[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 810
9 555
113
Ruszin nekem szimpatikus volt amit az ultrahangon - parancsnoki szemlén - eddig láttam tőle, őszintén megmondom MP környezetében is az egyetlen szimpatikus ember.

Arra azért kíváncsi vagyok, akik ismerték katonaként, milyen véleménnyel vannak/voltak róla, úgy az állomány általában.

Az hogy a volt vezérkari főnökök elítélték a politikai pályafutásba kezdést nyuggerként, nem tudom hova tenni, mert ugye volt direktben vezérkari főnök - Benkő - is aki rögtön Honvédelmi Miniszter lett, én kedveltem őt is.

Amit mondott eddig Ukrajnáról, NATO-ról, az szerintem korrekt, amennyire lehet elfogulatlan, pártatlan, s nem érzem azt RSZR-nél hogy nagyon mást mondana MOST MP mellett, Tiszásként, mint mondott volna korábban pl. az Ultrahangon Fideszhez közelebb.

Ki hogy látja, miért támadják ennyire, illetve más úgy látja nagyot fordult a véleménye Ukrajnával kapcsolatban most hogy Tisza ember lett?
egy demokratikus berendezkedésű országban mindenkinek szive joga olyan pártba belépni szavazni támogatni ami neki tetszik
ha egy politika ezért valakit hazaárulóként szélsőségesként másként megbélyegez urambocsá konkrétan szankcionál az az adott politika demokráciadeficitjét jelzi
és itt mindegy hogy magyar német vagy ukrán politikáról van szó, mindegy hogy jobbosról vagy balosról, nemzetiről vagy globalistáról
nincs olyan hogy egyedüldemokratikus politika, aki magát annak kiáltja ki az éppen diktatúrát építget

Na végre:

Orosz részről Lavrov mellett Jurij Usakov elnökhelyettes, az USA részéről Mike Walz nemzetbiztonsági tanácsadó és Trump közel-keleti különmegbízottja, Steve Witkoff vesz részt még a tárgyalásokon.

Tammy Bruce amerikai külügyi szóvivő Rijádban újságíróknak nyilatkozva azt mondta, a keddi találkozó Putyin és Trump elnök közötti kezdeti beszélgetés folytatása. A Kreml szerint a megbeszélésen szó lesz „az orosz-amerikai kapcsolatok egészéről”, az esetleges béketárgyalásról, valamint a két elnök találkozójának előkészítéséről.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, nem tudtak a béketárgyalásokról, és közölte, hogy nem fogja elismerni a részvétele nélkül létrejött megállapodást.
azt magyarázza el valaki hogy pontosan mi a funkciója az asztal végében annak a szaudi moderátornak (?)
ha ez egy orosz-ukrán meeting lenne akkor érteném, valakinek szét kell választania a feleket ha ölre mennének
de ez egy orosz-usa meeting, azon belül is külügyminiszteri szintű
mit csinál ezek között a szaudi jóember ott középen?

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 525
10 381
113
Akkor miért karcol Szaud-arábiába tárgyalni?

Ott jelenti be, hogy győzött?
Nácitlanitott? Nyilván nem.
Dekommunizált? Nyilván nem, Ukrajna létezik.
Demitilarizált? Látványosan nem, szomszédja tele NATO fegyverekkel.
Nem lesz NATO erő Harkiv, Odessza Herszon környékén? ;)
Vagy különben toppant egyet Putyin?

Szóval biztos, hogy győzött?
;)
Így marad a kompromisszumos alku. Ez pedig a valamit valamiért elv alapján működik.
Területet a békéért, területet a NATO terjeszkedés leállításáért, a szankciók feloldásáért, a befagyasztott pénzeszközök vissza adásáért, stb.
Ha figyelmen kívül hagyom a szokásos, értelmetlen kitöltőszzövegedet és csak az utolsó két lényegbeli mondatodat nézem, akkor nagyjából egyformán látjuk.

Jano64

Well-Known Member
2021. március 7.
371
2 158
93
Én annak, hogy végre van esélye becsukni ezt a topikot, azaz:
  • Talán nem hal meg fölöslegesen több ember
  • Nem rabolnak el embereket a frontra
  • Nem csak Ukrajna helyzete rendezősik, hanem egy kalap alatt Közel-Kelet is.
  • Eleve annak, hogy végre beszélnek egymással.
Szerintem annak kell a legjobban örülni, hogy itt Magyarországon ,-egy háborű szomszédságában- drasztikusan csökkent a veszélye, hogy a meterológiai telet, egy nukláris tél hosszabbítsa meg.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 206
32 785
113
Minek örülünk egész pontosan?
Ééés megszólalok én, mint vészmadár :oops:
Nyugi, nem fogom megint 99-edszerre is elmondani a szokásos mondókámat elmondani arról, hogy mélyebb ez a probléma, minthogy egy tárgyalási körrel rendezni lehessen (bár a US State Department pont ezt nyilatkozta) meg mégis hogyan teljesülnek/nem teljesülnek az alapvetően azért még mindig távol álló feltételek.

Inkább csak annyit mondok, hogy nézzünk vissza Vietnámba. Hiába akart az USA 1968-tól kiszállni a háborúból - ahol még Johnson is 5 hónapra leállította az északiak bombázását a kampány során -, a párizsi békemegállapodás aláírására csak 1973-ban, azaz 4 évvel és egy Operation Linebacker II művelettel később került sor.

Tárgyalni tárgyalnak, de igazából ez még csak a petting része, a csalánozó faszokat később csapják elő. Szóval még korai pezsgőt bontani.
El tudná nekem magyarázni valaki hogy Transznyitria miért nem lett még Ukrán?
Ez okés hogy anno Moldáv volt, de most Orosz bábállam. Ezért kérdezem
Próbálkozás esetén pofájukba robbantanák a kolbasznai lőszerraktárat, ami kb egy Csernobillal egyenértékű környezeti terhelést jelentene. Plusz miután már jórészt nyugati 155 millis kaliberre álltak át, úgy a régi szovjet gránátokra sincs annyira szükségük

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
597
3 681
93
Ez mekkora szinjáték.Most is világosan látszik ez Usa orosz konfliktus.Az eu meg a balek.Próbált beavatkozni egyrészt a hagymázos ideologia alapján tetszeleg ve,meg azzal a hátso szándékkal ,hogy jut neki a koncbol.Eleve vesztes pozició hisz orosz vereség esetén lehívhato csak.Tenger sok kiadás semmiért.Amit a Bidé kormányzat alatt az Usa felvásárolt most a ráforditott "költségekért" kapja Trump meg.Folytonosság.Zelenski mekkora szinész.Az Usa embere volt végig.Átb@szta az ukrán társadalmat nackostul.Meg a fél világot.Nrm tudom átlátta e vagy csak végig improvizált de a világ legnagyobb színésze.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 976
20 644
113
Ez okés hogy anno Moldáv volt, de most Orosz bábállam. Ezért kérdezem
Szerintem az oka egyszerűen az, hogy Ukrajna a területet Moldova részének tekinti és az ő beleegyezésük nélkül nem indít hadműveletet, mivel azzal belevonná magát Moldovát is, amit nyilván annak vezetése nem akar(t).

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 525
15 166
113
Lavrov a képek szerint nincs hanyatt esve ettől a találkozótól.Az a probléma,hogy Rubió,és Trump,Biden gazdái rengeteg pénzt öltek bele az ukrán projektbe.Amerika mindig is lerabolta az első világháborútól kezdve a "vesztes" országok gazdaságát,ásványi kincseit azt hitték,ezt még most is megbírják csinálni.Mert ebből éltek az úgynevezett "szabad világok" mások zsírján,vérén élősködni.Itt most ez nem fog működni.Trump nem is kertellt,hogy 500 milliárdra tart igényt.Jól megvezették az ukránokat.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
2 033
10 433
113
Ez mekkora szinjáték.Most is világosan látszik ez Usa orosz konfliktus.Az eu meg a balek.Próbált beavatkozni egyrészt a hagymázos ideologia alapján tetszeleg ve,meg azzal a hátso szándékkal ,hogy jut neki a koncbol.Eleve vesztes pozició hisz orosz vereség esetén lehívhato csak.Tenger sok kiadás semmiért.Amit a Bidé kormányzat alatt az Usa felvásárolt most a ráforditott "költségekért" kapja Trump meg.Folytonosság.Zelenski mekkora szinész.Az Usa embere volt végig.Átb@szta az ukrán társadalmat nackostul.Meg a fél világot.Nrm tudom átlátta e vagy csak végig improvizált de a világ legnagyobb színésze.
Nem amerikai katonák harcolnak Ukrajnában és a pénzügyi és katonai támogatások kb fele is európai. Nyilván Trump leszarhatja Európát, de ez fordítva is megtörténhet.

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 088
4 087
113
A Falkland-szigetekért folyt háborúnak is vége, mégsincs zárva a topicja. :) (Csak "szórakozok", no offense.) Talán pont a háború után lesz végre értékelhető a topic tartalma, fut fel a színvonal, megjelenhetnek majd nagyobb számban szakmai tartalmak, izgalmas anyagok, ahogy nyilvánossá válnak az infók, mindenki hátrébb lép egyet, a propi visszaszorul, a fog of war eloszlik, a napi iszony kicsit feledésbe merül.

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
597
3 681
93
Kizártnak tartom nagyobb fegyvercsomag érkezését.Sőt minden hőbörgés ellenére még zelenskinek is könnyebb hogy a bukást az usa nyakába varhatja..megnyerhetetlen ez a háború.Ez lesz majd az ő hátbaszúrás elmélete.Mondjuk hosszú életet akkor se jóslok neki.
Annak idején az oroszok elindultak Zelenskiért nem másért .És nem tudták elkapni.Felül bírálom magam.Mégsem görbülhet haja szála se.Szükség lesz még ilyen emberekre.És nem venné ki jól magát ha egy ügynök pórul járna miután elvégezte feladatát..Vigyázni fognak rá.

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 578
5 945
113
Tetszik nekem ez a nagy egyetértés, hogy milyen sikeresek voltak a tárgyalàsok. :)
Valakik, akik nincsenek ott, most éppen nagyon ráfáznak, úgy gondolom. Ezek meg közben kajánul vigyorognak.
Amolyan Jalta 2. Csak most már hivatalosan is Európa nélkül vitatják meg, mi legyen velünk. Az elsőnél még meghívták nézőnek Churchillt, most az EU-s vezetők jobb esetben kapnak egy beszámolót az egyezség után, rosszabb esetben megtudják majd a teendőket a reggeli hírekben ők is, amikor mi választópolgárok.