[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 553
4 768
113
A te putyini gazdasági csodádra nincs példa. Senkinek se sikerült normális gazdaságot építeni az olcsó orosz nyersanyagra. Arra van példa hogy egy országot a saját nyersanyaga gazdaggá tud tenni, ilyen pl Szaúd-Arábia, de az oroszok magukat sem tudták gazdaggá tenni nem hogy másokat.
Németország gazdaságának jót tett az olcsó energia.
És a legtöbb országot sajnos tönkreteszi, ha nem adja át a kitermelést maga a nyersanyag ténye is. Ott van pl Ukrajna. Éppen a van okozza a vesztét.
De Szudán, Líbia, Szíria is tudna mesélni.

De gondolom a 4x dràgább majd gazdasági csodát eredményez. :rolleyes::rolleyes:

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 483
10 105
113
Akiket ismerek odavaló magyarokat, ők ukránabbak az ukránoknál! Épp a minap vesztem össze egyikőjükkel. Nem osztják a véleményed. Nem tudom amúgy objektíven igazolni, mert én nem élek ott. De az a fél tucat ember, aki kint él, vagy élt és sokat beszelgettem velük, ök nem így látják. Nyilvám van akik pont másik hatot ismer. Vagy épp a masik hatba tartozik. Kárpátalja pont annyira magyar föld mint Burgerland! Burgerlandot mikor szeretnéd visszacsatolni? Nyilván nincs szükségünk magunk körül idiótákra! Csak azt ne felejtsd, hogy a körülöttünk lévők meg pont rólunk gondolják ezt! Amíg leszakad rólunk a gatya, addig elsősorban magunkal kellene foglalkozni, és nem folyamatosan veszettkutya módjára a kerítés mögűl a hiénákra ugatni.
Kettőnk tapasztalata, nem nagyon van egymással átfedésben, győzködni pedig nem akarlak.
Meg kell azonban mondanom, hogy ez a "míg leszakad rólunk a gatya, addig magunkkal kéne foglalkozni" mondás nekem eléggé antipatikus, mint ahogy a veszett kutyaként való ugatás is.
Azt hiszem mindent megbeszéltünk.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 627
25 894
113
Az ukrán légierő katonáit tömegesen szállítják át a szárazföldi egységekhez

Több mint 5000 katonát helyeztek át az ukrán légierőtől a szárazföldi erőkhöz. A parancsokat az ukrán fegyveres erők legfelsőbb parancsnoka, Olekszandr Szirszkij adja ki. Tavaly év végén és ez év elején kezdett jelentősebb csapatmozgatásba. Az utolsó parancsot január 11-én kapták meg a légierő egységei.

Ez meg mekkora flex a bohoctol. Mar annyira nyernek hogy mar legiero nelkul is lenyomjak hibbantek a ruszkikat.

Harc az utolsó emberig! Nagyon el lehetnek keseredve!
Szerintem meg csak arról van szó, hogy mióta az F16-osok hatosával küzdik le a célokat nem kell annyi ember. Nem kell mindjárt a rosszat belelátni.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 412
58 641
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ennyike...

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 343
8 938
113
Akiket ismerek odavaló magyarokat, ők ukránabbak az ukránoknál! Épp a minap vesztem össze egyikőjükkel. Nem osztják a véleményed. Nem tudom amúgy objektíven igazolni, mert én nem élek ott. De az a fél tucat ember, aki kint él, vagy élt és sokat beszelgettem velük, ök nem így látják. Nyilvám van akik pont másik hatot ismer. Vagy épp a masik hatba tartozik. Kárpátalja pont annyira magyar föld mint Burgerland! Burgerlandot mikor szeretnéd visszacsatolni? Nyilván nincs szükségünk magunk körül idiótákra! Csak azt ne felejtsd, hogy a körülöttünk lévők meg pont rólunk gondolják ezt! Amíg leszakad rólunk a gatya, addig elsősorban magunkal kellene foglalkozni, és nem folyamatosan veszettkutya módjára a kerítés mögűl a hiénákra ugatni.

Mivel a feleségem Kárpátaljai magyar, így én az elmúlt 21 évben kb 200 Kárpátaljaival beszéltem (és persze mindegyikkel magyarul) és két útlevelem megtelt az ukrán pecsétekkel és voltam Ungvártol Beregszászon át a Munkácsig és persze sok faluban is. Az ottani magyarok olyannyira nem ukránok, hogy még az órát is Budapesti idő szerint nézik és nem kijevi idő szerint. Ukránul sem tanultak meg, viszont beszéltem sok orosszal és ukrannal, akik megtanultak magyarul, mert valahogy csak beszélni kellett a makacs magyarokal. Szóval én tudom, hogy ők magasról tesznek Ukrajnára, mégis ők a háború egyik legnagyobb vesztesei, mert 8 évig cseszegetve éltek, az elmúlt 3 évben pedig kevesebb, mint a felére csökkentek, miközben hússzor annyi ukrán jött keletről.

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 078
1 967
113
Az ezen a térképen jelölt arconal (oroszok által birtokolt terülrz) már tragikusan régi.

@kegyetlen petymeg

Mondj már egy népet aminek leányálom volt a SZU-ban élni? Ott még az echte oroszoknak is kínkeserves volt az élete.
Sehol sem állítottam, hogy a frontvonalat ábrázolja a kép. A többi vonalra utaltam, hogy kb. mi is lehet az a Novorosszija határvonal amire Lavrovék gondolhatnak.

• Tetszik
Reactions: laci74 and vontod

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 564
20 606
113
Az igazi kérdés itt az szerintem mit értett Lavrov és főleg Putyin Novorossziján. Számos verzió forog a köztudatban.
https://www.reddit.com/media?url=https://i.redd.it/vo3ktxfkbbs81.jpg
vo3ktxfkbbs81.jpg
Az alap, a kiindulópont az 1897-es területi és népességi határok lehettek, ahol látszik hogy önálló ukrán állam már régebben nem létezett, az orosz birodalom területén éltek mint kisorosz népcsoport, az akkori népszámláláskor is így írták össze őket.

70uDlZl.png

Ez lehetett az alapja az orosz birodalom 1917 augusztusi döntésének is, hogy a kisorosz (ukrán) népcsoport kérésére , Ukrajna néven egy külön területet adományoztak részükre - országalapítási célzattal. Arról nem volt szó, hogy a "kismalac" mintegy 100 év alatt felzabálhatja eredeti területének többszörösét - és még azzal sem elégszik meg. Ha a magyar területeink ilyen eredményesen gyarapodtak volna - már egyetlen szomszédos államunk se létezne.. :

eHNYZn5.jpg

Így valószínüleg erről, az eredeti ukrán állami területről és Novorosszijáról lehet szó - ezt tekintve eredeti állapotnak ezt kellene visszaállítani. Ezen a térképen látszanak a lengyelek által akkor birtokolt, erősen nacionalista töltetű ukrán? területek is, valamint a hozzánk tartozó Kárpátalja is.

• Tetszik
Reactions: laci74

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 627
25 894
113
Az ukrán verzió vagy reakció a közelharc sztorira. Ha valaki(k) röviden leírná(k) miről is beszélnek az remek lenne.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
8 131
52 834
113
Tegnap nappal és éjjel a légiközlekedési erők és a rakétaerők célpontokat támadtak Szumi, Harkov, Zaporizsja, Donyeck és Herson régiókban (a fegyverek teljes spektruma), Odessza régióban (Kh-59/Kh-31), Csernyihivban. , Kijev, Brovary, Ozerne a Zhytomyr régióban, Shepetivka a Hmelnickij régióban, Stryi in Lviv régió, Lubny Poltava régióban, Kirovohrad régió (Muskátli, Gerbera).
Kronológia:
08.30 Kharkiv régió – robbanások. MLRS. A régiótól északra.
10.00 Szlavjanszk külvárosa - robbanások. UMPK.
10.35 Donyeck régió – robbanások. UMPK.
11.05-13.30 Sumy régió - robbanások. 4 UMPK-csapás.
16.28 Odessza külvárosában - 2 robbanás. Kh-59/Kh-31.
16.55 Donyeck régió – robbanások. UMPK.
17.45-17.55 Harkov északnyugati külvárosában - robbanások. 2 UMPK csapás.
18.50 Sumy régió – robbanások. UMPK.
21.05 óta muskátlik/gerberák érkeznek Harkov, Herson és Sumy vidékére.
22.35 Harkov – robbanás. Muskátli.
22.50 Kirovograd és Poltava régiók – robbanások. Muskátlik.
23.00 Sumy régió – robbanás. Muskátli.
23.10 Sumy – robbanások. UMPK.
23.20 Csernigov és Akhtyrka, Sumy régió – robbanások. Muskátlik.
23.40 Kijev – robbanások. Muskátlik.
23.30 Liman, Donyeck régió – robbanások. UMPK. A város részben áram nélkül van.
23.35 Donyeck régió – robbanások. UMPK.
23.40 Kijev régió – robbanások. Muskátlik/gerberák.
23.50 - 00.40 Sumy régió - robbanások. UMPK.
01.20 Lubny, Poltava régió, Ozerne, Zhytomyr régió – robbanások. Muskátlik/gerberák.
01.50 Kirovohrad régió, Sepetivka, Hmelnickij régió, Brovary, Kijev régió - robbanások. Muskátlik/gerberák.
02.55 Mirgorod – robbanás. Muskátli/gerberák.
03.30 Stryi, Lviv régió – robbanások. Muskátlik/gerberák.
05.05 Sumy régió – robbanások. UMPK.
05.25 Donyeck régió – robbanások. UMPK.
06:00 órakor a Kh-101 kilövésekre került sor. MiG-31 és 7 Tu-22M3 a levegőben.

• Tetszik
Reactions: Venom85