[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 671
82 557
113
Az USA is aláírta azt az egyezményt, mégis elsőnek megszegték. Az oroszok csak arra reagáltak.
Előkerült a jó öreg te is érvelési hiba...
Aztán áruld már el, hogy az USA Ukrajna melyik területeit akarta annektálni.
Ha pl. a budapesti egyezményre gondolsz akkor tévedsz - megint:

Ha nem ez, akkor mondj konkrét példákat, ne pedig a levegőbe beszélj!
Hol van az ENSZ BT határozat ami alapján az oroszok elcsatolnak területeket? Egyébként azzal, hogy Oroszország a SZU szétesésekor elismerte Ukrajnát mint szuverén országot (márpedig elismerte) elismerte annak területét is, hisz soha nem volt 2014 előtt területi vitája a két országnak egymással.

Igazaból teljesen elképesztő, hogy még a legelvetemültebb oroszparti szakertők sem vonják kétségbe az orosz agresszió tényét, csak itt néhányan.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 110
16 557
113
Előkerült a jó öreg te is érvelési hiba...
Aztán áruld már el, hogy az USA Ukrajna melyik területeit akarta annektálni.

A Budapesti Memorandum az nem csak a katonai műveleteket tilalmazta, mint amilyen 2014 volt, hanem

- a politikai befolyásolást

- a gazdasági befolyásolást


... reaffirm their obligation to refrain
from the threat or use of force against the territorial integrity or political independence of Ukraine, and that
none of their weapons will ever be used against Ukraine except in self-defense or otherwise in accordance with the Charter of the United Nations.

... refrain from economic coercion designed to subordinate to their own interest the exercise by Ukraine of the rights inherent in its sovereignty and thus to secure advantages of any kind.




Ezekre mindegyik fél magasról tett.


Az, hogy McCain Kijevbe utazott, és kormány, meg oroszellenes beszédet tartott, az micsoda ?



Ez olyan, mintha az oroszok Mexikóban vagy valamelyik szomszédos országban USA-ellenes lincshangulatot keltenének. Vagy akár a BLM-tüntetésen pont egy orosz illető adna elő hangulatkeltő beszédet, ami nyomán felgyújtják fél Washington D.C.-t, és még a Fehér Házat is megostromolják.



Egyébként azzal, hogy Oroszország a SZU szétesésekor elismerte Ukrajnát mint szuverén országot (márpedig elismerte) elismerte annak területét is

Mert 1991. augusztusában a Politbüró, és a háttérintézmények / intézetek befolyásos, és utasítási joggal is bíró keményvonalasai puccsot kíséreltek meg, ami mindenkit megrémített, és innentől nem volt más lehetőség, mint sodródni az árral.



hisz soha nem volt 2014 előtt területi vitája a két országnak egymással.

A Krím-félsziget, az ott élők, és tartózkodók szerinted nem volt vita tárgya ? :)

Meg pont az a "kis" félszigetet használták ki arra, hogy Ukrajnát a hajánál fogva Oroszországnál tartsák. De jure a Krím Ukrajna, de facto Oroszország, az Ukrán Kormány különböző okokból, de nem hajlandó lemondani még arról az egyről sem, így ennek a döntésüknek köszönhetően sehova nem tudnak menni.


Hány egyezményt írt alá Oroszország amiben garantálta ukrajna területi szuverenitását?

A 2014-es, a Janukovics bukása utáni új Ukrán Kormány, és igazságügyi rendszer szerint a 2010-es Harkovi Egyezmény az nem csak súlyosan, hanem blatáns módon sértette Ukrajna területi szuverenitását, és épségét, hazaárulás vádjával büntetőeljárás alá vonták Janukovicsot, és két miniszterét, és el is ítélték, csak semmire nem mentek, mert az illetők lelépték Ukrajnából, a távollétükben lefolytatott eljárás, és végrehajtás meg nem sokra való.

Meg amúgy is, Neked Mi a véleményed a 2010-es Harkovi Egyezményről ?

És az 1997-es Fekete-tengeri Egyezményről ?



Igazaból teljesen elképesztő, hogy még a legelvetemültebb oroszparti szakertők sem vonják kétségbe az orosz agresszió tényét, csak itt néhányan.

A Krím tulajváltása az vértelen esemény volt, meg magyar szemszögből teljesen érdektelen, irreleváns dolog.

Ellenben a 2022-es háború az egy normális háború, és agresszió, nagyon nem kellett volna, akármennyire megértő vagyok az orosz igényekkel is.
 
  • Tetszik
Reactions: enzo

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 956
15 903
113
  • Tetszik
Reactions: Öregtankos