[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 191
55 062
113
Ahogy a híradók - sokszor nem is - szemtanúi szokták mondani; éppen (krumplit pucoltam, vittem ki a szemetet, stb.) azon gondolkodtam, Putyin és az orosz haderő bármikor tudta volna a különleges katonai művelet eddigi cselekvésein felül (tovább) eszkalálni a helyzetet.
Eddig nem tették.
S éppen az fogalmazódott meg bennem, hogy mind az oroszok, mind a nyugat lopakodva vívja a maga harcát - mind a ketten a saját módjukon.
A nyugatiak apró lépésenként, sunyítva fokozva a feszültséget sorra lépik át azokat a "vörös vonalakat", ami lépéseket tíz éve elképzelni sem mertünk volna, mert az akkori "véget ért a történelem" érában egy-egy önmagában is (pl. stratégiai bombázók repülőtereinek támadása, rakétás cirkáló elsüllyesztése, orosz települések, stratégia ipari infrastruktúrák elleni támadások) akkora böszmeségnek számított volna, hogy senki nem csodálkozott volna, ha az oroszok kitáraznak...

Azt remélve, hogy kiismerve, arra felkészülve minden orosz harceljárást, elkoptatva, legatyásítva, kimerítve az orosz hadianyagkészleteket, az orosz légierőt, stb., stb. betudják abba a helyzetbe vinni az oroszokat, hogy végül bedobják a törülközőt.
Merthogy nukit nem illik bevetni (azt csak az USA tehette meg civil városok ellen).


Az oroszok meg arra számítanak, hogy (ahogy ezt két éve is megírtam) apránként, a sikerek, a győzelem reményével kecsegtetve folyamatosan, újra és újra bevonzák az ukrán haderőt a fegyvereik elé, mint Budapest tévé a pénzenergiát (így már emlékeztek rá?).
Így elégetik azt az ukrán emberanyagot, ami egyedül veszélyes rájuk koherens erőként, azt remélve, hogy ezután nem marad olyan emberanyag a nyugatiak számára, amit macera nélkül tudnának egyben, tömegével az oroszok ellen küldeni, s ezután
betudják abba a helyzetbe vinni a nyugatiakat, hogy végül bedobják a törülközőt.
Merthogy nukit nem illik bevetni (azt csak az USA tehette meg civil városok ellen).

Most itt tartunk.
A következő lépcsőfok a töltelék emberanyag összeszedése - a szövetségesek összegyűjtésével.

A nyugatiak szövetségesei eddig is ismert papírforma.
A hajlandóság meglesz, mert be lesznek lökve a maci barlangja elé, ha tetszik, ha nem.

Az oroszoké viszont fejlemény.
A nyugatiak által nem várt fejlemény.
S - eddig - nem az orosz lövészárkokba sorakoztak fel, hanem - tapintatlan módon - elkezdtek apró lépésenként, sunyítva fokozva a feszültséget sorra proxyzni.
Jemen, afrikai tényezők, és a többiek még el sem kezdték; É-Korea, Irán, Kína.

S a lista úgy tűnik bővülni fog.

Szóval szerintem nem lesz egyelőre nem lesz megcsapva sem felderítőgép, sem lengyel, stb. támaszpontok.

Aztán remélem, hogy ebben sem tévedek...



Igen, az Oroszok elkezdték csúnya dolgokkal ellátni a proxiaikat,akik meg fogják csípni az ellátó láncokat natoéknál,szerintem mostmár kritikus méreteket fog ölteni a zugdohányzás európai nato logisztikai, üzemanyag raktárakban,stb.
Amúgy türelmesen várják kelet Ukrajnában az Oroszok az újabb ukrán erőket, nem sietnek sehová,apró szövetségesei vannak, szerintem a BRICS közös tartalék valuta, és bankrendszer beindításán is dolgoznak serényen, azt látom én inkább töréspontnak,ahol erre nyom a világ gazdaság 3/4-e egy entert,eé usánka másnap reggelre seggre ül.
Most a japók dobtak picra 100 milliárdocskát az usa kötvényekből,Kína is szépen adogatja el az övét,az afrikai országok elkezdték vissza kérni az aranyukat,szóval alakula.
Asszem 100 naponta nő 1000 milliárdocskával az usa államadóssága,ami ott is pénz.
Most jár 35 000 milliárd környékén.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 623
13 524
113
Asszem 100 naponta nő 1000 milliárdocskával az usa államadóssága,ami ott is pénz.
Most jár 35 000 milliárd környékén.


Ez igaz?
Azaz most 35e és negyed évente majdnem ezer milliárddal, azaz évente 10% körüli államadósság növekedésük van?
Mert akkor ezeknek lefőtt a kávé. Elég hamar jön a vég.
De ez tényleg így van?
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 338
4 879
113
Ez a különbség a 2 vezetés közt...az Oroszok ezután sem kaliberezik meg Odessza tengerpartját...
Nem is Odesszát (pláne a tengerpartját) kellene ezek után porig rombolni...
Milyen önuralma van Putyinnak, hogy ilyen akció után sem túrja le a radát,meg a hadügyet,cia központokat?
Az önuralom nagyszerű erény. Egy ideig. Utána már senki nem önuralomnak tekinti, hanem beszariságnak. Mivel a lóf*sznak is van vége, van az a pillanat, amikor oda kell b*ni, mégpedig kifejezetten és rendkívül brutálisan - hogy átmenjen az üzenet a hülyéknek is.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 756
9 107
113
Krisztike,szerintem kiguglizhattad volna,ha másként nem megy,mert akkor most el kell,hogy szomorítsalak. Ott van leírva,hogy natural gas. Az földgázt jelent,nem LNG gázt. a 2.9 billion cubic meters nem az egy ötöde a 8.2.nek. Egészen pontosan valamivel több mint egy harmada. Szerintem ne eröltesd a dolgot,mert ismét tátott szájjal rohantál a f@szerdőbe.
LNG = Liquefied natural gas

Ha megnéznéd a második linket, akkor látnád a diagramot az importról. 2021-ben 150 bcm jött Oroszországból vezetéken, míg 2023-ban kevesebb mint 30. Láthatóan le se szartad a linkeimet.
 

Xtreeem

Active Member
2022. március 7.
32
172
33
Ez igaz?
Azaz most 35e és negyed évente majdnem ezer milliárddal, azaz évente 10% körüli államadósság növekedésük van?
Mert akkor ezeknek lefőtt a kávé. Elég hamar jön a vég.
De ez tényleg így van?
A novekedes az lehet annyi, de az adossag az..... a 35 000 milliard, az karcsu. magyarul valami 35 billio, amerikasan "trillion". amugy megkozelitoleg $34,725,850,323,608. Azert ha a japo atvaltana ugy egy 100-ast, mergesen nezne amerika, jo nyilvan igy is rakerdeznek dehat.. ez van ha valaki penze nem a legjobb befektetes mostanaban. osszeomlani nem hagyjak, mert abbol katasztrofa lenne! (amerika is ugy van vele mint az orosz, nelkuluk mi ertelme a vilagnak ugye...) Adossaghoz kepest az ukran tamogatas is "csak" 95? milliard volt talan amit megszavaztak.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 476
7 920
113
Biztos van drónos topic is, csak én nem találtam meg, ezért ide írok. Végül is itt sem OFF.

Több olyan videót is láttam, ahol orosz katona az elektromos "drónpuskával" földre kényszerít egy drónt, többnyire kisebb méretű kvadrokoptert. Ezek nekem egy kivételével megrendezettnek tűnnek. (Abban az egyben a leszállt drónhoz, ami alatt még ott van egy gránát is, odarohantak ketten, az egyik rálépett a drónra - gondolom, hogy ne tudjon felszállni - azután szétverték.)
Én nagyon nem értek a drónokhoz (sem), szóval az lenne a kérdésem, hogyha egy ilyen "drónpuskával" megszakítják egy drón összeköttetését az irányítójával, az tényleg leszáll? Nem tudnak olyat, hogy a kapcsolat megszakadása esetén visszarepülnek az indítás helyére? Esetleg a "drónpuska" nem csak a kapcsolatot szakítja meg, hanem elég közelről kiégeti a vezérlő elektronikát, és ezért száll le a drón?
 
  • Tetszik
Reactions: endre

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 398
79 364
113
Nem irigy vagyok az USA-ra, hanem jobb életet szeretnék az USA-n kívüli világnak.
Amihez a világot elnyomó USA-nak kell visszavennie az arcából. Ez erős különbség. Csupán csak ennyit szeretnék.

És a kérdés, hogy Putyin mennyivel jobb, mint Biden, mutatja meg, hogy mennyire rossz helyen tapogatózol.
Putyin Oroszország elnöke, az orosz állam politikai vezetője, meghatározza az orosz állam politikai és gazdasági jelenlétét, lépéseit.
Vele szemben megnevezett Biden, mint személy csupán egy demens vénember, mint intézmény az Egyesült Államok elnöke, ami csak egy üres szimbolikus pozíció.
Neki nincs köze semmihez, amit az USA nevében tesz egy olyan érdekkör, ami annak befolyását, gazdasági és katonai potenciálját eszközként használva cselekszik, mégpedig a világ más országai által elszámoltathatatlanul.
Ez az, ami igazán erkölcstelen, amihez egészséges értékítéletű, pláne nem amerikai, pláne magyar ember nem tapsikolhat.
Akkor más nyomná el a világot. A kommunizmus/oroszok már megmutatták nekünk, milyen ha ők nyomnak el, azt szeretnéd újra?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 809
30 763
113
Akkor más nyomná el a világot. A kommunizmus/oroszok már megmutatták nekünk, milyen ha ők nyomnak el, azt szeretnéd újra?
Miért vágysz ennyire az elnyomásra? Ennyire szolgalelkű vagy, hogy mindenképp kell neked egy gazda és mást el sem tudsz képzelni? Legtöbbünk szerintem azt akarja, hogy ne legyen egy uralkodó ország, ami bármit megtehet a világon, mert jól látszik, hogy az USA ezt arra használja fel, hogy a költségeit velünk fizettesse ki s a mocskosabbnál mocskosabb ügyeibe belerángasson, mindegy hogy az nekünk mibe kerűl.

U.I. a kommunizmus megteremtése 100%-ban nyugati "erény". Mehetsz is megköszönni a felszopott nyugati világnak, hogy anno Lenint pénzelték, felfegyverezték és beküldték az oroszokhoz szétbaszni mindent és megteremteni szinte egy évszázadra a kommunizmust, ami még most is jelen van bizonyos helyeken.

ON.
 

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
1 106
3 170
113
Akkor más nyomná el a világot. A kommunizmus/oroszok már megmutatták nekünk, milyen ha ők nyomnak el, azt szeretnéd újra?
Lennint a németek építették gel. Trockijt meg a fal utca, ezért is nyírták ki(konkurencia volt). Ha kommunizmust akarsz látni akkor menj el valamelyik nyugati elit egyetemre, és ott tájékozodj.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 191
55 062
113
Ez igaz?
Azaz most 35e és negyed évente majdnem ezer milliárddal, azaz évente 10% körüli államadósság növekedésük van?
Mert akkor ezeknek lefőtt a kávé. Elég hamar jön a vég.
De ez tényleg így van?


2000 óta több mint duplája lett,az utóbbi 5 év az érdekes, illetve az elszálló adósság mellett hogy alakult a nép életszínvonala,meg bankoké,spekulánsoké,illetve a védelmi ipar szereplőié.

Nem is Odesszát (pláne a tengerpartját) kellene ezek után porig rombolni...

Az önuralom nagyszerű erény. Egy ideig. Utána már senki nem önuralomnak tekinti, hanem beszariságnak. Mivel a lóf*sznak is van vége, van az a pillanat, amikor oda kell b*ni, mégpedig kifejezetten és rendkívül brutálisan - hogy átmenjen az üzenet a hülyéknek is.

Szerintem még mindig várakozó állásponton vannak, várják az oda érkező ukrán erőket,technikát,illetve hogy mit tud még usánka kihúzni a cilinderből,komoly ellenféllel állnak szemben, nem baszhatják el.
Csúnya,meg felháborító,de stratégiai szinten kb láthatatlan az a pár civil, akik elesnek a nem nato/náci terror támadásokban,valami 18 000 halott olt az smo kezdetéig Donbaszban.

Akkor más nyomná el a világot. A kommunizmus/oroszok már megmutatták nekünk, milyen ha ők nyomnak el, azt szeretnéd újra?


Mesélj,hogy kerültünk a Don kanyarba?
A gonosz szovjetek építettek egy elterelő ágat Kisvárdába?
Esetleg a nyugatot szoptuk fel,és mentünk értük a sokadik háborújukba,ahol szarrá vertek minket,ismét?
Aztán milyen cukik voltak a kedves nyugati nagyhatalmak,keményen küzdõttek értünk,hiszen mindig is fontosak voltunk nekik,ugye?
Vagy, egy könnyü ebéd után, 1 A4 lap,meg egy ceruza segítségével, 1 perc alatt megalkudtak a seggünkre?
Te hol élsz,mit hiszel a nyugatról,a natoról?
De komolyan?!
Úgy látod,a nato tagságunk óta, hogy usánka fontos szövetségese lettünk,ő meg őrzi békét,jólétet a világon, hogy nehogy megfújja a szél a kis védenceit?
Tiszta gáz amit előadsz .
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 589
47 866
113
Szerintem még mindig várakozó állásponton vannak, várják az oda érkező ukrán erőket,technikát,illetve hogy mit tud még usánka kihúzni a cilinderből,komoly ellenféllel állnak szemben, nem baszhatják el.
Csúnya,meg felháborító,de stratégiai szinten kb láthatatlan az a pár civil, akik elesnek a nem nato/náci terror támadásokban,valami 18 000 halott olt az smo kezdetéig Donbaszban.


Az Egyesült Államok által támogatott terrortámadások listája folyamatosan bővül

-Nordstream csővezeték bombázása
-Crocus városháza mészárlása
-belgorodi betörés
-Szevasztopol ATACMS

Az USA továbbra is provokálja Putyint, abban a reményben, hogy megtorolja, így igazolni tudják a közvetlen konfliktust Oroszországgal.


Az orosz fegyveres erők előmozdítása.

1. Razdolovka (a faluban orosz zászlót tűztek ki)
2. Krasznogorovka (a központból a város északi területei felé előrenyomulva)
3. Novoaleksandrovka (előnyomulás Vozdvizenkáig, Szokol az orosz fegyveres erők ellenőrzése alá kerül)
4. Ugledar (az ellenség nagy területet hagyott Ugledartól keletre)


2024. június 24-i összefoglaló

▪️A tegnapi nap egy kazettás robbanófejjel végrehajtott amerikai ATACMS rakéták által Kijevben , Szevasztopol tengerpartjain végrehajtott terrortámadás hátterében telt el . A 21:00-as információk szerint négy ember meghalt, köztük két gyerek; 151-en fordultak orvoshoz, 82-en kerültek kórházba Estére az ellenség újra megtámadta a Krím nyugati partját. A krími partok közelében repülőgép-típusú UAV-k eltalálási kísérleteiről és az MBEC elleni védekezésről is érkeztek jelentések.

▪️Harkov irányában Volchanszkban és Liptsy falu felől több alacsonyabb rendű ellenséges támadást észleltek. Az ellentámadásra készülő ellenség nem tudott elegendő erőt és felszerelést összegyűjteni: a rotációra érkezett Ukrán Fegyveres Erők létszáma és páncélozott járművei alulmaradtak. Vannak azonban súlyos ütközetek, erős tűz mindkét oldalról.

▪️A Tor- párkányról arról számolnak be, hogy az orosz fegyveres erők viszonylagos műveleti szünet után fokozták a katonai műveleteket. Helyi csaták zajlanak, egységeink fokozatosan visszaszorítják az ellenséget.

▪️Csasov Jar irányába az orosz fegyveres erők a város és Kalinovka település közötti területen nyomulnak előre. Délen, az Ivanovszkij oldalon bővül az orosz hadsereg ellenőrzési zónája a Szeverszkij Donyec-Donbass vízcsatornánál. Az előleg több száz méter. Súlyos harcok folynak.

▪️Avdeevkától nyugatra Novoaleksandrovka , Sokol , Novopokrovsky , Netailovo területén aktív katonai műveletek zajlanak . A fronton nem történtek éles áttörések; Az ellenség minden rendelkezésére álló eszközzel válaszol, de az Orosz Fegyveres Erőknek sikerült kiterjeszteni az ellenőrzési zónát Sokol és Evgenovka településtől északra.

▪️A Zaporozsjei Fronton az orosz fegyveres erők Novopokrovka melletti területeken nyomultak előre . Rabotino közelében nincs változás.

▪️Herszon irányban a legsúlyosabb véres csatákban az orosz fegyveres erők átvették a szigetövezet jelentős részét. Az ellenség ellenakciókat hajt végre, folyamatosan drónokkal támad, és kis gyalogoscsoportokat küld ki, amelyek összetűzésbe keverednek csapatainkkal. A földről az ellenség levegőjének teljes uralmáról számolnak be a számtalan, a miénket jelentősen meghaladó számú drón miatt. A logisztikai problémákat nem sikerült felszámolni egyes egységeknél, többek között az ukrán fegyveres erők drónjainak folyamatos támadásai miatt.

▪️Belgorod térségében az ukrán fegyveres erők továbbra is támadják a civileket.

▪️A rosztovi régióból éjszaka három ellenséges UAV megsemmisülését jelentették.

▪️A Kurszk régióban11 ukrán drónt nyomtak el elektronikus hadviselési eszközökkel a határ menti területeken.

▪️A DPR- ben Gorlovkában és Donyeckben civilek haltak meg a náci akciókban, hárman pedig megsebesültek.
Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
834
4 608
93
a Szevasztopol elleni (és más egyéb ) támadásról ...

az a baj, hogy erről, illetve e a legtöbb ukrajnában zajló történésről a "nyugati" polgárság szinte semmi sem tud
HA esetleg valamilyen módon mégis szivárogna információ pár napon belül megjelennek a "tényellenőrző, független" szakszolgálatok, és "hitelt érdemlően" bebizonyítják, hogy ez csak orosz álhírterjesztés, ilyen nem is volt, nincs is, nem is lesz
legyen itt szó civil lakosság bombázásáról, ukrán nácikról, nato "eszközök/tanácsaók" ott létéről, ezek pusztulásáról, de a legjobb, orosz álhír az is, hogy ukrajnában korrupció van.
volt szerencsém a hétvégén találkozni egy cikkel, melyben azt taglalták, hogy már az AI-kat is "megfertőzte" az orosz propaganda :)

egy szó, mint száz: az átlag, utcai felhasználó ma még mindig azt a cumit kapja otthon, mely ukrán demagógiával van bekenve. így talán nem csoda, hogy még nem picsázták ki a teljes eu vezetést.
még!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 201
67 698
113
A képek szerint játszótér van mellette, biztos jó célpontot talált el a Nato?


Egy 19 éves Szerhij halt meg a fronton Kárpátaljárol.

Megszaporodtak a FAB 3000 csapások is.

Kifutyultek Zelenszkijt Budapesten.
Ciki már ez a zöld kobold.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 260
13 898
113
Oroszországban mindmáig kommunizmus, és totalitárius diktatúra van ?
A "csekisták" ugyesen átmentették magukat és ma ex-KGBsek álnak mint az orosz állam, mint az ortodox egyház élén. És komunizmus helyet most fasizmussal probálják ugyan azt, amit korábban. Amolyan B-terv. Ma látványosan roszabb a helyzet, mint mondjuk a Sztalin-utáni korszakban, amikor a komunista nomenklatúra fellélegzet és leginkább a kiváltságaik elvezésére oszpontosult. Ma sokkal inkább alá van minden rendelve az agresziónak, mint az utóbbi 60-70 évben bármikor.

HÍREK:

Arash-2 iráni kamikadze drónok:


Netkomet drónvadász rendszer