[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 841
80 442
113
  • A hitleri Németország vs Szovjet-Oroszország háborúnál ott egyenrangú hadseregek harcoltak, hasonlóan súlyos veszteségi rátákkal, és nyirták ki egymást majdnem, lakosságilag.
Hasonló veszteségi rátákkal? Te hülye vagy, már ne is haragudj?
Hol hasonlóak a 11millós orosz katoni áldozatok a minden fronton összesen kb 6 milliós német katoni áldozatokhoz képest? Hol hasonlít a kb 83,000 megsemmisült szovjet harckocsi a minden fronton összesen kb 25.000 harckocsihoz amit a németek vesztettek?
 
  • Hűha
  • Tetszik
Reactions: Macsek83 and laci74

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 858
48 645
113
Ha ennyire vége az ukránnak, akkor ez a kipurcant, életképtelen demográfiai csőcselék
  • Hogy a retekben pusztította el az orosz szárazföldi haderő felét, eszközeinek 2/3-át?
  • Hogyan állhat ellen a hihetetlenül fejlődő, fantasztikusan jól prosperáló, a világ legnagyobb hadigazdasága által napi szinten százszor mindent megsemmisítő, végtelen emberrel, anyaggal és világverő haditechnikával, nem utolsó sorban zseniális katonai és politikai vezetéssel rendelkező csoda haderejének? HÁROM K.....TT K.....A ÉVE??? :D

Nem lehet, hogy a RUFO narratíva hazugságokra épül?....
Ja, ...
Hacsak nem úgy....

Az orosz feldarabolásáról SOHA SEHOL nem írtam azt amit állítasz! Pont az ellenkezőjét mondtam, az csak egy hazug Putyini rufo propaganda az orosz nép darálóba hajtására.

1. Az ukrán győzelem az, ha Putyin nem éri e célját:
  • Ukrajna létezik, Putyin és orosz mentes független államként. Ha Putyin szeretné, hogy ne legyen NATO tag, akkor ki kell vonulnia a megszállt területekről. Ugyanis az ukrán csak akkor adja fel a NATO tagságot, ha kap valamit cserébe Putyintól. ;)
  • Ha inkább maradna Putyin Donbasszban, akkor viszont ezen a területen a NATO -val kell osztoszkodnia.... :) Lehet azt is.

2. Az orosz veszteségek bagatelizálása érthető PSYOPS, ok, értjük. Az ukrán eltúlzása dettó.... Viszont amikor nem jön a csoda, akkor megint nem fogjátok érteni mi történt veletek.
De mondjuk, hogy csoda történik. Fogalmazd már meg, hogyan is valósulna meg Putyin álma Ukrajnával kapcsolatban:
  • Hogyan, kivel, mivel biztosítaná az ország maradék 83 %-át?
  • Hogyan érné el, hogy a kollektív nyugat ne támogassa a 600 ezer km2 területen élő 20-30 millió ukrán harcát Putyin rezsim ellen, ami az elmúlt években mindent elkövetett ellenük a népírtástól a terület szerző rabló hábúrig?
  • Ha a nyugatnak nem szeretne adni semmit, akkor az miért oldaná fel a szankciókat, a politikai és gazdasági kirekesztő intézkedéseket? Ha ezek hatástalanok, akkor miért ez a nagy sivítozás, hogy "hatástalanok"? ;)



Fordítsd meg...
Ha Putyin eljut Csapig, Dnyeperig, Harkovig, zselé bukik, tök mindegy.
Mi lesz a következő lépés?
;)
  • Minden ukrán szalad hozzá?
  • Ha nem, akkor mindegyik mellé állít egy orosz katonát őrködni, foglyul ejteni? :)
  • Ha a nyugat tovább fegyverzi és pénzeli, és MIÉRT NE TENNÉ, az ukrán ellenállást, akkor majd toporzékol? Náci lakosságot írt?

Ezek eddig sem mentek neki.
:)

A lényeg: NEM ÉRHETI EL azt a korábban reális CÉLT, hogy UKRAJNA NE LEGYEN NYUGATI befolyás alatt.

Ezt a - történelmi - lehetőséget szalasztotta el 22 tavaszán.
Ezért vesztett OTT, AKKOR.

Mi változott meg?

(Ahogy korábban írtam) Az ellenség (Ukrajna) CoG-ja.
Ez a center of gravity nevével ellentétben (súlypont) az a lényeges képesség, erőforrás, amivel a küldetés teljesíthető.
A harcban a cél az ellenség CoG-jának támadása, a saját védelme.
Az ukrán CoG 22 tavaszán Zselé és rendszere volt! Ezt szerintem az orosz vezetés akkor jól mérte fel.
De a művelet kudarcot vallott!
Ha akkor kiüti Zselét, MÉG LETT VOLNA ESÉLY Ukrajnát az orosz érdekszférán belül tartani (Ez Putyin érdeke és célja szerintem).

De az elhúzódó háború, az ukrán nép orosz elleni gyűlöletét eredményezte (MERT ELMARADTAK a GYORS EREDMÉNYEK! Ezért is, dolgozik az idő Putyin ellen).

Ezzel Ukrajna CoG-ja (stratégiai súlypontja) MÁR NEM Zselé! Hanem az UKRÁN nép OROSZ ELLENI GYŰLÖLETE!
Ebből fakad az ukrán ellenállás!
Nem zselé imádatból.
Ezt nem tudja Putyin legyőzni, nem Zselét...
A nyugat pedig ezért tudja az ukrán nép kitartását támogatni, amíg kell.
És ezért hiábavaló a csodavárás, a propaganda szajkózása. Megint becsaptak. Titeket és az orosz népet! Mert hiszékenyek vagytok, a nyugat iránti gyűlöletetek elvakulttá tesz bennetek.

A nyugatnak innen már majdnem mindegy, Putyin bicskája ebbe a háborúba beletörött. Persze csábító minél nagyobb támogatással, minél nagyobb vereséget mérni az arcoskodó Putyinra, de a nyugat szerepe messze nem akkora, mint ahogy azt Putyin vagy ti remélitek.
Igen kell a pénz, fegyver, de sokkal fontosabb az ukrán nép ellenállása. Aktív vagy passzív (ez a háború következő szakaszának formáját befolyásolja, hagyományos, partizán, hibrid, stb.), de a lényeg:
Ukrajna SEMMILYEN MÓDON NEM IGÁZHATÓ LE PUTYIN ÁLTAL!
Így Putyin már SOHA NEM ÉRHETI EL CÉLJÁT.

Ezért értelmetlen a háború orosz részről. A szomorú, hogy az USA részről van a legnagyobb érdek, akik kihasználják Putyin hatalmi gőgjét, becsvágyát, ami sajnos felülkerekedett pragmatizmusán, racionális gondolkodásán.
Dél-Vietnám.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 380
14 219
113
Oroszok elektromos robogókon a Pokrovsk kerületben.
Az oroszok különféle, olykor váratlan eszközöket próbálnak ki a frontvonalon.


Bár van amikor simán gyalog kell nekifutniuk:

Az orosz parancsnokok nagy csoportokban dobják a gyalogságot Pokrovszk irányába. Több tucat katonát ölnek meg drónok és tüzérség. De bedobnak újakat és újakat és újakat. Az Ukrán Fegyveres Erőknek nincs elegendő fegyverük a támadások visszaverésére. Ezért az előléptetés.

Teljesen embertelen és valóban őrült taktika. Egyrészt mindenképpen meg kell értenünk az orosz offenzíva veszélyét, és elemezni kell a számukra megnyíló „sikereket”, új lehetőségeket. Másrészt nem zárhatjuk ki az elemzésből azt az árat sem, amelyet az orosz hadsereg fizet ezért a néhány kilométernyi elfoglalt ukrán földért.

Működhet a végtelenségig egy ilyen húsdaráló? A bérmunkások növekvő fizetéséből és a Z-bloggerek bátortalan kijelentéseiből ítélve a katonahiányról, nem, nem lehet. Putyin tábornokai hamarosan kimerítik egységeik képességeit, és a katonák kritikus része egyszerűen meghal. Hatékonynak és sikeresnek nevezhető az ilyen taktika? Természetesen nem – még az orosz hadsereg szemszögéből sem.

 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 978
57 087
113
Milyen menekülés? Ott legfeljebb a civil lakosság menekült, a nyugati hadseregek nem. Eleve rájuk sem lőttek a tálibok, mert tudták hogy értelmetlen és csak lassítaná a kivonulást.

Várom a komolyan vehető forrást erről.
Bizony keményen meg kell dolgoznotok a pénzért, ahogy nézem a hozzászólásaitok hosszát az utolsó időben.
Natobbak vagytok a natonál, mert már ők sem hisznek abban, hogy Kiew valaha is vissza tudná foglalni az oroszok által elfoglalt területeket, Krimet beleértve.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
901
5 107
93
no, csak nem nagy a baj?
úgy látom a NAFO-s különítmény nagyobb sebességre kapcsolt :D :D

addig is egy kis életkép

némi panasz arról, hogy már a lakosság se fél tőlük ... a végén a felismeréssel, meg lesznek b.szva

ez a két szerencsétlen valószínűleg kényszersorozott .... volt :(

aknamentesítést gyakoroltak - tanultak. az akna győzött, kb. 19 sérült
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 002
5 452
113
Hasonló "problémákkal" az Oroszok is küzdenek mint tavaly az Ukránok a nyáru "ellentamadásnál(aknák,drónok,tüzérség).Nyílván azért "haladnak" mert jóval több eszközt tudnak "beálldozni" kevésbé korlátozottak az erőforrásaik.