más nyomná el a világot. A kommunizmus/oroszok már megmutatták nekünk, milyen ha ők nyomnak el, azt szeretnéd újra?
Szerintem még mindig várakozó állásponton vannak, várják az oda érkező ukrán erőket,technikát,illetve hogy mit tud még usánka kihúzni a cilinderből,komoly ellenféllel állnak szemben, nem baszhatják el.
Csúnya,meg felháborító,de stratégiai szinten kb láthatatlan az a pár civil, akik elesnek a nem nato/náci terror támadásokban,valami 18 000 halott olt az smo kezdetéig Donbaszban.