Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Dehogy van. A pisztoly drága dolog, emiatt az igazán nagy létszámú haderők nem is adnak pisztolyt a legtöbb katonának. Pl az US ARMY-ban vagy a TGY-ben sincs pisztolya az egyszeű lövészeknek.Pisztoly nincs amúgy a lövészeknél?
Gondolom ha lett volna inkább azt kapja elő mint a kést.
Ezt nem (sem) lehet végtelenségig kibekkelni (pótolni), ha csak a töredéke is okoz infrastrukturális károkat.A frontvonalbeli légicsapások intenzitása 2025 második napján is magas maradt. Jó tendencia.Хроники Гераней
Интенсивность ударов фронтовой авиации и на вторые сутки 2025го года осталась высокой. Хорошая тенденция. Вчера днем и ночью ракетные войска и ВКС наносили удары по целям в Сумской, Харьковской, Запорожской, Донецкой и Херсонской областях (весь спектр средств поражения), Вознесенске и...t.me
Tegnap nappal és éjszaka a rakétaerők és az Aerospace Forces célpontokat támadtak Szumi, Harkov, Zaporizsja, Donyeck és Herson régiókban (a teljes fegyverkínálat), Voznyesenszkben és Pervomajszkban a Nikolaev régióban (Iszkander-K), Dnyipropetrovszk (Iskander-M), Kijev és környéke, Bila Cerkva és Vasilkov Kijevben régió, Pryluky a Csernyihiv régióban, Csernyihiv, Novomoskovsk a Dnyipropetrovszk régióban, Belogorilka a Poltava régióban (Muskátli/Gerbera).
Kronológia:
09.35 Sumy régió – robbanások. UMPK.
10.05 Donyeck régió – robbanások. UMPK.
10.10 Kharkiv régió – robbanások. MLRS. A régiótól északra.
10.20 Sumy régió – robbanások. UMPK.
11.30-11.40 Kharkiv régió - robbanások. 2 csapás az UMPK-tól. Kazachya Lopan.
11.45 Donyeck régió – robbanások. UMPK.
13.20 Kharkiv régió Borovaya – robbanás. Valószínűleg Kh-38.
13.50 Kharkiv régió – robbanások. MLRS. A régiótól északra.
14.24 Robbanás a harkovi régióban – OTRK. A régió délnyugati részén.
15.05 Kharkiv régió – robbanások. MLRS/OTRK.
15.30-15.40 Kharkiv régió - robbanások. 2 csapás az UMPK-tól. Kupjanszkij kerület
15.40 Kharkiv régió – robbanások. MLRS/OTRK.
15.45-16.10 Sumy régió - robbanások. 3 ütés
MPK. Az egyik csapás Glukhov körzetében.
16.10 Kharkiv régió – robbanások. MLRS/OTRK. A rakétások együtt dolgoznak a légierőkkel.
16.20 Robbanások a harkovi régióban. UMPK. Izyum kerület.
17.07 Voznesensk, Nikolaev régió - robbanás. Iskander-K.
17.10 Robbanások a harkovi régióban. UMPK. Zolochiv.
17.20 Pervomajszk, Nikolaev régió – robbanás. Iskander-K.
17.25 Dnyipropetrovszk külvárosában – robbanás. Iskander-M.
21.35 Sumy régió – robbanások. UMPK. Junakovka külvárosában.
22.05 Az első geranit fedezték fel Harkiv régióban, Izyum városának szélén.
22.15 Kharkiv régió – robbanások. UMPK. A régiótól északra.
22.25 Sumy régió – robbanások. UMPK. Velyka Pisarevka
22.30 Kushugum, Zaporizsja régió – robbanások. UMPK.
22.40 Konsztantyinovka - robbanások. Gerani.
22.40 Sumy régió – robbanások. UMPK. Miropolye környékén.
22.45 Kharkiv régió – robbanások. UMPK. Kupjanszk környékén.
22.55 Kushugum, Zaporizzsja régió – újabb robbanások. UMPK.
23.00 Harkov és Sumy régiók – robbanások. UMPK. A Szumi régióban - határvidéken, Harkiv régióban a Kupjanszki körzet célpontjait találták el.
23.45 Kramatorszk – robbanás. UAV.
23.55 Kramatorszki körzet, Donyecki régió – robbanások. UMPK.
00.40 Sumy külvárosában – robbanás. Muskátli/Gerbera.
01.10 Novomoskovszk, Dnyipropetrovszki régió – robbanások. Muskátlik/gerberák.
01.35 Akhtyrka, Sumy régió – robbanások. Muskátlik/gerberák.
02.15 Bogodukhov, Kharkiv régió – robbanások. Muskátlik/gerberák.
03.40-03.55 Sumy régió - robbanások. 3 UMPK csapás. Határvidék.
04.00 Kijev, Poltava régió – robbanások. Muskátlik/gerberák.
04.20 Donyeck régió – robbanások. UMPK.
04.25 Priluki, Csernyihiv régió – robbanások. Muskátlik/gerberák.
04.55 Csernyihiv – robbanás. Muskátli/gerberák.
05.00 Vaszilkov – robbanások. Muskátlik/gerberák.
05.15-05.25 Kijev - robbanások. Muskátlik/gerberák.
05.30 Bila Cerkva – robbanás. Muskátli/gerbera.
05.40 Sumy – robbanás. Muskátli/gerbera.
06.10 Újra Kijev – robbanás. Muskátli/gerbera.
06.25 Újra Vaszilkov-robbanás. Muskátli/gerbera.
06.45-kor javában zajlik az UAV támadás.
Nemtom megtudjátok-e nyitni, így folytatódik:
In 2024 Ukraine received $41.7 billion in external financing, $12.6 billion are non-repayable grants. "The largest donors to Ukraine were the European Union, the United States, the IMF, Japan, the World Bank, Canada, and the United Kingdom. In December of this year alone, $9.3 billion was attracted”— the Ministry of Finance of UkraineThis does not include lethal and humanitarian aid, just money.
Az nem lehet, hogy mindketten elszakadtak a csapatuktól?Oké egyedül maradt. De miért támadt rá két katonára? Ha már volt rádiója, miért nem várta meg a többieket?
Az oroszok ketten voltak csak az egyiket megölte az ukrán (ez jött le nekem a fordításból). De ez lényegtelen, hisz ha egyedül maradsz és még rádiód is van, akkor nem állsz neki támadni, hanem keresel egy olyan pozíciót amit könnyen tudsz védeni, rálátsz az ellenségre (vagy legalábbis a feltételezett helyére), jelentesz rádión és vagy megvárod míg hozzád jönnek, vagy elindulsz a sajátjaid irányába.Az nem lehet, hogy mindketten elszakadtak a csapatuktól?
Valójában, ahogy az oroszok nyugat felé "menekülnek", így egy ellenlökést végrehajtó ukrán egység elkóborolt tagját látjuk?
Kissinger hasonlót mondott, miután elkezdődött a háború.Kuleba újabb érvvel állt elő a NATO-csatlakozás mellett: Megakadályozza, hogy Ukrajna megtámadja Oroszországot
Kuleba přišel s dalším argumentem pro vstup do NATO: Zabrání to Ukrajině útočit na Rusko - Novinky
Bývalý ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba přišel s dalším argumentem, proč by Ukrajina měla vstoupit do Severoatlantické aliance. Kromě toho, že se jedná o jedinou skutečnou záruku toho, že Rusko už znovu v budoucnu na Kyjev nezaútočí, Kuleba uvedl, že se také jedná o jedinou záruku, že...www.novinky.cz
Dmytro Kuleba volt ukrán külügyminiszter újabb érvvel állt elő, miért kellene Ukrajnának csatlakoznia az észak-atlanti szövetséghez. Kuleba szerint amellett, hogy ez az egyetlen valódi garancia arra, hogy Oroszország a jövőben többé ne támadja meg Kijevet, ez az egyetlen garancia arra is, hogy Ukrajna ne támadja meg Oroszországot a revansizmus részeként, vagyis az elvesztett területek visszaszerzésére tett kísérletként.
Agyf@sz
Nemtom megtudjátok-e nyitni, így folytatódik:
In 2024 Ukraine received $41.7 billion in external financing, $12.6 billion are non-repayable grants. "The largest donors to Ukraine were the European Union, the United States, the IMF, Japan, the World Bank, Canada, and the United Kingdom. In December of this year alone, $9.3 billion was attracted”— the Ministry of Finance of UkraineThis does not include lethal and humanitarian aid, just money.
Végignéztem a Yakutot, nem is állítom magamról hogy ne lennék elfogult az irányában, de főleg azok után amit a végén mond, nagyon örülök neki hogy ő maradt életben, 74 kg aputest vs az atléta 100+ kg profi ukrán. Foggal, cseréppel, ami van, pengébe nyúlva, szemet nyorgatva, egymást összevagdosva...Micsoda kombo a macskától,elképzelem a kapor drónkezelő képét.
Azért az mellett ne menjünk el szó nélkül, hogy ez leírt, begépelt gondolatok, vélemények. Nem írok hozzá, nem minősítek. Én csak emlékeztetek. Nem én FANTÁZIÁLOK, nem én ferdítem el a valóságot, nem én találtam ki ezeket a blődségeket.Te amúgy láttad a Büntetések topik új bejegyzését?
Áruld már el, hogy honnan deült ki számodra, hogy hány kg az ukrán? Az pedig a videóból kiderült, hogy profinak biztosan nem volt profi. Amúgy az orosz se 75kg arra mérget vehetsz (ha igen, akkor 110cm mély).Végignéztem a Yakutot, nem is állítom magamról hogy ne lennék elfogult az irányában, de főleg azok után amit a végén mond, nagyon örülök neki hogy ő maradt életben, 74 kg aputest vs az atléta 100+ kg profi ukrán. Foggal, cseréppel, ami van, pengébe nyúlva, szemet nyorgatva, egymást összevagdosva...
A gránát kegy volt a végén.
Csak azért kérdeztem mert az ottani figyelmeztetésed és az itteni, idézett kommented közt kevés idő telt el és gondoltam jelzem.Azért az mellett ne menjünk el szó nélkül, hogy ez leírt, begépelt gondolatok, vélemények. Nem írok hozzá, nem minősítek. Én csak emlékeztetek. Nem én FANTÁZIÁLOK, nem én ferdítem el a valóságot, nem én találtam ki ezeket a blődségeket.
A figyelmeztetést tudomásul veszem, többet nem lesz "szembesítés".
Mondjuk a távolból könnyű ezt mondani. Meg azt is, hogy miért kapkodott, mikor ott volt az optika amivel messzebbről figyelhette volna az épület kis nyílását és nem kellett volna közel mennie. Miért szemből ment rá a nyílásra, miért nem oldalról és dobott egyből egy gránátot. Ha lett volna lasszó heveder a gépkarabélyán, akkor nem ejtette volna el, meg miért nem kapott elő egy pisztolyt, stb ,stb.Pedig ennek elvileg nem szabadna megtörténnie, egyedül kolbászolni , semmi fedezet nélkül, erre semmi mentség egyik féltől sem. Mégcsak őrséget sem adsz így messze a bajtársaktól, ez egy rejtély számomra is
A naiv nyugati államok tényleg azt hitték hogy ez így működni fog. A gazdasági kapcsolatok miatt majd Oroszország jó szomszéd lesz. Annyit értek csak el hogy még jobban fájt nekik a háború.63 milliárdocska,semmiség!
Mennyivel jobb mintha Orosz gázra,olajra,kobaltra,lítiumra,aluminium ra költöttük volna,nem?
Vagy kifizetnék a nekünk járó pénzeinket?
Vagy befektettük volna az aprócska Orosz piacra,kiépíteni Oroszországon keresztül Kínából,Indiából az infrastruktúrát Záhonyig?
Stb.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..