[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 206
50 816
113
Így kell veszíteni újra és újra.
Ugyan...

Az lenne az igazi veszteség, ha egy olyan területért ahol már alig vannak jelen a magyarok, s főleg az öregek maradtak, ledaráltatnánk a fiataljainkat.

Tegye a szívére a kezét mindenki, megérné az Ő élete hogy megpróbáljuk visszaszerezni Kárpátalját?

Hát a fiadé, apádé, öcsédé?!!!

Na, szerintem ennyit erről. Itt a legtöbb magyar ember egy telet nem szeretne áram nélkül vacogva kihúzni éhesen, a láztól gyógyszer hiányában vergődve forogni, és azon aggódni nehogy az ő házát verje telibe a tüzérség/drón/siklóbomba, a gyermekeivel együtt.

Legalább magunkat ne verjük át, nem érné meg a magyarságnak ez a kaland!

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
18 604
25 408
113
Ugyan...

Az lenne az igazi veszteség, ha egy olyan területért ahol már alig vannak jelen a magyarok, s főleg az öregek maradtak, ledaráltatnánk a fiataljainkat.

Tegye a szívére a kezét mindenki, megérné az Ő élete hogy megpróbáljuk visszaszerezni Kárpátalját?
Lehetne inkább Fiume és környékét? Lszi?

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 920
10 035
113
Ugyan...

Na, szerintem ennyit erről. Itt a legtöbb magyar ember egy telet nem szeretne áram nélkül vacogva kihúzni éhesen, a láztól gyógyszer hiányában vergődve forogni, és azon aggódni nehogy az ő házát verje telibe a tüzérség/drón/siklóbomba, a gyermekeivel együtt.

Az elmúlt 2 évben arról szólt a magyar közélet hogy ki a nagyobb békegalamb, politikai öngyilkosság volna ezzel szembe menni. Az átlag magyar az adót is elcsalja nem hogy az életével fizessen ennek az országnak, itt nincs semmiféle összetartás. Az ukrán hadsereg sokkal tapasztaltabb mint a magyar. Az összes szövetségesünket elveszítenénk ha ezt meglépnénk.

Nem is értem hogy gondolhatja ezt bárki komolyan. Egyáltalán nincs itt lehetőség.

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
7 057
17 048
113
Szerintem Kárpátalja simán kerülhet vér nélkül a kezünkre. Ha ukrajna széthullik, az országban káosz van, a lengyellel, románnal egyszerre, egy időben kell bevonulnunk. Ők Volhíniába és észak -Bukovinába (Csernyivci). Mindőnknek hangoztatni kell, hitelesen előadni a békefenntartó szerepkört. Kárpátalja jól védhető keletről, csak nem kell sajnálni a feladatra a pénzt. Sajnos történelmi tapasztalat a ránk mindig jellemző kis pénz, kis foci, ami persze soha nem hozza a várt eredményt. Félek, így lenne ez a régió felzárkóztatását tekintve is. A feladatban viszont talán legfontosabb lehet a hozzánk mindig hű ruszinok megnyerése. Egyébként meg, még nálunk is jobban ki vannak éhezve a területek meg- és visszaszerzésére a románok, de még a lengyelek is...

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 415
24 790
113
Az elmúlt 2 évben arról szólt a magyar közélet hogy ki a nagyobb békegalamb, politikai öngyilkosság volna ezzel szembe menni. Az átlag magyar az adót is elcsalja nem hogy az életével fizessen ennek az országnak, itt nincs semmiféle összetartás. Az ukrán hadsereg sokkal tapasztaltabb mint a magyar. Az összes szövetségesünket elveszítenénk ha ezt meglépnénk.

Nem is értem hogy gondolhatja ezt bárki komolyan. Egyáltalán nincs itt lehetőség.
Az átlag magyar az adót is elcsalja??? Pfffgecccc bravó! Nem tudom neked milyen ismerőseid meg rokonaid lehetnek, de hogy teljesen vakon vagy az átlag magyarral kapcsolatban az fix és egy misét megérne @Kávénak bekopognia hozzátok. :D

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 451
10 527
113
Ugyan...

Amiről szó volt az nem kárpátalja visszafoglalása a funkcionáló ukrán államtól, hanem, adott történelmi lehetőség kihasználása vagy nem kihasználása, nyilván nem arról van szó hogy a az a 3000-5000 korlátozottan felszerelt honvéd meg azok akik önszántukból mennének majd kiszorítják a világ egyik legerősebb hadseregét egy nehéz terepről, és mindezt a szövetségeseink ellenében végrehajtva...... a románok sem a stabil monarchiától lopták el Erdélyt, pedig kezdetben nekik is csak egy szétvert hadseregük volt, nekünk meg többek között egy Mackensen.....
A románok mindig szidva vannak hogy mekkora szarok, de mégis minden lehetőséget megragadnak és a fikázás közepette erősödnek és növekednek..... amikor feladtuk Kárpátalját hány ukrán élt ott? Pár ezer? Többnyire magyar zsidók, ruszinok, magyarok és németek, aztán idővel ez megváltozott, de amit meg sem próbálsz megszerezni az sosem lesz a tiéd, a birodalmakat és az erős országokat nem a szél fújta össze hanem jó lépések sorozata alkotja őket.

A magyarokban még csak a vágy sincs meg, az meg hogy felkészüljenek lehetséges forgatókönyvekre még inkább nincs meg, és már nem is lesz, Mátyás halálának napjától ez a nemzet haldoklik, a nagy győzedelmek közepette most bezuhantunk 1,4 es TFR hez, és tovább csökken, nincs egy közös cél, egyesek már Borsodot is feladnák mert sok a cigány, de furcsa a szlovákok mégis beköltöznek, és majd az övék lesz az is idővel, ez a magyar valóság. Ez csak ilyen kesergés, de nem lehet mit tenni tudom én, szarból nem lehet várat építeni csak szarvárat

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
3 896
13 256
113
Az átlag magyar az adót is elcsalja??? Pfffgecccc bravó! Nem tudom neked milyen ismerőseid meg rokonaid lehetnek, de hogy teljesen vakon vagy az átlag magyarral kapcsolatban az fix és egy misét megérne @Kávénak bekopognia hozzátok. :D
Szerintem Kárpátalja simán kerülhet vér nélkül a kezünkre. Ha ukrajna széthullik, az országban káosz van, a lengyellel, románnal egyszerre, egy időben kell bevonulnunk. Ők Volhíniába és észak -Bukovinába (Csernyivci). Mindőnknek hangoztatni kell, hitelesen előadni a békefenntartó szerepkört. Kárpátalja jól védhető keletről, csak nem kell sajnálni a feladatra a pénzt. Sajnos történelmi tapasztalat a ránk mindig jellemző kis pénz, kis foci, ami persze soha nem hozza a várt eredményt. Félek, így lenne ez a régió felzárkóztatását tekintve is. A feladatban viszont talán legfontosabb lehet a hozzánk mindig hű ruszinok megnyerése. Egyébként meg, még nálunk is jobban ki vannak éhezve a területek meg- és visszaszerzésére a románok, de még a lengyelek is...
Az átlag ember nem csalja el az adót, ellenkezőleg az átlag ember van szarra adóztatva es a fizu kurva nagy %-at le adózza tisztességesen.
Ha a fekete munkára gondolsz az megint egy másik téma mert sokan kénytelenek így dolgozni főleg kelet es del-nyugat mo-n ahol keves a meló es ezt kihasználják de itt se az átlag ember csalja el, hanem az őket alkalmazó munkáltató.
Na azoknál kopogunk idő kérdése nem kell aggódni. :D

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 724
10 674
113
Az átlag magyarnak levonja a munkahelye az adóelőleget, amit így elég nehéz lenne elcsalni... Ha mellékesen csinál valami vállalkozásfélét is, azt már el lehet.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 621
8 432
113
maradjunk a realitásoknál
kárpátalja és trianon a történelmi múlt
a jelenben borsod nagyjából már elveszett, és elég xarul áll baranya és somogy némely része is
a jövő pedig egyáltalán nem néz ki jól, aki nem hiszi kérdezzen meg egy random lánygyereket akivel lehet már ilyenekről beszélni hogy hogy képzeli el a családalapítás férjhezmenetel gyerekvállalás effélék ügyét
de értetlenség ellen jó módszer az is ha valaki megszámolja a magyarországon élő ennen saját gyerekeit, és ha az nincs legalább három erősen a fejére csap hogy "jahogyezért", és nem, nem számít hogy miért kevesebb
ezek a dolgok nem a harcmezőn vagy valami tárgyalóasztalnál dőlnek el, egy másik bútordarabnak nagyobb jelentősége van...

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 491
84 590
113
Bilibe lóg a kezed.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 206
50 816
113
Pontosan ezért tartok tőle. Mindkettő erősebb tőlünk otthon is, meg Ukrajnában is többen vannak. Én realista vagyok, alig maradt mostanra ott magyar, aki maradt zömében 70+.

Nincs itt miről beszélni, ha harcolni kéne érte, fixen nem éri meg, én meg olyan mesében nem hiszek, hogy majd Putyin/Trump/lengyelek/románok :D nekünk adja. Ha marad valami Ukrajnából, ha vinnénk ők jönnek nekünk, s nemzetközi jog szerint még jogosan is.

Szerintem ez felejtős Csabi!

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 779
32 378
113

Szerencsére Ukrajnában elképzelhetetlen az adócsalás, és nem léptek le tízszer (10x) annyian, mint ahányan papíron a seregben szolgálnak.

• Tetszik
Reactions: Nemerson