<blockquote rel="plushun"><blockquote rel="boki"><blockquote rel="plushun"><blockquote rel="boki">13+ órás tárgyalások után véget értek a normandiai négyek tárgyalásai Minszkben helyi ido szerint kb.9-kor. A hírek szerint 12-13 pontos dokumentum lesz aláírva . Reggel megérkezett Plotnyickij és Zaharcsenko is Minszkbe.
Kérdés, hogy ez a tűzszünet tartós lesz vagy 1-2 hónap múlva megint minden kezdődik elölről.</blockquote>
Az csak és kizárólag az ukránoktól fugg. Nem ismerek egyetlen ukrán politikust, se aki békét akarna..... A háború mindenkinek jó : az oligarcháknak , zsoldosoknak, politikusoknak csak az egyszeru ukrán embereknek nem.</blockquote>
Balradon most reggel azt írták, hogy megakadtak a tárgyalások és mégsem minden ok. Tudom - tudom fenntartásokkal kell kezelni azt az oldalt, de attól lehet, hogy igaz.
</blockquote>
Ha lesz is tűzszünet, szerintem ideig óráig fog működni.
Egyrészt a nyugat elemi érdeke, hogy Ukrajnát behúzza a befolyási övezetébe.
(nekünk is elemi érdekünk, hogy a lebombázott infrasrtuktúra újáépítéséből részesüljünk)
Másrészt Oroszország elemi érdeke, hogy Ukrajna a saját érdekszférája leszen, eleve nekik történelmileg ez nyújt biztonság érzetet, mert mindíg az Ukrán-F.Orosz területeket használták fel arra, hogy összeszedjék magukat és fordítsák a háborúikat.
Ha Putyin nem tudja a befolyásában tartani őket, akkor jön egy újabb puccs és, újabb és újabb.
Innentől boritékolható az újabb cirkusz, aztán majd a nyugati média értetlenül áll a harcok kiújulása elött mondjuk 8 hónap mulva, a nyugati államok fegyverszünetre szólitanak fel, stb.
Ez a tűzszünet csak arra szól, hogy mind a két oldal erőt gyüjtsön.
(ha egyáltalán lesz)
Ott az igazság Boki irásában, szerintem is a kisember szívja meg egyedül, mert végső soron Obamától Putyinig mindenki magasról tesz a megölt feleségekre, lemészárot gyerekekre, elesett katonákra és családjaikra.
Csak a pénz az Úr.
Az egyetlen fegyver a pénz, amely önmagában képes háborút nyerni.
Ebben meg az USA áll nyerésre, pont ezért veszélyes, hogy a cirkuszt egy atomhatalom határában kezdték el gerjeszteni.
<i><i>Legalábbis én így látom.</i></i></blockquote>
Abszolút egyet értek veled, csak a kérdés, hogy ha most nem lesz semmilyen megállapodás akkor mennyire fajulnak el a dolgok. Saját véleményem az, hogyha nem lesz most megállapodás akkor jön az USA terve, hogy fegyvert adjon az ukránoknak és akkor tényleg kész a katasztrófa (asszem akkor elkezdhetek gondolkodni, hogy mennyi élelmiszert halmozzak fel).