A vojenkorok fel vannak háborodva a szevasztopoli strandon történtek miatt. Újra felvetik, hogy az amerikai kémrepülőgépek meddig fogják sértetlenül irányítani az ukránoknak adott nyugati rakétákat.
Nekem nem világos, hogy az öt rakéta célpontjai mik voltak.Négyet lelőtt a légvédelem, az ötödik robbant fel a kazettás lövedékekkel. Lehet, hogy ennek az ötödiknek volt a strand a célpontja?
Ha Oroszország lelőné ezeket a kémdrónokat, az nyilván ok lenne a háború eszkalálódására.
Azon filóztam, hogy a Nyugat mintájára nem kellene terrortámadást szervezni ezek ellen a drónok ellen. Tudják az oroszok, hogy honnan szállnak fel, ott kellene egy közel-keleti terrorcsoportnak akciózni. Vagy ez nem megvalósítható?
pedig az igazi megoldás az lenne, ha
1. felderít gépeket kilőni
2. a felderítő gépeket indító bázisokat leradírozni a térképről
tisztában vannak/voltak vele, hogy mit vállalnak, most fizessék ők a számlát
Ahogy a híradók - sokszor nem is - szemtanúi szokták mondani;
éppen (krumplit pucoltam, vittem ki a szemetet, stb.) azon gondolkodtam, Putyin és az orosz haderő bármikor tudta volna a különleges katonai művelet eddigi cselekvésein
felül (tovább) eszkalálni a helyzetet.
Eddig nem tették.
S
éppen az fogalmazódott meg bennem, hogy mind az oroszok, mind a nyugat lopakodva vívja a maga harcát - mind a ketten a saját módjukon.
A nyugatiak apró lépésenként, sunyítva fokozva a feszültséget sorra lépik át azokat a "vörös vonalakat", ami lépéseket tíz éve elképzelni sem mertünk volna, mert az akkori "véget ért a történelem" érában egy-egy önmagában is (pl. stratégiai bombázók repülőtereinek támadása, rakétás cirkáló elsüllyesztése, orosz települések, stratégia ipari infrastruktúrák elleni támadások) akkora böszmeségnek számított volna, hogy senki nem csodálkozott volna, ha az oroszok kitáraznak...
Azt remélve, hogy kiismerve, arra felkészülve minden orosz harceljárást, elkoptatva, legatyásítva, kimerítve az orosz hadianyagkészleteket, az orosz légierőt, stb., stb. betudják abba a helyzetbe vinni az oroszokat, hogy végül bedobják a törülközőt.
Merthogy nukit nem illik bevetni (azt csak az USA tehette meg civil városok ellen).
Az oroszok meg arra számítanak, hogy (ahogy ezt két éve is megírtam) apránként, a sikerek, a győzelem reményével kecsegtetve folyamatosan, újra és újra bevonzák az ukrán haderőt a fegyvereik elé, mint Budapest tévé a pénzenergiát (így már emlékeztek rá?).
Így elégetik azt az ukrán emberanyagot, ami egyedül veszélyes rájuk koherens erőként, azt remélve, hogy ezután nem marad olyan emberanyag a nyugatiak számára, amit macera nélkül tudnának egyben, tömegével az oroszok ellen küldeni, s ezután
betudják abba a helyzetbe vinni a nyugatiakat, hogy végül bedobják a törülközőt.
Merthogy nukit nem illik bevetni (azt csak az USA tehette meg civil városok ellen).
Most itt tartunk.
A következő lépcsőfok a töltelék emberanyag összeszedése - a szövetségesek összegyűjtésével.
A nyugatiak szövetségesei eddig is ismert papírforma.
A hajlandóság meglesz, mert be lesznek lökve a maci barlangja elé, ha tetszik, ha nem.
Az oroszoké viszont fejlemény.
A nyugatiak által nem várt fejlemény.
S - eddig - nem az orosz lövészárkokba sorakoztak fel, hanem - tapintatlan módon - elkezdtek apró lépésenként, sunyítva fokozva a feszültséget sorra proxyzni.
Jemen, afrikai tényezők, és a többiek még el sem kezdték; É-Korea, Irán, Kína.
S a lista úgy tűnik bővülni fog.
Szóval szerintem nem lesz egyelőre nem lesz megcsapva sem felderítőgép, sem lengyel, stb. támaszpontok.
Aztán remélem, hogy ebben sem tévedek...