[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 048
49 596
113

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 901
10 312
113
Hát németországba pont denacifikálni és demilitarizálni mentek a yenkik, úgyhogy bátran lehet lelkesedni.
Na látod! És milyen jó hely lett Németországból, igaz? Ukrajna is ilyen jó hely lehet a denacifikálás és demiltarizálás után. Az oroszok is csak jobb hellyé szeretnék tenni Ukrajnát, mint anno a hős amerikaiak Németországot.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
631
5 857
93
Szerintem nem értenek félre semmit! Nekik csak a földterület, víz és az ásványkincsek kellenek. Az ott lakók meg pusztuljanak. BIll Gates és a heverjai szerint az egész Földön 500 millió ember bőven elég. Neki soha sem fájt értünk a "szívük". Csak problémák vagyunk.
Igazán érdekelne hogy képzelik ezt. Vegyi, biológia megoldás? Mert csak úgy nagyjából 7.5 milliárd embert kellene eltüntetni, olyan módon, hogy azért élhető legyen a Föld.
Most valamiért nagyon hajaznak a nukleáris megoldásra, de ezt valahogy biztonságosan, szelektíven megoldani szerintem nem lehet. Vagy hulljon a férgese és a konkurencia?

A félelmetes az, hogy valamiért az európai területre rendeltek meg tanulmányt készíteni, hogyan lehetne mezőgazdaságot működtetni sugárfertőzött területen. Remélhetőleg ez a sok milliomodik tanulmány az íróasztal fióknak.

Ma délután többen hangoztatták, hogy az amerikaiak csak emberbaráti szeretetből biztosítanak védelmet az őket felkérő országoknak. Érdekes módon mai hír, hogy „A volt főparancsnok ( Ben Hodges nyugalmazott tábornok az Egyesült Államok hadseregének volt európai főparancsnoka) hangsúlyozta, hogy az amerikai katonák készek arra, hogy megvédjék Magyarországot, mint a NATO tagját, a magyarok számíthatnak a NATO-ra.”

Micsoda véletlenek vannak.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 405
82 039
113
Ezt hívják soft power-nek, ami ugyanúgy megszállás, agresszió és társadalomkontroll, mint a sokkal nyilvánvalóbb és egyenesebb hard power, csak itt hozzácsatolt propagandával, hisztériakeltéssel és járulékos biznisszel, korrupcióval festenek-festetnek jó képet magukról.
A soft power egy ördögi dolog, egyrészt fausti alku, másrészt olyan, mint a maffia védelmi pénze. Bemegyünk a boltodba és elhitetjük veled, hogy ha nem adsz a bevételből és nem tűröd meg a védelmünket, akkor sokkal rosszabb dolgok is eshetnek majd veled. És innen már csak a Stockholm-szindrómát kell elérni és máris szimpatikusak leszünk az áldozataink szemében.

Ezzel szemben az elnehezült szláv medve kifinomultsága csak odáig terjedt, hogy a következő Nagy Honvédő Háborút megelőzendő, megszállta azon országokat, amelyeket a nyugatabbra levő potenciális ellenség eszközként, felvonulási terepként és előretolt ékként használhatna fel ellenük, kiosztott pár erőteljes, de világos pofont és a maga primitívségében csupán csak arra tellett tőle, hogy a helyi kádereivel folyamatosan szavaltatta: "Fegyverbarátunk a Szovjet Vöröshadsereg!"
Ez nyilván nem volt egy népszerű sportág, a megszállt népeket az orosz elfelejtette érdekelté tenni a kooperációban, lévén erre se végtelen dollárja, se eredendő bizodalma se volt.
És a maga szempontjából itt hibázott.
Az orosz amúgy se kufár nemzet, egyszerű, szláv, érzelmi alapú politikát folytat, ahol mindenki vagy barát, vagy ellenség, de csak az ő szemszögéből és ez ad rendre okot a pofáraesésükre.

Az amerikai politikát mozgató erők ennél jóval galádabbak, szenvtelenebbek, mert ők senkivel se barátkoznak, mindent csak önös érdekből tesznek.
Ennek megfelelően soft power ide, "társadalmi egyetértés" oda, csak a világ legnaívabb hülyéi barátkoznak az USA-val.

Innen is üdvözöljük a fényes lengyel jövőt...
Amellett az egyszerű tény mellett azért ne menjünk el, hogy a szovjetek kivonultak volna, csak Kádárék ellenkeztek, mert féltek attól, hogy a szovjet csapatok nélkül elvesztik a hatalmukat. Tehát a szovjet csapatok egyértelműen mint megszálló erő voltak jelen, akiket az aktuális hatalmi elit tartott az országban belpolitikai okokból.

Ezzel szemben nyugaton az amerikaiak a szovjet veszély miatt voltak és amikor mwntek volna, akkor az önkormányzatok tiltakoztak, mert nagyon jól megéltek az amerikai bázosokból.
te inkább ezzel foglalkozz
Mégis ki a bűbánatnak képzeled te magad, hogy megmondd mivel foglalkozzak? Tudd már hol a helyed! Segítek, egy 1000. senki no name fórumozó vagy (mint itt mindannyian)...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 189
88 343
113
Belgrádi kínai kövi érzésem lett:
"Moszkva szeptember 13-17. között ad otthont a BRICS médiacsúcstalálkozónak. Az eseményen a csoport tagállamainak és a BRICS-hez csatlakozni kívánó országok vezető médiumainak vezetői vesznek részt."
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 199
17 957
113
Amellett az egyszerű tény mellett azért ne menjünk el, hogy a szovjetek kivonultak volna, csak Kádárék ellenkeztek, mert féltek attól, hogy a szovjet csapatok nélkül elvesztik a hatalmukat. Tehát a szovjet csapatok egyértelműen mint megszálló erő voltak jelen, akiket az aktuális hatalmi elit tartott az országban belpolitikai okokból.
Ugyan Dudi, honnan "sejted" ezt, valaki tán mondta Neked, vagy voltak abban az időben személyes tapasztalataid?
1990 előtt az egyik első, magyar állami küldöttségem ukrajnai utamra a mátyásföldi orosz repülőtér parancsnok helyettesét adták mellém tolmácsnak és védelemre.. Ö az ukrán határ átkelésnél segített sokat, a határ másik oldalán , az országút mellett felállított gépfegyveres őrposztokon való, megállás és átkutatás nélküli átjutással (viselte az egyenruháját, az volt a meggyőző erejű).. Visszafelé, az ukrán oldalon lengyel túristák, buszok álltak akkoriban sorba, minimum 5 - 7 napos sort állva az országuton hogy a hozott szajrét a magyar KGST piacon eladhassák, a nyomor miatt. A többrétegű , katonai posztokra fakabátban a rend fenntartása miatt volt szükség (balhék verekedés stb..)
Ekkor volt az a lengyel vicc is , hogy náluk mikor kerül hús a konyhaasztalra? Ha a macska felugrik - volt a helyes válasz..
A Varsói a talpát a roppant erős , Reagan által "kitalált" csillagháborús fegyverkezési verseny okozta KGST gazdasági bukás miatt dobta fel..
Mi magyarok voltunk a legvidámabb barakk, ebből mi szenvedtünk a legkevesebbet. Mitől kellett volna akkor f@snia Kádárnak?

Igy első kézből, orosz tiszttől lehetett akkor néhány érdekes dologról hallani..
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 143
2 213
113
Lófaszt volt társadalmi egyetértés. Sima politika. Az USA hegemónia biztosítása. A politikusok lobbiztak,és előadták a műsort,hogy milyen jót tesz nekünk egy USA támaszpont. Azt azért hozzátehetted volna,hogy elég sokszor,elég sok helyen tüntettek az amerikai jelenlét ellen. A hamisítás meg a te oldalad gátlástalan hazudozása,amit te ipari méretekben űzöl eme nagyszerű oldalon. Colin Powell kémcsövét te is biztos boldogan ráztad volna,vagy Tony Blair helyett teli torokból harsogtad volna Szaddám vegyi fegyvereit. Sőt elképzellek Nayirah al_Sabahként,amikor sírva előadod,hogy a gonosz iraki katonák ellopták az inkubátorokat a kórházból,és a csecsemőket a földön hagyták meghalni. Ha már a dezinformációnál kötöttél ki.
Ferdítés, hazudozás, képzelgés, összeesküvés elméletek, saját bűnök relativizálása. Ebből áll az orosz dezinformálás. Az eredményére te egy jó példa vagy.
Sajnállak. :(
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 995
8 079
113
Elég sok luxusbunker lett elkészítve sok pénzért. A tulajdonosok most lehet kíváncsiak, mit is kaptak a pénzükért.

Tényleg nem értem az embereket, azt gondolják hogy ez egy látványos túlélő show lesz?
Igen. Fontos látni, hogy a hidegháború idején a döntéshozók még látták a nagy háborút, a nélkülözést, a szenvedést, a pusztítást, és a fiatalabbaknak is a popkultúrában olyan művek mentek mint a The Day After és társai, az egész társadalom tudatalattijában egy elképzelhetetlen szörnyűségként szerepelt az atomháború. Még így sem sokon múlott.
Mára ez teljesen megváltozott. A mai eliteknek már csak ködös mendemondák ezek a történetek két pedofil gyilokorgia között valamelyik Epstein-szigeten, és a fiataloknak is romantikus-túlélős kalandként van eladva az egész a számítógépes játékokkal.
image.png
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 907
9 962
113
Igen. Fontos látni, hogy a hidegháború idején a döntéshozók még látták a nagy háborút, a nélkülözést, a szenvedést, a pusztítást, és a fiatalabbaknak is a popkultúrában olyan művek mentek mint a The Day After és társai, az egész társadalom tudatalattijában egy elképzelhetetlen szörnyűségként szerepelt az atomháború. Még így sem sokon múlott.
Mára ez teljesen megváltozott. A mai eliteknek már csak ködös mendemondák ezek a történetek két pedofil gyilokorgia között valamelyik Epstein-szigeten, és a fiataloknak is romantikus-túlélős kalandként van eladva az egész a számítógépes játékokkal.
image.png
Nem értem a problémátokat, minden a legnagyobb rendben halad, putyin ezt így tervezte. Ez is a mesterterv része amit mi egyszerű halandó emberek még nem érthetünk meg, de majd a végkifejletben látni fogjuk putyin zsenialitását.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 837
34 926
113
A félelmetes az, hogy valamiért az európai területre rendeltek meg tanulmányt készíteni, hogyan lehetne mezőgazdaságot működtetni sugárfertőzött területen. Remélhetőleg ez a sok milliomodik tanulmány az íróasztal fióknak.

Forrás? Mert csak a csernobili szennyezéssel kapcsolatban találtam utalást.
Ezt pl. éppenséggel oroszok írták:
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 017
16 315
113
Nem értem a problémátokat, minden a legnagyobb rendben halad, putyin ezt így tervezte. Ez is a mesterterv része amit mi egyszerű halandó emberek még nem érthetünk meg, de majd a végkifejletben látni fogjuk putyin zsenialitását.

A vietnámi háború, meg a 2003-as iraki háború is a Pentagon / Fehér Ház / Langley zsenialitása szerint zajlottak, amit nem érthettek a közkatonák, meg a köznép ? :rolleyes:
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
7 082
47 597
113
Muskátlik krónikája
Támadások Ukrajna területén 2024. szeptember 13-14
Forrás: https://t.me/geranium_chronicles

Tegnap éjjel-nappal rakétaerők és repülőgép-erők támadtak célpontokat Szumiban és Szumi régióban, Harkovban, Donyeck régióban, valamint Herson és Herson régióban (a fegyverek teljes skálája), Csernyigov régióban, Iljicsevszkben, Odessza régióban (OTRK), Pavlogradban (X- 59/Х-69), Poltava régió (Geraniums/Gerberas).
Kronológia:
9.45 10.10 Konsztantyinovkában robbanások sorozata. MLRS.
10.35 Sumy régió – robbanás. MLRS/OTRK.
11.10 Sumy régió – robbanások. UMPC.
13.05 Csernigov régió – robbanás. OTRK.
13.15 Csernigov régió – robbanás. OTRK.
13.50 Csernyihiv régió – újabb robbanás. OTRK.
14.50 Pokrovszk – robbanások sorozata. Valószínűleg MLRS.
15.50-16.15 Harkov régió - robbanások. 3 találat az UMPC-n.
16.15-17.20 Sumy régió - robbanások. Az UMPC 5 találata.
20.20 Iljicsevszk – robbanás. OTRK.
21.03 Pavlograd - robbanás X-59/X-69.
21.35 Sumy régió – robbanások. UMPC.
22.30-kor fedezték fel az első muskátlikákat Sumy régió felett.
22.40 Kherson – robbanások. MLRS.
23.15 Harkov – robbanások. UMPC.
23.55 Poltava régió – robbanások. Muskátlik/gerberák.
00.00 Sumy régió – robbanások. Muskátlik/gerberák.
00.05 Új muskátlik átkelnek a Dnyeperen a Herszon régió felett.
0,07 Harkov régió - robbanás. OTRK.
0.10 Nikolaev régió - robbanások. Muskátlik/gerberák.
0.20 Sumy régió – robbanások. Muskátlik/gerberák.
Az eredmények hagyományosan későbbiek.
Kevés muskátli volt.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 199
17 957
113
Forrás? Mert csak a csernobili szennyezéssel kapcsolatban találtam utalást.
Ezt pl. éppenséggel oroszok írták:
Szia,
A tanulmány készítését szeptember 10-én rendelték el , viszont lehet hogy a "túlzott" kelet Európai érdeklődés miatt kissé meg lett változtatva az eredeti USA kormányzati lap elérhetősége - is. Erről írtam pénteken a #217 335 posztban, az abban lévő linket nem tudom most megnézni Firefoxon.. Más országból, vagy más böngészővel lehet eredményt elérni (vagy már az én gépemen nem Pegazus, hanem maga a Trójai Faló üldögél).


Egyenlőre most ez a verzió látható, egy részlet (A leírás alatta a szövegben):

PWGdG2B.jpg


Erről írtak cikket részletesebben:

Pentagon orders study of potential nuclear strike in Eastern Europe


"The program will model a scenario in which the region faces an atomic disaster, documents show.

The US Defense Department has ordered a study to simulate the impact of a nuclear conflict on global agriculture. According to a solicitation notice posted on a government procurement platform, the study will focus on regions "beyond Eastern Europe and Western Russia," which in the simulation is the epicenter of the hypothetical nuclear weapons deployment.

The project will be spearheaded by the US Army Corps of Engineers, Engineer Research and Development Center (ERDC).

According to the notice posted earlier this week, the ERDC has already chosen Terra Analytics, a Colorado-based company that specializes in advanced data visualization and analyses, as the contractor. However, it states that other potential contractors are invited to share their proposals if they are able to provide similar services.

The notice lists requirements for contractors to fulfill, such as providing personnel, equipment, facilities, supervision, and other items necessary to conduct the study. The contractor would, among other things, need to incorporate aerial mapping in the simulation and model a scenario in which a "non-destructive nuclear event" takes place. The cost of the contract has been set at $34 million. "

Ezt még tán eléred egy darabig:


Erről írtam pénteken a #217 335 posztban, az abban lévő linket nem tudom most megnézni Firefoxon..
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 567
21 516
113
Ferdítés, hazudozás, képzelgés, összeesküvés elméletek, saját bűnök relativizálása. Ebből áll az orosz dezinformálás. Az eredményére te egy jó példa vagy.
Sajnállak. :(
Csigusz, egyelőre ferdítés, hazudozás, összeesküvés-elmélet terén te eléggé verhetetlen vagy, no meg a kérdésekre adandó válaszok elsunnyogásában... :D
Mindenkibe beleharapsz egy kicsit? :D
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 237
4 917
113
Ferdítés, hazudozás, képzelgés, összeesküvés elméletek, saját bűnök relativizálása. Ebből áll az orosz dezinformálás. Az eredményére te egy jó példa vagy.
Sajnállak. :(
Véleményem szerinte te egy kicsit butuska vagy, tipikus szemellenzős igásló létezésének kiváló példája. Mondanám hogy nézz már körül a közel keleten, vagy a nagy vízen túlra, és rakd mérlegre amit látsz de a vak számára a nem létezik csak a sötét, sajnállak... :(
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 189
88 343
113
Hülye csivavák! Ha az 5. cikkely megvéd, akkor miért is vagytok beszarva, hogy Oroszország ha győz, akkor Ukrajna után BIZTOSAN Európára támad? Most megvéd vagy sem? Ha nem, mifakkért is jutalmazzuk a náci, magyarokat és egyéb nemzetiségeket csesztető, agresszív, korrupt, maffiaállam Ukrajnát egy NATO tagsággal? Hogy ha nem tetszik a rezsim egy országban, akkor majd Ukrajna háborút provokál ott, és a NATO antidemokratikusainak magánhadseregeként bevonul oda? Kösz, de nem, lófaxt Ukrajnának egy NATO-tagságot! Előbb fog ez a nyomi alak társaihoz hasonlóan a megbízóihoz az USAba eltűnni a süllyesztőben, mint az Ukrajna nevű, ellenzéki pártokat betiltó diktatórikus, választásokat nem tartó, diktátorként hatalomban ragadt elnöki intézményes szutyokhalmaz egyszer NATO-tag lesz.


Ukránok valósága:

Máshol, nem Csivavalanden:
https://twitter.com/SprinterFamily/status/1835100866518360545