[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 150
5 958
113
Ha volt már akkor elnézést kérek, figyelmetlen voltam és nem láttam.

Igen, az egy elképzelt történet, mert szerencsére nem így valósult meg, legalábbis a kezdete. Hogy orosz szemszögből lett megírva? Szerintem elég tárgyilagosan egy kívülálló szemszögéből, olyan szempontokat figyelembe véve, hogy az orosz nagyon is ésszerűen cselekszik. A cikkben levő három város egyik sem atomhatalom városa. Pont arra hegyezi ki a történetet, hogy az atomhatalmakat békén hagyja és csak egy erőteljes figyelmeztetés valósul meg, amely nagyon durva, de a történetben is durva események vannak.
Nem szabad szem elől téveszteni, hogy az egész történet csak egy lehetséges verzió a keringő több száz közül.

Most egyelőre ott tartunk, hogy a néhány nagyon hülyén kívül mindenki csendbe lett és leült gondolkozni, ami azért valljuk be mostanság nagy szó. Mivel senki nem tudja a folytatást, helye van az ilyen elképzeléseknek is.
Nem kell elnézést kérni.Nekem is csak "beugrott" hogy olvastam tegnap olvastam.Nyílván egy lehetséges verzió.Annyira sajnos nem lettek "csendben".Franciák is kiadták az engedélyt.És Biden-ék ről is "pletykálják" a JASSM igaz csak 320 KM hatósugarú változatának átadását.Annyit még hogy ebben a történetben tény Nato tagok de nem azok kapnának megtorló/figyelmeztető csapást akik biztosítják az eszközöket az Orosz területeken végrahajtott mélységi csapásokhoz.Annyi változás nekem még feltünt hogy korább
Ha volt már akkor elnézést kérek, figyelmetlen voltam és nem láttam.

Igen, az egy elképzelt történet, mert szerencsére nem így valósult meg, legalábbis a kezdete. Hogy orosz szemszögből lett megírva? Szerintem elég tárgyilagosan egy kívülálló szemszögéből, olyan szempontokat figyelembe véve, hogy az orosz nagyon is ésszerűen cselekszik. A cikkben levő három város egyik sem atomhatalom városa. Pont arra hegyezi ki a történetet, hogy az atomhatalmakat békén hagyja és csak egy erőteljes figyelmeztetés valósul meg, amely nagyon durva, de a történetben is durva események vannak.
Nem szabad szem elől téveszteni, hogy az egész történet csak egy lehetséges verzió a keringő több száz közül.

Most egyelőre ott tartunk, hogy a néhány nagyon hülyén kívül mindenki csendbe lett és leült gondolkozni, ami azért valljuk be mostanság nagy szó. Mivel senki nem tudja a folytatást, helye van az ilyen elképzeléseknek is.
Nem kell elnézést kérni.Nekem is csak eszembe maradt hogy már olvastam ezt a telegramm hírt.Egyenlőre nincs "csend".Franciák is engedélyezték a Scalp használatát Orosz célpontok ellen.JASSM 320 Km-es változatáról is "pletykálnak" hogy átadják még Trump beiktatása előtt.És egyenlőre úgy tűnik hogy Oroszokat se nagyon érdekli hogy Trump a jelenlegi fronvonalon "24 órán belül" tűzszünetet akar végig akarnak menni a céljaikon mégha még nagyobb árat is "fizetnek" érte.

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 067
1 898
113
Szépen fel van tagolva az idővonal. Ami érdekes az a brit kavarásos rész Ukrajnában, a Mogyibokor, megvenné egy amerikai üzletember az Északi Áramlat vezetéket, meg kitiltanák az orosz műtrágyát az EU-ból.

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: laci74 and sixtus

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
811
2 198
93
Még nem láttam feltéve Nyuger kolléga új videóját az Észak-Koreai M1989 Kokszan-ról. :)

Maradhat itt, vagy inkább az Észak-koreai topikban lenne helye, mert végtére az ukrán konfliktus miatt került szóba több helyen is?

• Tetszik
Reactions: sixtus

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 454
13 879
113
GdJgPhqXAAAOfsW

Rakétatest maradványok.
nem sok....

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 440
84 366
113
Annyira elfelejted leírni,hogy Oroszország gyakorlatilag lenullázta a NATO készleteket is,és magát a " szövetséget" is egy bohóc szervezetnek amortizálta le a világ szemében.Ami igaz is A NATO-nak nincs rendes hadrafoghato,értelmes nem beszari embere.Ami van egy fél napot nem bírna az Orosz hadsereggel szemben.Egyébként fárasztó elolvasni mert hosszú,de érdemes,hogy mennyi hadianyagot stb talicskáztak Ukrajnába nátóék. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_military_aid_to_Ukraine_during_the_Russo-Ukrainian_War
Az oroszok a saját készleteiket is lenullázták, nem véletlen kell külföldről lőszert vásárolni, nem véletlen jönnek az észak-koreai tüzérségi eszközök.
Nem a világ szemében, hanem a te szemedben, és azt ne felejtsd el, hogy a NATO aktív készleteinek a marginális része került az ukránokhoz, ellenben az oroszok a háborúban már rég felélték a háború előtti aktív készletük jelentős részét, amit új gyártással és reaktíválással ugyan sikerült ha nem is teljesen de döntően újraépíteni azon az áron, hogy felélték a teljes "raktárkészletüket". Már a T-80 család gyártósorának újraindításán is elgondolkoztak, ami annak a jele (a T-62 és T-55 flotta reaktíválásával együtt), hogy nem nagyon van nekik könnyen, gyorsan és olcsón reaktiválható harckocsijuk. De azt is sikerült elérni az oroszoknak, hogy ma a NATO erősebb egy Finnországgal és Svédországgal, mint volt a háború előtt. A volt VSZ országok sorra cserélik le a szovjet szarjaikat modern és közepesen modern nyugati technikára. Ott tartunk 2024-ben, hogy a NATO erősebb min ami volt 2022-ben. Láttad a videót amin a Leopard 2A4 lemészárolta a mozgásban lévő orosz páncélos oszlopot? Na azt egy T-72M-el vagy M1-el a büdös életben utána nem csináltad volna, mert ezekkel a harckocsikkal nemhogy mozgó de még álló célra lőtéren sincs 100%-os találati arány. Magyarország, Szlovákia és Csehország régi szovjet szar T-72M1 flottáját az 1000% nagyobb harcértékű Leopard 2A4-re és a kimondhatatlanul nagyobb harcértékű A7 vagy A8 változatra cseréli és ez csak is annak köszönhető, hogy az oroszok megtámadták az ukránokat. Lengyelországról ne is beszéljünk inkább.

A NATO-nak is pont annyi (igazából több, hisz a NATO tagállamok lakosséga majd négyszer nagyobb, mint Oroszország lakossága) értelmes nem beszari harcrafogható embere van mint az oroszoknak. Vagy már elfelejtetted, hogy a sorozás hírére elkezdtek menekülni a katonakorú emberek Oroszországból aminek csak az vetett véget, hogy lezárták a határokat?

• Vicces
Reactions: laci74 and sixtus