[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 795
15 810
113
A saját szövetségesi rendszerünkkel szemben idegen érdekeket képviselünk minden döntésnél. Ez nem lesz a végtelenségig tolerálva. Az árulókat sehol sem szeretik.

Orbán ezzel a legnagyobb pártcsaládból került a partvonalra. Magyarország pedig szövetségesek nélkül maradt. Ráadásul még csak semmi eredmény se látszik ami miatt értelme lett volna ennek.
Nem unod még?
Budapesti memorandum.
USA - GB - RUS garantálta ukrajna területi integritását.
Orosz benn van. Nekünk, vagy más EU-s országoknak mi közünk van az angolszászok mocskához?
Menjenek ahogy igérték, tegyék amit vállaltak.

Odesszai vérengzés felelősei megvannak már?
A kalimpálós, szvasztikás degeneráltakat hajkurásszák már, ahogyan az EU-s törvények előírják? Vagy csak szimplán " Nemzetközi bűnszervezetbe tömörülve finanszíroznak szélsőséges, politikai csoportokat - AKA -Nemzetközi terrorizmus" ?
Eu-s értékekkel mizu?

Soha nem voltak szövetségeseink, ezt már leírtam.
A Stockholm szindrómád kezeltesd.
Legnagyobb árulók ebben a storyban:
  • Amerikai Egyesült Államok.
  • Nagy Britannia.
Ezek ismét fizikai tények.
Victoria "Fuck the Eu" Nulland és az 5 milliárd dolláros beszéd megvan?
Soros found , és az ukrán társadalom...20milliárd dodó 10 év alatt.
Háborús uszító Brittek feat Isztambuli béketárgyalás.
Fizikai tényeket ignorálsz, torzítassz...
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 845
29 635
113
Tatarigami rövidke összefoglalója:

Magyarra fordítva:
Zelenszkij elnök biztonsági garanciákat kér Ukrajna NATO-csatlakozásának részeként. Bár kevesen várnak pozitív választ, Ukrajnának sürgősen szüksége van biztosítékokra a háború lezárásához és túlélésének garantálásához. Ez nem puszta retorika – ez egy őszinte felhívás a biztonsági keretrendszer iránti törekvés megvitatására, és arra, hogy miért kell ezt komolyan venni.

Néhány pont már elhangzott korábban, de ismétlésük szükséges a teljes megértéshez. Akármennyire is optimista egyesek hozzáállása, vagy bármennyire is beszélnek a győzelem utáni „nagy Ukrajnáról”, ez nem oldja meg a problémát. A probléma felismerése és megvitatása az első lépés a megoldás felé.

Vizsgáljuk meg a következményeket, ha Ukrajna garanciák nélkül fagyasztja be a konfliktust.

Először is, Ukrajna háború utáni gazdasági és demográfiai problémái súlyosak. Az ország elvesztette területének 18%-át, beleértve jelentős mezőgazdasági és ipari területeket délen és keleten. A frontvonalhoz közeli ukrán területeken a föld aknamezők miatt veszélyes. Mariupol és Berdjanszk kikötői megszállás alatt állnak, és olyan nagy ipari létesítmények, mint az Azovsztál, megsemmisültek.

Demográfiai szempontból még súlyosabb a helyzet. A háború előtt Ukrajnának Európában az egyik legrosszabb népességi tendenciája volt. A Ptoukha Demográfiai Intézet becslése szerint 2024 elején csak 29 millió ember élt a kormány által ellenőrzött területeken – szemben a 2014-es orosz invázió és a Krím annektálása előtti 45 millióval.

A háború felgyorsította a fiatalok, különösen a nők és gyermekek elvándorlását, így egy elöregedő népesség maradt. Emellett több százezer veterán tér vissza, sokuk fizikai és pszichológiai támogatásra szorul. Biztonsági garanciák nélkül ezt a társadalmi, gazdasági és politikai terhet kezelni hatalmas kihívás lenne egy olyan állam számára, amely kénytelen magas katonai kiadásokat fenntartani, nem beszélve Ukrajnáról, ahol az egy főre jutó GDP csak egyötöde Görögországénak. Szilárd biztonsági garanciák és hosszú távú terv nélkül pedig kicsi az esélye annak, hogy a külföldön élők visszatérjenek.

A garanciák hiánya tovább fokozza az instabilitást, hiszen az újabb orosz inváziótól való félelem miatt még több lakos hagyhatja el az országot, amikor a határok újra megnyílnak. A bizonytalanság elriasztja a befektetőket is, mivel a magas biztonsági kockázatok és társadalmi instabilitás miatt Ukrajna vonzótlanná válik a komoly gazdasági beruházások számára.

Politikai téren is komoly kockázatok várhatók. Bár Zelenszkij egységesítő szerepet játszik a háborúban, a belső feszültségek egyre növekednek. Az elhúzódó háború, a milliós kitelepítések, az elveszett területek és a gazdasági válság instabil politikai helyzetet teremtenek. Ahogy Ukrajna belép a politikai versengés korszakába, a katonai kudarcok vádjai fognak dominálni a közbeszédben. Ez próbára teszi az ország nemzeti egységét.

Bár egyesek szerint a bevándorlás segíthetne a problémán, mi vonzaná az embereket Ukrajnába, ahol az átlagfizetés mindössze 500-700 dollár, miközben az országot háború sújtja és állandóan egy újabb invázió fenyegeti? Különösen, amikor az EU sokkal vonzóbb lehetőségeket kínál.

Nyugati partnerek azt ígérik, hogy segélyeikkel megakadályozzák a helyzet súlyosbodását, de mennyire megbízhatóak ezek az ígéretek, figyelembe véve a hasonló nyilatkozatokat a múltban? A demokráciák választási ciklusok szerint működnek, és az ígéretek könnyen a politikai széljárás áldozatává válhatnak. Amint közelednek a választások, Ukrajna könnyen politikai viták célpontjává válhat, ahol a segélyezést a belső problémákkal, például az egészségüggyel vagy az oktatással szemben kritizálják. Ilyen környezetben Ukrajna iránti elkötelezettség ingatag.

Ez a katonai támogatásokra is igaz. Miközben Oroszország tovább építi újjá haderejét, Ukrajna elsősorban saját, jóval kisebb hazai termelésére és a csökkenő nyugati támogatásra lesz kénytelen támaszkodni, amit béke ürügyén visszavághatnak.

Oroszország, bár szintén szembesül kihívásokkal, nagyobb méreténél fogva jobban kezelni tudja azokat. Gazdag erőforrásai, különösen az olaj és a gáz, gazdasági tőkeáttételt biztosítanak számára. Ráadásul az orosz szankciókat valószínűleg nem fogják következetesen végrehajtani. Ilyen körülmények között csak idő kérdése, hogy Oroszország mikor épít fel egy olyan erőt, amellyel döntő csapást mérhet Ukrajnára. A demokratikus Ukrajna viszont, szilárd biztonsági garanciák nélkül, sokkal sötétebb jövő előtt áll.

A jelenlegi békejavaslatok egyértelmű üzenetet küldenek: nincsenek garanciák Ukrajna számára, de területet kell feladnia, és le kell mondania a nyugati szövetséghez való csatlakozásról. Más szóval, közel 30 millió ember áldozatává válik, mert a Nyugat nem elég erős és nem hajlandó meghozni azokat a bátor döntéseket, amelyek jobb jövőt hozhatnának.
És mégis honnan gondolják azt, hogy az oroszok ebbe majd retardált lemming módjára belemennek? Persze ahogyan romlik az ukránok helyzete, annál inkább kezdenek el kapálózni a vélt "béke" irányába, de amíg a béke számukra azokat a feltételeket jelenti, ami miatt az oroszok belekezdtek ebbe a háborúba, addig kurvára nem lesz itt semmi változás. Ha ezek mentén a feltételek mentén lenne tűzszünet/béke azzal lényegében elérnék amit 2014 óta akarnának, csak most már a harcok esetleges kiújulásával magukkal szeretnék rántani a kollektív nyugatot is.

Viszont ez a hajó elment, és ahogyan Tatarigami is írja az oroszok ráérnek, sőt szépen lépésről-lépésre építkeznek. Lehetett volna 2022 tavaszán Isztambulban megállapodni, de az nem kellett, hát ez a vége. Olyan ez az egész béketerv koncepciója, mintha a focimeccsen az első félidő után kunyerálnád a bírót, hogy tesó fújjad már le légyszi egy döntetlennel. Mert látod, hogy a csapatod a tüdejét köpi ki és a második etap végére a holland-magyar 8:1 mintájára elpicsáznak, mint a szart.
Azok a "biztonsági garanciák" vajon mik lehetnek?
Gyakorlatilag egy olyan intézkedés és megállapodáscsomag, aminek elfogadása biztonsági szempontból egyenértékű lenne egy NATO tagsággal.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 094
16 525
113
A saját szövetségesi rendszerünkkel szemben idegen érdekeket képviselünk minden döntésnél. Ez nem lesz a végtelenségig tolerálva. Az árulókat sehol sem szeretik.

Orbán ezzel a legnagyobb pártcsaládból került a partvonalra. Magyarország pedig szövetségesek nélkül maradt. Ráadásul még csak semmi eredmény se látszik ami miatt értelme lett volna ennek.

Amikor a franciák, meg a németek döntenek úgy, hogy nem adnak, vagy nem olyan fegyót adnak az ukránoknak, mint ami ideális lenne, vagy a horvátok is olyanokat kiabálnak be, hogy tegyék le az ukránok a fegyvert, és viseljék el a területi veszteségeket, akkor is szerinted Magyarország a hibás ? o_O

Olyan is volt, hogy Zeller a Twitter bejegyzésében / vidijében fakadt ki, hogy a németek teljesen hülyének nézik őket, és úgy kezelik őket. A déli fronton harcoló ukrán katonatiszt is kifakadt, hogy harckocsikat kértek a franciáktól, erre pléhpáncélosokat kaptak, amiket semmire nem tudnak használni.

Tegyük fel, Ukrajna vereséget szenved, akkor Kit fogsz hibáztatni ezért ?

Magyarországot ?

Vagy belátod, hogy a többi EU-s ország is cinikusan állt Ukrajnához ?



Ez nem lesz a végtelenségig tolerálva. Az árulókat sehol sem szeretik.

Szerinted mégis Mit kéne Magyarországgal csinálniuk a nagy országoknak ?

És nekünk Mit kéne csinálni ? Lemenni kutyába az ukránok előtt ?


Amit te előadsz, az hungarofóbia, és félelmetes butaság, vagy mesterszintű trollkodás, de az esetben is megérte ez ?
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 557
82 363
113
Még 24 órát sem vagyok itt és belpolbűnüzés kezdi felütni a fejét!
FB-IMG-1718619705978.jpg


Facebook=HTKA.
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 401
14 906
113
FAB az ukrán koncentrációra. Kurszk.


"A háborúban először találták el siklóbombák Zaporozsje városát, ami új maximális hatótávolságot jelez."


Döbbenetes, milyen gyorsan fejlődik az AG képesség.
A háború előtt ez max mutatóba létezett (amit mutat az első időszak kőkorszaki butabombázása), most pedig kezdik alulról nyaldosni az USAF GPS alapú csapásmérő képességét. Ez pedig nem tulzás, mivel pl. az EU haderőkkel szemben az orosz ezt mennyiséggel is megtámogatja - ergo amit az orosz egyszer ledob, abból tudhatjuk, hogy mostanra ontja a gyár az utánpótlást ezerszámra. Nem pedig patikamennyiséget szereznek be, mint... khm.
Lehet az orosz UMPK kitek nem olyan kifinomultak, mint sok más piacon lévő termék - viszont ontják őket, folyamatosan emelkedő számban. Az orosz nem kifogy ezekből, hanem egyre többet dobál, majd felhalmoz. Jelenlegi már napi 100+ (!!!) az átlagos ledobott mennyiség, ami eszméletlen szám. És csak nőni fog. Ez pedig minden beásott védelem halálát jelenti - ami eddig megfogta az oroszt. Nem csoda légvédelemért meg vadászgépekért könyörögnek.

Másik, amiről kevés szó esik, az az eszeveszett EW fejlődés.
Pl. az FPV drónok hatékonysága egy számjegyű százalékra esett vissza ukrán oldalon, a GLMRS pedig kvázi egy használhatatlan fegyverré vált igen hamar. Az oroszok olyan sűrűn pakolják ezeket, hogy bármely haderő leszopná magát, ha ebbe bele kéne mennie - az ukránok mára max akkor érnek el sikereket, ha elég gyorsan megtalálják azt a frekit, amit az orosz éppen nem fed le. De az egyre ritkább.

Részemről elképesztő, mekkora az analógia a II. VH és ezen háború között, ahogy az akkor Szovjet, most Orosz Haderő lassan átformálódik, az igényeknek megfelelően. A lehető legrosszabbat hozta ki a nyugati stratégia - egy fékezett habzású konfliktust, ami időt és teret ad az orosznak a modernizációra. Igen, elveszett többszázer emberük (modjuk bevezették a szutyok börtöntöltelékek mindkét oldali bevetését, amit illene átvennünk - kolompár zászlóalj zsebkésekkel rulz!!), ellenben átfegyverzik az egész haderejüket. Mert amivel 2022-ben bementek, az finoman szólva is egy selejt volt. Most meg kezd egy egyre használhatóbb formát önteni...
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 544
7 860
113
És mégis honnan gondolják azt, hogy az oroszok ebbe majd retardált lemming módjára belemennek?
onnan hogy eddig mindig belementek
2008-ban megálltak tbiliszi előtt
2014-ben nem küldtek rendfenntartókat a majdanra, leállították a szakikat amikor azok mentek volna fel kijevbe
2022-ben leültek isztambulban meg a beloruszoknál is és elfogadtak volna egy kompromisszumot amiben még a donbasz státusza se lett volna kőbe vésve
semmi ok nincs azt hinni hogy ha a nyugati média felharsog 2025-ben hogy ők mindig is tárgyalást akartak volna VV ne ülne le tárgyalni és ne menne bele valami rohadt előnytelen kompromisszumba, megint
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 233
18 212
113
Nos a mai komment termést idáig végigolvasva látszik hogy dilemma előtt áll a narratíva és kottagyártó Nyugati világ, hogy indítson -vagy ne indítson -bármit is.. Az idő múlása nem kedvező narratíva végkifejletet hozhat - részükre.

Az egész világon több mint 100 éve már a gazdasági erőfelosztások megszerzése , birtoklásáért (bitorolása) folynak ismétlődő egyre nagyobb intenzitású háborúk révén. (Vh is ). Ennek egyszerű oka van, hogy a Nyugati társadalmak fejlődése szempontjából csak egyetlen mutató létezik, a minden évben a tavalyit felülmúló profit kitermelése.
Az már szóba sem jöhet egy gazdaságnál sem, hogy pont annyit termeljen gazdasági javakban, mint az elmúlt évben - hiszen az nem emelkedő marketing nedves vágyálmas görbe..
Egyre feljebb - egyre magasabbra - de miben?
Pénzügyi források elköltésében biztosan, még a hitel az államok kezét is kezdi gúzsba kötni, és mint tapasztaljuk ezek ellen az államoknak csak egyetlen fegyvere van - az általuk gerjesztett szabályzott infláció, amivel a polgárokra hárítanak minden keletkező többlet költést.
Ennek a modellnek egyetlen de óriási , kivédhetetlen hibája van: előbb utóbb elfogynak a természeti és az emberi erőforrások (gyártói és az árut felvevő piac).
Ezen a gondon csak egyetlen módon lehet segíteni : a termelés egyre jobban pörgő túlhajtott mókuskerekébe újabb forrásokat (termőföld, ásványi kincsek, emberi erőforrás) kell betömni. Ha ez elmarad, gazdasági világválságok következnek be, amely akár a totális káoszhoz vezethetnek.
Legutóbb a 2008-as világgazdasági válság volt a figyelmeztetés, a termelési görbéken a mai napon látszik az akkori betérdelés utóhatása.
Ezért kellett mindenáron begyüjteni Ukrajnát és politikai gazdasági gyarmati státuszán kívül hadviselő proxi szerepet is kapott.
Két legyet egy csapásra - ügyes, ügyes..

Ha már lúd, (malac) legyen kövér - most már a Medve különböző alkatrészei, a végtelennek tűnő termőterületei, ásványi kincsei lettek a célpontok - már nem titkolva a vágyálmakat, nyilvánosan is.

A jelenlegi helyzetben, mikor a Nyugati haderők simán abszolválták Ukrajnát, csak a végső lepapírozás volt még hátra (malacka seggének berugása EU és NATO-ba)- homokszem került a gépezetbe, hiszen egy villámgyorsan nyerhető Vh - ra még nincs meg a teljes felkészülés az oroszok ellen. Emlékezzünk a tavaszi nyilatkozatokra, hogy népünk nyugalom, a világégés elnapolva, 2033 táján várható..

1970-es években egyetlen gazdasági mutató volt ami egy ország fejlettségét fejlődését meghatározta, és ez hogy mány millió tonna kénsavat termelt egy évben.

Ez a fejlettségi mutató 1990 után az adott országban egy főre jutó villamos energia fogyasztás (ipar + lakosság).
Ide felteszem az általam fontosnak tartott országok jelleggörbéjét - 2000 után, napjainkig:

sG5Lmrd.jpg


Ebből jól látszik, hogy az USA a vezető jóléti állam - de Ő is helyben jár, enyhén csökken.
Alacsonyabb szinten, de az EU is ugyanezt produkálja..
Érthetetlen az angolok negyedszázada tartó, szemmel jól látható süllyedése

Ázsia hasít: láthatjátok dél Koreai fejlődést. Kína az összes közül messze az utolsó, futottak még ként indult, mára folyamatos fejlődéssel az EU-is beelőzte..

És látszik az oroszok fejlettségben most már az EU-is megelőzik.. -ha szép nyugiban de most is erősödnek - harc közben.

Láthatjuk az EU és USA 25 év alatt folyamatos, de leépülésben van (angol meg esik, mint az eső?)
A 2008-as válság , valamint a COVID hatása is jól látható mindenkinél (kivéve Kínát..)

Tehát ha most nem lesz egy Darwin bajnoki döntő csörte, az egyedül annak köszönhető, hogy a nyerési M.I szupeszámítások folyamatosan "nem biztosan nyerhetőt" hoz ki.. Pedig nem gyözik minden hónapban új variációkkal fárasztani a M.I agyát, erőművek energiáit felzabáltatva..Most például divat a trójai Shadow faló .. Ki akar 19-re lapot húzni?

Ha most az elkövetkezendő pár évet háború nélkül megússzuk - azt nem a szándék hiányának köszönhetjük.. Jön egy valamilyen béke, amelyet tetszés szerint bármikor felrúgják mint kakas a lósz@rt ha alkalom adódik le- és felszámolásra..
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 659
13 739
113
Végrehajtotta első repülését a Nova Posta repülőjárata

A Supernova Airlines az első repülést a saját Boeing repülőgépén hajtotta végre. Erről Oljha Baburina, a Nova cégcsoport sajtótitkára számolt be.
e777c2e-image-2024-09-20-162533846.png

„A Supernova Airlines az első repülést saját Boeing 737-800SF repülőgépén hajtotta végre Ukrajna lobogója alatt, ukrán UR-NPA jelekkel” – írta.
Megjegyezte, hogy ez egy tanúsítási járat volt – az egyik utolsó lépése annak a folyamatnak, amely során az Ukrán Állami Légiközlekedési Szolgálat bevezette a Boeing 737-800SF típust a Supernova légitársaság üzemeltetői engedélyébe.
A légitársaság azt tervezi, hogy a 2024–2025-ös téli szezonban megkezdi a repülőgépek rendszeres kereskedelmi üzemeltetését.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 200
26 219
113
Végrehajtotta első repülését a Nova Posta repülőjárata

A Supernova Airlines az első repülést a saját Boeing repülőgépén hajtotta végre. Erről Oljha Baburina, a Nova cégcsoport sajtótitkára számolt be.
e777c2e-image-2024-09-20-162533846.png

„A Supernova Airlines az első repülést saját Boeing 737-800SF repülőgépén hajtotta végre Ukrajna lobogója alatt, ukrán UR-NPA jelekkel” – írta.
Megjegyezte, hogy ez egy tanúsítási járat volt – az egyik utolsó lépése annak a folyamatnak, amely során az Ukrán Állami Légiközlekedési Szolgálat bevezette a Boeing 737-800SF típust a Supernova légitársaság üzemeltetői engedélyébe.
A légitársaság azt tervezi, hogy a 2024–2025-ös téli szezonban megkezdi a repülőgépek rendszeres kereskedelmi üzemeltetését.
már előre látom a hivatatásos rettegők felháborodását a "Hungarista" jelkép miatt a gép farkán :D :D
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
635
5 901
93
Meg az is látszik, hogy Nagy Fehér Főnökünk adja ki a kottákat amire Zseli csak táncol és eljátssza hogy Ő valaki és irányít mindent..

Tehát ha Biden megfújja a világháborús harci trombitát - az kizárólag csak Zseli zseniális terveinek ,rábeszélésének és Főnökünk gyenge, lágy szerető szívének köszönhetjük.. Valami utolsót, nagyot szeretne élete alkonyán alkotni, vérrel írva be magát a történelem könyvekbe. Igaz ez utólag úgyis arannyal lesz átírva a haza és nem mellesleg a világ megmentőjeként - a gonosz orosztól..

Most láthatjuk, a politikában ha valakinek el kell vinni a balhét- azt hogyan szervezik meg.. Ahogy két éve írtam, Ukrajna álcázó és áldozó füstje alól kilóg a patás lába (no nem a lóláb..) Annyit kissé oszlott a füst hogy most már a f@rkát is látjuk, működés közben..

Nyilvánvaló hogy ez egy lufi, amit azért engednek fel, hogy a szolgálatok online vizsgálgassák a katonai M.I. segítségével pld a f@sbókon mit szólnak, hogyan viszonyulnak a polgárok egy győzedelmes, mindent vivő Vh zsákmányoló tervéhez, amit az igazság, és demokrácia cukormázába bújtattak..
Nem hiába kissé szarkasztikusan Liberátor a bombázók neve hiszen az örök szabadságot hozzák el a művelés alatt álló területeken, eredményeképp mindenki egyenlő lesz - por és hamu a föld felett és alatt. Ez a legkisebb egy főre eső liberalizáló bombaköltség - saját áldozatok nélkül, amiért mindíg magyarázkodni kellene.

Normális esetben (ez már rég nem az ) politikusok nem szoktak Vh indításkor közvélemény kutatást tartani, egyből belecsapnak a lecsóba.. A kis Bajszos sem interjúvolta meg a fél világot, cselekedett..
"Valami utolsót, nagyot szeretne élete alkonyán alkotni, vérrel írva be magát a történelem könyvekbe. "

Hú ez nagyon klappol volt főnököm 1980 körüli mondására: ~ legveszélyesebb az a 70 éven felüli ember, akinek hatalom van a kezében és még egyszer utoljára meg akarja mutatni a világnak, hogy ő ilyen idősen is tevékeny tud lenni.

Nagyon remélem Biden nem ilyen.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 358
88 908
113
Most, hogy hivatalosan is megtámadta Izrael Libanont, egy független és szuverén országot, innentől miben is különbözik majd az a háború az orosz-ukrántól?

Mert egyébként mind a kettő ugyanamiatt indított különleges műveletet. Remélem, nem lesznek világoskékek és sötétkékek! ;) Meg ugye az is lassan nyílt invázió ...
 

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
3 283
10 921
113
Most, hogy hivatalosan is megtámadta Izrael Libanont, egy független és szuverén országot, innentől miben is különbözik majd az a háború az orosz-ukrántól?

Mert egyébként mind a kettő ugyanamiatt indított különleges műveletet. Remélem, nem lesznek világoskékek és sötétkékek! ;) Meg ugye az is lassan nyílt invázió ...
Mukor tamadta meg? Mirol maradtam le?
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 379
9 415
113
A saját szövetségesi rendszerünkkel szemben idegen érdekeket képviselünk minden döntésnél. Ez nem lesz a végtelenségig tolerálva. Az árulókat sehol sem szeretik.

Orbán ezzel a legnagyobb pártcsaládból került a partvonalra. Magyarország pedig szövetségesek nélkül maradt. Ráadásul még csak semmi eredmény se látszik ami miatt értelme lett volna ennek.
A témában utoljára.
Szövetségi rendszerünkkel szembeni idegen érdek? Saját nemzeti érdekről azt írod, hogy idegen érdek? Nooormális Margit?
A meccset pedig üld szépen végig, aztán ha lefújta a bíró, akkor sírjál vagy nevessél.