[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 059
85 872
113
Csak azért kérdeztem mert az ottani figyelmeztetésed és az itteni, idézett kommented közt kevés idő telt el és gondoltam jelzem.
Szerintem amíg a normál eszmecserén belül felhívod rá a figyelmet, hogy amúgy xy gyakran téved és a logikája nem korrelál a megvalósuló történésekkel az teljesen rendben van. De így kiragadva, valami lista vagy más szempontrendszer alapján beleállni elég érdekes...
(Fogadd ezt el egy olyantól aki nem egyszer kapott itt 20+ röhögős fejet :D és aki (magánvéleménye) szerint is érdemes lenne sok itteni kommentelőnek átértékelnie a háború általános lefolyásával és egyes részleteivel kapcsolatos álláspontját mert nem igazán működik úgy amit és ahogy írnak.)
Gyakran téved? Ez nem a tévedés, hanem a totális elmebaj kategóriája már ne is haragudj. Erről még a hülyék is tudják, hogy hülyeség és nem a múlt ismeretében, hanem a megírás pillanatában is tudták!!!

"Most kicsit Nostredamus leszek:
Ukrajnát év végégig (2024) ledarálják a francba a ruszkik, az új lengyel kormány és a mindig hülye germánok meg egy két szánalmas országgal karöltve bele állnak a fehérorosz/ukrán/lengyel frontba.
Itt a nagy arc nagy pofára esést hoz majd, kipicsázzák őket igen durván az oroszok.
Majd amikor már a német határon van a front és nincs már értelmezhető NATO konvenciós haderő akkor jön a következő lépcső.
Ami nem más, mint, hogy az USA vegyifegyvert vet be. Nem valami szar klórgázt, hanem VX ágenseket. Tömegesen.
Ebbe meg az oroszok vesztenek nagyot.
És miután mindenki erőinek befellegzett, atomozni meg senki sem akar, hiszen a totális megsemmisülés a WEF-nek sem biznisz, így bármiféle érdemi eredmény nélkül véget ér a harmadik világégés. Én ezt jósolom a jövőnknek :confused: "

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 728
12 288
113
Mondjuk a távolból könnyű ezt mondani. Meg azt is, hogy miért kapkodott, mikor ott volt az optika amivel messzebbről figyelhette volna az épület kis nyílását és nem kellett volna közel mennie. Miért szemből ment rá a nyílásra, miért nem oldalról és dobott egyből egy gránátot. Ha lett volna lasszó heveder a gépkarabélyán, akkor nem ejtette volna el, meg miért nem kapott elő egy pisztolyt, stb ,stb.
Én meg azt mondom, hogy ez a valóság. Stressz, félelem, hibás parancs, végrehajtás, stb. A stresszre adott reakció csak éles helyzetben derül ki. Nem lehet irányítani ezért pl nem is mindenki alkalmas kommandós feladatra.
A stressz az egy dolog, egyedül kolbászolni megint más. Nem is feltétlen az ő hibája , inkább azé aki egyedül odaküldte.

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
629
2 310
93
Magyar B. Tamás reggeli összefoglalója, van benne egy kis ismertető az ukrán erődrendszerekről is:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Pokrovszknál, Volkovétól északra (Pokrovszk délnyugati körzetében) egy másfél kilométeres hosszúságú árokrendszert fogalaltak el az orosz erők szinte órák alatt.
Magyar elmondja, hogy több forrás szerint is itt egész ukrán rajok "összefüggő alakzatban" adták meg magukat a támadóknak.
Innen további orosz előrenyomulás történt a város felé Kotline falu irányába. A Pokrovszkot ellátó legfontosabb utat tűzellenőrzés alatt tartják immár a támadók. Pár napon beül ez az út teljesen elzáródhat, viszont még 2 alsóbbrendű út a város északi részén az ukránok rendelkezésére áll. Pokrovszkban jó 2 hete már nincs közműszolgáltatás (sem áram sem víz), Magyar szerint még mindig van a városban legalább 6 ezer civil, kiknek esélye az ostrom túlélésére minimális.
A vlogger elmondása szerint a város megfelelő és jól kiépített védelmi struktúrákkal rendelkezik. A fő gond inkább a megfelelő katonai személyzet hiánya a védelemben.
Magyar megerősíti még - forrásai szerint - hogy Szumy térségében ukrán és nemzetközi erők gyülekeznek, de szerinte kisebbek mint a kurszki offenzíva előtt.
A szerző szerint bár elméletileg megtörténhet egy kurszkihoz hasonló ukrán ellentámadás, ellenben sem lőszerből, sem technikából, sem képzett katonából nem lesz több az ukrán oldalon, emiatt az ellentámadás sikere kétséges, esetlegesen kiaknázható előnye marginális.

AlbaRegia

Well-Known Member
2019. december 23.
613
1 618
93

Frankenstein tank

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
1 998
5 468
113
Áruld már el, hogy honnan deült ki számodra, hogy hány kg az ukrán? Az pedig a videóból kiderült, hogy profinak biztosan nem volt profi. Amúgy az orosz se 75kg arra mérget vehetsz (ha igen, akkor 110cm mély).
Ha nem csak csőlátásod lenne, s legalább olvasnál, vagy csak néznél ki a fejedből, láttad volna kicsit fennebb 2 video is van, ahol elbeszélgetnek a yakut katonával,(András a neve ha jól emlékszem), ő elmondja az egészet. De te megint okosabb akartál lenni. de nem baj megint megmondhattad a tutit.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 574
25 631
113
Gyakran téved? Ez nem a tévedés, hanem a totális elmebaj kategóriája már ne is haragudj. Erről még a hülyék is tudják, hogy hülyeség és nem a múlt ismeretében, hanem a megírás pillanatában is tudták!!!

"Most kicsit Nostredamus leszek:
Ukrajnát év végégig (2024) ledarálják a francba a ruszkik, az új lengyel kormány és a mindig hülye germánok meg egy két szánalmas országgal karöltve bele állnak a fehérorosz/ukrán/lengyel frontba.
Itt a nagy arc nagy pofára esést hoz majd, kipicsázzák őket igen durván az oroszok.
Majd amikor már a német határon van a front és nincs már értelmezhető NATO konvenciós haderő akkor jön a következő lépcső.
Ami nem más, mint, hogy az USA vegyifegyvert vet be. Nem valami szar klórgázt, hanem VX ágenseket. Tömegesen.
Ebbe meg az oroszok vesztenek nagyot.
És miután mindenki erőinek befellegzett, atomozni meg senki sem akar, hiszen a totális megsemmisülés a WEF-nek sem biznisz, így bármiféle érdemi eredmény nélkül véget ér a harmadik világégés. Én ezt jósolom a jövőnknek :confused: "
Ja, mondjuk kiválasztottad az egyik legelrugaszkodottabb hozzászólást, de az íróját idézve: jóslom, azaz nem tényként hanem képzelgésként hivatkozott saját írására. Vannak mind a két oldalról hasonlók és ennél kevésbé vagy még inkább a valós történésektől távol álló kommentek. Nincs is ezzel baj, valaki téged tart hibbantnak azok miatt amiket írsz, valaki engem, valaki másokat… Oszt’kinemszarjale?! De és hamgsúlyozom DE nekünk itt van lehetőségünk és “jogunk” tévedni vagy képzelegni mert privát emberként egy viszonylag zárt közösségben tesszük ezt. Ami engem felháborít, hogy különböző felületeken a tv-től az írott sajtón át az online médiákig szakértőknek nevezett és elismert emberek nyilatkoznak ugyanilyen magasságokat elérő sőt, ezeket meghaladó f%szságokat szándékosan, direkt manupulatív módon. És teszik/tehetik mindenféle következmények nélkül. Ma ez nem oké, itt haver… mindegy, abszolút mindegy.

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
3 073
12 845
113
Áruld már el, hogy honnan deült ki számodra, hogy hány kg az ukrán? Az pedig a videóból kiderült, hogy profinak biztosan nem volt profi. Amúgy az orosz se 75kg arra mérget vehetsz (ha igen, akkor 110cm mély).
Annyira szeretem, hogy ketsegbe vonod azt amirol semmit sem tudsz. Nem lehetett latni az ukrant, a jakut harcos latta erezte a sulyat. A jakut is szerzodeses O ugy latta, profin mozgott az ukran, loves utan azonnal granatot dobott, etc...

Az legalabb kiderult, hogy 2 ukran volt, a kezitusas ukran tarsa kiabalhatta a 300, 300-at amikor megsebesult a haz megkozelitese soran, nem ez az ukran lett meglove.

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 150
2 250
113
Csak azért kérdeztem mert az ottani figyelmeztetésed és az itteni, idézett kommented közt kevés idő telt el és gondoltam jelzem.
Szerintem amíg a normál eszmecserén belül felhívod rá a figyelmet, hogy amúgy xy gyakran téved és a logikája nem korrelál a megvalósuló történésekkel az teljesen rendben van. De így kiragadva, valami lista vagy más szempontrendszer alapján beleállni elég érdekes...
(Fogadd ezt el egy olyantól aki nem egyszer kapott itt 20+ röhögős fejet :D és aki (magánvéleménye) szerint is érdemes lenne sok itteni kommentelőnek átértékelnie a háború általános lefolyásával és egyes részleteivel kapcsolatos álláspontját mert nem igazán működik úgy amit és ahogy írnak.)
Bocsánat OFF topik lesz:
Igen, utólag olvastam a figyelmeztetést, nem szándékosan írtam (idéztem) az utolsó "szembesítést".
A lényeg, hogy kerülöm az ilyen figyelemfelhívást, kommunikációt.
Szép napot mindenkinek!

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
7 081
17 287
113
Az Iskanderrel szétcsapott ukrán csapatösszevonás

Szerintem hatalmas arcok ! :p:p:p
"Összeállított felvétel arról, ahogy az Orosz operátorok fabotokkal ütik ki az Ukronáci nehéz drónokat."

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
799
3 800
93
Ismert ukrán újságíró tavaszi békemegállapodást jósol (RT)

Oroszország és Ukrajna idén tavasszal békemegállapodást írhat alá – jósolta Dmitrij Gordon ukrán újságíró. A YouTube-csatornáján múlt héten megjelent interjúban Gordon azt mondta, hogy a konfliktus „forró szakasza” 2024-ben véget ért.
„A békeszerződést valahol 2025 tavaszán írják alá, majd közvetlenül utána választások következnek [Ukrajnában]” – jelentette ki Gordon. Azt mondta, jóslata intuíción és a kijevi kormányhoz közel álló forrásokból származó információkon alapul.
Gordon, Ukrajna egyik legismertebb YouTube-házigazdája, Oroszországgal szembeni kritikájáról ismert. Az év elején egy moszkvai bíróság távollétében elítélte terrorizmusra való felbujtás és hamis információk terjesztése miatt.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 149
6 905
113
A stressz az egy dolog, egyedül kolbászolni megint más. Nem is feltétlen az ő hibája , inkább azé aki egyedül odaküldte.
ha én jól értelmezem, akkor itt 2 járőrpárról volt inkább szó. ukránok meglátták a burjátokat, egyiket kilőtték, a másik bemenekült a tanyára. onnan kilőtte az egyik ukránt, a másik meg úgy döntött nem vár, hanem egymaga intézi a dolgot.
okok ilyen helyzetben nincsenek. döntések vannak, és annak következményei.
ha jól figyeltem, akkor egyébként az ukránnak tán saját kése sem volt, vagy elvesztette közben, a burját kését tudta megkaparintani, de aztán ezt a burját visszavette tőle. egyébként nem "szabvány" katonai kései vannak.
ja, amivel harcolt, az ottmaradt valami ok miatt

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 392
58 508
113
A naiv nyugati államok tényleg azt hitték hogy ez így működni fog. A gazdasági kapcsolatok miatt majd Oroszország jó szomszéd lesz. Annyit értek csak el hogy még jobban fájt nekik a háború.

Igen, rossz szomszéddá vált Oroszország, lepaktált a britekkel,csóri,ártatlan ukránok ellenében,az,azok segge alatt lévő ásványkincsekre,majd elkzdte tömeggyilkolni szegény ukrán civileket, benácultak,meg minden.
:)

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 287
27 039
113
Andrej Grigorjev " Tuta" 39. Szahalini Gárda gépesített lövészdandár katonája , ő szerepel a közelharci késes videón ..

Andrejt és egyik katonatársát kiküldték,hogy kitüzzenek egy orosz zászlót az egyik településen Turdovojeban (ezért volt csak 2 fő)
a feladat elvégzése közben tűzharcba kerültek az ukránokkal melynek során Andrej katonatársa meghalt, egy ukrán FPV drón miatt.
Ő maga az egyik házban keresett menedéket, ahol éppen azt a csatát vívta, amely az egész interneten elterjedt.
mivel a zászló továbbra is ki volt tűzve, ezért az ukránok elhatározták,hogy kiküldenek pár embert, az orosz katona megölésére,és hogy leszedjék a zászlót.

Andrej elvette a rádiót a halott ukrán katonától,így végig tisztában volt vele,hogy mi fog történni, hallotta azt is hogy az ukránok egy PSZH*-t küldenek ellene,
de az egyik, fegyverraktárnak használt házban talált valami kézi páncéltörő eszközt lehetett, amivel ezt a járművet sikeresen kiütötte .. emiatt az ukránok azt hitték,hogy orosz erősítés érkezett a jakut kimentésére,de ez akkor még nem volt igaz, majd később a valóban kimentésére érkező szakaszát tűz alá vették az ukránok,egy aknavetős egységgel,amit Andrej szintén felszámolt, 3 ukrán katonát megölve.

( ezt sikerült kb összelegózni a különböző orosz forrásokból)

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 392
52 121
113
Onnan hogy Ő mondja el, mintegy 20 percben angol felirattal telegramon ma láttam, meg oda is van linkelve vele szintén feliratozva 3. videó, ahova itt írtam azt amit. Elmondta hogy az ukrán sokkal nagyobb, erősebb volt nála, magasabb, legalább 100 felett kg-ban, Ő meg 74.

A jakutok apró szívós emberek, ha nem is 110 mély whogy írod, de lehet hogy 170 sincs, igen, és kicsontozta a gopro-s elit ukrán csapatokhoz tartozó M4-es támadó ukránt, aki NEM egy random kényszersorozott ungvári fogorvos volt báttya...

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 289
14 513
113

Oroszország és Ukrajna idén tavasszal békemegállapodást írhat alá – jósolta Dmitrij Gordon ukrán újságíró. A YouTube-csatornáján múlt héten megjelent interjúban Gordon azt mondta, hogy a konfliktus „forró szakasza” 2024-ben véget ért.
„A békeszerződést valahol 2025 tavaszán írják alá, majd közvetlenül utána választások következnek [Ukrajnában]” – jelentette ki Gordon. Azt mondta, jóslata intuíción és a kijevi kormányhoz közel álló forrásokból származó információkon alapul.
Gordon, Ukrajna egyik legismertebb YouTube-házigazdája, Oroszországgal szembeni kritikájáról ismert. Az év elején egy moszkvai bíróság távollétében elítélte terrorizmusra való felbujtás és hamis információk terjesztése miatt.

Szerintem ez nem lehetséges tul kicsi az ido intervallum egy békére, tavasz mindjárt itt van. Ha azt mondana 26 tavasza lehet a leg korabbi idopont erre az mar realis.

• Tetszik
Reactions: Totya and vontod

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 734
98 249
113
Azért az mellett ne menjünk el szó nélkül, hogy ez leírt, begépelt gondolatok, vélemények. Nem írok hozzá, nem minősítek. Én csak emlékeztetek. Nem én FANTÁZIÁLOK, nem én ferdítem el a valóságot, nem én találtam ki ezeket a blődségeket.
A figyelmeztetést tudomásul veszem, többet nem lesz "szembesítés".
Pedig néha tanulságos.

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 643
23 280
113

"...
Jósol! Érted? Mint ez itt:
"

„A békeszerződést valahol 2025 tavaszán írják alá, majd közvetlenül utána választások következnek [Ukrajnában]” – jelentette ki Gordon. Azt mondta, jóslata intuíción és a kijevi kormányhoz közel álló forrásokból származó információkon alapul."

Várom, hogy ezt is felhánytorgatod majd, ha netán nem teljesül, pedig ezt kapor barátaid írták! :D

Ami pedig a "totális elmebajt" illeti, az eddigiek alapján ez a kórság nagyrészt téged érint... Mert a legtöbbről amit írsz "még a hülyék is tudják, hogy hülyeség és nem a múlt ismeretében, hanem a megírás pillanatában is tudták."

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
7 081
17 287
113
Feltehetően egyik fél sem volt egyedül. Az ukrinál látható, hogy a video elején a társa is ott volt, pár méterre mögötte térdelt. Az Oroszokra mért kamikaze dróncsapás után gondolom meg akarta nézni a helyszínt, tiszta-e.
Nem gondolta, hogy ott még élő Oroszba botlik. Ekkor a társa feltehetően golyót kap, vagy nem mer közelebb menni, pedig hallania kell a tűzharcot. Amikor bedobja a gránátot az ablakon, már késő. A jakut már kint is van az ajtón kívül és "rohamoz", de túl közel van a falhoz/sarokhoz. Ez meg épp fegyvertelen, így marad a kézitusa...