[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
885
5 016
93
hogy a a bánatos f...ba lehet az, hogy egy drón nyugodtan készíthet ilyen felvételeket ...
nem bántva az ukrán/nato technikát, de csak illene azért ezt felderíteni, valamilyen EWR rendszerrel leszedni onnan (elnyomni)
másik oldalról meg 1 lövéssel ennyi technikát azért nem lehet kivégezni. bár nem látjuk a videó végét.

Nagyon egyszerű példa. Karatebemutató kurvára látványos tud lenni, ha egy fekete öves 5-6 barna övessel felveszi a harcot, de kurvára unalmas tud lenni, ha két fekete öves kerül egymással szemben. Egyből elmaradnak a látványos megmozdulások és az 1 másodpercen belül lefekszik mindenki, állva marad a fekete öves. Két fekete övesnél jó pár perc "unalmas" óvatos kerülgetés kezdődik, mire valamelyik támadásra szánja el magát és akkor is nagy a valószínűsége, hogy a másik blokkolja és semmi nem történik. Nem véletlen, hogy legtöbbször csak a pontozás alapján nevezik ki a győztest.
nekem épp a birkózás jutott eszembe, hasonló módon, de a te példád is nagyon jó.
ha oroszok gy folytatják, akkor a felszabadított területeken nem marad, vagy csak nagyon kevés olyan, aki ellenállóként viselkedne
lásd Mariupol
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 953
56 959
113
Hat hogy-hogy mi, orosz putyinista dezinfo.
A védelmi vonalakat a nato kiképzések alapján építették ki, így a demoralizált butahadsereg képtelen előtenyomulni.
A hatalmas veszteségek miatt az agyaglábú óriás a végóráit járja, katonailag és főképp gazdaságilag.

Mit nem lehet ezen érteni?

A charkowi fronton ukrán katonák egymásra lövöldöz tek "véleménykülönbség miatt". 3 halott, 4 sebesült. Irja a krone. at.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 078
88 055
113
Simplicius. Ukrán veszteségek, összeomlás, orosz előrenyomulás, ukri propaganda:
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 758
80 206
113
Miért kellene nekik haladni meg villám háborúzni?

Az ukrán beássa magát, az oroszok szépen eltemetik a saját árkában, aki megmaradt azt felszámolja egy maroknyi katona és földet tol a hullákra. Kicsit előre is mennek. Az ukrán semmit nem tud tenni ez ellen. Kijevben összefognak párat, az újabb adag ukrán beássa magát, az oroszok szépen eltemetik a saját árkában, aki megmaradt azt felszámolja egy maroknyi katona és földet tol a hullákra. Kicsit előre is mennek. Az ukrán semmit nem tud tenni ez ellen. Kijevben összefognak párat, az újabb adag ukrán beássa magát, az oroszok szépen eltemetik a saját árkában, aki megmaradt azt felszámolja egy maroknyi katona és földet tol a hullákra. Kicsit előre is mennek. Az ukrán semmit nem tud tenni ez ellen. Stb.

Denazifikáció és demilitarizáció. Mindegy mennyi ideig tart, nekik nem sürgős amikor közben te mész ebbe tönkre gazdaságilag, ők meg vígan elvannak. Ha az ukránok majd megunják a saját kiírtásukat, szépen előmásznak a lövészárok-sírjaikból, és aláírja amit elé raknak, még meg is fogja köszönni, hogy vége van.

A végén nem lesznek nácik, véresszájú oroszfaló nacionalisták és banderisták, nato ‘tanácsadók’ , zsoldosok és főleg szarkavaró amerikaiak Ukrajnában. Nem lesznek mert addigra mindegyiket vagy megölik vagy generációkra kiverik ezeket a fejükből.

A villámháborút megcsinálták az első napokban, óriási területi nyereséggel. Nem mintha Oroszország nem lenne már elég nagy, nekik nem területi nyereség kell, hanem biztonság. Hova siessenek, amíg ez a háború, tart addig van lehetőség kíméletlenül megsemmisíteni, szétmorzsolni mindenkit, aki Oroszországot fenyegeti, ha kell, tönkretenni Ukrajnát, tönkretenni az egész agyalágyulttá vált Európát is ami szépen le is fegyverezte magát és a saját érdekei ellen cselekszik amerikai nyomásra, utána nem kell aggódniuk 50 évig, mert a kivert fogakkal pofázáson túl már tud ellenük tenni senki és semmi.
Azért mert a háborúban a legrosszabb ami történhet, az az, ha elhúzódik.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 712
45 419
113
hogy a a bánatos f...ba lehet az, hogy egy drón nyugodtan készíthet ilyen felvételeket ...
nem bántva az ukrán/nato technikát, de csak illene azért ezt felderíteni, valamilyen EWR rendszerrel leszedni onnan (elnyomni)
másik oldalról meg 1 lövéssel ennyi technikát azért nem lehet kivégezni. bár nem látjuk a videó végét.


nekem épp a birkózás jutott eszembe, hasonló módon, de a te példád is nagyon jó.
ha oroszok gy folytatják, akkor a felszabadított területeken nem marad, vagy csak nagyon kevés olyan, aki ellenállóként viselkedne
lásd Mariupol
A pletykák szerint három iskander ment:cool:, ha nincs normális légvédelem akkor így repkednek a drónok.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 700
9 685
113
Azért mert a háborúban a legrosszabb ami történhet, az az, ha elhúzódik.

Ez megint mellé ment. A háború elhúzódása "csak" a résztvevő katonáknak és a harcérintkezés területein élő civileknek rossz. Ám ettől még nem az ő kívánságaik az elsődlegesek. A háborúk politikai parancsra indulnak, vagy éppen fejeződnek be. Mert "A háború a politika folytatása, más eszközökkel". Azért legalább Clausewitzet kéne ismernie egy NATO katonának.
A háború elhúzódásán elsősorban kettő csoport tud veszíteni mindent, akár az életét is: a háborús területen élő civilek, és a résztvevő katonák.
Nézzük kik tudnak nyerni: Mindenek előtt a fegyvergyártó cégek, a gyógyszeripari és orvosi eszközgyártók, valamint a velük jó viszonyban lévő politikusok. Tud rajta nyerni a katonaorvostan is, de azt most hagyjuk.
A fegyvergyártók, a gyógyszergyárak és az orvosi eszközgyártók és politikusok, bár lehet, hogy létszámukban kisebb csoportot alkotnak, mint a résztvevő katonák, vagy a civilek, de a befolyásuk sokkal nagyobb.
A fegyvergyártó boldog, mert eladhatja az új fejlesztéseit, amiből lesz pénze még újabb fejlesztésekre, az orvosi eszköz, és gyógyszergyártó szintén. A politikus pedig azért boldog, mert az orvosi eszköz és gyógyszergyártók teletömik a zsebeit. Ha pedig még neki is áll riogatni a külföldi kollégáival együtt, hogy most azonnal meg kell venni a világ legdrágább fegyvereit, mert az oroszok, akik amúgy kifogytak mindenből is, de mennek ökröt sütni az Eiffel torony alá, mint Szuvorov tábornok csapatai, akkor újra indul "a boldogság köre."
És alapvetően pont leszarják(tisztelet a kivételnek),hogy emiatt mennyi katona és civil hal, vagy nyomorodik meg, mert nekik közben folyamatosan, és egyre hangosabban csilingel a kassza.
Ezt a háborút meg az oroszok nem fogják abbahagyni addig, amíg el nem érik az összes kitűzött céljukat. Az ukránok is ugyanígy vannak ezzel, de ők valószínűleg jóval előbb elfogynak, minthogy ezt teljesíteni tudják. Mert ha lassan is, de darálódnak.
Az első napok villámháborús taktikája akkor lehetett volna sikeres orosz részről, ha legalább háromszoros létszámfölényben adják elő mindenütt az egészet, jóval nagyobb csapásokkal. Ehhez képest komoly létszám hátrányban mentek be Ukrajnába. Most sincsenek többen, mint az ukránok, a front egészére vetítve a dolgot. Mert messze nem az egész hadseregük harcol az ukrajnai frontvonalakon.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 620
17 943
113
Miert hátrálnának? Nekik kéne haladni, de csak egy állapotos tetű sebességével képesek rá és rádásul csak áz arcvonal nagyon nagyon szűk területén...
Mi lenne,ha jó pénzért tanácsokat adnál az orosz stratégáknak? Gondold el,komoly kitüntetéseket is kaphatnál,esetleg előléptetnének,és nem kellene a kantin konyháján mosogatnod :rolleyes:. De félre a tréfával,mert itt komoly dolgokról elmélkedünk. Az ilyen jellegű harci cselekményeket hívják elhúzódó háborúnak. Kinek jó,kinek nem. Mivel itt éppen a szívednek oly kedves NATO érett ukránokat molesztálják a gonosz oroszok kissé komótosan,így megvan a hivatkozási alapod arra,hogy milyen bénák,mert még mindig itt tartanak. Ezt mindannyian tudjuk,beleértve téged is,hogy Moszkvának nem sietős. Az,hogy te ebbe kapaszkodsz,mert neked csigatempó ,attól még eredményes. Ajánlj jobbat nekik.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 526
68 036
113
Mi lenne,ha jó pénzért tanácsokat adnál az orosz stratégáknak? Gondold el,komoly kitüntetéseket is kaphatnál,esetleg előléptetnének,és nem kellene a kantin konyháján mosogatnod :rolleyes:. De félre a tréfával,mert itt komoly dolgokról elmélkedünk. Az ilyen jellegű harci cselekményeket hívják elhúzódó háborúnak. Kinek jó,kinek nem. Mivel itt éppen a szívednek oly kedves NATO érett ukránokat molesztálják a gonosz oroszok kissé komótosan,így megvan a hivatkozási alapod arra,hogy milyen bénák,mert még mindig itt tartanak. Ezt mindannyian tudjuk,beleértve téged is,hogy Moszkvának nem sietős. Az,hogy te ebbe kapaszkodsz,mert neked csigatempó ,attól még eredményes. Ajánlj jobbat nekik.
Ha Moszkvának nem sietős, akkor Moszkva rá fog baszni.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 701
7 376
113
Nem értem ezeket a videókat, hogy csak most fedeznek fel ilyen harckocsi javító üzemeket. :(
Ráadásul az orosz határ mellett.
2 óra alatt a következő számomra értelmes magyarázatot találtam innen a fotelből, hogy miért nem semmisítették eddig meg:
  • Megvárták amíg telehordják harckocsival
  • Valami értekes cuccot vittek be
  • 1 éven belül el akarták foglalni Harkovot és használni a javítóüzemet
  • Hosszútávon se kell majd nekik ez a javító.

Azt mondjuk még mindig nem értem miért kellett elpocsékolni rá 3db drága iszkandert(?). Szerintem elég lett volna 3db siklóbomba.

(De majd 2 óra múlva, hátha megint megvilágosodok. :) )
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 752
14 224
113
nem tudom miért lepődtök meg hogy egy drón bement észrevétlenül.
N+1 példa volt szerte a világban, ahol nyugati ernyő alá bementek.
Egyszerűen ehhez nincs meg a nyugatnak a képessége, max csak a prospektusokban. Nyugati légvédelem, légi felderítés egy helyen jobb, hogy a kisdiákok a csodaszép számokkal autókártyás szerű játékban győzni tudnak.
Precizios támadó fegyvereknél, légvédelemnél szintúgy ez a helyzet.
Akkora a kontraszt a két fél eszközeinek valós harci értéke között , mint a állat.

Fordított helyzetben már vagy a drónos megjelölés se menne, mert nincs meg a képesség. Lelőnék, de ha mégis, akkor is minimum kigyérítik, semlegesítik és a natonak jóformán szerencse kellene, hogy túlterheléses próbálkozások mellett is át csússzon egy.

Akkora a kontraszt, mint az állat.
Az lenne brutál profon, ha a légierő is ilyen szinte árnyalatabb valós képességgel bír, mint eddig minden más fegyverük.

És esély sincs, még nemhogy szándék, de a felismerés sincs meg, hogy leessen nyugaton, hogy a prosoektusadatok kimaxolása, pár fasza cgi videó , hívők térítése a nyugati fölény vallássásába.. na az édeskevés egy valós konfliktusba.

ja, ők ismerik az erőiforrásokat. Simán lehet megért 3at. lehet ma 30 készül. Ez csak nyugaton elképzelhetetlen , ahol egy üzem az az, ami 30/évet tud :D
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 804
14 921
113
Azért mert a háborúban a legrosszabb ami történhet, az az, ha elhúzódik.

Dudi, te azt nem vagy hajlandó megérteni, hogy az Orosz Hadsereg 3 - 4 hónap alatt behúzhatta volna komplett Ukrajnát, de azután is a gerilláskodásba átmentekkel vesződne.

Hiába megy a felőrlő háború, és vonták ki Irina Fariont a forgalomból, mégis reménytelenül nacionalisták, és szélsőségesek az ukrajnaiak.


 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 327
37 371
113
⚡️⚡️
Az ukrán csapatok napi teljes vesztesége 2025, - Orosz Védelmi Minisztérium.

Az orosz támadások megsemmisítették az ukrán fegyveres erők üzemanyag- és kenőanyagraktárát, egy pilóta nélküli hajóbázist, valamint öt Bradley gyalogsági harcjárművet külföldi katonai felszereléssel rendelkező helyszínen.

Egy másik Abrams tank megsemmisült a csoport felelősségi területén, a Centro-ban⚡️
⚡️⚡️

⚡️⚡️Egy másik Abrams elhagyta a csevegést⚡️⚡️

⚡️⚡️Gyönyörű felvételek 4 FAB-500-asról, amelyeken az UMPC egy Szu-34-es vadászbombázóról esett le, és objektív ellenőrzés az ukrán fegyveres erők létesítményeibe való érkezésükről⚡️⚡️

⚡️⚡️
Ma éjjel muskátlijaink eltaláltak egy olajraktárt Zsitomirban.

Az erős tűz még mindig tart
⚡️⚡️

⚡️⚡️
Az oroszok befejezték az Ocheretino körüli part elfoglalását, - Bild Röpke német OSINT elemző

A szakértő megjegyzi, hogy elfoglalták az ukrán fegyveres erők utolsó erődítményét Ocheretino közelében, Novoselovka Pervayát.

Tőle nyugatra több kilométernyi mező található, amelyek az orosz fegyveres erők műveleti terévé válhatnak.

A stratégiailag fontos faluért folytatott csata csak két hétig tartott.

Az ukrán csapatok várhatóan visszavonulnak a Volcsja folyón át.

Az orosz csapatok jelenleg 22 km-re keletre vannak Pokrovszktól.

Az év elején 38 km volt."

- írja az elemző
⚡️⚡️
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 352
55 908
113


Vlagyimir Vlagyimirovics szerint nincs értelme a tűzszünetnek,mégha bármilyen tárgtalások is kezdődne meg ,hiszen párszor már átkoitálta őket a fejlett nyugat,úgyhogy ez egy.zéró végösszegű játszma lesz a nem náciknak.
Magyar szinkronos.