[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 460
33 998
113
Hehe
Bajkál bújkál
Fegyverraktár volt
Célzott csapások
Nyikolaevka -Mimograd
Kurszk régió
Bukarest
Csak erős idegzettel...
Ujabb csoportosulás
Herszon...
Hollandok
Fronton
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 261
17 023
113
Az orosz hadsereg felszabadította Makejevkát az LPR-ben véletlenül, menekülés közben, keleti irányban...
▪️
A krasznolimanszki irányú offenzíva során a „Nyugati” csapatcsoport egységei felszabadították Makejevka települést – jelentette hivatalosan jelentésben az orosz védelmi minisztérium.
▪️
A minap az ukrán források egy térképet tettek közzé, amely lényegében megerősítette Makejevka elvesztését.





 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 460
33 998
113
Aptyi te kis ravasz...hanyadik klónodat használod?
Kolumbánok még egészben...
Murza...
Csak egy irányba haladnak, az is téves, mert nyugat felé....
F-16...
Zeli nem alkuszik...remélem...
oldalan/168677
Szegény oroszok csak egy irányba tudnak tevékenykedni...bekötik a kurszk száját, zsákbafutás lesz...
Illusztráció
Akiben van egy kis vér...
Tecubisi és akna drónról
A "Berdis" a láthatáron
 

ronis

Well-Known Member
2022. március 23.
210
1 182
93
Azt tudod miért csak annyit találtak a kocsiban?

mert nem fért több bele! :)

Tiszaujlakon 28 millió dollárt akartak behozni, ott is csak azért annyit mert nem volt több börönd kéznél, az embernek meg gyorsban kellett pattanni, nem volt idő variálgatni, amibe hirtelen tudott belepakolt és go..

Itt sokan amikor Ukrajnáról van szó, azt gondolják kb Kárpátalja szinten kell gondolkodni, pedig pl a kijevi regióban, vagy lent a Krímben olyan emberek laktak, akiknél a mi Lőrincünk maximum a füvet nyírná napszámban,vagy a kávét és a teát szervírozná nekik.

Ezek ilyen sima "vállalkozók", olyan pénzeket tüntettek el, hogy ha akarták volna felépíthetnek egy Dubai 2.0-át,hogy az arabok járnának oda hozzájuk, kis túlzással...

Mert Ukrajnának van egy ilyen arca is, nem csak a füstölt halkonzerv és olcsó vodka szagú, Prilukit szívó muzsik a helyi kolhozból, bár kétségkívül ezek a kisemberek hullanak a fronton, amig a hazafiasan mellüket döngető honfitársaik Mallorcán, Tenerifén vagy éppen Monacoban nyomorognak, ilyen viszontagságos körülmények között.

saját sztori,
nyáron voltunk Franciaországban, és mivel az ember fia nem minden nap jut el Monaco felé, persze hogy leautóztunk Monte Carlo-ba egy város nézésre, és tényleg ezt láttuk, aránytalanul sok UA rendszámos Ferrari, Lambo, de volt Bentley, Porsche is bőven, utána pont azt beszélgettük a kocsiba hogy az embernek olyan érzése volt mintha direkt rájátszottak volna hogy ők ukránok, mert szerintem ezen a szinten bármilyen rendszámot meg tudnának oldani.
láttunk olyat is hogy az autopályán a leállósávban , két polizia rendőrautó fogott körbe egy ukrán rendszámos FEHÉR ( Már ez gyalázat , és szentségtörés :rolleyes: ) Ferrárit, és éppen csesztették .
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 909
15 378
113
Ne etessétek. Ennyire hülye nem lehet, csak szándékosan provokál. Moderáció meg úgy sem tesz vele semmit, jó szokás szerint. Még az is fárasztó, hogy a saját hülyesége miatt a vérét szívja az ember.

De hogy ontopik legyek: akkora a szar, hogy már a shitmédiában elfelejtették nyugaton az ukrajnai helyzetet?
szinte elfogytak a hírek.. nem hogy Putyin rákos fél heréjéről sincs.. de jóformán semmi ehhez kapcsolódóról.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 956
15 905
113

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 237
18 276
113
Ne etessétek. Ennyire hülye nem lehet, csak szándékosan provokál. Moderáció meg úgy sem tesz vele semmit, jó szokás szerint. Még az is fárasztó, hogy a saját hülyesége miatt a vérét szívja az ember.

De hogy ontopik legyek: akkora a szar, hogy már a shitmédiában elfelejtették nyugaton az ukrajnai helyzetet?
szinte elfogytak a hírek.. nem hogy Putyin rákos fél heréjéről sincs.. de jóformán semmi ehhez kapcsolódóról.
Most , hogy Putyin közölte hogy nem fogják tétlenül nézni Oroszország legyalulálást ukrán kézzel indított de nyugati gyártmányú nagytávolságú fegyverekkel, és a proxi ukránokat kesztyűző írányító államokra fog mérni, kellő szintű leszoktató csapást, erre Nyugaton magukba fordultak a F.O.S média világszinpadi szereplők, nincs mit előadni míg nincs kész az újabb, MasterPlan n-edik narratíva módosítása és szét nem osztják az új kottákat a résztvevők között... Elvégre ha már hátsójuk megégéssel is járhat egyes cselekedetük, ezért nem vállalják a felelősséget - a jó politikus szokásaiknak megfelelően..

Addig a szokás szerinti szép nyugis orosz darálótekerést láthatjuk, az egyes frontszakaszon eltérő aktivitással. Ez már bevett gyakorlat évek során ezt végzik, közben tovább égnek a segélypénzeink, az ukrán nemzet megy a süllyesztőbe (föld alá is) és süllyed az EU gazdasági termelése is - irány a bányászbéka segge (már 2 éve ezt írtam, nincs változás).
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 054
23 586
113
Hány egyezményt írt alá Oroszország amiben garantálta ukrajna területi szuverenitását?
Ha pl. a budapesti egyezményre gondolsz akkor tévedsz - megint:

"A memorandum (@Halfdan szerint csak budapesti szerződés-saját megj.) abban az esetben kötelezi az aláíró hatalmakat az Ukrajna szuverenitást garantáló lépésekre, ha az országot nukleáris fenyegetés érné, más esetekben nyilvánvalóan az ENSZ Biztonsági Tanácsa illetékes."
Ha nem ez, akkor mondj konkrét példákat, ne pedig a levegőbe beszélj!