[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
718
2 021
93
Nem akarok a forum egyetlen nagyonliberalis versenyzojekent feltetlen beleugatni a beszelgetesekbe, de nem lehetne, hogy a netto prop magyarellenes tagokat siman ignoralnatok/nem etetnetek oket azzal, hogy valaszoltok nekik? Egeszen unalmas szazadjara olvasni a Meszessel es tarsaival tolt teljesen ertelmetlen es sehova nem vezeto hitbeli, reszukrol egyertelmuen alternativ valosagban megelt interpretaciojat a torteneseknek. Semmit nem tesz hozza a topichoz, nincs hirertek, nincs elemzes, csak kb. mintha a magyar NAFO-kollektivat hallgatnam (kulfoldi parjaik Artur Rehi, Denys es tarsai), koszono viszonyban sem allva a valosaggal. Unalmas, faraszto es mondjuk ugy, hogy mar az en magyarparti erzelmeimet is zavarja az, amit lemuvelnek egy olyan orszagot partolva, ami a rendszervaltas ota ruhelli a magyar kisebbseget (meg az osszes tobbit). Mostanra sokalltam be, ahogy elkezdtem behozni a lemaradast.
Azt majd a jővőben fogjuk látni, hogy ki, kik voltak azok akik magyarellenesen viselkedtek. (függetlenűl azoktol akiket idéztlé) Hiába hiszik sokan magukat magyarpártinak, nem biztos, hogy az ő cselekedetek hoznak számunkra pozitív dolgokat. Én személy szerint a környezetemben élő "nagymagyarok" életműveit elég romboló ak látom..... De ez egy más téma már.
 

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
366
1 698
93
Szerintem minden véleménynek szabadon hangot kell adni és nem szabad korlátozni, még akkor sem ha az pillanatnyilag kellemetlennek vagy hon-ellenees pozíciónak látszik! Hadd mondja el a véleményét aztán majd meglátjuk hogyan igazolja a jövő.
Jól látható már, hogy neves politikusok, szakember és szakértői háttérrel, témában utazó 'tájékozottak' is mekkorákat tévedtek az ukrán konfliktus bonyólódását illetően.
Sajnos a fejlettebbik világban épp az ukrán helyezet híreit illetően is pörgött fel az a narratíva ami a totális információ-kontrollra hajaz, azaz az online szólás és véleményszabadság teljes betiltására, hovatovább a gyermekvédelmet belekeverve az EU-ban és Angliában immár a magánbeszélgetést is ellehetetlenítenék arra kötelezve az eddig végponti titkosítást használó üzenő-platformokat hogy hatósági autómatikus szűrőket iktassanak közbe.. nagyon nem néz ki jól.
Másrészt -az utólagos korrekciót illetően például- ott van az előző évek Járvány topikja ahonnét még mindíg ki vagyok tiltva, pedig amint látszik nem beszéltem teljes hülyeségeket csak épp a véleményem és információim nem találkoztak a Központi Szándékkal, vagy hogyan nevezzem..
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 907
9 963
113
Nincs két narratíva, az USA Ukrajnán keresztül kirámolja Európát.
Szerintem tévednek veled kapcsolatban, amikor azzal vádolnak, hogy játszod a hülyét.
Érdekes, Amerikában pont az ellentétes narratíva megy miszerint Európa a NATO-n keresztül kirabolja őket, mert nem költenek a hadseregre. Sokszer elhangzott ez már Trumptól.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 048
49 597
113
Nem megszálló erők voltak. Társadalmi egyetértés volt az ott állomásozásuk. Az szovjet csapatok mindenhol megszálló erők voltak. Egyébként az USA jelentős csapatkivonást hajtott végre a HH után. Annyira, hogy a legtöbb ország lobbizott, hogy ne vonjanak ki több erőt, mert érezhető volt a hatása a gazdaságra. Az amerikai katonák sok pénzt költöttek el az adott országban. Kicsiben Magyarország is átélte ezt, Taszár esetében.

Amit fent leírsz az a történelem hamisítás része, az orosz dezinformációs erőfeszítések eredménye, amit évek óta nyomnak a nemzetközi térben, megvásárolt médiafelületeken (pl.: moszvater.com) stb. .
Hallod, néhány tüntetés azért akadt ám amikor azért verődött össze a helyi tömeg hogy húzzanak haza, németeknél, japánoknál okinawán. Megszállt ország mind Németország, mijnd Japán. A lakosság nem érdekel itt senkit, a vezetők meg tisztában vannak vele, hogy csak akarhatják hogy ott legyenek az amcsik.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 290
11 107
113

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 513
14 605
113
Viktoriia Honcharuk visszatért Ukrajnába az Egyesült Államokból, és csatlakozott a Hospitallers Medical zászlóaljhoz.

Felvették a Harvardra, de "A Harvard várhat."




------------------------------------------------------------------------
"Nagyon szeretnék véget vetni ennek a háborúnak. Nem akarom, hogy a gyerekeink háborúba menjenek."

Yana Zalevskát, az 59. dandár 23 éves katonáját Donyeck régióban megsebesítette egy orosz drón.

Yana Hersonból származik. A város elfoglalása idején részt vett az Oroszország elleni gyűléseken, és még abban az évben úgy döntött, hogy a frontra megy. Yana nyolc hónapig harci medikus volt, majd 2023 májusában drónkezelő lett.

Yana apja 2014 óta harcol. Anyja és lánya is támogatja.

Yana jelenleg kezelés alatt áll, és arra vár, hogy visszatérjen a frontra.


 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 214
16 654
113
14-09-2024 - Kurszki terület

Az éjszakai támadások a térségben most széles fronton zajlottak.
A tortaszeletelés a tervek szerint folytatódik. Ma 02.30-kor már több települést felszabadítottak, köztük Darjinót is. Nyikolaevo, Darjino és Tolsztij Lug települések tisztogatása folyamatban van. A támadó hadműveletek folytatódnak Kremjanajából Zeljonij Sljah irányába.
Súlyos harcok folynak Nyizsnyij Klin község határában, ahol az orosz légierő rohamcsapatai megpróbálják átvenni az ellenőrzést a Szverdlikovo út felett, hogy elvágják az ukrán fegyveres erők útját és megakadályozzák, hogy Ukrajnába húzódjanak vissza.


k-p-2024-09-14-104222383.png
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 595
65 204
113
Nem megszálló erők voltak. Társadalmi egyetértés volt az ott állomásozásuk. Az szovjet csapatok mindenhol megszálló erők voltak. Egyébként az USA jelentős csapatkivonást hajtott végre a HH után. Annyira, hogy a legtöbb ország lobbizott, hogy ne vonjanak ki több erőt, mert érezhető volt a hatása a gazdaságra.
Ezt hívják soft power-nek, ami ugyanúgy megszállás, agresszió és társadalomkontroll, mint a sokkal nyilvánvalóbb és egyenesebb hard power, csak itt hozzácsatolt propagandával, hisztériakeltéssel és járulékos biznisszel, korrupcióval festenek-festetnek jó képet magukról.
A soft power egy ördögi dolog, egyrészt fausti alku, másrészt olyan, mint a maffia védelmi pénze. Bemegyünk a boltodba és elhitetjük veled, hogy ha nem adsz a bevételből és nem tűröd meg a védelmünket, akkor sokkal rosszabb dolgok is eshetnek majd veled. És innen már csak a Stockholm-szindrómát kell elérni és máris szimpatikusak leszünk az áldozataink szemében.

Ezzel szemben az elnehezült szláv medve kifinomultsága csak odáig terjedt, hogy a következő Nagy Honvédő Háborút megelőzendő, megszállta azon országokat, amelyeket a nyugatabbra levő potenciális ellenség eszközként, felvonulási terepként és előretolt ékként használhatna fel ellenük, kiosztott pár erőteljes, de világos pofont és a maga primitívségében csupán csak arra tellett tőle, hogy a helyi kádereivel folyamatosan szavaltatta: "Fegyverbarátunk a Szovjet Vöröshadsereg!"
Ez nyilván nem volt egy népszerű sportág, a megszállt népeket az orosz elfelejtette érdekelté tenni a kooperációban, lévén erre se végtelen dollárja, se eredendő bizodalma se volt.
És a maga szempontjából itt hibázott.
Az orosz amúgy se kufár nemzet, egyszerű, szláv, érzelmi alapú politikát folytat, ahol mindenki vagy barát, vagy ellenség, de csak az ő szemszögéből és ez ad rendre okot a pofáraesésükre.

Az amerikai politikát mozgató erők ennél jóval galádabbak, szenvtelenebbek, mert ők senkivel se barátkoznak, mindent csak önös érdekből tesznek.
Ennek megfelelően soft power ide, "társadalmi egyetértés" oda, csak a világ legnaívabb hülyéi barátkoznak az USA-val.

Innen is üdvözöljük a fényes lengyel jövőt...
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 187
3 169
113
Azért erről megkérdeznék a helyedben néhány németet is... :D Rohadtul nem volt "társadalmi igény" az ott állomásozásukra...
Amit fent leírsz az a történelem hamisítás része, a nyugati dezinformációs erőfeszítések eredménye, amit évek óta nyomnak a nemzetközi térben, megvásárolt médiafelületeken... :D :D :D

Hát németországba pont denacifikálni és demilitarizálni mentek a yenkik, úgyhogy bátran lehet lelkesedni.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 567
21 516
113
Hát németországba pont denacifikálni és demilitarizálni mentek a yenkik, úgyhogy bátran lehet lelkesedni.
Hát, senki nem mondta, hogy nem azért mentek. Pont azért mentek, mint a szovjetek. Csak ne akarjuk azt állítani, hogy a németek kitörő lelkesedéssel fogadták őket és nem megszálló erőként tekintenek rájuk még ma is...
Merthogy ezt a narratívát próbálta meg a kolléga itt kifejteni.
Igen, denacifikálni és demilitarizálni mentek. És maradtak is a mai napig. A szovjetek is denacifikálni és demilitarizálni jöttek K-Európába. Csak ők már hazamentek... A nagy Jueszé miért is nem ment vissza az óceán túlpartjára? :D
(a dolog pikantériája, hogy ukrofil barátunk az elfelejtette, hogy itt nálunk javarészt ukrán barátaiból állt a megszálló erő, sőt, 56-ot is jórészt ők verték le...)