Értem.
Tehát nácik, ok mondjuk elfogadom.
Tehát akkor, nácik harcolnak kommunistákkal jelenleg Donbassban?
Nem kell és nem lehet ennyire primitíven egyszerűsíteni a helyzetet.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Értem.
Csak kommunistákkal harcolhatnak ha már nácik? </blockquote><blockquote rel="hausser">Értem.
Valaki elhiszi, hogy akárki is, egy bóvli horogkeresztes rohamsisakban harcol a fronton vagy nehezékként magával cipeli miközben kitör?<blockquote rel="Python">Angol felirattal:
https://www.youtube.com/watch?v=FdDFSE9Qf-Y
Csak kommunistákkal harcolhatnak ha már nácik? </blockquote><blockquote rel="joker"><blockquote rel="hausser">Értem.
Csak kommunistákkal harcolhatnak ha már nácik? </blockquote><blockquote rel="hausser"><blockquote rel="joker"><blockquote rel="hausser">Értem.
Valaki elhiszi, hogy akárki is, egy bóvli horogkeresztes rohamsisakban harcol a fronton vagy nehezékként magával cipeli miközben kitör?<blockquote rel="hausser">
<blockquote rel="Python">Angol felirattal:
Valaki elhiszi, hogy akárki is, egy bóvli horogkeresztes rohamsisakban harcol a fronton vagy nehezékként magával cipeli miközben kitör?<blockquote rel="ornagy"><blockquote rel="hausser">
<blockquote rel="Python">Angol felirattal:
1 éve volt a Maidani tüntetések csúcspontja:
Nem is neked mondom, hanem midenkinek.
Az ukik a Bandera féle eszmébe buzultak bele (persze itt ne sorozott és egyéb katonákra értem, akik belekerültek, mint Pilátus a Credoba). Mindenki el akarja hinni, hogy ő a szebb és a jobb, ehhez kellenek a hülye ideológiák. Plusz nem kis üzlet ez valakiknek (Poro stb...), ők meg felhasználják akit lehet...
Ugyanúgy az oroszok is szítják a parazsat, hogy lángra kapon, de ugye nem nagyon kell, megy az magától is.
Az is jól mutatja az ukránok jellemét egyébként, hogy hónapok alatt milyen cigánytáborokat hoztak össze. Se egy szemétgyűjtő, se egy normálisan kiépített körlet stb... De felvarrók, zászlók, propaganda termékek megvannak. Csak azok nem védenek a lövedék ellen...
Kb. mint az országuk...
<blockquote rel="antigonosz">1 éve volt a Maidani tüntetések csúcspontja:
<blockquote rel="boki">Mai hír:
Az ukránok álllítása szerint 20 orosz harckocsi lépte át a határt Novoazovszknál. Kép persze most sincs....illetve lehet ezek Armaták lesznek (a hónap végén adják át az elso 20-at) lopakodó képességgel...
Elég ha a kajájuk meg a vizük elfogyott és nem volt megfelelő a szállásolásuk. A szakik nem tudták hermetikusan lezárni a katlant az biztos, ahoz nem voltak elegen, ha volt ott 10,000 ember, akkor abból ki is jutott. A DNR-től jött infók szerint 3-3500 ukrán katona halt ott meg. Ez valószínűleg túlbecsölt adat, valamennyi fogságba esette / meg adta magát / átállt / dezertált. A többi kijutott valahogy. De valószínűleg nem voltak 10,000-en.de gondolkodot itt valaki arol hogy a katlanban a media szerint legalabb 10.000 ukran katona volt, tankokkal, agyukkal, gradokkal stb?
Az ukrán haderő frissen sorozottakból áll elég nagy többségben. Ororsz oldalon meg ha megnézed, azért sokan benne vannak a korban, valószínűleg előzetes katonai tapasztalattal. Egy AK-t vagy RPG-7-est valószínűleg nagyanyám is tudna használni.nem egy kis cserkesztarsasag volt ez. b@szus egy ilyen hadero meg egy kisebb orszagot is legyozne. es total pofan lettek verve?
meghoza jott ment donbaszi lakosoktol akiknek csak ugy esik a fegyver a kezukbe es egybol tudjak is hasznalni?
Az igla és a tank nem egy kategóraia. Előbbinek valószínűleg elég egy gyorstalpaló, a tankhoz viszont komoly képzés kell.voltam en katona, 9 holnapig mostak az agyamat a szerb katonasafgan meg stb de ha valaki kezembe adna egy igla-t vagy egy tankot fogalmam se lenne mit kezdenek vele.
Ez valószínűleg akkor igaz, ha mind a két fél el van látva felszereléssel, kajával, lőszerrel és kiépített védekező posztok vannak. Jelenleg ebből vagy megvan minden vagy sem. És sokat számít, hogy van-e komoly szervező a háttérben (pl mint Strelkov amilyen volt) vagy csak mint az arabok rohannak előre egy csomóban és közbe lövöldöznek a levegőbe, aztán csodálkoznak, hogy egy géppuskás lerendezi őket.Ha tudjuk, hogy a tamado felnek mindig legalabb 2x vagy 3x tobb katonaja kell hogy legyen mint a vedekezonek akor abba a katlanba vagy min 20.000 oroszbarat jott osze, vagy az ukranok sokkal kevesebben voltak mint 10.000.
ahogy en ertem a szakikbol vmi 30.000 van osszesen. ha mind a katlanba mentek harcolni akkor ki tartotta a vonalakat a tobbi harcteren?
Van orosz támogatás ez kétségtelen, de nagy részben olyan, hogy az unatkozó / kalandvágyó / segítőkész orosz kiskatona / nagykatona / kiképző / vagy akár egyszerű civil a szabadságán átmegy Oroszországból Ukrajnába és pár hétig vagy hónapig segíti a szakikat. Vagy az átmenekült ukrajnai orosz hoz túlról némi felszerelést és megy védeni ami az övé.nem tiszta dolog ez. az orosok biztos segitik a szakikat.
Bizonyitek? Hat a ruszkik biztos nem hulyek h nyiltan csinaljanak valamit amikor az egesz vilag szankciozza oket.
kulonben nezzetek meg a szaki videokat, akadnak a haterben rejtet arcu pasik akik parancsolnak, es ezek valahogy szeretik kerulni a kamerat. nekem elege a krimi ruszkikra hasonlitanak. semmi felismerhato rajuk, csak maszk es fegyver a kezukben. azok biztosan nem szakik...