[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 310
68 488
113
Azért ez BoJo elbaszott ötlete. Mekkora ötlet már, hogy majd 70 000 ukrán katona vigyáz arra, nehogy valamelyik európai kormány eltérjen a szojjet, bocsánat, angolszász vonaltól. Őket értem, csak azt nem látom, h ez bárki másnak miért lenne buli.
Azért annak lesznek negatív következményei ha újra ukran/szovjet megszállás alá kerülünk.
A végső ukrán vereség után úgyis ide telepítette volna a Nato ennek a terrorista martalochadnak a maradványait.

Van még, a Krim környékén is néha felbukkannak. Nem vagyok benn biztos de valami kikepzo alakulat gepei vannak délen. Északon meg valahol az utolsó szériás huszonkilencesek repülnek valahol a belorusz határ térségében. Nincs már belőlük sok, talán 2-3* annyi mint ahány gripenunk van.

Azt az árja germán harcosát neki, ez inkább valami szudani fajta...

És még szívják tovább vidáman az aramunkat hogy sorvadnanak el... :mad:

Na ezt ziher hogy nem adja le az euractiv meg a többi propaganda sajtos. Egyébként nem mindenhol kapcsolják ki azaramot ahol kellene, egy kis baksis és mukodiktovabb minden.


Ma is csökkent maradék Ukrajna területe, két települést buktak el az ukran/Nato fegyveresek.


Nyugati nemnato fegyveresek aknara futás után.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 631
113

Ukrajna négy uniós országtól tervez áramot igényelni​


Ukrán Energiaügyi Minisztérium: Ukrajna segítséget kér Romániától, Szlovákiától, Lengyelországtól, Magyarországtól.
Ukrajna áramhiány közepette azt tervezi, hogy egy napon belül segítséget kér Romániától, Szlovákiától, Lengyelországtól és Magyarországtól - közölte az ország energiaügyi minisztériuma a Telegram-csatornáján.

„A nap folyamán Romániából, Szlovákiából, Lengyelországból és Magyarországról összesen 25 682 MWh mennyiségben terveznek importálni. Exportra nem kerül sor és nem is várható” - közölte a minisztérium.

Szergej Kovalenko, a DTEK Holdinghoz tartozó ukrán energetikai vállalat, a YASNO vezérigazgatója korábban arról számolt be, hogy Ukrajnában katasztrofális áramhiány lépett fel az infrastruktúrában bekövetkezett károk és az erőműegységek javítása miatt, a fényellátás korlátozása folytatódni fog. Ukrajna-szerte óránkénti áramszüneti menetrendeket vezettek be.


Lengyelország az év végéig 20 darab MiG-29-es vadászgépet ad át Ukrajnának
Janusz Oniszkiewicz volt lengyel honvédelmi miniszter elmondta, hogy körülbelül hat hónapon belül átszállhatnak a lengyel MiG-29-es vadászgépek Ukrajnába. Ez azonban csak azután fog megtörténni, hogy új amerikai F-35-ös repülőgépekre cserélik őket. Ezek a határidők az új vadászrepülőgépek szállítási sebességétől és szolgálatba állításuktól függenek.
Oniskevics megjegyezte, hogy a MiG-29 ukrán oldalra történő átadásának folyamata több szakaszból áll. Először is be kell fejezni az F-35 beszerzését és leszállítását a Lengyel Légierő számára, amely felszabadítja a MiG-29-et Ukrajnába történő szállításra.

„A MiG-29-es átadásának kulcsfontosságú feltétele az új amerikai vadászrepülőgépek leszállítása, és csak ezt követően lehet majd beszélni Ukrajnába érkezésük konkrét időpontjáról” – hangsúlyozta.

Ismeretes, hogy Lengyelország 20 darab MiG-29-es vadászgépet szándékozik áthelyezni Ukrajnába.
Подробнее на: https://avia.pro/news/polsha-peredast-ukraine-20-istrebiteley-mig-29-do-konca-goda



Az Orosz Fegyveres Erők lelőttek két Krím felé repülő ATACMS rakétát
Az orosz légvédelmi rendszerek sikeresen visszaverték a Krím elleni rakétatámadást, lelőve két ATACMS precíziós rakétát. Az incidens a délelőtt folyamán történt Herson régió területén. Kherson régió kormányzója, Vladimir Saldo Telegram csatornáján számolt be az esetről.
Hangsúlyozta, hogy a lövedékdarabok a lakott területektől messze hullottak, az eset következtében személyi sérülés vagy személyi sérülés nem történt.

Ez az incidens része az orosz légvédelmi rendszer azon folyamatos erőfeszítéseinek, hogy megvédje a területeket az esetleges támadásoktól. Korábban az orosz hadsereg már több rakétatámadást is visszavert. Így az elmúlt 24 órában hat ATACMS rakétát lőttek le, az orosz védelmi minisztérium jelentése szerint. Ezen kívül két HAMMER irányított bombát és hét HIMARS rakétát fogtak el.
Подробнее на: https://avia.pro/news/vs-rf-sbili-dve-rakety-atacms-letevshie-v-storonu-kryma



Zelenszkij:

"...Megpróbálhatjuk befejezni a háború forró szakaszát... még ez év vége előtt. Kész lesz a befejezési terv. Ez nem jelenti azt, hogy minden területet erőszakkal kell meghódítanunk. A diplomácia ereje segíthet.

Reméli, hogy mindez a második „békecsúcson” megvalósulhat.

2022. szeptember 30-án Zelenszkij rendeletet írt alá, amely kimondja, hogy lehetetlen tárgyalásokat folytatni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
387
2 559
93
Több vér van Fico pucájában, mint a mi Beszari Viktorunkéban.
Igen mert Orbán nem mer szólni.Igaz, konkrétan szembeszáll a világgal te eszemadta, de nem mer szólni...Igen ,Ficó nem megy Orbán után nem a kjáró fiúja ,nem dehogy..Elég lenne ha kurucinfón kívül mást is olvasnál a kocsmában.Bár ez inkább lelki probléma.Az ilyen beszólások meszike pepitában...Amig csak harcok voltak el lehetett viselni a sok saját baromságában fürdőzőt de a béke borzalmas lesz.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 342
55 824
113
Milyen szövetségben?


Nem hallottad?
Megalapították a bolha tökén is pattanást analizálók világszövetségét,az Oroszok után egyből csatlakozot pongo Pongo szigete is,és elkezdődött az összehangolt,tudományos munka,sajnos ez a csökevény Oroszország,ami maradt a szovjetúnióból,már csak oda veszik fel,gyenge szarok minden téren.
Ez kész b+.
Minek olvasod a biztpolt,ha ezt így csípőből megkérdezed,ennyi év htka után?
De tényleg?!
:D
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
954
11 205
93
Talán rendeznie kellett volna a Horvátokkal a viszonyt és nem "szivatnának" minket az irreálisan magas tranzitdíjjal.Normális viszony esetén kapacitás bővítése.Várhatp volt ha az Oroszok felé "húzunk jobban" akkor az Ukránok szivatnak meg minket.Ha fordítva akkor meg Oroszok nem küldenek olajat.Nagyrészt az eddigi kormányaink fasszsága hogy ki vagyunk szolgáltatva egy irányba.
Jaj ez a régi lemez, emlékszem rá. Amikor a magyar külpolitika annyi volt hogy húnyászkodjunk meg, seperjük be érte a lenéző szánalomvállveregetést, meg egy kis zsebpénzt a nyaralásra - cserébe bukjon milliárdokat az ország. A lényeg hogy mindig mi vagyunk a hibásak a bezzegmindenkimással szemben. Persze senki más nem így csinálja de mindenki ezt várja el a másiktól, hátha lesz valaki olyan hülye. És egy mindig volt...
Kiírthatatlan ez az önsorsrontás.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 889
35 333
113
miből vana az a következtetés levonva hogy a horvátok minket szívatnak a tranzitdíj emeléssel amikor mi vesszük a legkevesebb kőolajat a horvát vezetéken keresztül????

ez nagyon beégett az agyakba de a valósághoz semmi köze.
 
  • Tetszik
Reactions: Ursula

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 488
67 898
113
Csak egy a bibi: nem Oroszország a világ legerősebb állama (sem katonailag, sem "erkölcsileg"). Aztán meg valahogy nem komálják a jelenlegi "polgári" törvények, hogy ha a szomszédom erősebb, akkor bármikor pofán verhessen meg felgyújtsa a házam, ha valami nem tetszik neki. Valamint van egy (vezérünk által is) sokat hangoztatott katolikus keresztény értékrend is.
Fura, hogy Izrael kapcsán nem megy emiatt a hisztike évtizedek óta. Ök először betörnek a szomszédodhoz, ha kell megkínozzák vagy megöluk, hogy onnan lőhessenek rád, újra és újra, mert nekik nem tetszik x telkeden valami (leginkább, hogy nem a szaporulatuk él rajta) aztán mégis csupa erkölcs ugyanazoknak akik ezen hisztikéznek manapság. :rolleyes:
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
706
1 954
93
Ha megválasztanánk az ország tejhatalmú diktátorának, akkor te milyen lépéseket tennél szigorúan az ukrán külpollal kapcsolatban, ami miatt fajsúlyosak lennénk?

Mitől fajsúlyosabb ausztria, szlovákia?
Szlovákoknál még a miniszterelnökre is rálőnek, hogy tudják hol a helyük.
Pedig tudjuk, ők sokkal előrébb vannak és kolbászból van a kerítés.

A héten 5 falu lett orosz kézen.

Captured in 2024 :

59 villages (Vesele, krokhmalne, Tabaivka, Pobeda, Sjeverne, Stepove, Tonenke, Berdychi, Nevel's'ke, Myrne, Pervomaiske, Bohdanivka, Novoakhmutivka, Semenivka, Soloviove, Novokalynove, Keramik, Arkhanhelske, Kotlyarivka, Kyslivka, Strilecha, krasne, pylna, Borysivka, Hlyboke, Morokhovets, Oliinikove, Zelen, Ohirteseve, Hatyshche, Pletenivka, Lukyantsi, Buhruvatka, Starytsia, Robotyne, Netailove, Tykhe, Klishchiivka, Andriivka, Umanske, Ivanivka, Berestove, Paraskoviivka, Staromaiorske, Novopokrovske, Heorhiivka, Novookeksandrivka, Shumy, Yasnobrodivka, sokil, voskhod, Spirne, Yurivka, Yevhenivka, Urozhaine, Rozdolivka, kalinivna, Prohres, Ivano-Darivka, Pishchane)
5 Towns (Lastochkino, Orlivka, Ivanivske, Novomikhailovka, Ocheretyne)
1 city (Avdiivka)

Village (Tykhe)
Ezt nem nekem kell megmondani!!! Meg itt egyikőtöknek sem! Ezt annak kell megmondani, akinek ez a dolga! Nekem benyomásaim vannak arról, hogy milyen az élet itt, és mivel sokat járok külföldön, milyen ott. Ez alapján azt tudom mondani, hogy nem jó irányba megyünk! Még akkor sem, ha a románok hoz hasonlítom magunkat. Minden évben kétszer megyek oda is, és elkepesztó ahogy fejlódnek!! ( bár, egy cigánytelep marad kB örökre). Egy órája jöttem meg Szlovéniából! Hát sírva tudnék fakad i, pedig nem csak a felkapott turista helyeken jártam. Azt viszont tudom, hogy rovidtávon nincs megoldása annak, ami itt van! Évtizedekig kellene jó irányba haladunk, hogy a fejekben itt rend legyen. Amíg nincs egy értelmes, szorgalmas, széles látókörű szavazóbázis az országban, addig a politika sem fog változtatni semmin! Sőt!
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 576
18 469
113

Ukrajna négy uniós országtól tervez áramot igényelni​


Ukrán Energiaügyi Minisztérium: Ukrajna segítséget kér Romániától, Szlovákiától, Lengyelországtól, Magyarországtól.
Ukrajna áramhiány közepette azt tervezi, hogy egy napon belül segítséget kér Romániától, Szlovákiától, Lengyelországtól és Magyarországtól - közölte az ország energiaügyi minisztériuma a Telegram-csatornáján.

„A nap folyamán Romániából, Szlovákiából, Lengyelországból és Magyarországról összesen 25 682 MWh mennyiségben terveznek importálni. Exportra nem kerül sor és nem is várható” - közölte a minisztérium.

Szergej Kovalenko, a DTEK Holdinghoz tartozó ukrán energetikai vállalat, a YASNO vezérigazgatója korábban arról számolt be, hogy Ukrajnában katasztrofális áramhiány lépett fel az infrastruktúrában bekövetkezett károk és az erőműegységek javítása miatt, a fényellátás korlátozása folytatódni fog. Ukrajna-szerte óránkénti áramszüneti menetrendeket vezettek be.


Nagyon vastag a bőr az arcukon :mad:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 310
68 488
113
Hát ez meg hogy?!
Valakinek van erről valami infoja?

Reggel olvastam valahol.
Hát az úgy volt hogy fogtak magukat és bementek. Valami páncélozott roham volt és kb 4km-et mentek előre.

Kriniki huskombinatot hivatalosan is befejeztek az ukran/Nato egységek.
Csak ott 800 ukronato fegyveres fulladt a Dnyeperbe az utóbbi fél évben.


Szijjarto felvilágosítja sötétségben előket.


Egy indiai fregatt és egy kínai romboló tart Szentpétervárra a Balti tengeren.

Egy adag T-62M is úgy látszik elkészült és úton van.

Sorra gyujtjak fel a partizánok a banderamobilokat.

Kituntetesek atadasa (rendes harci, nem ilyen békeidős plecsnik mint errefelé) a Szaur Mogilnal.


Bergpanzer 3 Buffel roston.

Polszki Rak 120mm harca a Lancattal.

 
  • Tetszik
Reactions: Öregtankos