[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
18 586
25 356
113
Mindenki akkora focit játszik tudod, amennyit hagy neki az ellenfele.

Az IL tüzérségről felvétel van ahogy civilek kögé bassza a malacot Libanonban lakott területen, Reuterses is meghótta magát asszem, az orosz tüzérség meg a Reuters helyett Ceasar/PzH2000/M777+excalibur kombó ellen kell harcoljon.
ugyan így harcolna a Tzahal egy reguláris hds ellen is
Nem teljesen ugyan abban a ligában játszátok a szebb összehangoltabb iskola focit, ugye vágod :p?!
valóban nem, IL továbbra sem vesztett egy háborút sem :p

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 618
12 789
113
Talán valami magyarázat arra,hogy miért nem látunk sehol a Dnyiprói csapás hatásairól képeket.Egyben biztos vagyok,ha jelentéktelen lett volna a csapás akkor már képekkel előálltak volna NAFO-ék -NATO-ék.
Amúgy ezt Putyin honnan veszi?
Nyugati műhold képek még nem készültek, nekik meg ami van műhold - mosógép ajtóból készült optikával, a forgódobból tákolt filmelőhívóval - az meg kivehetetlen képeket készít.
Megrekedtek a Luna-3-nál. (Meggyőződött bólogatás).

Az F-16 nem lett wunderwaffe, a mogyoróallergiára meg nincs gyógyszer.
Úgyhogy láthatóan újra felélénkült a topikban manipulátor projekt...

Egy csecsemőnek minden vicc új, de akik felnőtt, állítólag értelmes emberek (saját szavajárás), s a legkésőbb kezdők is 2014 május másodika óta követik az eseményeket, azok ezekkel a hamis terelésekkel nem elbizonytalaníthatóak, elhangolhatóak, mi több azzal, hogy kiprovokálják náluk a makacs tények újra és újra leírását, azzal a - kétségtelenül - szorgos saját ténykedésüket teszik kontraproduktívvá a manipulátorok.
Lelkük rajta.

Azzal, hogy megjelent a mogyoró és olvashatóan kedvet kaptak az oroszok a használhatóságának a mélyreható
tanulmányozására, még érdekes és fejvakarós fejlemények várhatóak szerintem.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 109
6 591
113
Szerintem nem fogja Putyin kirúgni alóluk a sámlit teljesen! Ha akarta volna már rég gyertyával világítanának!
pedig úgy néz ki egyre inkább ebbe az irányba tartanak az oroszok
elhangzott nem egy figyelmeztetés, hogy mi lesz a következménye annak, ha "nem kis segítséggel" orosz területeket támadnak.
pláne az energia szektorban
mivel erre nem figyeltek (gyk szartak rá), így eljött az ideje a "leckének"
ma már az ukrán "államaparátust" is figyelmeztették. oda is eshet oresnyik. mondjuk szerintem meg pont azzal kellett volna kezdeni.

jelen pillanatban elég gyorsan zuhan a biztonság érzetem, és nem pont attól félek, hogy az oroszok rombolnak le végül mindent

na de mindegy, mert közben az is kiderült, még bőven fizethetünk ukránoknak. igaz ehhez kellene vagy 150mrd euró, de majd összekoldulja valahogy a kedves eu-d vezetésünk ...

és még egy érdekesség, ma kapott adatok alapján az oroszok kb 200 féle drón használnak .. nekünk van pár tucat? na meg 2-3 év alatt akarunk alapszintű drónkezelőket kiképezni a hadseregnek. röhej ...

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 855
12 257
113
és még egy érdekesség, ma kapott adatok alapján az oroszok kb 200 féle drón használnak .. nekünk van pár tucat? na meg 2-3 év alatt akarunk alapszintű drónkezelőket kiképezni a hadseregnek. röhej ...
Ebben a 200-ban (láttam én is a napokban egy hasonló terjedelmű orosz pdf-et [bár eddig nem látott darab nem sok volt benne], szerintem egybevág) benne vannak lényegükben nem vagy alig különböző FPV variánsok is (pl. más freqvencia más anyagból kivágott frame). Rengeteg az önkéntes csoport saját gyártási kapacitással, önálló beszerzési útvonalakkal, ez a számos variáns oka. Ez a rugalmasság az igazán fontos, nem a "vas".

Legyenek erős híradós és lövész alapok, a többi két hét alatt elsajátítható. A többi a rendszeren múlik, mondjuk van-e lehetőség a helyi rögtönzésekre, vagy pl. van-e elég fegyverzeti anyag kísérletezni, variálni élesben és békeidőben egyaránt? Jó ha van kéznél hagyományos RPG fej hiszen a piezogyújtó nagy könnyebbséget jelent. Nem a drónos vonal a legszűkebb keresztmetszet az MH-nál. Sajnos.

• Tetszik
Reactions: Filter