[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 479
7 359
113
mit lépne ha nem hajlandó az Orosz fél az ő feltételei szerint békét kötni.
egyelőre úgy tűnik az oroszok választhatnak
vagy elfogadják a trump által majdan felkínált feltételeket, vagy a trump visszavonul az ügyben és jön a pompeo az ismert programjával
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 117
88 213
113

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 514
18 661
113
Lásd 1.VH.német és KuK összeomlás. A párhuzamok a mai ukrán helyzettel elég
szembetünőek.

Inkább a ruszkira igaz a párhuzam:
  • Az ellenség nemzetközileg elismert területén vesztett, mint a központi hatalmak.
  • A háborút gyors (mire a falevelek lehullanak...) győzelem reményében indították, de alaposan elszámolták maguk.
  • Ugyanúgy nem gondolták, hogy az ellenség összefog ellenük. Meglepődtek.

egyelőre úgy tűnik az oroszok választhatnak
vagy elfogadják a trump által majdan felkínált feltételeket, vagy a trump visszavonul az ügyben és jön a pompeo az ismert programjával

A rufo propaganda szerint. Mert jön a csoda.
Én azért a helyedben - az objetkívitás jeleként - , feltennék pár kérdést magamnak:
1. Mi van, ha mégsem a félnótás Trumpli nyer?...
2. Ha nyer, de a két opció közül Putyin azt választja, hogy a támogatások leállításáért cserében békét köt a Donbasszi határokkal, Ukrajna elvesztésével. Akkor Putyin nyert? Mit is?... Donbasszt? Elvesztette Ukrajnát. ;)
3. Ha Trumpli másik opcióját választaná , a full támogatást, akkor mi is történne? A ZUSA szarrá verné Putyint vagy kénytelen lenne mozgósítani és világháborús helyzetbe csöppennénk két barom miatt?
4. Mi van akkor, ha mindkét hülye az ukránok kárára oldaná meg a dolgot, az ukránok meg tovább harcolnának? Nyilván kevesebb támogatással, nyilván kevesebb pénzből, de mégsem adnák a hazájukat. Akkor Putyin háborúzna tovább 2026 után is. Lehet arra már megszerezné a Donbassz maradékát is. Mi is kellene neki ehhez? Újabb félmillió orosz katona feláldozása, újabb pár ezer harckocsi, löveg, pár száz milliárd dollár. És az orosz társadalom további áldozatvállalása. Persze, tudom, szerintetek egyik sem gond. Lehet. Viszont a siker, a célok elérése továbbra is esélytelen, mert még mindig az ellenséges Ukrajna 83 %-át kellene ELFOGLALNI, és MEGTARTANI. Tehát mi van, ha az Ukrán nem adja a hazáját? Tíz év háborúskodás után 17 % (félig orosz érzelmű) területet tudott megszerezni. Menni fog a maradék (ellenséges) 83% ? Vagy ezért álmodoztok arról, hogy "fejben feladják"? Mert NINCS VÁLASZ, csak a csoda? :)
 
  • Vicces
Reactions: sidewinder12

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 076
16 846
113
Magyarnemzet

Ukrajna nem magától zárta el az olajcsapokat Magyarország felé​

Az Európai Bizottság is érintett lehet. Horváth József szerint egy összehangolt műveletnek vagyunk most a tanúi.​

Az EB sem magától találja ki ezt az intézkedést hiszen a kiesett mennyiség pótlása Neki is gondot okoz, miközben Ukrajnába segélyként küldött feldolgozott kőolaj mennyiségét a parancs szerint - nem lehet csökkenteni. Ártana a lövöldözések hevességének..