Dehogynem. Csak ott előtte egy profi forgatókönyvíró foglalkozik a témával, aztán Hollywoodban dolgoznak rajta, majd később a moziban megvehetik az emberek a jegyeket az előadásra. Mindezek után pár év múlva készítenek egy dokumentumfilmet a tévébe, majd megint pár év múlva következik egy vagy több feldolgozás és így tovább...<blockquote rel="Capslock"><blockquote rel="zeal">
<blockquote rel="Capslock">
...
Ebben igazad van, nem is ez a kérdés, hanem az, hogy ezt a performancet miért kamerák előtt kellett előadni? Az USA is kínozza az elfogott muzulmán terroristákat, de azt nem tolják fel a netre.
Nah ez a különbség egy fiatal és egy tapasztalt kapitalista ország között.
</blockquote>
Valaki csinál valami faszságot, akkor ne magyarázzuk már meg azzal, hogy más is (USA, zsidók, UFÓk, stb) ezt csinálja, mert ez nem magyarázat, maximum kifogás.... És mi se veszítsük el annyira a realitásérzékünket itt, hogy orosz oldalról bárminek tapsolunk, még akkor se, ha én is alapvetően az oroszok oldalán látom az igazságot.
Szerintem nagy hülyeség volt tévé előtt verni és megalázni a foglyokat, mert:
- az ukránok is látják ezt, és ettől nem lesznek elnézőbbek az orosz foglyokkal.
- az ukránok felé az ilyenekkel méginkább célpontot csinál Givi magából
- az ukrán katonák kevésbé akarják majd magukat megadni, mert félnek, hogy velük is ez történik.
Még ha el is csattan pofon, mert megértem, hogy kemény csata volt a reptéren és mindenki ideges, akkor sem tévéstáb előtt, a képbe benyúló mikorfonokkal kellett volna.
Na, de mindegy, lezártam.</blockquote>
Van valami igazad abban, hogy nem biztos, hogy ez taktikailag jó húzás volt Givitől. Viszont ahogy én látom, mindegy mit csinálnak a szakik, a nyugat kettős mérce miatt ugyis rossz fényben mutatják őket. Olvasom a nyugati sajtót, a donecki rombolásról egy büdös szo nincs, a trollibuszról meg csak az, hogy "nem lehet tudni ki volt" de az ukránok szerint a szakik voltak. Az ukránok minden böffentését lehozzàk, még csa azt sem füzik hozzá, hogy eddig többnyire hazudoztak.
De igazad van, ennyit erről. Beszéljünk a front eseményeiről.
Nekem ugy tünik, ezen a héten eldől a debalcsevoi katlan sorsa, igy vagy úgy. A szaki források (cassad stb) azt állitják, hogy a szaki tartalék még nem került bevetésre, amig az ukik már a tartalékokat részben felhasználták, tulajdonképpen eredmény nélkül.A szakik arra várnak, hol érdemes a nagy áttörést inditani, ami megtörné az ukik gerincét.
Tény, hogy mindkét oldalon komolyak a veszteségek jelenleg. Én biztos Donyecknál már erösebben támadtam volna, hogy mentesitsem a civil lakósságot az uki lövegektől. De lehet, hogy az ukik éppen erre számitottak és ez most nem jött be nekik.</blockquote>
Azt sajnálom, hogy szeptemberben nem fejezték(folytatták) be a a Donbass teljes teruletének felszabadítását, hanem orosz nyomásra(zsarolásra) tuzszuneti megállapodásra voltak kényszerítve, ami semmi jót nem hozott nekik. Ellenben Kijev a 4 hónap alatt mgerosítette csapatait, új haditechnika érkezett, kiépítették a kettos védelmi állásaikat és folyamatosan lotte a civil lakosokat.
Úgyhogy nehéz most a szakiknak .....