<blockquote rel="hausser">
Szerintem nem bohózat.
Ha ukránként nézem......->
Nem rossz ez az eszmefuttatás és kiosztani se akarlak. Inkább hozzá teszek 1-2 szempontot még.
- amcsik, Szakadtvili, Blair - szerintem mindenkit meg akar venni MAGÁNAK. Végül is egy businessman és hírek ezt még napjainkban is igazolják.
- kétfrontos harc (nem ismerős ez az 50-es évekből?), vékony jég, egyensúlyozás. Ok. De miért, avagy kiért? Magáért vagy az országért? Mert az ország 10x rosszabb helyzetben van most, mint amikor elnök lett. Potom 1 év alatt!
És látszik a kiút? Mert az elméleteket inkább hagyjuk. Négy hónap Minszk-2 óta. Mi érdemi történt? A Tornádó zászlóalj mai esete is mutatja semmi lényeges.
Szóval ez a baj. Az, hogy Poros egy 1 éve elég jól egyensúlyoz tény. És előrelépés van-e? Mert az ország előbb utóbb kipukkan és elég mellékes lesz, hogy Poros meddig húzta. Mi lesz ősszel ilyen infláció és ilyen gázár mellett? És ezen az sem változtatna ha Novorosszia fejet hajtana.</blockquote>
Az is lehet, hogy Novorossia fejhajtása lenne a legrosszabb Ukrajnának, talán politikailag a különleges státusz lenne a legkifizetődőbb minden oldalról, mert úgy szétromboltak arra felé mindent, hogy egy békeidőbeli rendbehozatalt Ukrajna nem bírna, Oroszország se nagyon akarna beletolni annyi pénzt, viszont ha ott megbukik 4-5 kormány, hát na bumm, tesznek rá.
Arról nem is beszélve, hogy olyan sebek keletkeztek, ami évtizedekre meghatározza a térséget, 10 éve nem hiszem, hogy orosz-ukrán gyülölet ilyen sarkos lett volna arra, de ma már nem tudom elképzelni, hogy orosz és ukrán békésen együtt éljen.
A kiúthoz, szerintem nem hogy a kis halak, de a folyamat fő irányítói se tudják, hogy merre is van vagy lesz a kiút.
Én csak azt remélem, hogy nem eszkalálodik a dolog, mert annál rosszabbat elképzelni nem tudok.