[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 494
14 844
113
Mi értelme van ennek a kurszki kalandnak a befektetőknek?Értem én,hogy nyilván az atomerőmű elfoglalása volt a cél,de be kellene látni,hogy ezt már régen elb@szták.Az orosz meg nyitva is fogja tartani ezt az egérfogót amíg vannak ilyen ostobák akik önként russzofóbiától fűtve itt próbálják náci hajlamaikat kiélni.Most vették el az oroszok Európa legnagyobb lítium bányáját a befektetőktől,nem azt kellett volna védeni?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
3 073
12 845
113
A stressz az egy dolog, egyedül kolbászolni megint más. Nem is feltétlen az ő hibája , inkább azé aki egyedül odaküldte.
Aki figyelt, olvasott, erdekelte ez a tortenetszal az mar olvashatta, hallhatta magatol az orosz katonatol, hogy amikor osszefutottak az ukranok is ketten voltak es az oroszok is... szivesen. :);)

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
757
2 203
93
Az Oroszoknál valami perverz szokás szemből (esetleg ez számít 3 pontosnak ?) kiütni a páncélosokat. Kicsit hazárdjátéknak tartom, de hát ők tudják... :cool:

Gyakorlatilag szinte mind aminek szemből mentek, valamifele IFV/APC/Egyéb. Nekik majdnem mindegy, hogy honnan mennek neki. Amit latni tankos bejátszásokst, ott úgy néztem nem szemből mentek... Szerintem a tankonkon kívűl, komulativ fejjel szinteti mindennek nyugodtan mehet szemből is.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 391
52 125
113
Aztán a bled a szuka és a tovarish on kívül nem sokat értek belőle :)
Én detto, de az angol felirat sokat segített.

Kettő a kettőbe akadtak össze, mindkettő mellől elhalt a társa, az uki le akarta vadászni, elszánt volt, és nem amatőr, jakut elmondása szerint profin lőtt, mozgott, ahogy lehetett dobta a gránátot, mikor egymásba akadtak elvette a kését mert ahogy szúrta a jakut a vér miatt kicsúszott a kezéből ahogy megcsúszott az ukránon, mindketten brutál keményen a pengébe nyúlva oda vissza elvéve egymástól a kést kűzdöttek.

Szerintem azon múlt, hogy a jakut elkapta foggal és harapta az ukrán egyik kezét, ezzel 2 kézzel tudott 1 kéz ellen kűzdeni, s kurva gyorsan improvizált a fennmaradó kezével megfogva egy hegyes cseréptörmeléket, és azzal kinyomta az uki egyik szemét...

Nézem bazz és még mindig nem hiszem el hogy ilyen van, ezt egy hollywood-i filmben látom, kiröhögöm hogy túltolták a biciglit, azt itt van, nagyon durva.

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
3 073
12 845
113
Aztán a bled a szuka és a tovarish on kívül nem sokat értek belőle :)

Én detto, de az angol felirat sokat segített.

Kettő a kettőbe akadtak össze, mindkettő mellől elhalt a társa, az uki le akarta vadászni, elszánt volt, és nem amatőr, jakut elmondása szerint profin lőtt, mozgott, ahogy lehetett dobta a gránátot, mikor egymásba akadtak elvette a kését mert ahogy szúrta a jakut a vér miatt kicsúszott a kezéből ahogy megcsúszott az ukránon, mindketten brutál keményen a pengébe nyúlva oda vissza elvéve egymástól a kést kűzdöttek.

Szerintem azon múlt, hogy a jakut elkapta foggal és harapta az ukrán egyik kezét, ezzel 2 kézzel tudott 1 kéz ellen kűzdeni, s kurva gyorsan improvizált a fennmaradó kezével megfogva egy hegyes cseréptörmeléket, és azzal kinyomta az uki egyik szemét...

Nézem bazz és még mindig nem hiszem el hogy ilyen van, ezt egy hollywood-i filmben látom, kiröhögöm hogy túltolták a biciglit, azt itt van, nagyon durva.
Hát igen, angol felirattal raktam be a videót. És tessék, itt a non plus ultra - a kézitusa fölülről, drónfelvétel a közelharc végéről.

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 066
1 706
113
Hát igen, angol felirattal raktam be a videót. És tessék, itt a non plus ultra - a kézitusa fölülről, drónfelvétel a közelharc végéről.

A lényeg le lett írva és szerintem már mindenki tudja amennyire lehet, mi történt. Ez meg egy "hasznos" kiegészítése ennek.

Nekem az a tanulság, hogy az utolsó pillanatban nem számít barát vagy ellenség, nem számít zászló vagy egyenruha. Két ember volt ott és az egyik belátta a szavait tekintve a végén, hogy mindez értelmetlen.

Ezt kellene vetíteni a kegyelet megtartása mellett, hogy világossá váljon mennyire jó "buli" a katonásdi, hangzatos eszmék mögé rejtve másokat (ki)szolgálni.

Ha a háború elején a politikusok meg az üzletileg érdekeltek csaptak volna össze konkrétan, rég vége lenne. Nem csak ott, máshol is.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 733
12 310
113

Nem itt láttam a videót hanem eredeti oroszban. A lényeg ott is látható volt így nem néztem meg többször

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 391
52 125
113
A lényeg le lett írva és szerintem már mindenki tudja amennyire lehet, mi történt. Ez meg egy "hasznos" kiegészítése ennek.

Nekem az a tanulság, hogy az utolsó pillanatban nem számít barát vagy ellenség, nem számít zászló vagy egyenruha. Két ember volt ott és az egyik belátta a szavait tekintve a végén, hogy mindez értelmetlen.

Ezt kellene vetíteni a kegyelet megtartása mellett, hogy világossá váljon mennyire jó "buli" a katonásdi, hangzatos eszmék mögé rejtve másokat (ki)szolgálni.

Ha a háború elején a politikusok meg az üzletileg érdekeltek csaptak volna össze konkrétan, rég vége lenne. Nem csak ott, máshol is.
Kár mindkettőért... Akármennyire kemény volt, és keményen harcolt az ukrán, mikor torkon lett szúrva, az egyik angol fordítás szerint az anyjához beszél, hihetetlen szomorú ez az egész, ehy normális világban ennek a két faszinak közösen kellett volna vadászni menni, vagy autót szerelni, nem torkon szurkálni egymást politikusok miatt :(!!!

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
757
2 203
93
Kár mindkettőért... Akármennyire kemény volt, és keményen harcolt az ukrán, mikor torkon lett szúrva, az egyik angol fordítás szerint az anyjához beszél, hihetetlen szomorú ez az egész, ehy normális világban ennek a két faszinak közösen kellett volna vadászni menni, vagy autót szerelni, nem torkon szurkálni egymást politikusok miatt :(!!!
Pontosan így van ahogy irod! Elmebeteg az egész! A szerencsétlen ukrán amúgy a hazáját védte!!! Az orosz meg pénzért ment oda ölni! Ezt azért ne felejtse el senki! Meg akkor is igy van, ha nagyjából úgy manipulálják őket mint itthon minket brüsszellel. Az is siralmas, hogy itt miolyen sokam meg vannak lepődve a háború brutalitásán! Mit gondoltok, hogy halnak meg a többiek????? Mosolyogva!!!!!!!!!
Én sok évvel ezelött leirtam itt fraciaországi elményeimet, egy hasonló esettel kapcsolatban. 7 késszúrással feküdtem egy honapot a Calaisi korházbam. Szóval első kézből tudom mondani, hogy opyan adrenalinsokkban voltak, hogy semmiolyen fájdalmat sem éreztek. Ez biztos! Pontosan ismerem ezt a szitut! Mit gondoltok, mennyit szemved az a szerencsetlen aki eleg, ajinek leszakad keze lába, kifolyik a bele.... Elmebeteg dolog az egész!!

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 131
3 278
113
Pontosan így van ahogy irod! Elmebeteg az egész! A szerencsétlen ukrán amúgy a hazáját védte!!! Az orosz meg pénzért ment oda ölni! Ezt azért ne felejtse el senki! Meg akkor is igy van, ha nagyjából úgy manipulálják őket mint itthon minket brüsszellel. Az is siralmas, hogy itt miolyen sokam meg vannak lepődve a háború brutalitásán! Mit gondoltok, hogy halnak meg a többiek????? Mosolyogva!!!!!!!!!
Én sok évvel ezelött leirtam itt fraciaországi elményeimet, egy hasonló esettel kapcsolatban. 7 késszúrással feküdtem egy honapot a Calaisi korházbam. Szóval első kézből tudom mondani, hogy opyan adrenalinsokkban voltak, hogy semmiolyen fájdalmat sem éreztek. Ez biztos! Pontosan ismerem ezt a szitut! Mit gondoltok, mennyit szemved az a szerencsetlen aki eleg, ajinek leszakad keze lába, kifolyik a bele.... Elmebeteg dolog az egész!!
jó hogy felépültél

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 821
61 409
113
Úgy kb 2014-ig közösen is vadásztak (átvitt ērtelemben....).
Hogy mi történt utána, ismert.

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 113
9 700
113
Ez vótmá?
Why is Ukraine the West's Fault? Featuring John Mearsheimer
2015-ös előadás.

MÁS:
30 Shahed-type UAV van bevetésen Liveuamap szerint
És 4 siklóbomba

Reppa

Well-Known Member
2010. június 4.
133
873
93
Védte a lóf..szt,védte az amerikai befektetéseket,a nyugati jólét zálogát,a kizsákmányolás lehetőségét.Az orosz nem pénzért ment oda ölni,hanem azért,hogy ne kelljen majd a gyerekeinek 20 év múlva sokkal rosszabb helyzetben harcolnia.Ha ezt nem látod,akkor kicsit felesleges is volt leírnom,mert nem is akarod látni.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 060
85 878
113
Védte a lóf..szt,védte az amerikai befektetéseket,a nyugati jólét zálogát,a kizsákmányolás lehetőségét.Az orosz nem pénzért ment oda ölni,hanem azért,hogy ne kelljen majd a gyerekeinek 20 év múlva sokkal rosszabb helyzetben harcolnia.Ha ezt nem látod,akkor kicsit felesleges is volt leírnom,mert nem is akarod látni.
Az az orosz egy burját (ha jól emlékszem, ha nem az azért akkor is látszik, hogy nem szláv etnikumú emberről van szó), aki pénzért ment Ukrajnába harcolni. Nem is kevés pénzért.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 955
10 113
113
Az orosz az elveszett birodalmához ragaszkodik foggal körömmel, de közben az csak még jobban leépül.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 430
61 357
113

Én is szívesen megnézném a videót se reditem se telegrammom így nem látom :(
Szívesen veszek valami linket, olyan helyről amire nem kell regisztrálni a megnézéséhez.