Brutal ez a fenyszennyezes, ebből látszik hogy valójában Észak Korea többet tesz a kornyezetvedelem ért mint dél.Sztem se szeretnél ott élni, kivéve ha csillagász vagy.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Brutal ez a fenyszennyezes, ebből látszik hogy valójában Észak Korea többet tesz a kornyezetvedelem ért mint dél.Sztem se szeretnél ott élni, kivéve ha csillagász vagy.
Igen,az afgán buli a komcsik sara volt Viszont a szelektíven válogatott érvek valahogy nálad is működnek. Mit szólsz az 1953-as CIA által generált iráni puccshoz,amiről még az Obamaki elnök is úgy nyilatkozott 2009-ben Kairóban,hogy ez egy demokratikusan megválasztott rendszer megdöntéséhez vezetett. Esetleg Jacobo Arbenz guatemalai elnök szintén CIA vezette megpuccsolása,Idecsaphatjuk Chilét is.Picit olvass utána, azért 56, 68 is ismert történelmi eseményekről. Az afganisztáni beavatkozás is valamilyen gyilkosságokkal kezdődött orosz részről.
Szerinted ezt mások nem tudják?
Nagyon szelektíven valogatod az erveid.
És azért pusztuljon el a bolygó, mert te irigy vagy zusára?
Ne már...
Ezért szimpatizaljon Putyinnal egy "értelmes, gondolkodni képes, egészséges erkölcsi mércével megáldott magyar ember"?
Egy "erkölcstelen, önző, nárcisztikus fenevaddal"?
Ne nézd már ennyire ostobának a magyar embereket!
Putyin mennyivel jobb, mint Bide?
Putyin éppen írtja a saját és testvér népét, ebben a nagy "élet halál harcában"....
Ami sokkal inkább csak egy Putyini bukott gyarmatosító rabló háború szomszédja ellen.
A korrupció, pedofília, vodkagőz tekintetében sincs különbség az ukrán vagy orosz között, ezek nem érvek egyikkel szemben sem.
Az egészséges erkölcsi mércével megáldott magyarok ezt tudják.
Mint ahogy azt is, Putyin nem alternatívája a rothadó nyugatnak.
Ezt már megpróbálták. Nem sikerült. Azóta megy a darálódás.
Akkor, szerinted akár ki is vonulhat a Krímből?
Hisz nem kell neki Szevasztopol, meg Donbasz, ugye?
Szerintem gondolod át, ki nem mond igazat...
![]()
x.com
x.com
Mekkora egy tetű banda ez!
Igen. Ez teljesen egyértelműen egy Shahed raktár.Orosz világ - road movie Avdiivka térségébol
(2:28 - egy Barbie-autó féleségben robognak az oroszok)
A krasznodari régióban megsemmisült a "Shahed" raktár, a kiképző épületek, a drónszámítási parancsnoki és kommunikációs pontok, — Haditengerészet
A raktárt június 21-én semmisítette meg a haditengerészet az ukrán biztonsági szolgálattal együttműködve.
Orosz világ - road movie Avdiivka térségébol
(2:28 - egy Barbie-autó féleségben robognak az oroszok)
Na akkor. Ez a legjobb amit találtam. Havi bontásban az orosz gázimport: https://www.statista.com/statistics/1336303/monthly-natural-gas-imports-from-russia-to-the-eu/Ki is szállt le az orosz gázról? Krisztike nem igazán értem a motivációdat,mert saját magadat alázod a baromságaiddal
![]()
Az orosz LNG-üzemek megszakadnak, hogy kielégítsék az európai keresletet – Íme az első negyedéves piaci adatok
Az amerikai cseppfolyósítottföldgáz-export 11,5 százalékos növekedést mutatott éves alapon 2024 első negyedévében. Ázsiában Kína volt a legnagyobb importőr, Európában pedig ugyan csökkent az összkereslet, három ország esetében viszont nőtt az orosz LNG iránti igény.makronom.eu
pedig az igazi megoldás az lenne, haMilyen önuralma van Putyinnak, hogy ilyen akció után sem túrja le a radát,meg a hadügyet,cia központokat?
Ezt hívják vállalkozásnak. A háború így működik amikor beindul. Régen a föld és az arany népszerűbb volt mert ertektarto nem inflalodik de ingatlanok házak lakások nyaralók is be bekerültek a képbe ahogy a tégla fa fém jegyek.SQUID GAME
Összefoglalás egy orosz toborzási bejegyzésrol a VK-n. Ezt kínálják az embereknek, hogy meghaljanak Ukrajnában.
Ezt egy átlagos orosz fizetéshez hasonlítottam Oroszország központi részein, havi 45 ezer rubel.
Regisztrációs bónusz + WIA-le van tiltva egy 8 éves fizetés.
Az alapbér + juttatások a normál fizetés 500%-a.
Ezenkívül naponta további 8000 rubelt keres a harci műveletek során.
Vannak további bónuszok, például ha egy rohamegységhez tartózkodik és 1 km-t előrehalad, 50 000 rubelt kap.
Elso látásra tiszta aranybánya csakhogy a valóság gyakran kb így néz ki.
A 433. Pokol ezred:
- Önkéntesként kötött szerződést
- 10 nap kiképzés, légi szállítással a frontra
- még aznap este támadásra indították
- megsebesült agy aknától a BMP-jén, túléli a kórházban
- küldik vissza a frontra, június 1-je óta eltűnt
Ráadásul tuti, hogy fotoboltos. Totál önellentmondás egyébként az ilyen kretének részéről, mint ez az X posztoló. Ilyen fölösleges fényszennyezés és energiafelhasználás már bűn. Ezt hozni bármilyen példaként.... Nahát!Brutal ez a fenyszennyezes, ebből látszik hogy valójában Észak Korea többet tesz a kornyezetvedelem ért mint dél.
Krisztike,szerintem kiguglizhattad volna,ha másként nem megy,mert akkor most el kell,hogy szomorítsalak. Ott van leírva,hogy natural gas. Az földgázt jelent,nem LNG gázt. a 2.9 billion cubic meters nem az egy ötöde a 8.2.nek. Egészen pontosan valamivel több mint egy harmada. Szerintem ne eröltesd a dolgot,mert ismét tátott szájjal rohantál a f@szerdőbe.Na akkor. Ez a legjobb amit találtam. Havi bontásban az orosz gázimport: https://www.statista.com/statistics/1336303/monthly-natural-gas-imports-from-russia-to-the-eu/
Kérdéses hogy ebben az lng benne van, de amúgy szerintem igen, mert az eleve kisebb része az importnak és az orosz vezetékes gáz importja ennél nagyobb arányban csökkent, egész pontosan ötödére:
![]()
Prospects for European gas amid the war in Ukraine
The disruption of Russian gas pipeline supplies to Europe has created a short-term opportunity for LNG, but long-term EU targets look aspirational.www.gisreportsonline.com
Az orosz lng üzemek lehet hogy megszakadnak, de így se tudják töredékét se hozni a vezetékes kapacitásoknak.
A vojenkorok fel vannak háborodva a szevasztopoli strandon történtek miatt. Újra felvetik, hogy az amerikai kémrepülőgépek meddig fogják sértetlenül irányítani az ukránoknak adott nyugati rakétákat.
Nekem nem világos, hogy az öt rakéta célpontjai mik voltak.Négyet lelőtt a légvédelem, az ötödik robbant fel a kazettás lövedékekkel. Lehet, hogy ennek az ötödiknek volt a strand a célpontja?
Ha Oroszország lelőné ezeket a kémdrónokat, az nyilván ok lenne a háború eszkalálódására.
Azon filóztam, hogy a Nyugat mintájára nem kellene terrortámadást szervezni ezek ellen a drónok ellen. Tudják az oroszok, hogy honnan szállnak fel, ott kellene egy közel-keleti terrorcsoportnak akciózni. Vagy ez nem megvalósítható?
Ahogy a híradók - sokszor nem is - szemtanúi szokták mondani; éppen (krumplit pucoltam, vittem ki a szemetet, stb.) azon gondolkodtam, Putyin és az orosz haderő bármikor tudta volna a különleges katonai művelet eddigi cselekvésein felül (tovább) eszkalálni a helyzetet.pedig az igazi megoldás az lenne, ha
1. felderít gépeket kilőni
2. a felderítő gépeket indító bázisokat leradírozni a térképről
tisztában vannak/voltak vele, hogy mit vállalnak, most fizessék ők a számlát
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..