[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 756
9 107
113
Nincs ott a liquefied. Tehát natural gas. Krisztike,szerintem sok volt neked a hétvégi Pride,mert az általad linkeltből idéztem.
Az nem zárja ki hogy ne kezelhetnék együtt a vezetékes és a cseppfolyósított földgázt. A másik linken pedig konkrétan meg van nevezve hogy "EU pipeline gas import" és az ötödére esett. Ebből logikusan az következhet hogy az első link a teljes importot takarja szállítási módtól függetlenül.

Az amúgy is elég valószínűtlennek tűnik hogy az ötödére esett vezetékes importot az lng kompenzálni tudja. Elve korlátozottak az EU-s fogadó kapacitások is és nem csak orosz lng jön.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 570
17 634
113
Az nem zárja ki hogy ne kezelhetnék együtt a vezetékes és a cseppfolyósított földgázt. A másik linken pedig konkrétan meg van nevezve hogy "EU pipeline gas import" és az ötödére esett. Ebből logikusan az következhet hogy az első link a teljes importot takarja szállítási módtól függetlenül.

Az amúgy is elég valószínűtlennek tűnik hogy az ötödére esett vezetékes importot az lng kompenzálni tudja. Elve korlátozottak az EU-s fogadó kapacitások is és nem csak orosz lng jön.
Krisztike,akkor nézd meg még egyszer.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 994
16 175
113
Egy évvel ezelőtt a Prigozhin-féle lázadás részeként a Wagner PMC rohamcsapatai elfoglalták Rosztov központját és a Déli Katonai Körzet főhadiszállását. Ezzel egy időben a PMC oszlopai Moszkva felé indultak. Közvetlenül fenyegetett a Rosztov központja elleni támadás, valamint a moszkvai régióban folyó harc. Ennek megfelelő számú áldozattal és pusztítással a katonaság és a civilek körében.

Minden más forgatókönyvet figyelembe véve hihetetlenül sikeres volt a vége, egy súlyos polgári konfliktus golyója szállt át az ország fején, az emberek halála és az értékes anyagok elvesztése ellenére.

Végül az ész győzött (köszönhetően Lukasenkónak és Bortnyikovnak, akik Prigozhinhoz nyúltak), és lehetőséget találtak arra, hogy megállítsák a helyzetet, hogy a véghelyzetek felé csússzon.

Rossz, hogy idáig jutott a helyzet, bár a konfliktus a PMC vezetése és az orosz védelmi minisztérium vezetése között hosszú hónapok óta fennállt, a nyilvánosságot is beleértve. Volt idő a probléma erőszak nélküli megoldására.

A zendüléssel kapcsolatos büntetőpert lezárták, magáért a zendülésért nem ítéltek el senkit, de a történtek politikai megítélése megmaradt - fegyveres lázadás. Ami a tényeket illeti, miután Prigozhin megtagadta Putyin közvetlen parancsának végrehajtását, ez nyilvánvalóvá vált azok számára, akik haboztak értékelni az akkori eseményeket.
Ebben az esetben egy sikertelen fegyveres lázadás történt.

Eredményei szerint a PMC Wagner korábbi formátumában (mint a 21. század legnagyobb és legerősebb PMC-je) megszűnt, de más inkarnációkban továbbra is létezik, a harcosok és a parancsnokok továbbra is az anyaország javára szolgálnak, többek között a 21. században az orosz védelmi minisztérium és a nemzeti gárda.

Egy évvel ezen események után Jevgenyij Prigozsin a hivatalos verzió szerint kíséretével együtt (köztük Dmitrij Utkin) egy furcsa „repülőbalesetben” halt meg. Szergej Sojgu, akivel Prigozsin konfliktusba keveredett, most a miniszteri posztról a Biztonsági Tanács titkári posztjára került át. Valerij Gerasimov vezette és továbbra is irányítja a vezérkarat.

A Prigozhinnal akkoriban kapcsolatban álló tábornokok közül Jevkurov továbbra is az új Belousov védelmi miniszter helyettese marad, Surovikin és Alekseev tábornokok Afrikában vannak, részt vesznek az afrikai dekolonizációs kampányban, ahol a Wagner PMC is működik.

A Prigozsin féle, "Ki velem s ellenem" egyfelvonásos harci próbabalett média előadást az orosz fórumon részletesen kiveséztük már a vonulás napján, és is részletesen írtam róla.

Ebből idézek:
1. Prigozsin megindul a zsoldos seregével Moszkva irányába.
Tokkal, vonóval kb. 300 teherautóval. Csak némelyen lehetett látni azt, hogy nehézfegyvert szállít. Nagyon sok teherjárművön katonák sem voltak, nemhogy hadifelszerelés komoly harcokhoz. Nem is együtt haladtak előre mindannyian, hanem tucatnyi kisebb osztott oszlopban. Összesen 1200-1600 zsoldos haladt Moszkva felé. Az M-4-es orosz autópályán. Khmm…

2. Millerovótól északra Bogucsar, az M-4-es mellett van. A 9. elit tartalékos motoros lövészdandár bázisa ott van, ez a dandár szinte teljes egészében teljes munkaidős katonákból áll, akiket tapasztalt oktatók gyors és kemény harcra képeznek ki, a létszámuk 3000-4000 fő. Önmagában Bogucsar nagyobb erőt képvisel, mint a mellette nyugisan elvonuló zsoldosok.


3. Voronyezstől nyugatra, Osztrogoszkban tiszti kiképzési bázis található. Hiába a szakosodásuk a járművezetés és javítás – természetesen a harci kiképzést is kapnak. A szerelő járművezetők speciális képzési bázisa a legnagyobb és legmodernebb Oroszországban. A bázis mérete 184 futballpálya, és folyamatosan mintegy 1000 kadétot képeznek ki rajta. Már Putyin működésének első hónapjaiban a bázis 200 tagját kitüntették az Ukrajnában végzett példamutató szolgálatért, tehát rendszeresen mennek innen katonák Ukrajnába.
Ezek mellett is fütyölve - danolva , egy lövés nélkül elmentek Prigozsin emberei (jó hogy nem tisztelegtek egymásnak).

4. A zárt Voronyezs-45 városban, Voronyezstől keletre, a GUMO egységek kb. 2000 fős bázisa van. Ez a bázis elsősorban a kemény fizikai felkészülésüket szolgálja. A GUMO egységek minden egyes tagja állandó harci és fizikai képzésnek vannak kitéve. Különleges szakterületük van – az orosz nukleáris fegyverek biztonságának védelme, és amikor nukleáris fegyvereket mozgatnak, felelősek azok védelméért. Ez az alakulat közvetlenül az orosz Védelmi Minisztériumnak van alárendelve.

Maga Voronyezs tele van katonával, még felsorolni is hosszú az alakulatok számát, most nem teszem.

A Wagner-csoport elfoglalta Voronyezst, a hírekben ez volt… Prigozsin egy legjobb tisztje vezetésével, aki már Artyemovszk mellett nagy érdemeket szerzett!


Lehetne még a sort folytatni, az M-4-es közelében Moszkváig még találnánk más alakulatokat is.

Szerencsére, 200 km-re Moszkvától a „zenészek” megálltak és visszafordultak. Így nem került sor az "ostromra. "

Szóval azért egy ilyen , az egész világból egy marhát generáló előadást azért nehéz egy karcolás nélkül végigcsinálni. Ha egy beosztott sem tud róla, akkor lehet hogy még a "játék hevében" halomra lövik egymást, ha meg a beosztott tud róla akkor szanaszét megy az infó a világban.

Gondolom az ottani belső szolgálat most nem csak a nyulak emelkedő füleit lesték a bokrokból hanem az összes lehallgató készüléket Terrabytekkel töltöttek meg külföldre menő lehallgatási anyagokkal...

Csillagos ötös a produkcióért, minden színész jól játszotta a szerepét. Látszik h a Vasembernek sincsenek kötélből az idegei, mert nem húzta tovább a játékot. Este 8-kor széles mosollyal tudatja a világgal:
"Na, pupákok, ezt jól beszívtátok"
1NyY7JS.jpg


Látszik egyfelvonásos próbapuccs harcibalett produkciójának eredményessége, a mai napig nem győzik az ottani szolgálatok levadászni az akkor óvatlanul fedezékből előbukkanó nyulakat.
A mai napig gyakori ott pld. az ablakból való kiesés én nem csodálkozom.

Ezért is csodálkozom olyan anyagokon melyek ezt a produkciót egy sok áldozatos valódi puccsként próbálják beállítani..
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 405
79 389
113
A Prigozsin féle, "Ki velem s ellenem" egyfelvonásos harci próbabalett média előadást az orosz fórumon részletesen kiveséztük már a vonulás napján, és is részletesen írtam róla.

Ebből idézek:
1. Prigozsin megindul a zsoldos seregével Moszkva irányába.
Tokkal, vonóval kb. 300 teherautóval. Csak némelyen lehetett látni azt, hogy nehézfegyvert szállít. Nagyon sok teherjárművön katonák sem voltak, nemhogy hadifelszerelés komoly harcokhoz. Nem is együtt haladtak előre mindannyian, hanem tucatnyi kisebb osztott oszlopban. Összesen 1200-1600 zsoldos haladt Moszkva felé. Az M-4-es orosz autópályán. Khmm…

2. Millerovótól északra Bogucsar, az M-4-es mellett van. A 9. elit tartalékos motoros lövészdandár bázisa ott van, ez a dandár szinte teljes egészében teljes munkaidős katonákból áll, akiket tapasztalt oktatók gyors és kemény harcra képeznek ki, a létszámuk 3000-4000 fő. Önmagában Bogucsar nagyobb erőt képvisel, mint a mellette nyugisan elvonuló zsoldosok.


3. Voronyezstől nyugatra, Osztrogoszkban tiszti kiképzési bázis található. Hiába a szakosodásuk a járművezetés és javítás – természetesen a harci kiképzést is kapnak. A szerelő járművezetők speciális képzési bázisa a legnagyobb és legmodernebb Oroszországban. A bázis mérete 184 futballpálya, és folyamatosan mintegy 1000 kadétot képeznek ki rajta. Már Putyin működésének első hónapjaiban a bázis 200 tagját kitüntették az Ukrajnában végzett példamutató szolgálatért, tehát rendszeresen mennek innen katonák Ukrajnába.
Ezek mellett is fütyölve - danolva , egy lövés nélkül elmentek Prigozsin emberei (jó hogy nem tisztelegtek egymásnak).

4. A zárt Voronyezs-45 városban, Voronyezstől keletre, a GUMO egységek kb. 2000 fős bázisa van. Ez a bázis elsősorban a kemény fizikai felkészülésüket szolgálja. A GUMO egységek minden egyes tagja állandó harci és fizikai képzésnek vannak kitéve. Különleges szakterületük van – az orosz nukleáris fegyverek biztonságának védelme, és amikor nukleáris fegyvereket mozgatnak, felelősek azok védelméért. Ez az alakulat közvetlenül az orosz Védelmi Minisztériumnak van alárendelve.

Maga Voronyezs tele van katonával, még felsorolni is hosszú az alakulatok számát, most nem teszem.

A Wagner-csoport elfoglalta Voronyezst, a hírekben ez volt… Prigozsin egy legjobb tisztje vezetésével, aki már Artyemovszk mellett nagy érdemeket szerzett!


Lehetne még a sort folytatni, az M-4-es közelében Moszkváig még találnánk más alakulatokat is.

Szerencsére, 200 km-re Moszkvától a „zenészek” megálltak és visszafordultak. Így nem került sor az "ostromra. "

Szóval azért egy ilyen , az egész világból egy marhát generáló előadást azért nehéz egy karcolás nélkül végigcsinálni. Ha egy beosztott sem tud róla, akkor lehet hogy még a "játék hevében" halomra lövik egymást, ha meg a beosztott tud róla akkor szanaszét megy az infó a világban.

Gondolom az ottani belső szolgálat most nem csak a nyulak emelkedő füleit lesték a bokrokból hanem az összes lehallgató készüléket Terrabytekkel töltöttek meg külföldre menő lehallgatási anyagokkal...

Csillagos ötös a produkcióért, minden színész jól játszotta a szerepét. Látszik h a Vasembernek sincsenek kötélből az idegei, mert nem húzta tovább a játékot. Este 8-kor széles mosollyal tudatja a világgal:

"Na, pupákok, ezt jól beszívtátok"
1NyY7JS.jpg


Látszik egyfelvonásos próbapuccs harcibalett produkciójának eredményessége, a mai napig nem győzik az ottani szolgálatok levadászni az akkor óvatlanul fedezékből előbukkanó nyulakat.
A mai napig gyakori ott pld. az ablakból való kiesés én nem csodálkozom.

Ezért is csodálkozom olyan anyagokon melyek ezt a produkciót egy sok áldozatos valódi puccsként próbálják beállítani..
Azért annyira komolyan vették (veled ellentétben), hogy meg kellett halnia...
No meg az orosz légierő is ki bírta nevetés nélkül, hogy lelőtték pár gépüket és helikopterüket, de a Déli-Katonai-Körzet parancsnokságán sem volt őszinte a mosoly, amikor kvázi túszul ejtették őket.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 592
47 886
113
Emmanuel Macron köztársasági elnök közölte, hogy a francia fegyveres erők a közeljövőben nem vesznek részt az Ukrajna területén folytatott ellenségeskedésekben.

Nem hiszem, hogy a mi területünkre jön a háború, meg akarlak nyugtatni, még holnap sem veszünk részt ellenséges cselekményekben Ukrajna területén, biztosíthatom önöket” – mondta a francia vezető az ügynökségre hivatkozva.

Ez már kabarénak is túl erős Macrontól!


Az ellenséges média beszámolója szerint az ukrán oligarcha Akhmetov „acélfrontja” (
drága, de olcsó PR ) 3 db CB90-es támadóhajót adott át az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának

. A szállítási költség több mint 4 millió dollár.

Egyes ellenséges csatornák azt sugallják, hogy ezeket a hajókat a Krím-félszigeten végrehajtott partraszálláshoz használhatják.

▪️Sebesség: 40 csomó (74 km/h);
▪️Hatótávolság: 240 mph (440 km) 20 csomóval (37 km/h);
▪️Férőhely: maximum 24 fő teljes felszereléssel;
▪️Fegyverzet: 3 × Browning M2HB géppuska; 1 × Mk 19 gránátvető; 4 tengeri akna vagy 6 mélységi töltet; CB90 HSM: 1 × Saab Trackfire RWS.

A Stridsbåt 90 H (Strb 90 H; CB90) a gyors katonai támadójárművek egy osztálya, amelyet számos ország használt, miután eredetileg a svéd haditengerészet számára fejlesztette ki a Dockstavarvet. A CB90 egy agilis hajó, amely nagy sebességgel képes szűk kanyarokat megtenni, 2,5 hajóhosszal leereszkedik a végsebességről a megállásra, és menet közben beállítja a dőlésszögét.


Tűz a Platán Kutatóintézetben: Szemtanúk robbanásról számoltak be
A moszkvai régióbeli Fryazinóban nagyszabású tűz ütött ki a Platán Kutatóintézet épületében. Egy elektronsugaras eszközök, félvezető lézerek és folyadékkristályos kijelzők fejlesztésére szakosodott intézet egy nagy tűz epicentrumában találta magát. Az előzetes információk szerint a tűz az épület 5-6. emeletén, a a tervező irodákban keletkezett.
A hírek szerint emberek tartózkodnak az égő épületben. Szemtanúk egy robbanásról számoltak be, amely az épületben történt, és valószínűleg a tűz gyors terjedését okozta. A tűz területe 3500 négyzetméter, jelenleg az épületet teljesen beborítja a füst. Különösen riasztó, hogy az épületnek az a része, ahol a közelmúltig az alkalmazottak tartózkodtak, lángokban áll.
A tűzoltók és a mentők gyorsan a helyszínre érkeztek. Az emberek evakuálása és a tűz megfékezése folyamatban van. A tűzoltóknak komoly kihívásokkal kell szembenézniük az épületen belüli sűrű füst és a magas hőmérséklet miatt. Szemtanúk jelentése szerint a mentők mindent megtesznek az emberek megmentése és a tűz további terjedésének megakadályozása érdekében.
Подробнее на: https://avia.pro/news/pozhar-v-nii-platan-ochevidcy-soobshchayut-o-vzryve
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
381
2 510
93
A Prigozsin féle, "Ki velem s ellenem" egyfelvonásos harci próbabalett média előadást az orosz fórumon részletesen kiveséztük már a vonulás napján, és is részletesen írtam róla.

Ebből idézek:
1. Prigozsin megindul a zsoldos seregével Moszkva irányába.
Tokkal, vonóval kb. 300 teherautóval. Csak némelyen lehetett látni azt, hogy nehézfegyvert szállít. Nagyon sok teherjárművön katonák sem voltak, nemhogy hadifelszerelés komoly harcokhoz. Nem is együtt haladtak előre mindannyian, hanem tucatnyi kisebb osztott oszlopban. Összesen 1200-1600 zsoldos haladt Moszkva felé. Az M-4-es orosz autópályán. Khmm…

2. Millerovótól északra Bogucsar, az M-4-es mellett van. A 9. elit tartalékos motoros lövészdandár bázisa ott van, ez a dandár szinte teljes egészében teljes munkaidős katonákból áll, akiket tapasztalt oktatók gyors és kemény harcra képeznek ki, a létszámuk 3000-4000 fő. Önmagában Bogucsar nagyobb erőt képvisel, mint a mellette nyugisan elvonuló zsoldosok.


3. Voronyezstől nyugatra, Osztrogoszkban tiszti kiképzési bázis található. Hiába a szakosodásuk a járművezetés és javítás – természetesen a harci kiképzést is kapnak. A szerelő járművezetők speciális képzési bázisa a legnagyobb és legmodernebb Oroszországban. A bázis mérete 184 futballpálya, és folyamatosan mintegy 1000 kadétot képeznek ki rajta. Már Putyin működésének első hónapjaiban a bázis 200 tagját kitüntették az Ukrajnában végzett példamutató szolgálatért, tehát rendszeresen mennek innen katonák Ukrajnába.
Ezek mellett is fütyölve - danolva , egy lövés nélkül elmentek Prigozsin emberei (jó hogy nem tisztelegtek egymásnak).

4. A zárt Voronyezs-45 városban, Voronyezstől keletre, a GUMO egységek kb. 2000 fős bázisa van. Ez a bázis elsősorban a kemény fizikai felkészülésüket szolgálja. A GUMO egységek minden egyes tagja állandó harci és fizikai képzésnek vannak kitéve. Különleges szakterületük van – az orosz nukleáris fegyverek biztonságának védelme, és amikor nukleáris fegyvereket mozgatnak, felelősek azok védelméért. Ez az alakulat közvetlenül az orosz Védelmi Minisztériumnak van alárendelve.

Maga Voronyezs tele van katonával, még felsorolni is hosszú az alakulatok számát, most nem teszem.

A Wagner-csoport elfoglalta Voronyezst, a hírekben ez volt… Prigozsin egy legjobb tisztje vezetésével, aki már Artyemovszk mellett nagy érdemeket szerzett!


Lehetne még a sort folytatni, az M-4-es közelében Moszkváig még találnánk más alakulatokat is.

Szerencsére, 200 km-re Moszkvától a „zenészek” megálltak és visszafordultak. Így nem került sor az "ostromra. "

Szóval azért egy ilyen , az egész világból egy marhát generáló előadást azért nehéz egy karcolás nélkül végigcsinálni. Ha egy beosztott sem tud róla, akkor lehet hogy még a "játék hevében" halomra lövik egymást, ha meg a beosztott tud róla akkor szanaszét megy az infó a világban.

Gondolom az ottani belső szolgálat most nem csak a nyulak emelkedő füleit lesték a bokrokból hanem az összes lehallgató készüléket Terrabytekkel töltöttek meg külföldre menő lehallgatási anyagokkal...

Csillagos ötös a produkcióért, minden színész jól játszotta a szerepét. Látszik h a Vasembernek sincsenek kötélből az idegei, mert nem húzta tovább a játékot. Este 8-kor széles mosollyal tudatja a világgal:

"Na, pupákok, ezt jól beszívtátok"
1NyY7JS.jpg


Látszik egyfelvonásos próbapuccs harcibalett produkciójának eredményessége, a mai napig nem győzik az ottani szolgálatok levadászni az akkor óvatlanul fedezékből előbukkanó nyulakat.
A mai napig gyakori ott pld. az ablakból való kiesés én nem csodálkozom.

Ezért is csodálkozom olyan anyagokon melyek ezt a produkciót egy sok áldozatos valódi puccsként próbálják beállítani..
Jó de hol van Prigozsin ?
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 520
44 333
113
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 994
16 175
113
Azért annyira komolyan vették (veled ellentétben), hogy meg kellett halnia...
No meg az orosz légierő is ki bírta nevetés nélkül, hogy lelőtték pár gépüket és helikopterüket, de a Déli-Katonai-Körzet parancsnokságán sem volt őszinte a mosoly, amikor kvázi túszul ejtették őket.
Pár áldozat volt sajnos, ami annak köszönhető hogy azért ezt a próbapuccs egyfelvonásost előre nem lehetett meghírdetni a világhálón, hiszen a fő cél a sok tégla kibuktatása volt a soraikból..

Az orosz fórumon itt is ki volt elemezve hogy egészen hihetőre sikerült a repülők és helikopterek lelövése - CGI-vel.. Ezt később az oroszok is elismerték..

Olvastad az indokomat pontokba szedve erről a hadijátékról?

Te komolyan azt hiszed, hogy 300 teherautóval támadó ék max 1600 emberrel az elég Moszkva elfoglalására? Akkor Zseli már régen összeszedte volna az ország összes teherautóját, traktorát kombájnát stb és már rég megtámadta volna Moszkvát.

Útközben akár utászok is árkokat hidakat robbanthattak volna az országuton, már akkor vége a vonulásnak lövöldözni sem kell..

A kis Bajszos is komolyabbra vette Moszkva elfoglalási kisérletét 1941-ben mikor minimum 600 - 700 tankot küldött az 1700 db-os, középső hadtest készletből a város ellen - és a támadó hadtestje összlétszáma se 1600 emberből állt Moszkva alatt- hanem 1 200 000 főből - mégsem tudott nyerni..
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 582
24 830
113
Ne félj ukronato katona, ez most nem FAB3000 volt, csak 2 kisebb, kevésbé lettél halott:
5. bevetése a FAB3000-nek, itt is se féljetek, állítólag ~60 ukri volt az épületben, 0:05mp nél látszik, mintha kb a 2. emelet környékén robbanna, a kráter is elég kicsi, Volcsanszk:
4.? Lipcsi:

FAB-ok érkezése:

ukrik újraírják a történelmet, @PavolR nem segítettetek véletlenül nekik?

FAB250-ek érkezése Lvovo környékén:

Novonikolayevkánél #nemnato iris-t rendszer legó:

Orosz mesterlövész munkában:

Odessza, logisztikai raktár volt:

off?:
nyugati fos alkotott:
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 810
30 767
113
Az EU az oroszoktól ellopott pénzből 1,4 mld eurót készűl utalni Ukrajnának úgy, hogy Magyarország vetoját semmibe veszik. Ez a jogállam, a tulajdonhoz való jog, és ilyen biztonságban vannak a befektetők pénzei. Erre a jövőben mindenki emlékezni fog akinek megfordult a fejében, hogy a pénzét az EU-ba hozza. Sajnos a tengeren túlról az EU élére tett árulókat ez nem érdekli.
 

JonatánJoe

Well-Known Member
2016. december 29.
174
1 178
93
Azért annyira komolyan vették (veled ellentétben), hogy meg kellett halnia...
No meg az orosz légierő is ki bírta nevetés nélkül, hogy lelőtték pár gépüket és helikopterüket, de a Déli-Katonai-Körzet parancsnokságán sem volt őszinte a mosoly, amikor kvázi túszul ejtették őket.
Mi van, ha csak így akarták a rep eseménnyel Prigozsint a nyugat/NATO fürkészei elől eltüntetni?
 
  • Tetszik
  • Hűha
Reactions: ghostrider and PPP

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 592
47 886
113
Az ukrán fegyveres erők tábornoka részegsége miatt lemaradt az orosz fegyveres erők áttöréséről

Leváltották posztjáról az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) egyesített erőinek parancsnokát, Jurij Szodol altábornagyot, miután kiderült, hogy az orosz csapatok Toreck térségében történt áttörése során egy odesszai étteremben tartózkodott és ivott. Ez az ukrán Verhovna Rada üzenetéből vált ismertté.
...
Подробнее на: https://avia.pro/news/general-vsu-propustil-proryv-vs-rf-potomu-chto-byl-pyan



Csapások Jevpatoriára: Az ellenség megpróbálja kikapcsolni a légvédelmet

Az ukrán hadsereg ATACMS rakétákkal és drónokkal ismét támadást indított Krím területe ellen. Ukrán források szerint nyolc ATACMS rakétakilövést hajtottak végre M270 MLRS-telepítésekről, és legalább 20 drónt indítottak el. A támadások jelentős pusztítást és áldozatokat okoztak, és ez a második nagyszabású támadás az elmúlt 24 órában.
A helyi lakosok által készített felvételek szerint a támadás nem maradt következmények nélkül. Borisz Rozsin katonai szakértő megerősítette a támadásról szóló értesülést, mondván, hogy Jevpatoria térségében légvédelmi állásokat találtak el. Az RQ-4 Global Hawk amerikai felderítő drón aktívan tevékenykedett a tengeren, ami magas szintű koordinációt és a hadművelet előkészítését jelzi.
„Az ellenség lőtte a Krím nyugati részét. A Jevpatoria térségében lévő légvédelmi állásokat eltalálták. Az RQ-4 Global Hawk hagyományosan és teljesen félelem nélkül működött a tengeren.
Jelenleg nem érkezett hivatalos nyilatkozat az orosz hatóságoktól. A támadás azonban a második nagyszabású volt az elmúlt 24 órában. Korábban a szevasztopoli strand lövése következtében az áldozatok száma 152 főre nőtt, köztük 28 gyerek. Öt gyermek súlyos állapotban van intenzív osztályon.
Nyilvánvaló, hogy az ellenség jelenleg az orosz légvédelmi rendszereket próbálja hatástalanítani annak érdekében, hogy az F-16-os vadászgépeket teljesen büntetlenül használja. Abból a tényből ítélve, hogy a támadások kifejezetten a Krím-félszigetre összpontosulnak, logikus az a feltételezés, hogy a nyugati harcosok fogadása után az ellenség megpróbál ellentámadást végrehajtani déli irányban - a Zaporozhye és Herson régiók lesznek a célpontok.
Hogy az első szakaszban pontosan hány F-16-os vadászgépet kap az ellenség, nem tudni, de akár egy 12 repülőgépből álló század is elég lesz ahhoz, hogy komoly problémát okozzon, főleg, hogy Kijev szövetségesei nagyon nagy gépeken számolnak siklóbombák bevetésével.
További részletek: https://avia.pro/blog/udary-po-evpatorii-vrag-pytaetsya-vyvesti-iz-stroya-pvo


Újabb amerikai felderítő drón zuhanhatott le a Fekete-tengeren

Meg nem erősített hírek szerint egy amerikai stratégiai felderítő drónnal történt incidens a Fekete-tenger felett. Források szerint hirtelen megszakadt a kommunikáció a repülőgéppel – egyelőre nincsenek hivatalos részletek.
Orosz katonai bloggerek adatai külső interferencia lehetőségére utalnak, ami miatt a drón eltűnhetett a radarról. Ennek a beavatkozásnak a természetéről azonban még nem közöltek részleteket. A szakértők különféle lehetőségeket fontolgatnak, beleértve az esetleges elektronikus interferenciát vagy "turbulenciát".

Az előzetes információk szerint a drón a Fekete-tengerben zuhanhatott le, de ezt az adatot továbbra sem erősítették meg. Az amerikai fél egyelőre nem kommentálta hivatalosan az esetet, és nem tudni, hogy történt-e bármilyen intézkedés az eszköz felkutatására és kimentésére.

Meg kell jegyezni, hogy a drón korrigálni tudja a Krím elleni új támadást.
Подробнее на: https://avia.pro/news/v-chyornom-mo...dnoy-amerikanskiy-razvedyvatelnyy-bespilotnik
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 454
31 793
113
" A szerbek fű alatt, közvetítők segítségével 800 millió euró értékben biztosítottak lőszert az ukránoknak "

 
  • Hűha
Reactions: Nemerson

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 199
55 094
113
Az ukrán fegyveres erők tábornoka részegsége miatt lemaradt az orosz fegyveres erők áttöréséről

Leváltották posztjáról az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) egyesített erőinek parancsnokát, Jurij Szodol altábornagyot, miután kiderült, hogy az orosz csapatok Toreck térségében történt áttörése során egy odesszai étteremben tartózkodott és ivott. Ez az ukrán Verhovna Rada üzenetéből vált ismertté.
...
Подробнее на: https://avia.pro/news/general-vsu-propustil-proryv-vs-rf-potomu-chto-byl-pyan



Csapások Jevpatoriára: Az ellenség megpróbálja kikapcsolni a légvédelmet

Az ukrán hadsereg ATACMS rakétákkal és drónokkal ismét támadást indított Krím területe ellen. Ukrán források szerint nyolc ATACMS rakétakilövést hajtottak végre M270 MLRS-telepítésekről, és legalább 20 drónt indítottak el. A támadások jelentős pusztítást és áldozatokat okoztak, és ez a második nagyszabású támadás az elmúlt 24 órában.
A helyi lakosok által készített felvételek szerint a támadás nem maradt következmények nélkül. Borisz Rozsin katonai szakértő megerősítette a támadásról szóló értesülést, mondván, hogy Jevpatoria térségében légvédelmi állásokat találtak el. Az RQ-4 Global Hawk amerikai felderítő drón aktívan tevékenykedett a tengeren, ami magas szintű koordinációt és a hadművelet előkészítését jelzi.
„Az ellenség lőtte a Krím nyugati részét. A Jevpatoria térségében lévő légvédelmi állásokat eltalálták. Az RQ-4 Global Hawk hagyományosan és teljesen félelem nélkül működött a tengeren.
Jelenleg nem érkezett hivatalos nyilatkozat az orosz hatóságoktól. A támadás azonban a második nagyszabású volt az elmúlt 24 órában. Korábban a szevasztopoli strand lövése következtében az áldozatok száma 152 főre nőtt, köztük 28 gyerek. Öt gyermek súlyos állapotban van intenzív osztályon.
Nyilvánvaló, hogy az ellenség jelenleg az orosz légvédelmi rendszereket próbálja hatástalanítani annak érdekében, hogy az F-16-os vadászgépeket teljesen büntetlenül használja. Abból a tényből ítélve, hogy a támadások kifejezetten a Krím-félszigetre összpontosulnak, logikus az a feltételezés, hogy a nyugati harcosok fogadása után az ellenség megpróbál ellentámadást végrehajtani déli irányban - a Zaporozhye és Herson régiók lesznek a célpontok.
Hogy az első szakaszban pontosan hány F-16-os vadászgépet kap az ellenség, nem tudni, de akár egy 12 repülőgépből álló század is elég lesz ahhoz, hogy komoly problémát okozzon, főleg, hogy Kijev szövetségesei nagyon nagy gépeken számolnak siklóbombák bevetésével.
További részletek: https://avia.pro/blog/udary-po-evpatorii-vrag-pytaetsya-vyvesti-iz-stroya-pvo


Újabb amerikai felderítő drón zuhanhatott le a Fekete-tengeren

Meg nem erősített hírek szerint egy amerikai stratégiai felderítő drónnal történt incidens a Fekete-tenger felett. Források szerint hirtelen megszakadt a kommunikáció a repülőgéppel – egyelőre nincsenek hivatalos részletek.
Orosz katonai bloggerek adatai külső interferencia lehetőségére utalnak, ami miatt a drón eltűnhetett a radarról. Ennek a beavatkozásnak a természetéről azonban még nem közöltek részleteket. A szakértők különféle lehetőségeket fontolgatnak, beleértve az esetleges elektronikus interferenciát vagy "turbulenciát".

Az előzetes információk szerint a drón a Fekete-tengerben zuhanhatott le, de ezt az adatot továbbra sem erősítették meg. Az amerikai fél egyelőre nem kommentálta hivatalosan az esetet, és nem tudni, hogy történt-e bármilyen intézkedés az eszköz felkutatására és kimentésére.

Meg kell jegyezni, hogy a drón korrigálni tudja a Krím elleni új támadást.
Подробнее на: https://avia.pro/news/v-chyornom-mo...dnoy-amerikanskiy-razvedyvatelnyy-bespilotnik



Ideje volt, ha igaz.
Mig31bm volt....
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 777
86 479
113
Az ukrán fegyveres erők tábornoka részegsége miatt lemaradt az orosz fegyveres erők áttöréséről

Leváltották posztjáról az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) egyesített erőinek parancsnokát, Jurij Szodol altábornagyot, miután kiderült, hogy az orosz csapatok Toreck térségében történt áttörése során egy odesszai étteremben tartózkodott és ivott. Ez az ukrán Verhovna Rada üzenetéből vált ismertté.
...
Подробнее на: https://avia.pro/news/general-vsu-propustil-proryv-vs-rf-potomu-chto-byl-pyan



Csapások Jevpatoriára: Az ellenség megpróbálja kikapcsolni a légvédelmet

Az ukrán hadsereg ATACMS rakétákkal és drónokkal ismét támadást indított Krím területe ellen. Ukrán források szerint nyolc ATACMS rakétakilövést hajtottak végre M270 MLRS-telepítésekről, és legalább 20 drónt indítottak el. A támadások jelentős pusztítást és áldozatokat okoztak, és ez a második nagyszabású támadás az elmúlt 24 órában.
A helyi lakosok által készített felvételek szerint a támadás nem maradt következmények nélkül. Borisz Rozsin katonai szakértő megerősítette a támadásról szóló értesülést, mondván, hogy Jevpatoria térségében légvédelmi állásokat találtak el. Az RQ-4 Global Hawk amerikai felderítő drón aktívan tevékenykedett a tengeren, ami magas szintű koordinációt és a hadművelet előkészítését jelzi.
„Az ellenség lőtte a Krím nyugati részét. A Jevpatoria térségében lévő légvédelmi állásokat eltalálták. Az RQ-4 Global Hawk hagyományosan és teljesen félelem nélkül működött a tengeren.
Jelenleg nem érkezett hivatalos nyilatkozat az orosz hatóságoktól. A támadás azonban a második nagyszabású volt az elmúlt 24 órában. Korábban a szevasztopoli strand lövése következtében az áldozatok száma 152 főre nőtt, köztük 28 gyerek. Öt gyermek súlyos állapotban van intenzív osztályon.
Nyilvánvaló, hogy az ellenség jelenleg az orosz légvédelmi rendszereket próbálja hatástalanítani annak érdekében, hogy az F-16-os vadászgépeket teljesen büntetlenül használja. Abból a tényből ítélve, hogy a támadások kifejezetten a Krím-félszigetre összpontosulnak, logikus az a feltételezés, hogy a nyugati harcosok fogadása után az ellenség megpróbál ellentámadást végrehajtani déli irányban - a Zaporozhye és Herson régiók lesznek a célpontok.
Hogy az első szakaszban pontosan hány F-16-os vadászgépet kap az ellenség, nem tudni, de akár egy 12 repülőgépből álló század is elég lesz ahhoz, hogy komoly problémát okozzon, főleg, hogy Kijev szövetségesei nagyon nagy gépeken számolnak siklóbombák bevetésével.
További részletek: https://avia.pro/blog/udary-po-evpatorii-vrag-pytaetsya-vyvesti-iz-stroya-pvo


Újabb amerikai felderítő drón zuhanhatott le a Fekete-tengeren

Meg nem erősített hírek szerint egy amerikai stratégiai felderítő drónnal történt incidens a Fekete-tenger felett. Források szerint hirtelen megszakadt a kommunikáció a repülőgéppel – egyelőre nincsenek hivatalos részletek.
Orosz katonai bloggerek adatai külső interferencia lehetőségére utalnak, ami miatt a drón eltűnhetett a radarról. Ennek a beavatkozásnak a természetéről azonban még nem közöltek részleteket. A szakértők különféle lehetőségeket fontolgatnak, beleértve az esetleges elektronikus interferenciát vagy "turbulenciát".

Az előzetes információk szerint a drón a Fekete-tengerben zuhanhatott le, de ezt az adatot továbbra sem erősítették meg. Az amerikai fél egyelőre nem kommentálta hivatalosan az esetet, és nem tudni, hogy történt-e bármilyen intézkedés az eszköz felkutatására és kimentésére.

Meg kell jegyezni, hogy a drón korrigálni tudja a Krím elleni új támadást.
Подробнее на: https://avia.pro/news/v-chyornom-mo...dnoy-amerikanskiy-razvedyvatelnyy-bespilotnik
Ez a harmadik, az utolsó négy napban a második.

Upd. Elbaxtam, véletlenül elküldtem, mindegy, majd holnap bővebben: Kína minden intelt megoszt a tegnapi szevasztopoli eset óta az oroszokkal. Ill. jönnek az észak-koreai fegyverrenddzerek tesztelésre.