[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 920
15 483
113
3. 2022-őt megelőzően a finn népnek nem volt igénye a NATO-csatlakozásra, csak a 2022-es háború rémítette meg őket, érthetően

Érthetően ??? Nem. Nem érthető.
Oroszország, de még a Szovjetunió sem volt ellenséges soha a finnekkel a II.vh-t követően. A legnagyobb baromság volt elhinnie bárkinek is, hogy majd most ők következnek, meg ilyesmi !
Ne együk már meg és ne tegyük magunkévá a nyugati papagáj-narratívát...:cool:


Most, hogy a bosnyákokat se tudtuk még itthon se megverni, megnyugtatott ez a két videó ;) :


 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 204
16 550
113
Kurszk régió irányában, Korenevo-Szudzsa szektor, ukrán betörés, Korenevótól délre
A jelentések szerint orosz hadsereg ellentámadást indított a Kurszk régióban a betörés nyugati szárnyán.
Gordejevka, Vnezapnoje, Viktorovka, Byakhovo, Apanasovka, Oktyabr-10, Vishnevka, Komarovka, Krasnooktyabrskoje falvakat ismét az ellenőrzésük alá vonták.

k-p-2024-09-11-070204880.png

k-p-2024-09-11-070308304.png

Kurszk régió irányában, Korenevo-Szudzsa szektor, Korenevótól délre
Az 51. ejtőernyős ezred a jelentések szerint kiűzte az ukrán fegyveres erőket kurszki régióbeli Snagost faluból. A település többször cserélt már gazdát
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
7 029
47 302
113
Kurszk régió irányában, Korenevo-Szudzsa szektor, ukrán betörés, Korenevótól délre
A jelentések szerint orosz hadsereg ellentámadást indított a Kurszk régióban a betörés nyugati szárnyán.
Gordejevka, Vnezapnoje, Viktorovka, Byakhovo, Apanasovka, Oktyabr-10, Vishnevka, Komarovka, Krasnooktyabrskoje falvakat ismét az ellenőrzésük alá vonták.

k-p-2024-09-11-070204880.png

k-p-2024-09-11-070308304.png

Kurszk régió irányában, Korenevo-Szudzsa szektor, Korenevótól délre
Az 51. ejtőernyős ezred a jelentések szerint kiűzte az ukrán fegyveres erőket kurszki régióbeli Snagost faluból. A település többször cserélt már gazdát
Videó Snagost
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 047
5 600
113
Van még ezres nagyságrendben belőle USA-nak meg semmire se kell.1-2 hete bejelentett "fegyverszállitmányban" 200 darab feletti M113-as van.Az állitólagosan nem létező kapacitásukkal ezeket az abramsnél/bradley-nél régebbi vasakat is üzembe tudják helyezni ha szükség van rá.Véleményem szerint azokból is tudnának adni nagyobb mennyiséget ha akarnának.De egyenlőre ezekwt kapják amire már nekik se nagyon van szükségük és "világpiacon" se képviselnek túl nagy értéket még modernizálva se.
 

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
361
1 659
93
Stillszerű dátum, akár egy újabb Világégés kezdete a 9//11..

Ma várhatóan Anthony Blinken amerikai külügyminiszter Kijevben bejelenti, hogy az ukránok korlátozás nélkül használhatják oroszföldön mélységi csapásmérésre az USA//NATO-tag adomány eszközöket..
Másrészről egy újabb csúsztatott koalíciós nemNATO segélypakkról is suttognak immár soksok ATACMS, AGM-158 , még több F16-os és akár F18-ról is..

Mondhatni..melegszik a helyzet.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 140
88 137
113
Szeptember 11.:
Csak röviden, mert nincs időm, de le kell írnom ....

Nos, jön a végjáték.

Vagy így, vagy úgy, de ez az orosz-ukrán a tél végéig (2025 eleje) véget fog érni. Hogy "véget ér" vagy "világháború" (NATO vs Oroszország és szövetségesei) lesz belőle, passz. De vége lesz.

-Vége lesz, mert napi minimum 12 órás áramszünetekkel nem lehet tervezni egy telet sem.
-Vége lesz, mert 2022 szeptember után két évre írt alá sok önkéntes, és az idén lejár.
-Vége lesz, mert ha távolsági csapások lesznek ukrán részről, arra brutális csapás lesz a válasz, talán még Gáza szintű is orosz részről. Méghozzá pont a nagyon ukrán területekre.
-Vége lesz, mert aki akart, az elment katonának, aki meg nem, az meghalt, megsebesül vagy lelépett ukrán részről. A járásonkénti havi 300 emberke mára elérhetetlen az ukránoknak.
-Vége lesz, mert az orosz is olyan, hogy bénázik, bénázik, de amikor le kell zárni, le fogja zárni, ahogy lezárta Csecsenföldet, Grúziát, és lezárta Berlint is.

Hibák orosz részről:
-Nem zárták rövidre 2014 februárjában zöld emberkékkel, amikor 30-60k között volt a teljes ukrán hadsereg, és ugyanolyan elavult volt, mint az orosz.
-Debalcevo után leállították a szakikat.
-Minszk I-II.
-2022 áprilisa után lassú eszmélés.

Hibák ukrán részről:
-Narancsos forradalom után elnöki kegyelmek a felforgatóknak.
-A 2012es EB után teljesen kukáztak mindent, amit elértek.
-Majdan.
-2014.05.02.
-Nácik hatalomba juttatása, orosz civilek elleni erőszak engedélyezése.
-Olyan bohóc bábot választottak "öribariság az oroszokkal jegyében", mint Zelenszkij.
-2022 februárjában hagyták, hogy háborúvá fajuljon a történet.
-2022 áprilisában hittek BoJonak.
-Terrortámadások az orosz civil lakosság ellen.

Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Oroszország nyugodtan végignézze a NATO által koordinált és engedélyezett ukrán csapásokat.
Mindig azt hisszük, hogy gyávák, nem tudnak mit kezdeni a vörös vonalakkal, de mégis, zajlik egy orosz-ukrán, tehát VANNAK vörös vonalak.

A NATO ezt a háborút nem tudja befejezni. Ez Bahmut óta látható, de a tavalyi nyári offenzíva ezt meg is mutatta. Egyet tud tenni: a tárgyalástól húzódzkodó Oroszországot, legalábbis a NATO által diktált feltételektől magát távol tartó Oroszországot a háttérből, terrorral, huncut és aljas civilek elleni támadásokkal tárgyalóasztalhoz ültesse Putyint vagy aki van, lehetőleg még a novemberi amerikai választások előtt (bár most, hogy Bident lecserélték, Kanalas Marist távvezérlik, simán tudnak annyit csalni a csatatér államokban, hogy ne Trump nyerjen), de az is lehetséges, hogy már ez se számít, csak a befejezés. Kurszk, a mélységi csapások, mind, mind ezt a célt szolgálják.

Viszont Oroszország NEM FOG a NATO általi diktátumról tárgyalni, mert:
-akkor a saját szövetségesei és volt tagállamai szemtelenednek el
-totális bukta lesz az egész Különleges Hadművelet.

Vagyis, a háború folyik tovább, Hessler örülhet ...

Úgyhogy, lásd első pont. Vagyis: "Baltazár inkább meghal, de nem alkuszik!"

Nos, itt tartunk.

Ha eddig szenvedett a civil lakosság, majd most figyeljétek!
Ha eddig durva volt a történet a katonáknak, majd most figyeljétek!
Ha eddig azt hittétek nincsenek vörös vonalak, majd most figyeljétek, főleg ha orosz civilek sérülnek meg komolyabb mértékben (főleg nők) egy-egy ukrán drón és még ki tudja milyen támadás alatt.
Mariupol, Moszkva, Szentpétervár, stb. mind kapni fog. Látunk majd diverzáns akciókat az orosz távolkeleten ukrán és NATO részről, de látunk majd égő Lemberget és egyéb ukrán nacionalista fészkek pusztulását is.

Atom vsz csak akkor lesz, ha durran egy atomerőmű.

A nyugat és a NATO két éve nem érti, hogy ha egy ország, egy nagyhatalom, egy atomhatalom városait komolyabb csapás éri, akkor minden mindegy alapon
az a bizonyos atomhatalom, nagyhatalom, ország bármire képes lesz, olyanra is, amire mi itt most max. csak gondolunk. Láttuk, hogy el lehet intézni egy országot 5 nap alatt (Grúzia), és láttuk, hogy Grozníjból lehet Gázát csinálni. Ahogy azt is láttunk, hogy a romokból (Grózníj és Mariupol), ha nyugalom van, békesség és jó is születhet.

Nem hiszem, hogy Trump nyer. A demokraták nagyon MAGAbiztosak. Úgyhogy az orosz-ukrán nem fog úgy lezárulni, hogy hivatalba lép Trump, és leállítja a NATO intelt és fegyverszállításokat. Ezt érzik az oroszok is. Direkt Kanalast favorizálják, erre láttunk ripostot Trumptól a vitában is tegnap. :)

Úgyhogy, vagy belefagy az ukrán nép a panelba télen, vagy világháború lesz, és akkor onnantól tök mindegy lesz, hogy 2026ban ki milyen ZS típusú baromságot szop be minimálbérekről és mestertervekről, mert nem lesz 2026, hanem aki még él, egy kőbaltával fog patkányokra, kutyákra és macskákra vadászni, hogy megsüsse és ne halljon legalább éhen, ha már megfagy és még sugárfertőzött is ...

Simplicius:
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 888
9 860
113
Nem értelek.
Mi az hogy "nehéz komolyan venni a "sztorit"?
És mi az, hogy "ennyi erővel bárki bármit állíthatna arról, hogy a másik mit ígért."?
10-15 éven keresztül zajlottak a hivatalos tárgyalások az oroszok és a nyugatiak között, a legfelsőbb szinten. Ezekről a tárgyalásokról hivatalos jegyzőkönyvek készültek, amelyekben pontosan rögzítették, hogy ki mit mondott.
Ezek nem az oroszok kitalált történetei.
Ezek tények. Az összes jegyzőkönyvet elolvashatod a linkjeimen.
Mi az, "hogy nehéz elhinni"? Olvasni csak tudsz?!

És mi az, hogy a "diplomácia nem így működik"?
Hogy nem így? Én nem beszéltem a diplomácia működéséről.
Amúgy a diplomáciában -ha már itt tartunk- a legfelsőbb szintű tárgyalások
legfőbb értelme, hogy bizalom alakuljon ki a két tárgyaló fél között.
Ezt a nyugati prominensek a dokumentumok szerint arra használták, hogy
hazudozzanak. Olyasmiket ígérjenek, amiket eszük ágában sem volt betartani.
Az oroszok komolyan barátkozni akartak, sunyi hazudozást kaptak.
A diplomáciában igenis számít az adott szó. Vagyis évezredekig így volt, és
aki megszegte, arra álnok gazemberként tekintettek a kortársak.
Ha valaki Putyin tetteinek az okaira kíváncsi, akkor a vizsgálódást innen kezdje,
és ne onnan, hogy az oroszok beszivárogtak Donbaszba.

A







Nem értelek.
Mi az, hogy "nehéz komolyan venni a sztorit"?

Nem értelek.
Mi az, hogy "nehéz komolyan venni a sztorit"?
Mi az, hogy "ennyi erővel bárki bármit állíthatna arról, hogy a másik mit ígért"?
10-15 éven keresztül folytak hivatalos tárgyalások az oroszok és a
nyugatiak között, a legfelsőbb szinteken. Ezekről a tárgyalásokról
jegyzőkönyvek készültek, amikben világosan rögzítették,
hogy ki mit mondott.
Ezek nem az oroszok kitalációi.
Ezek tények.
Valamennyi jegyzőkönyvet elolvashatod a linkjeimen.
Szóval mit "nehéz komolyan venni"? Olvasni csak tudsz?!

Mi az, hogy "a diplomácia nem így működik"? Hogy nem így?
Én nem írtam semmit a diplomácia működéséről.
Amúgy meg -ha már itt tartunk- a diplomáciában a legfelső szintű
tárgyalásoknak pont az az értelme, hogy bizalmat alakítson ki
a két tárgyalófél között. Ezt a nyugatiak arra használták,
hogy hazudozzanak, hogy olyasmiket ígérjenek, amiket
eszük ágában sem volt betartani.
Az oroszok őszintén barátkozni akartak, sunyi hazudozást kaptak.
A diplomáciában igenis van jelentősége a kimondott szónak,
legalábbis az elmúlt évezredekben volt.
Aki megszegte, arra kortásai álnok gazemberként tekintettek.
Ha valaki Putyin indítékait próbálja kideríteni, akkor a történet
innen indul, és nem onnan, hogy az oroszok beszivárogtak Donbaszba 2014.-ben.

A helyzet az, hogy Te egy sort sem olvastál el abból, amit
belinkeltem. Erre utal, hogy a posztom és a Te reagálásod
között 1 óra 50 perc telt el. Szóval ha te komolyan vitára
meg eszmecserére vágynál, akkor nem két óra, hanem 2 hét elteltével
reagáltál volna. Mert kb. annyi idő kellett volna érdemben beleolvasni.
De ezek szerint Téged nem a megismerés vágya
hajt, Te nem megérteni szeretnéd a világot, hanem egy választott
narratívának vagy az állhatatos komisszárja, katonája, aktivistája,
ahogy tetszik. És mint jó aktivista, távoltartod magad minden
információtól, ami a narratívádnak ellentmond.
Őszintén sajnálom.
Ha tényleg érdekel a téma:


Az oroszok nem hülyék a diplomáciához, csak propaganda célból nyomatják ezt a sztorit.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 069
57 871
113
Csak röviden, mert nincs időm, de le kell írnom ....

Nos, jön a végjáték.

Vagy így, vagy úgy, de ez az orosz-ukrán a tél végéig (2025 eleje) véget fog érni. Hogy "véget ér" vagy "világháború" (NATO vs Oroszország és szövetségesei) lesz belőle, passz. De vége lesz.

-Vége lesz, mert napi minimum 12 órás áramszünetekkel nem lehet tervezni egy telet sem.
-Vége lesz, mert 2022 szeptember után két évre írt alá sok önkéntes, és az idén lejár.
-Vége lesz, mert ha távolsági csapások lesznek ukrán részről, arra brutális csapás lesz a válasz, talán még Gáza szintű is orosz részről. Méghozzá pont a nagyon ukrán területekre.
-Vége lesz, mert aki akart, az elment katonának, aki meg nem, az meghalt, megsebesül vagy lelépett ukrán részről. A járásonkénti havi 300 emberke mára elérhetetlen az ukránoknak.
-Vége lesz, mert az orosz is olyan, hogy bénázik, bénázik, de amikor le kell zárni, le fogja zárni, ahogy lezárta Csecsenföldet, Grúziát, és lezárta Berlint is.

Hibák orosz részről:
-Nem zárták rövidre 2014 februárjában zöld emberkékkel, amikor 30-60k között volt a teljes ukrán hadsereg, és ugyanolyan elavult volt, mint az orosz.
-Debalcevo után leállították a szakikat.
-Minszk I-II.
-2022 áprilisa után lassú eszmélés.

Hibák ukrán részről:
-Narancsos forradalom után elnöki kegyelmek a felforgatóknak.
-A 2012es EB után teljesen kukáztak mindent, amit elértek.
-Majdan.
-2014.05.02.
-Nácik hatalomba juttatása, orosz civilek elleni erőszak engedélyezése.
-Olyan bohóc bábot választottak "öribariság az oroszokkal jegyében", mint Zelenszkij.
-2022 februárjában hagyták, hogy háborúvá fajuljon a történet.
-2022 áprilisában hittek BoJonak.
-Terrortámadások az orosz civil lakosság ellen.

Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Oroszország nyugodtan végignézze a NATO által koordinált és engedélyezett ukrán csapásokat.
Mindig azt hisszük, hogy gyávák, nem tudnak mit kezdeni a vörös vonalakkal, de mégis, zajlik egy orosz-ukrán, tehát VANNAK vörös vonalak.

A NATO ezt a háborút nem tudja befejezni. Ez Bahmut óta látható, de a tavalyi nyári offenzíva ezt meg is mutatta. Egyet tud tenni: a tárgyalástól húzódzkodó Oroszországot, legalábbis a NATO által diktált feltételektől magát távol tartó Oroszországot a háttérből, terrorral, huncut és aljas civilek elleni támadásokkal tárgyalóasztalhoz ültesse Putyint vagy aki van, lehetőleg még a novemberi amerikai választások előtt (bár most, hogy Bident lecserélték, Kanalas Marist távvezérlik, simán tudnak annyit csalni a csatatér államokban, hogy ne Trump nyerjen), de az is lehetséges, hogy már ez se számít, csak a befejezés. Kurszk, a mélységi csapások, mind, mind ezt a célt szolgálják.

Viszont Oroszország NEM FOG a NATO általi diktátumról tárgyalni, mert:
-akkor a saját szövetségesei és volt tagállamai szemtelenednek el
-totális bukta lesz az egész Különleges Hadművelet.

Vagyis, a háború folyik tovább, Hessler örülhet ...

Úgyhogy, lásd első pont. Vagyis: "Baltazár inkább meghal, de nem alkuszik!"

Nos, itt tartunk.

Ha eddig szenvedett a civil lakosság, majd most figyeljétek!
Ha eddig durva volt a történet a katonáknak, majd most figyeljétek!
Ha eddig azt hittétek nincsenek vörös vonalak, majd most figyeljétek, főleg ha orosz civilek sérülnek meg komolyabb mértékben (főleg nők) egy-egy ukrán drón és még ki tudja milyen támadás alatt.
Mariupol, Moszkva, Szentpétervár, stb. mind kapni fog. Látunk majd diverzáns akciókat az orosz távolkeleten ukrán és NATO részről, de látunk majd égő Lemberget és egyéb ukrán nacionalista fészkek pusztulását is.

Atom vsz csak akkor lesz, ha durran egy atomerőmű.

A nyugat és a NATO két éve nem érti, hogy ha egy ország, egy nagyhatalom, egy atomhatalom városait komolyabb csapás éri, akkor minden mindegy alapon
az a bizonyos atomhatalom, nagyhatalom, ország bármire képes lesz, olyanra is, amire mi itt most max. csak gondolunk. Láttuk, hogy el lehet intézni egy országot 5 nap alatt (Grúzia), és láttuk, hogy Grozníjból lehet Gázát csinálni. Ahogy azt is láttunk, hogy a romokból (Grózníj és Mariupol), ha nyugalom van, békesség és jó is születhet.

Nem hiszem, hogy Trump nyer. A demokraták nagyon MAGAbiztosak. Úgyhogy az orosz-ukrán nem fog úgy lezárulni, hogy hivatalba lép Trump, és leállítja a NATO intelt és fegyverszállításokat. Ezt érzik az oroszok is. Direkt Kanalast favorizálják, erre láttunk ripostot Trumptól a vitában is tegnap. :)

Úgyhogy, vagy belefagy az ukrán nép a panelba télen, vagy világháború lesz, és akkor onnantól tök mindegy lesz, hogy 2026ban ki milyen ZS típusú baromságot szop be minimálbérekről és mestertervekről, mert nem lesz 2026, hanem aki még él, egy kőbaltával fog patkányokra, kutyákra és macskákra vadászni, hogy megsüsse és ne halljon legalább éhen, ha már megfagy és még sugárfertőzött is ...

Simplicius:
Egyszerűbb lenne a megmaradt villanyellátàs további csökkentése a nagy nulla felé amig meleg van, különösen Kievben, Harkovban és Odesszában. A nyugatot meg elöntenék a menekültek. Lenne elèg dolguk a fegyverszállitás helyett....

Napokon belűl vége lenne.
 

hete

Well-Known Member
2021. január 7.
703
1 752
93
Csak röviden, mert nincs időm, de le kell írnom ....

Nos, jön a végjáték.

Vagy így, vagy úgy, de ez az orosz-ukrán a tél végéig (2025 eleje) véget fog érni. Hogy "véget ér" vagy "világháború" (NATO vs Oroszország és szövetségesei) lesz belőle, passz. De vége lesz.

-Vége lesz, mert napi minimum 12 órás áramszünetekkel nem lehet tervezni egy telet sem.
-Vége lesz, mert 2022 szeptember után két évre írt alá sok önkéntes, és az idén lejár.
-Vége lesz, mert ha távolsági csapások lesznek ukrán részről, arra brutális csapás lesz a válasz, talán még Gáza szintű is orosz részről. Méghozzá pont a nagyon ukrán területekre.
-Vége lesz, mert aki akart, az elment katonának, aki meg nem, az meghalt, megsebesül vagy lelépett ukrán részről. A járásonkénti havi 300 emberke mára elérhetetlen az ukránoknak.
-Vége lesz, mert az orosz is olyan, hogy bénázik, bénázik, de amikor le kell zárni, le fogja zárni, ahogy lezárta Csecsenföldet, Grúziát, és lezárta Berlint is.

Hibák orosz részről:
-Nem zárták rövidre 2014 februárjában zöld emberkékkel, amikor 30-60k között volt a teljes ukrán hadsereg, és ugyanolyan elavult volt, mint az orosz.
-Debalcevo után leállították a szakikat.
-Minszk I-II.
-2022 áprilisa után lassú eszmélés.

Hibák ukrán részről:
-Narancsos forradalom után elnöki kegyelmek a felforgatóknak.
-A 2012es EB után teljesen kukáztak mindent, amit elértek.
-Majdan.
-2014.05.02.
-Nácik hatalomba juttatása, orosz civilek elleni erőszak engedélyezése.
-Olyan bohóc bábot választottak "öribariság az oroszokkal jegyében", mint Zelenszkij.
-2022 februárjában hagyták, hogy háborúvá fajuljon a történet.
-2022 áprilisában hittek BoJonak.
-Terrortámadások az orosz civil lakosság ellen.

Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Oroszország nyugodtan végignézze a NATO által koordinált és engedélyezett ukrán csapásokat.
Mindig azt hisszük, hogy gyávák, nem tudnak mit kezdeni a vörös vonalakkal, de mégis, zajlik egy orosz-ukrán, tehát VANNAK vörös vonalak.

A NATO ezt a háborút nem tudja befejezni. Ez Bahmut óta látható, de a tavalyi nyári offenzíva ezt meg is mutatta. Egyet tud tenni: a tárgyalástól húzódzkodó Oroszországot, legalábbis a NATO által diktált feltételektől magát távol tartó Oroszországot a háttérből, terrorral, huncut és aljas civilek elleni támadásokkal tárgyalóasztalhoz ültesse Putyint vagy aki van, lehetőleg még a novemberi amerikai választások előtt (bár most, hogy Bident lecserélték, Kanalas Marist távvezérlik, simán tudnak annyit csalni a csatatér államokban, hogy ne Trump nyerjen), de az is lehetséges, hogy már ez se számít, csak a befejezés. Kurszk, a mélységi csapások, mind, mind ezt a célt szolgálják.

Viszont Oroszország NEM FOG a NATO általi diktátumról tárgyalni, mert:
-akkor a saját szövetségesei és volt tagállamai szemtelenednek el
-totális bukta lesz az egész Különleges Hadművelet.

Vagyis, a háború folyik tovább, Hessler örülhet ...

Úgyhogy, lásd első pont. Vagyis: "Baltazár inkább meghal, de nem alkuszik!"

Nos, itt tartunk.

Ha eddig szenvedett a civil lakosság, majd most figyeljétek!
Ha eddig durva volt a történet a katonáknak, majd most figyeljétek!
Ha eddig azt hittétek nincsenek vörös vonalak, majd most figyeljétek, főleg ha orosz civilek sérülnek meg komolyabb mértékben (főleg nők) egy-egy ukrán drón és még ki tudja milyen támadás alatt.
Mariupol, Moszkva, Szentpétervár, stb. mind kapni fog. Látunk majd diverzáns akciókat az orosz távolkeleten ukrán és NATO részről, de látunk majd égő Lemberget és egyéb ukrán nacionalista fészkek pusztulását is.

Atom vsz csak akkor lesz, ha durran egy atomerőmű.

A nyugat és a NATO két éve nem érti, hogy ha egy ország, egy nagyhatalom, egy atomhatalom városait komolyabb csapás éri, akkor minden mindegy alapon
az a bizonyos atomhatalom, nagyhatalom, ország bármire képes lesz, olyanra is, amire mi itt most max. csak gondolunk. Láttuk, hogy el lehet intézni egy országot 5 nap alatt (Grúzia), és láttuk, hogy Grozníjból lehet Gázát csinálni. Ahogy azt is láttunk, hogy a romokból (Grózníj és Mariupol), ha nyugalom van, békesség és jó is születhet.

Nem hiszem, hogy Trump nyer. A demokraták nagyon MAGAbiztosak. Úgyhogy az orosz-ukrán nem fog úgy lezárulni, hogy hivatalba lép Trump, és leállítja a NATO intelt és fegyverszállításokat. Ezt érzik az oroszok is. Direkt Kanalast favorizálják, erre láttunk ripostot Trumptól a vitában is tegnap. :)

Úgyhogy, vagy belefagy az ukrán nép a panelba télen, vagy világháború lesz, és akkor onnantól tök mindegy lesz, hogy 2026ban ki milyen ZS típusú baromságot szop be minimálbérekről és mestertervekről, mert nem lesz 2026, hanem aki még él, egy kőbaltával fog patkányokra, kutyákra és macskákra vadászni, hogy megsüsse és ne halljon legalább éhen, ha már megfagy és még sugárfertőzött is ...

Simplicius:
ezt eltesszük egy humorosba és 25 tavaszán elővesszük, a Trumpos dologban egyetértek sajnos
 

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
361
1 659
93

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 599
13 492
113
Napi hohol színes:

"Az ukrán művész amputálta egészséges lábát „az ukrán fegyveres erőkkel való szolidaritás jeleként”

Nyikita Kushnir előadásával 1 millió eurót remélt keresni, állítólag az ukrán fegyveres erők megsegítésére.
Mindössze 3 ezer eurót sikerült összeszednie.

✖️ Egy ilyen műtét elvégzéséhez a mozgósítás elől Lengyelországba menekült művész bebizonyította az orvosoknak, hogy ritka pszichés betegségben szenved - „nem fogadta el teste épségét”. Ezt a fajta devianciát Nyugaton támogatják."

Videó a linkelt oldalon.
https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/165739
 

TribunusAlex

Well-Known Member
2021. június 21.
205
818
93
A tárgyalásokon elhangzottak semire nem köteleznek senkit, ha azok nem kerülnek bele a tárgyalásokat lezáró hivatalos, minden targyaló fél által elfogadott, aláírt dokumentumba (egyezmény, megállapodás stb teljesen mind1 hogyan hívjuk). Ha a tárgyalások nem fejeződnek be, azaz nincs egy fent említett dokumentum, akkor egyik felet sem kötelez semmi abból ami elhangzott a targyalásokon. Nincs gentlemen's agreement a nemzetközi politikában, pláne nem a jogban!
Igen, ezt most már Oroszország is megtanulta. Meg azt is, még ha le is van írva (Minszk 1, 2 megállapodás) a nyugat (és bábjai) szava annyit nem ér amennyit a papír, amit aláírtak.
A keleti ember mentalitása (ha jártál valaha pl. az arab világban, vagy Japánban) teljesen más. Ott az adott szónak súlya/ereje van, ha azt valaki megszegi akkor "elveszíti az arcát", onnantól kezdve nem számít felnőtt embernek.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 503
70 700
113
Jó a nyugati tüzérség,csak gyorsan elromlik és nem hozzá a GLS az alkatrészt. Fene se gondolta hogy ez a fogyasztói társadalom már agyokbol is ilyen egyszerhasznalatosat termel ki magából...
Nekem meg múlt héten romlott el az NDK AKA Mona kavedaralom, harminchat évet üzemelt...




Apti szerint Kurszknal 10 falubol kipucoltak a nackokat. Térképe is van.

8 ukrán fegyveres adta fel magát.

Valami nagy törzsi gyűlés lehet ma Kijevben. Ott van a brit,a jenki, két balti külügyminiszter még valami cseh mufti is.

Ukrainszk katlanban. A település ég.
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 983
7 971
113
Szeptember 11.:
Az oroszok évek óta rakétázzák-bombázzák-drónozzák Ukrajnát és csak most kezd érezhetően szétesni az infrastruktúra. Mennyi rakétát kaphattak az ukránok? Egy tucatot? Kettőt? Milyen stratégiai kárt tehet az Oroszországban?