[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 883
9 838
113
Ember, a Minszki egyezményekről maga Angela néni mondta, hogy csak időhúzási szándék volt a részükről, hogy fel tudják fegyverezni a hohol brigádokat. Mit akarsz te számonkérni az oroszokon, ha a másik oldal eleve semmit sem akart belőle betartani? Vedd már észre, hogy Minszki egyezmények ennek tükrében nem is voltak! A kedvenceid eleve hazudtak, te meg izzadva véded őket? :D :D :D
Hányinger vagy öcsibogyó!
Mit teljesített putyin a minszki egyezményekből? Mert én azt látom hogy semmit. Ukrajna visszakapta az ellenőrzést a területe felett? Elhagyták Ukrajna területét az orosz proxyk?

A minszki egyezmény alapján vissza kellett volna állítani Ukrajna területi épségét legalább Donbaszban, cserébe az autonómiáért. Azt szintén nem határozta meg egyértelműen a minszki egyezmény hogy ez az autonómia mit tartalmazzon. Az se volt meghatározva hogy melyik történjen előbb.

Az is látható hogy ez idő alatt nem Ukrajna készült fel a Donbasz vagy Oroszország katonai megtámadására, hanem pont hogy fordítva történt.
Te nagyon Te, pont hogy azt írtam hogy nagyon sokan azért választották meg pont keleten Zelenszkijt, mert tudható volt róla hogy egy oroszul beszélő zsidó - tényszerűen az, nem azt mondtam hogy mocskos zsidó, semmi zsidózás nem volt, még ha ezt us állítod! - s azt várták tőle, hogy levagdossa a Poros által elkanászkodott ukronáci vonalat, a jobb szektort, azovot, meg a többit. Tehát az oroszul beszélő kelet ukránok azt várták, hogy mérsékeltebb irányba fogja lökni Ukrajnát, a zsidósága, orosz anyanyelvűsége előny volt ezeknek a választóknak a szemében, nem hátrány!
Amikor itt a fórumon felmerül hogy valaki zsidó, akkor általában a háttérhatalmi elittel azonosítják e miatt, kb mintha minden zsidó legfőbb célja egy világkormány létrehozása lenne ahol buzivá nevelnék a gyerekeinket. Ez a szélsőjobboldali nácikkal is gyakran szimpatizáló réteg gondolkodása.

Amúgy igen Zelenszkij békét ígért és ez nem teljesült, ez igaz, de hogy ez mennyire múlott rajta és mennyire putyinon abban nem fogunk egyet érteni. Másrészt a donbaszi háború az ukrán lakosságot is radikalizálta és már csak dacból sem akartak belemenni putyin követeléseibe, Zelenszkij is belebukott volna ha putyin értelmezése szerint teljesíti a minszki megállapodásokat.

Putyin donbaszi proxyháborúja nagyon kontraproduktív volt. Vagy csinált volna rendes háborút vagy ne csinált volna semmit, de ezzel jött ki szerintem a lehető legrosszabbul mert egy népet hergelt maga ellen.
1. A finnek, meg a balti népek teljesen külön népek, addig az orosz, és az ukrán között nagyfokú átjárhatóság van

2. Az ukránok egy része, és rajtuk keresztül az oroszok egy része is könnyen radikalizálható

3. 2022-őt megelőzően a finn népnek nem volt igénye a NATO-csatlakozásra, csak a 2022-es háború rémítette meg őket, érthetően
Én ezt értem, de akkor putyint inkább a keleti szláv népek egyesítése motiválta mint hogy a nato-tól félt volna.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
3 019
12 391
113
Szerencsére megtorpantak az oroszok..

❗️ Krasznogorovka, Vogyanoje, Grigorovka és Galicinovka - a miénk!

Hadseregünk egyszerre négy települést szabadított fel a Donyecki Népköztársaságban - jelentette az orosz védelmi minisztérium.

A hadművelet eredményeként csapatainknak sikerült megteremteniük az ellenőrzést ezeken a területeken.


Situation on northeastern front: During the last three days Russian Army increased the buffer zone around Syn'kivka by taking control over new positions at the western forest.


Situation southwest of Donetsk: During the last six days Russian Army managed to capture completely the locality of Vodyane & "Stroydetal" Plant inside it; & "South-Donbassian" Mine & it's important terrikon. In addition, during the last hours Russian forces crossed Kashlahach river & began storming the warehouses north of Pavlivka.


+ Kursz regio kulonkiadas:

The Armed Forces of the Russian Federation launched a large-scale counteroffensive in the Kursk region.

Profile resources report that soldiers of the 155th Marine Brigade defeated the Ukrainians in the village of Gordeevka in an hour and a half; Bandera retreated with huge losses.

During the day Russian forces liberated more than 10 km of territory


Update : There is information that Marines of the 155th Pacific Fleet Brigade today liberated the villages of Gordeevka, Viktorovka, Vnezapnoe and Byakhovo, which are located along the Malaya Loknya River in the Kursk region.

The Marines also managed to break through into the villages of Snagost and Apanasovka.

And all this in 12 hours

 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 862
55 725
113
Lehet fogadni rá hogy Zelenszkiék elöször kapitulálnak és csak utána menekülnek el vagy fordítva..


Illetve kik belezik ki,nagy z-t,a saját nackóik,az mi6,a cia,a gru, sbu,valamelyik oligarhája,van választék bőven.
Bízok benne,hogy nem adják fel könnyen az ukránok a megszerzett kurszki területeket,és tolnak még be oda sok felszerelést,ellátmányt, élőerőt,meg abban is,hogy az Oroszok ezt hagyják még sokáig.
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 235
4 878
113
Ember, a Minszki egyezményekről maga Angela néni mondta, hogy csak időhúzási szándék volt a részükről, hogy fel tudják fegyverezni a hohol brigádokat. Mit akarsz te számonkérni az oroszokon, ha a másik oldal eleve semmit sem akart belőle betartani? Vedd már észre, hogy Minszki egyezmények ennek tükrében nem is voltak! A kedvenceid eleve hazudtak, te meg izzadva véded őket? :D :D :D
Hányinger vagy öcsibogyó!
Ne írjá má neki semmit nem veszed észre hogy ezt imádja?? :) komolyan rakjátok már a szélső polcra majd magával elbeszélget és megunja
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 318
13 153
113
GXDwoDgW4AA4d9V

GXHxe03WYAACqll
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 127
88 086
113
Az az igazság, hogy az ukránok a tűzzel játszanak 2014 óta, de most hogy kimondottan random Moszkva környéki civil lakásokat kaptak dierktben tele drónokkal, mint nagyhatalom, ugyan mi veszítenivalója van ezek után Oroszországnak?
Szeptember 11.:
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
406
2 652
93
Szeptember 11.:
Ha elkezdenek rakétátázni..Na mostmár elgondolkozom mégis lehet taktikai atom...Remélem mégsem igaz a hír .Ez jobban aggaszt mint a Kurszki betörés.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 883
9 838
113
Szeptember 11.:
Érthetetlen hogy ezen mi tartott ennyi ideig.

Ha elkezdenek rakétátázni..Na mostmár elgondolkozom mégis lehet taktikai atom...Remélem mégsem igaz a hír .Ez jobban aggaszt mint a Kurszki betörés.

Nem kötelező háborúzni Ukrajnával.
 

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
467
428
63
Nehéz komolyan venni a szóbeli ígéret sztorit.

A diplomácia nem így működik és ezt az oroszok is pontosan tudják. Ennyi erővel bárki bármit állíthatna arról hogy a másik mit ígért.

Amúgy a balti álkamok meg Finnország esetében miért nem baj a nato tagság?
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 684
19 003
113
Őket nem támadta meg Oroszország.
De ez, hogy jön ide?! :confused: Arról beszélgetünk, hogy a NATO bővítés Finn és balti államokat tekintve miért nem volt baj a ruszkiknak.
Én leírom, hogy mi a helyzet a finnekkel, te meg azt adod válasznak, hogy őket nem támadta meg Oroszország. Ez mitől válasz arra amit leírtam? Bocsi de erre ennyi erővel azt is adhattad volna válasznak, hogy Karaj (lásd Lar't pour Lar't Karaj című "darabját")
 
  • Tetszik
Reactions: vontod

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 664
25 603
113
Csak a szokásos nato terrortámadás:

A kemény hazafi firkász halasztást szerzett a katonáskodás alól, majd ugyan azon a napon már felszólította 404isztániakat, hogy menjenek a frontra:

+18 Balaton helyett bandera:

-1 azovos ukronato katona, nju jork-i kalan után került ki a netre:

-1 zselé által kitüntetett:

Na a SPARTA semmisítette meg azt bradleyt meg apc-t:

ukri S300 rakétahordozó kapott egy Gerant:

Kramatorszk, ukronato harckocsi javító üzem, rakétacsapást (sztrájkot) kapott:
 
  • Tetszik
Reactions: szegcsab

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 739
3 956
113
Nem unjátok még a mesterséges inteligenciáva való vitatkozást? Rakjátok már össze hol- mikor- milyen- mekkora terjedelemben+ linkeléssel (utánakereséssel+az adott információ feldogozással) dolgozik meszike!