<blockquote rel="dudi">phaidros
Milyen gyenge ember???Minden téren többszörös túlerővel szemben érnek el olyan sikereket amiről az ukránok álmodni sem mernek.Aki azt hiszi,hogy a szakadár hadvezetés gyenge az nem tudom melyik meccset nézi!
antigonosz
Grúziában is ott voltak az ami kiképzők(és ott 1000x jobb körülmények közt dolgozhattak)...
A gyenge erős idézőjelben értendő -nem egyértelműen fogalmaztam, elnézést ha emiatt az egész mondanivalóm félreérthető volt. Arra gondoltam, hogy többek által gyengének titulált.
Személy szerint elismerem azt, amit -így ahogy boki írja, a helyi vezetők- is produkálnak a többszörös erőfölénnyel és egyre jobb képzettséggel bíró "kaprokkal" szemben.
Ami az utóbbi hetek jelentősebb ütközeteit illetik (reptér, Debalcevo), azok sokáig kerülgetett, eleve nagy veszteségekkel kalkuláltak voltak, amiket szükségszerűen meg kellett lépni. Mind a két helyen hány hónapjuk is volt az ukránoknak erődíteni?
<i>boki </i>
Miért cserélték le a tapasztalt vezérkart tapasztalatlanabb helyiekre?</blockquote>
Vak tyúk is talál zabszemet. Nem hinném, hogy az ukik megtáltosodtak volna ill. hogy pont most hozná meg eredményét az us stb. támogatás. Persze, ha az ilyenek megismétlődnek....
Strelkov se egy vezérkari fónök, hanem egy zseniális szabadcsapat vezető, egy jobbfajta Motorola stb. Arra, hogy a felkelőket hadsereggé formálja, nem volt alkalmas, ráadásul állítólag egy összeférhetetlen önfejű ember. Szerinte az oroszoknak legkésőbb a múlt nyáron le kellett volna rohanniuk Ukraina keleti reszét, ahelyett, hogy csa a szakikat támogassák és ezzel a nyugatot kész tények elé állítani, mert a politikai balhé akkor sem lett volna nagyobb. Lásd Krim. Mindezen okokból kellett menjen.
Szem előtt kell tartani az eróviszonyokat. Kb. 3500 szaki egy katlant tart ami kb. 6-8 km x 20 km, benne kisvárosokkal és 8-9000 ukival. Ez nem a sztalingrádi csata. Hogy be tudták katlanozni az ukikat, az egy zseniális teljesitmény. Ha pedig a konvoj orosz volt (az volt? ) akkor az nem szaki veszteség...