Látni, hogy Trump pojáca.Az ukránokat átbaszták, de nagyon. Tudom hogy jelenleg ők ránk esélyesen a legnagyobb veszély, de ettől még konkrétan sajnálom őket már. Zelenszkijt méltatlan helyzetbe hozták tegnap, persze dolgozott érte keményen évekig, ez is tény. Azért óriási cinizmus ez amcsik részéről is, hiába látja most megváltónak sok jobbos/Fideszes - szerintem kicsit Te is - Trumpot, Ő most rázza le magáról, az USA-ról a felelősséget mint kutya a vizet, de részese és felelőse tevékenyen Ő is az első kormánya alatt, az országa meg fő felelőse ennek a szarviharnak!
Álszent mossa kezét magatartás ez innentől a szememben, még akkor is ha most Trumpnak igaza van, kicsit több együttérzés emberibb lett volna, miután ők hajtották bele ebbe a vágóhída az ukránokat!
Amit rajtam látsz, hogy azt élvezem, ahogy azok orrát nyomja a xarba (Ukrajna, EU, Demokraták), akik a miénket igyekeznek ugyanúgy a xarba nyomni.
Az oroszokkal nekem mindig is vannak fenntartásaim, ezért jobban örülök egy jó amerikai szövetségesnek. Mégha ez a választások miatt mindig necces, de Putyin se fog már soká élni, közel a 80-hoz. Ott sem tudhatjuk, ki jön.
Trump tegnap megmondta. Ne követelőzzön a Fehér Házba Zelenszkij, tudja hol van és ki, kinek tesz szívességet. Konkrétan elmondta küldött neki Javelint, ezt ne feledje, amikor Obamától fegyvert nem kapott.
De céltalan háborúba dollármilliárdkat nem kuld az amcsi adófizetők pénzéből, nem erre valasztották meg.
Azt is megmondta, kaphat fegyvert Ukrajna, de a cél nem a végtelen háború, hanem a fegyverszünet. Putyin szóban erre kész, Zelenszkij még a korábbi mantrát szajkózza, mint az Unió, nem lehet engedni Putyinnak. Pedig kell, mert ez a realitás.
Tavaly egész évben ezt mondta Trump, Zelenszkij nem lett átbaxva, nem látom álszentnek Trumpot, az van, amiről korábban a kampányban is beszélt, csak ezt Ukrajna képtelen elfogadni és lázálmokat kerget.
Egyébként azt is látni, hogy Ukrajna veszett kutya lehet, tehát, szükségünk lesz a katonai szovetsegeseinkre, hogy se Kárpátalján, se a határ magyar oldalán ne provokáljon. Mert könnyen rajtunk akarja, vagy más szomszédain, leverni a frusztráltságát.
Az olaszok már itt vannak a Bakonyban. Jobb lenne itthon akár török, de méginkább amerikai katona is a határra. Az EU-ra sztem nem számíthatunk.
Ha nagyon eldurvul a szitu és ukrán polgárháború következik, ami pillanatnyilag a legrosszabb forgatókönyv, akkor akár be kell vonulni a rendet fenntartani, a magyarokat megvédeni. Ezt csak Amerika tudja biztosítani!!
Szal bár közép, hosszú távon sztem kedvező ami történik, de a jelenben muszáj lenne itthon a legrosszabbra is felkészülni és nem egyedül várni és nézni, mi történik odaát.