[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 577
24 807
113
Lehetséges a közeljövőben újfajta iráni drón fog az ukri fronton megjelenni, Arash2 az iráni neve, 2000km hatótáv, 150kg harcirész:
https://t.me/i20028843/209733?single

ukri néphagyomány, fogj egy önkéntest:

a nato komisszárok elkezdtek a temetéseken is néphagyományt ápolni, így az emberek már a temetésekre se nagyon járnak ki:

Orosz drónvadász drón montázsvideó:

nato komisszárok álma lenne ez a felvonulás, természetesen németeknél büszke hazafiak:

Iszkander M kilövés:

A karma utolérte az ukronato katonát, kijevben séta közben 3 fiúnak nem tetszett a hajviselete és megkínálták pár parasztlengővel:

Még egy marderes csoportkép:

#nemnato amcsinknak elege lett valószínűleg a kiképzésből és hazament, vagy lehet egy rakéta a #nemnato kiképzők szállására esett aztán szétszóródva valahol ott maradt 404isztánban:

Balaton helyett bandera:
Speckónackó főhadnagy:
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 482
18 452
113
Nem ugyanaz a történet.
1945 óta az oroszokkal szemben egyetlen egy állam se lépett fel ellenségesen közvetlenül.
Koreában, Vietnamban, a Közel-Keleten hivatalosan nem is harcoltak, csak jelen voltak a tanácsadóik, Afganisztánban nem az afgán kormány és a nép, tehát Afganisztán ellen, hanem a mudzsahed lázadók és a CIA tanácsadóik ellen harcoltak. Csecsenföld belháború volt.
Szíriában a kormányerőket mentek megsegíteni, Ukrajna esetében pedig az orosz lakosoknak mentek segíteni és a regnáló ukrán kormányt igyekeztek leváltatni az ukrán testvérnép nyakáról.
Bár idáig minden ilyen balhé mögött kötelezően ott állt Washington, de velük soha nem harcoltak. Az amerikai külpolitika szokása ugyanis más államok kormányainak megtámadása a demokrácia terjesztése jegyében.
Ahogy fentebb írtam, látszólag hasonló volt az oroszok szándéka 2022 februárjában, de mégis van egy sajátos "belpiacos" jellege az orosz-ukrán háborúnak.
Míg ugyanez nem mondható el se Vietnamról, se Grenadáról, se Jugoszláviáról, Irakról, vagy épp Afganisztánról.

Namármost, a NATO tagállamok nyilt konfrontációja Oroszország ellen az egy 1941 nyara, így minden ebben közvetlenül, katonai erővel részt vevő állam azzal a retorzióval fog farkasszemet nézni, amivel mi is kénytelenek voltunk a kiválóan sikerült Don-kanyar nevű incidens után.
Tehát tisztán és világosan látszik, hogy nekünk ebből kell mindenképp kimaradni.
És mivel manapság a retorzióhoz és az azt követő ütközőzóna kialakításához már nem milliós megszálló erő, davaj csaszi és nemi erőszaktevő elsővonalas büntetőszázadok 48 órás pusztítása kell, hanem elég pár kis hatóerejű nukleáris töltetű Iszkander, jól látszik, hogy az fog majd igazán szarul járni, aki részt vesz a támadásban ÉS ehhez még nagy mennyiségű fegyverzetet is felhalmoz a területén.

Tehát nekünk nem szabad harcérintkezésbe kerülnünk az oroszokkal és nem szabad fegyverzetet és NATO haderőt se logisztikáztatnunk az ország területén.
Mert aki ebben kardcsörtetve részt vesz, annak lesz néhány üszkös szürke folt az országa térképén, amivel már messze nem lesz olyan kívánatos befektetői környezet, mintha érintetlen maradt volna.

1945 április 4-ének tanulsága, hogy soha nem szabad semmilyen univerzális balhéban se részt venni.
Mert az egy dolog, hogy akkor megsemmisül az ország közel 60 százaléka, de a romok úgy ahogy eltakaríthatók voltak.
A nagyobbik baj, hogy padlóra került a nemzet erkölcsileg, amiből aztán 40 évig olyanok húztak hasznot, akik két forintért a saját anyjukat is eladták volna.

Kimaradni egy háborúból az egy lehetőség, hogy mások meddő lealjasulását, szaros iszapbírkózását egy páholyból nézhessük végig. Persze ránk is fröccsenhet fekália, de még mindig lesz ép kezünk és tiszta zsebkendőnk, hogy megtörölhessük az arcunk.
De aki nekiáll fetrengeni, az úgy is marad.

Picit olvass utána, azért 56, 68 is ismert történelmi eseményekről. Az afganisztáni beavatkozás is valamilyen gyilkosságokkal kezdődött orosz részről.
Szerinted ezt mások nem tudják?
Nagyon szelektíven valogatod az erveid. ;)

Te is tudod jól, hogy itt nem muszkafanságról, hanem az hányingerkeltő módon elszámoltathatatlan amerikai globalizmussal szembeni ellenszenvről van szó.

A történetben Amerika a lényeg. Ukrajna pedig a korrupcióban, intézményesült pedofiliában és vodkagőzben fetrengő hasznos idióta. Ezekkel hadd ne szimpatizáljon már értlemes, gondolkodni képes, egészséges erkölcsi mércével megáldott magyar ember!

Az Amerikai Egyesült Államok maga Európa ellensége, sőt az egész vilég ellensége. Egy erkölcstelen, önző, nárcisztikus fenevad, aki minden, általa kipécézett nemzetet latorállamnak hív és magát pedig a Szabad Világ önjelölt vezetőjének. És a leggusztustalanabb az egészben, hogy a nyomtatott dollárján alapuló gazdagságával visszaélve felhatalmazva érzi magát, hogy az egész világot soft powerel, vagy épp háborúk kirobbantásával állandó feszültségben tartsa, hogy ezen is nyerészkedjen.

Oroszország most egy olyan élet-halál harcot vív, ami ezt az egész embersiég jövőjére nézve végzetes, kontrollálatlan, egypólusú túlhatalmat igyekszik valahogy gyéríteni.

És azért pusztuljon el a bolygó, mert te irigy vagy zusára?
Ne már...

Ezért szimpatizaljon Putyinnal egy "értelmes, gondolkodni képes, egészséges erkölcsi mércével megáldott magyar ember"?

Egy "erkölcstelen, önző, nárcisztikus fenevaddal"?

Ne nézd már ennyire ostobának a magyar embereket!

Putyin mennyivel jobb, mint Bide?
Putyin éppen írtja a saját és testvér népét, ebben a nagy "élet halál harcában"....
Ami sokkal inkább csak egy Putyini bukott gyarmatosító rabló háború szomszédja ellen.
A korrupció, pedofília, vodkagőz tekintetében sincs különbség az ukrán vagy orosz között, ezek nem érvek egyikkel szemben sem.
Az egészséges erkölcsi mércével megáldott magyarok ezt tudják.
Mint ahogy azt is, Putyin nem alternatívája a rothadó nyugatnak.


Az év elején még azt hihettük, hogy a háború hamarosan véget érhet, mivel majdnem fél éven keresztül alig érkezett nyugati fegyver és lőszer, ami kifejezetten éreztette a hatását a fronton. Ezzel szemben mintha fél év habozás, visszahátrálás után az USA az EU és a NATO emelte volna a tétet és minden áron ki akarják harcolni az ukrán győzelmet, az orosz kihátrálást a háborúból.
A jövő hozza el, mit lép az orosz fél, az ő térfelén pattog a labda. Nem hiszem hogy opció lehetne bármilyen atomfegyver bevetése. Egy lehetőséget látok orosz részről erőt valódi erőt felmutatni: lesöpörni az eget a fekete tenger felett, a Dnyeper hidak megsemmisítését, újabb nagy léptékű mozgósítást.

Ezt már megpróbálták. Nem sikerült. Azóta megy a darálódás.

Ez nem igaz és ezt te is tudod, aki azt állítja hogy Oroszország területszerzési célból támadta meg Ukrajnát, az nem mond igazat………..

Akkor, szerinted akár ki is vonulhat a Krímből?
Hisz nem kell neki Szevasztopol, meg Donbasz, ugye?

Szerintem gondolod át, ki nem mond igazat...
;)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 588
47 844
113
Ez az összefoglaló inkább a jövőről szól!


#összefoglaló 2024. június 23. reggel

▪️Az elmúlt hetet a háború ukrán irányú közvetlen eszkalációja jellemezte az ellenség részéről. Támadások zajlanak az olajfinomítók ellen, és nukleáris létesítményekre (kurszki atomerőműre) próbálnak csapást mérni. A kapott adatok szerint nyugati fegyvereket nemcsak Belgorod, hanem Rosztov és Kurszk térségében is használnak. Ennek az információnak a hivatalos források általi népszerűsítésének hiánya (a lecsapott rakéták csak a védelmi minisztérium napi jelentésében szerepelnek) arra utal, hogy Moszkva nem hajlandó a közvetlen vagy aszimmetrikus válasz útját követni, ami azzal magyarázható, hogy a NATO nem titkolt felkészülése zajlik az Oroszországgal vívott háborúra. Vagyis még idő kell a felkészüléshez.

▪️A NATO pedig fokozza a katonai előkészületek ütemét, két-öt éves időszakkal is számolva a teljes körű közvetlen konfrontáció előtt. Ezeket a határidőket egyrészt az azonos rakéták és tüzérségi lövedékek katonai gyártásának szükségessége, másrészt a mozgósítási intézkedések előkészítése határozza meg, amelyek már szerepelnek az USA, Németország, sőt a balti államok jogalkotási aktusaiban és maffiaterveiben is. Az öngyilkos kos szerepét mindeddig Ukrajna tölti be, amelyet Washington csak a fegyverek kísérleti terepeként tart számon, lakossága pedig kiszolgáltatottabb, mint a 19. századi amerikai rabszolgák.

▪️Kijev mozgósítja a lakosságot, nem habozva magát a TCC-t Zelenszkij villámhárítójaként bemutatni: fontos megőrizni a jogfosztott tömegek irányíthatóságát, még a hosszú távú kilátások rovására is, amit Bankova biztosan nem teljesít: nincs ilyen lehetőség.

▪️A védelmi minisztérium demonstratívan lebontja a korábbi megbukott csapat mérgező örökségét: Belousov bemutató útjai és információs lépései a katonai osztály vezetésbe vetett bizalmának helyreállítását célozzák. Feltűnő esemény volt a „Wagner”-díjak átadása a honvédelmi miniszterhelyettes által, különösen a Prigozhin-lázadás évfordulójának előestéjén, amelyet ma is sokan az „igazságtétel menetének” neveznek, amelyre rendkívül nagy a kereslet. magasan az országban.

▪️A fronton a helyzet jelentős változáson nem ment keresztül, bár az orosz hadsereg a legtöbb szektorban megtartja a kezdeményezést, és tulajdonképpen szétzúzza az ellenséges munkaerőt. Az ellenség fokozatosan ellenintézkedéseket talál a FAB-okra és az UMPC-kre, ezért az orosz fegyveres erők egyre gyakrabban használják a legújabb UMPB-ket, amelyek nem csak repülőgépekről, hanem MLRS-ről is indíthatók.

▪️A problémás kérdés továbbra is a légvédelmi rendszereink megsemmisítése elleni küzdelem, amelyre az ukrán fegyveres erők célzott vadászatot indítottak, megkímélve a nyugati rakéták millióit. Ráadásul az ellenség naponta több tucat repülőgép-típusú UAV-t tud felbocsátani, égő olajfinomítóink azt mutatják, hogy még sok a tennivaló e fenyegetés hatástalanítására. Az sem mondható el, hogy a kommunikációval, az elektronikus hadviseléssel, a szállítással kapcsolatos problémák, valamint az anyagi javak időben történő juttatása teljesen megoldódott.

▪️A politikai vezetés egyelőre nem szándékozik vészharangot fújni és az egész népben rejlő lehetőségeket kihasználni, ami láthatóan még mindig a háború hosszú távú jellegére, a társadalmi stabilitás fenntartásának szükségességére vonatkozó előrejelzéseknek köszönhető. mint gazdasági potenciál. Úgy tűnik, mint tudjuk, nem helyénvaló ezt az erőforrást most Ukrajnára költeni.

▪️Ugyanakkor vannak túlzások a köznyugalom fenntartásában: a belgorodi régió ugyanazon kormányzója következő személyes látogatása során a határ menti területeken rámutatott az idősek és a gyermekek önkéntes evakuálásának tényleges szükségességére, hangsúlyozva, hogy ehhez a szövetségi központ forrásokat biztosított.

▪️Így az orosz hadsereg a fronton folytatja a támadó hadműveleteket, igyekszik megőrizni a személyi állományt és a tartalékokat a támadó csatákban, míg a védelmi osztály megszünteti a hiányosságojat, és korrigálja a katonai gépezet hatékonyságát, összefogja a hátország és a front munkáját egy hosszú háború biztosítására.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 750
86 388
113
Párszor pár ember már leírta miért foglalták el az oroszok a Krím félszigetet, ha te ezt nem akarod megérteni az nem az én problémám.
A Krím többet fejlődött 10 év alatt, mint az ukrán megszállás alatt bármikor! Mondjuk, az elmúlt két év óta lassan minden más orosz kézen lévő volt ukrán terület is ...


Ogyessza felkészül:

Más
https://twitter.com/MyLordBebo/status/1804764870417453153

Népmesei elemek az ukrán médiában:
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 158
36 786
113
Hun vannak a géppuskások, mér nem lövik üket le, olyan egyszerű!?

 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 366
93 142
113
Adják vissza nekünk a választásokat!" - eltüntették az ukrán szurkolók transzparensét

gqnisk-akam3mzk.jpg


 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 075
24 385
113
Picit olvass utána, azért ....

Az afganisztáni beavatkozás is valamilyen gyilkosságokkal kezdődött orosz részről.
Szerinted ezt mások nem tudják?
Picit olvass utána,azért ....

Az afganisztáni beavatkozás nem valamilyen gyilkosságokkal kezdődött orosz részről.

lehet hogy mások tudják ezt,te viszont nem .. szóval tényleg olvass utána.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 365
63 028
113
És azért pusztuljon el a bolygó, mert te irigy vagy zusára?
Ne már...

Ezért szimpatizaljon Putyinnal egy "értelmes, gondolkodni képes, egészséges erkölcsi mércével megáldott magyar ember"?

Egy "erkölcstelen, önző, nárcisztikus fenevaddal"?

Ne nézd már ennyire ostobának a magyar embereket!

Putyin mennyivel jobb, mint Bide?
Nem irigy vagyok az USA-ra, hanem jobb életet szeretnék az USA-n kívüli világnak.
Amihez a világot elnyomó USA-nak kell visszavennie az arcából. Ez erős különbség. Csupán csak ennyit szeretnék.

És a kérdés, hogy Putyin mennyivel jobb, mint Biden, mutatja meg, hogy mennyire rossz helyen tapogatózol.
Putyin Oroszország elnöke, az orosz állam politikai vezetője, meghatározza az orosz állam politikai és gazdasági jelenlétét, lépéseit.
Vele szemben megnevezett Biden, mint személy csupán egy demens vénember, mint intézmény az Egyesült Államok elnöke, ami csak egy üres szimbolikus pozíció.
Neki nincs köze semmihez, amit az USA nevében tesz egy olyan érdekkör, ami annak befolyását, gazdasági és katonai potenciálját eszközként használva cselekszik, mégpedig a világ más országai által elszámoltathatatlanul.
Ez az, ami igazán erkölcstelen, amihez egészséges értékítéletű, pláne nem amerikai, pláne magyar ember nem tapsikolhat.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 588
47 844
113
Razvozhaev a szevasztopoli helyzetről:

A halottak száma 3 főre nőtt: két gyermeket és 1 felnőttet veszítettünk el.

A hitét megtagadó bűnöző kijevi rezsim fényes nappal kazettás lőszerrel ballisztikus rakétatámadást intézett Szevasztopol ellen.

A sebesültek száma közel 100 főre emelkedett. Az egész egészségügyi rendszert mozgósították, az orvosok és az egészségügyi dolgozók dolgoznak. A műtőket telepítik. Az áldozatok minden szükséges orvosi ellátásban részesülnek.

Ma, Szentháromság fényes ünnepén nagy gyászunk van.

Megértem, hogy ma már egyetlen szó sem tudja megnyugtatni azokat az embereket, akik elvesztették szeretteiket. Tudd, hogy most minden szevasztopoli lélekben veled van. Mindenképpen segíteni fogunk az áldozatok családjain.

Minden sebesültnek - őszinte támogató szavak és mielőbbi felépülés.

A sérültekhez mentem a kórházba. Szevasztopol város ügyésze, Andrej Sevcov az incidens helyszínén tartózkodik az északi oldalon.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 992
16 138
113
Vele szemben megnevezett Biden, mint személy csupán egy demens vénember, mint intézmény az Egyesült Államok elnöke, ami csak egy üres szimbolikus pozíció.
Neki nincs köze semmihez, amit az USA nevében tesz egy olyan érdekkör, ami annak befolyását, gazdasági és katonai potenciálját eszközként használva cselekszik, mégpedig a világ más országai által elszámoltathatatlanul.
Annyit tennék még hozzá - hogy személyes bosszúvágy is hajtja, hiszen a fia, a találó nevű Hunter levadászta 2014-ben az Burisma olaj és gázkitermelő ukrán céget, az ukrán kormány felpántlikázta azt Ukrajna területén használható nagy értékű gáz és olajkitermelési koncesszióval. Ebből a legértékesebb terület a Krim és környéke, a tengeren a Romániáig nyúló partszakasz, tengeri terület valamint a Dombasz térsége. Ezenfelül az Ukrajnai erdőterületek jelentős részének megszerzésével is erősen érdekelt volt azok kitermelésében.

Most ezeknek a nagyravágyó családi terveknek szó szerint az oroszok lőttek - még van esély ezen ukrán természeti kincsek megmentésére - ne kerüljön ebek harmincadjára..

Khmmm az öregség az tuti rossz tanácsadó, a családi bosszú érdekében egy világégést csak nem érne meg a megnyirbált Elnöki presztizs visszaállítása.. Tán csak nem az lebeg a szeme előtt hogy Ő lesz a második Elnök akinek regnálása alatt atom fegyvert használ országa?

Ez azért egy kétes dicsőség, nem kellene erre is gyúrnia..