[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 393
13 525
113
A-gyuru-szovetsege-2024-v-780x450.jpg



Egy-Gyuru-Made-in-China.jpg


GYLtZUhXEAA3zLH

GYJx1bjWUAAqF_E

GYNt__lXsAAigdN
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 722
19 167
113
A-gyuru-szovetsege-2024-v-780x450.jpg



Egy-Gyuru-Made-in-China.jpg
Szerintem Földvári fejtegetése finoman szólva is barokkos túlzás. Ezeket az embereket jónak beállítani hát na. Ők is ugyanannyira érdekek mentén vezetik az országaikat mint mások, ráadásul jó néhány cselekedetük megkérdőjelezhető. Az meg azért már eléggé szem gúvasztó, hogy Kimet aki egy sztálini típusú diktatúra harmadik generációs uralkodója, megpróbálja valamiféle pozitív alaknak beállítani. Cseppet sem az, és attól, hogy az élet meg a geopolitika, meg a nemzetközi politika arra az oldalra sodorta ami az idióta nyugati agymenéssel szemben áll, attól még nem lesz hirtelen hős vagy valamiféle jófiú.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 362
33 787
113
Hol lehetnek?
Brit hagyomány
Kadirov...
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
680
3 137
93
Josh Shapiro, Pennsylvania demokrata kormányzója hétfőn körbevezette Zelenszkijt a pennsylvaniai Scranton melletti lőszergyárban, ahol aláírta az ukrán csapatoknak küldendő tüzérségi lövedékeket.

Gondolom Zele nem fogta fel, hogy csak azt a 6 darabot küldik ami ki van rakva :D

 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
3 034
12 491
113
"A GYORSELEMZÉS MÓDSZERTANA

Mit tegyünk, ha érdekel minket a háború állása, de nincs időnk belemélyedni az elemzésekbe.
Erre az igen kellemetlen helyzetre gondolva állítottam össze ezt a szerszámosládát.
Gyorselemzési szerszámosláda idősebbeknek és haladóknak:


1. Térképszabály - az a fél áll rosszabbul amelyiknek a drukkerei már egy ideje nem publikálnak térképeket.

2. Időszabály - az a fél áll rosszabbul amelyiknek a drukkerei nem a ma aktuális helyzetéről beszélnek, hanem a múlt dicsőségébe révednek, vagy jövőbeli terveket hegyeznek.

3. A "képest" szabály - az a fél áll rosszabbul amelyiknek a drukkerei abszolút eredmények helyett a KÉPEST rőfjével mérik a védencüket. Pl. "a szakértők elvárásaihoz képest" vagy "a saját maga tavalyi teljesítményéhez képest" stb...
A probléma csak az, hogy a háborút nem az elvárások vagy a korábbi önmagunk ellen vívjuk, hanem az ellenség ellen.

4. Szemenszedett számvarázs - az a fél áll rosszabbul amelyiknek a drukkerei bonyolult számok alá probálnak rejteni egy igen egyszerű valóságot.
Különösen gyanúsak az idegen nyelvű forrásokból kiollózott formatervezett grafikonok.

5. A morális győzelmek ünneplése - az a fél áll rosszabbul amelyiknek a drukkerei a védencük morális felsőbbrendűségét, népszerűségét stb. ünneplik. Különösen gyanúsak a hivatkozások amikben a "nemzetközi" jelző szerepel.

6. A deskriptív és a normatív keverése - az a fél áll rosszabbul amelyiknek a drukkerei a VAN helyett a KÉNE fogalmaiban futtatják az eszméiket, póráz és szájkosár nélkül.
Az olvasó ebben az esetben, halmazati büntetésként, nem valóságleírást kap, hanem az "Álmodtam egy világot magamnak" geopolitikai magyarhangját."

Robert C. Castel


Megszívlelendő. :D

Még egy dolgot hozzátennék, bár ezért kapok majd hideget-meleget.

7. Az a fél áll rosszabbul, ahol lényegesen kevesebb a dokumentált (fotó/video) győzelmek száma. Nem kell az a süketelés, hogy ők inkább harcolnak és nem filmeznek, mindkét oldal propagandistáinak úgy kellenek ezek a fotók/filmek, mint egy falat kenyér. (Megjegyzem, amióta az orosz van hadműveleti offenzívában az ukrán propinak még sokkal inkább kellene a dokumentált győzelmek mutogatása, de ilyen csak elvétve akad. Valószínűleg azért, mert nincs több... :D )
+1. Az a fel all rosszabbul, amelyiknek a propaganda videoi tobbsegeben az ellenfel hatorszagaban vegrehajtott csapasokat dokumentalja, nem a fronton levo esemenyeket.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 814
57 723
113
Újabb ukrán sikertörténet:
A volt német birodalmi/nyelvterületen "dolgozó" prostituáltak 50%-a ukrán lányka (40% román/moldáv mellett) a helyi bordélyokat ellenőrző hatóság jelentése alapján. Mindez úgy, hogy a háború előtt a számuk még a nullához közelített. Az adat megbízható, hiszen az örömtanyák nyitása a német birodalom utódállamaiban legális.
Zelenszkijék ezt is "sikeresen" megvalósították: ukrán férfiak a "húsdarálóban", nők a "húspiacon". Jobbnál jobb karrierlehetőségek...


 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 245
16 868
113
Az orosz hadsereg elérte Ugledar első épületeit
Meg nem erősített információk szerint a Magisztralnaja és a Deszantnyikov utcában lévő épületeket és egy víziközmű-szivattyútelepet foglaltak el.
Nem ismert , hogy az ukrán 72. gépesített dandárból hányan vannak még a városban. Egyes hírek szerint Ukrajna kivonja a harcképes egységeit és mozgósítottakkal helyettesíti, de ez nincs megerősítve.
‼️
Ukrán katonai források megjegyzése
"Az oroszok kis csoportokban beszivárogtak a város szélére, és igyekeznek megvetni a lábukat. A helyzet nehéz."

k-p-2024-09-24-184855060.png


Déldonyeck irányban, Ugledartól nyugatra
Az orosz hadsereg kulcsfontosságú erődítményt foglalt el Ugledartól nyugatra. A Kurakhovo felé vezető utat elvágták. A ukrán fegyveres erők tisztjei feladták állásaikat
Ezzel MINDEN útvonalat elvágtak az orosz csapatok Ugledar körül. Az ukránok kivonulása kritikus, most vagy soha fázisba érkezett. Amennyiben nem adják fel a települést, hadműveleti bekerítésbe eshetnek. Ha a kazán fedele lezárul az oroszok kezében lesz a bent maradottak jövője.
A drónok szórólapokat dobnak le Ugledarban, amelyek megadásra szólítanak fel. Az egyetlen menekülési útvonal nyílt országúton vezet, amely orosz tűz alatt áll.
k-p-2024-09-24-185025871.png


Luhanszk irányban, Krasznoliman szektor, Ternytől északra
A hírek szerint teljesen megtisztították és elfoglalták Nyevelszij települést. Szinte a harcok 2022-es kitörése óta folytak harcok a területért
Lehet, hogy egy kép erről: térkép és szöveg


Luhanszk irányban, Svatovot-Kremennaja szektor
A Zhuravka az orosz erők irányítása alá került.
Korábban az orosz védelmi minisztérium tévesen bejelentette a település elfoglalását. Most a beérkező hírek szerint valóban megtörtént
https://www.facebook.com/groups/965...f6sJB8FjOpuXFuxbQ38Wu0-e7izb2G&[B]tn[/B]=*W-R
k-p-2024-09-24-185256762.png



Egy kis filmes megerősítés...Ugledarba orosz csapatok hatolnak be...
 

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
391
1 226
93
indexről
"Megjegyzik, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal a tervvel érkezett az ENSZ Közgyűlésére, hogy megpróbálja országát erőfölénybe hozni, és Vlagyimir Putyin orosz elnököt tárgyalóasztalhoz kényszeríteni."

holnap zselé barátunk felszólal az ENSZ-ben, a hirekben a felütés a kivánságaival már elég vicces igy is előzetesen, a hatást fokozandó remélem betolnak egy jó nagy Steinway-t ahol előadhatja magát még viccesebb formában.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 007
49 752
113
Ka-52 vs Starstreak (nem, nem lőtte le):

Elég komoly kis anyag, 0:25-nél látszik, ahogy a pilóta még az utolsó pillanatban leborítja a gépet, így a rakéta éppen csak a szárnycsonk végét csócsálja meg.

(eh, most látom, már valaki megelőzött)
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 233
18 211
113
"Valami utolsót, nagyot szeretne élete alkonyán alkotni, vérrel írva be magát a történelem könyvekbe. "

Hú ez nagyon klappol volt főnököm 1980 körüli mondására: ~ legveszélyesebb az a 70 éven felüli ember, akinek hatalom van a kezében és még egyszer utoljára meg akarja mutatni a világnak, hogy ő ilyen idősen is tevékeny tud lenni.

Nagyon remélem Biden nem ilyen.
Ő most nehéz eset, hiszen elviekben pártatlannak és igazságosnak kellene lennie a demokrácia elveit képviselve - a pártjával.

Ha magánemberként tekintünk rá, akkor láthatjuk, hogy fia, Hunter nevéhez illően 2014-ben levadászta a Burisma ukrán földgáz - kőolaj kitermelő céget, és azt felpántlikázták az ukrán kormány részéről - Ukrajna területére érvényes koncessziós kutatási - kitermelési joggal. Nemkülönben a család jelentős ukrán erdőbírtokos is.

Így döntéseiben (béke v nem béke) szerepet játszhat a családi "ezüst" megmentése is.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
7 150
47 948
113
Tegnap nappal - éjjel rakéta- és repülőgép-erők támadtak célpontokat Szumiban és Szumiban és Harkovban, Donyeck régióban, valamint Herszon és Herszon régióban (a fegyverek teljes skálája), Zaporozhye és Zaporozhye régióban, Nyikolajevkában, Donyeck régióban (UMPK) , Dél-Odessza régió (OTRK), Kirovograd, Dnepropetrovsk, Hmelnitsky és Chernigov régiók, Bila Cerkva (Geránium), Szinelnikovo (OTRK/Geránium).
Kronológia:
9.45 Harkov régió – robbanás. MLRS/OTRK.
9.15 -10.05 Sumy régió – robbanások. UMPC.
10.20 Nikolaevka, Donyeck régió - 3 erős robbanás. Tűz.
11.45 Zaporozhye régió – robbanások. UMPC.
15.15 - 15.35 Harkov 8 robbanás. UMPC.
15.45 - 16.30 Harkov régió - UMPC 3 csapás. Volchansk, Kupyansky kerület és Borovaya környékén.
16.15 - 16.45 Sumy régió - robbanások. UMPC
16.35 Sumy régió – robbanás. OTRK.
17.00 - 17.10 Sumy régió - robbanások. 2 találat az UMPC-n
21.30 Zaporozsje – robbanások. UMPC.
21.50 Zaporozsje – robbanások. UMPC.
22.05-én muskátlik csoport lépi át a határt Sumy régióban.
22.25 Pavlogradtól délnyugatra – robbanás. X-59/X-69.
22.35 muskátlik egy csoportja átkel a Dnyeperen a Herszon régió felett.
22.50 Dél-Odessza – 3 robbanás. OTRK.
23.00 Sumy régió – robbanások. UMPC.
23.30 Sumy – robbanások. UMPC.
0.30 Kirovograd régió - robbanások. Muskátlik.
0.50 Csernyigovi régió – robbanások. Muskátlik.
1.20 Dnyipropetrovszk és Khmelnitsky régiók – robbanások. Muskátlik.
1.25 Harkov - robbanás. OTRK.
1.40 Harkov – újabb robbanás. OTRK.
1.40 Bila Cerkva – robbanások. Muskátlik.
1.45 Harkov – újabb robbanás. OTRK.
2.05 Dnyipropetrovszki régió. - robbanások. Muskátlik.
4.05 Dnyipropetrovszki régió Sinelnikovo – robbanások. Muskátlik.
5.55 Harkov külvárosában - robbanások. UMPC.
Az eredmények hagyományosan későbbiek.
Az éjszakai rajtaütésben nem voltak gerberek.
az egyik 22.50-kor támadó rakéta a Juzsnij célpontot talált a tengerben
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 245
16 868
113
Bátorság és vitézség: az orosz hadsereg felszabadította Osztrojet a megszállók alól, Kurahovo felé haladva!
▪️
A Déli Hadseregcsoport 5. dandárjának katonái bátran és gyorsan áttörték az ukrán megszálló erők védelmét Kurahovo irányában, és berontottak Osztroje városába.
▪️
A harcosok összehangolt fellépése, bátorságuk és elszántságuk lehetővé tette, hogy jelentős eredményeket érjenek el - Osztroje települést néhány nap alatt teljesen megtisztították az ukronáciktól.

k-p-2024-09-25-061907299.png


Donyeck irányában, Selidovotól délre
Az orosz csaparok kelet felől közelítették meg Tsukurinót. A településért folytatott harcok hamarosan kezdetüket veszik.
k-p-2024-09-25-062001743.png


Észak Donyeck irányban, Ternytől délre
Az orosz hadsereg előrenyomulása Torszkoje felé. Amennyiben az orosz csapatok itt áttörik a védelmet és elérik Kirovsk települést, belátható közelségbe kerülnek Liman városához, ami Szlavjanszk északi bástyája