Phaidros, mondasz valamit. Én már szólok előre, hogy sok dezinformáció és nem hadrafogható, álcázott technika kell! A hadrafoghatóval pedig egy helyen nagyot ütni.
Mindenki (mi is!) találgasson csak, hogy mi fog következni.
Ha a szakik be akarták volna zárni a kiszögellést, bezárták volna, a nagy "csendből" arra lehetne következtetni, hogy minden erőt odakoncentrálnak. Az nem biztos, hogy hosszú távon is sikeresen tartották volna a zsák száját, de az más kérdés. De nem zárták be. Eddig úgy gondoltam, hogy részben azért nem, hogy aki akar menjen KI, ne legyen kényszerítve arra, hogy harcoljon, így kevesebb ellent kel legyűrni, és erre engedett következtetni az is, hogy aztán tényleg fel lettek kétszer is szólítva, hogy most még mehetnek. De lehet, hogy pont az ellenkezője... aki akar menjen BE. Debalcevo már-már reptérrel egyenértékű presztizskérdés. Kérdés, hogy kinek nagyobb?
Azt is figyelembe kell venni, hogy a Luganszki vezetés, hogy le lett árulózva, hogy tárgyalnak az ukránokkal, meg csak ímmel-ámmal nyomulnak előre, közben meg elég erős, összehangolt támadás van abból az irányból is.
Nekem úgy tűnik, hogy előre meg voltak írva a sakklépések és eddig úgy tűnik, hogy bejön a számításuk. Ennek kombinációnak az első lépése a repülőtér volt. És biztos lesz harmadik-negyedik-ötödik lépés, de nem lepődnék meg, ha csak sokadik lépés lenne a beszögellés teljes felszámolása, ezt megelőzheti Mariupol.
Donyecktől (és Gorlovkától) azért sem valószerű most nagyon eltolni az ukránokat, mert -valljuk be- nagyon jól jön a propaganda szempontjából, hogy nagy városokat lőnek az ukránok -és hát a háborúhoz ez is hozzá tartozik, valamint oda azért relatív hamar át tudnak csoportosítani, hamar lereagálják az eseményeket, még egy már előkészített Mariupol elleni támadás esetén legalább három nap kell, mire érdemleges, technikai erősítés megérkezik, addigra a szakik meg már bent vannak a városba.