Sokan érzik úgy - joggal - hogy a destruktív jelenségek fórumaktivitására reagálni kell.Se meszike sem az alteregoja nem meggyőzhető. Felesleges reagálni rájuk. Semmilyen észérvet, semmilyen más valóságot nem fogadnak el csak és kizárólag az általuk (és az agy-mosott nyugat által) nyomott hős ukrán védő és a világot biztonságát már létével is veszélyeztető, aljas ruszki képét. Ilyen az, amikor valakinek személyes érintettsége van (közvetlen családtag miatt), nem érdeklik a tények, nem érdekli a Kijevi puccs az Ogyesszai mészárlás, Dombasz terror lövetése, a kisebbségek teljes megalázása, ami minden nappal csak fokozódott, amíg végül megelégelte a medve (ami mint tudjuk nem játék).
Tehát felesleges rájuk egy szót is vesztegetni. Ne etessük ezeket a trollokat, hanem bojkottáljuk őket!
Különben teleszemetelik a tartalmaikkal a fórumot - is, s a jámbor ide - is - tévedő, a téma iránt csak átlagosan érdeklődő való realitásnak fogja venni a hamis szándékú manipulációikat.
Bár ez a manipuláció nem lesz hatással a konfliktus kimenetelére - hiszen a fegyverek működési hatásmechanizmusára nincs hatással - de sok kis lyuk is képes egy hajót elsüllyeszteni, bomlasztó társadalmi tevékenységüket nem árt kompenzálni az előzmények, fejlemények, tendenciák elemzésével, ismétlésével.
Már majdnem azt írtam, hogy még hálás is vagyok nekik, mert nélkülük ezek a tények elsikkadnának, netán elfelejtődnének.
Így viszont újra és újra leíródnak - azok is.
De csak majdnem írtam azt.
Nem az a gond morálisan, hogy a saját - valós vagy vélt - érdekeikért ténykednek, hanem az, hogy ezt khm. megkérdőjelezhető moralitással teszik, hülyének nézik még a tőlük tájékozottabb, a téma szempontjából képzettebb fórumtársakat is.
Nem magamról beszélek, mert nem is vagyok képzett a fórum témáihoz, csak egy átlagos, érdeklődő laikus, s nem is érnek nálam semmit a ténykedésük, hiszen nem olvasom őket. Kivéve esetlegesen, amikor már frappánsan válaszolnak nekik, akkor - hogy értsem a kontextust - beleolvasok az idézetbe - szórakozásból...
Ami engem inkább foglalkoztat, hogy maga a fegyveres konfliktus kimenetele mennyiben fogja befolyásolni a világpolitikai eseményeket, mennyire lesz meghatározó a döntéshozók elköteleződéseik kitartása mellett.
Szerintem afelől ne legyen kétségünk, hogy az ukrán front valamikori összeomlása után sem fog a nyugat kanosszát járni a Kreml falai alatt.
Sok száz, mi több egyezer év alatt nem így szokták meg, nem így szocializálódtak.
Lesz új forgatókönyv, lesz új felforgatás.
Mert már csak így tudnak működni, eredményt elérni.
Szorgalom, korrektség, tisztességes üzleti modell?
Még akolon belül sem tudják megállni, hogy ennyivel beérjék.
Elég csak visszanézni, hogy bántak velünk ezer év alatt...